Terra-kert - Használati feltételek

Azzal, hogy használod a „Terra-kert” fórumot (a továbbiakban „mi”, „a fórum”, „Terra-kert”, „http://terra-kert.hu”) elfogadod, hogy betartod az alábbi feltételeket. Ha nem fogadod el, kérjük ne használd, illetve ne is keresd fel a fórumot. A feltételeket bármikor megváltoztathatjuk, és habár a lehető legtöbbet megtesszük, hogy értesítsünk a változásról, érdemes rendszeresen áttekinteni ezt az oldalt, mivel a fórum használati feltételeinek megváltoztatása utáni további használatával beleegyezel az új feltételek betartásába.

A fórumot a phpBB hajtja, mely egy a „General Public License” (a továbbiakban „GPL”) licenc alatt kiadott fórumszoftver, és a www.phpbb.com, valamint magyarul a phpbb.hu weboldalról tölthető le. A phpBB csak lehetőséget nyújt az internet alapú kommunikációra; a phpBB Csoport nem felelős azért, hogy milyen tartalmakat, illetve magatartást engedélyezünk. További információért a phpBB-ről, kérjük, látogasd meg a https://www.phpbb.com/ weboldalt.

Beleegyezel, hogy nem küldesz semmilyen sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, közízlést sértő vagy bármely más olyan tartalmat, mely sérti a hazádban, a fórumot kiszolgáló szerver országában érvényben lévő vagy a nemzetközi törvényeket. A fentiek megsértése azonnali és végleges kitiltáshoz vezethet az internetszolgáltatód értesítésével együtt, ha ezt szükségesnek tartjuk. A feltételek betartatásának érdekében az összes hozzászóláshoz tartozó IP-címet tároljuk. Elfogadod, hogy a fórum fenntartóinak jogukban áll eltávolítani, szerkeszteni a hozzászólásaid vagy lezárni az általad nyitott témákat, amennyiben úgy ítélik meg, hogy ez szükséges. Mint felhasználó, elfogadod, hogy bármely adat, melyet megadsz, tárolásra kerül a fórum adatbázisában. Ezek az információk a beleegyezésed nélkül semmilyen módon nem kerülnek átadásra egy harmadik félnek, de a fórum fenntartói nem tudnak felelősséget vállalni az adatokért egy esetleges „hackertámadás” esetén.

Üdvözlünk a Terratórium világában!

Vagy inkább a klubban. Van itt egy fotel mindenki számára, aki érdeklődik a házzal, ház körüli dolgokkal, és főként a kertészettel kapcsolatosan.
Virtuális klubunkban különböző asztaltársaságok, topicok (témák) vannak, más-más témáról beszélgetnek. Nyugodtan foglalj helyet bármelyiknél, kivéve néhány zártkörű rendezvényünket, és hallgasd a beszélgetést.
Ha hozzá is akarsz szólni, arra kérünk, regisztrálj. Főként azért, hogy legyen egy nick neved, és azon tudjunk szólítani. A megadott adataidat, csak a Veled való kapcsolattartásra használjuk, és csak addig, amíg hozzájárulsz.
Van a regisztrálásnál egy aprócska bürokratikus feladatunk is. Meg kell egyeznünk a fórum használatának szabályairól. Igyekszünk a lehető legkevesebb szabályt alkalmazni, nem szeretnénk, ha bárki kényelmetlenül érezné magát.
Arra kérünk, viselkedj udvariasan, és törvénytisztelően. Ne használj obszcén kifejezéseket, ne sértegesd a klubtársakat, ne rágalmazz senkit, ne kelts gyűlöletet. Tartsd be a klub virtuális világában is a törvényeket, ezért Te felelsz, mi nem vállalunk érted felelősséget.
Különösen fontos számunkra, hogy senkit ne próbálj megalázni, különösen vallása, származása, politikai véleménye, bőrszíne, vagy nemi identitása alapján. Tarts tiszteletben a vélemény szabadságát.
Ha vitatkozol, a partnert ne legyőzni, hanem meggyőzni akard, és ha látod, hogy nem megy, térj át más témára. A beszélgetés írásban történik, és így sajnos elveszítjük a hanghordozás nyújtotta kommunikációs lehetőséget, ezért arra biztatunk, hogy használj hangulat jeleket (smiley), ahol hangsúlyozni akarsz valamit, azt írd vastagon, és, ha valamit hangosabban akarsz mondani, akkor írd nagybetűkkel (a folytonos nagybetűk ordibálást jelentenek a netikett szerint, amit hosszabb nagybetűs szöveg esetén nem tolerálunk).
Lehetőleg maradj a topic témájánál. Tudjuk azonban, hogy egy jó beszélgetés sokszor eltér a témától. Ha szükséges tedd azt. Azonban a hosszabb eltéréseket jelöld, Célszerű az OFF, és ON szavak közzé tenni a témától való eltéréseket. Bátran használhatsz azonban erre is, és másra is színes betűket.
Arra kérünk azonban, hogy, ha bárki jelzi, hogy az eltérés zavarja, vita nélkül térj vissza a témához.
Egy hely van, ahol mindenről lehet beszélni, semmi sem OFF, ez a Fogadó az ittas kertészhez.
Két szankciót tudunk alkalmazni, ha jelen megállapodásunkat megszeged. Megakadályozhatjuk egy hozzászólásod megjelenését, vagy törölhetünk a regisztráltak sorából. Ezt a moderátorok fogják tenni. Eljárásuk ellen panasszal az adminisztrátorokhoz lehet fordulni.

Tudomásul veszem az Adatvédelmi tájékoztatót (GDPR - 2018)
A fórum Belső szabályának részletes leírását itt találod!


Vissza a belépéshez