Nálunk a karácsony étkezésben egy kicsit a salátákról szólt:
Megcsináltam a kedvencemet:
http://www.mindmegette.hu/cole-slaw-salata.receptValamin ezt:
Sült édesburgonya, dió, gránátalma saláta
- ------------------------
Megtekintve 14422 alkalommal.
Hozzávalók:
2 közepes édesburgonya
1 teáskanál friss kakukkfű, durvára vágva
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
Só és bors
2 marék rukkola (rucola)
2 marék endíviasaláta (salátakatáng)
1/2 csésze pirított dió
1/2 csésze gránátalma mag
Öntethez:
1 nagy mogyoróhagyma, hámozva és kockára vágva
1/3 csésze pezsgőecetet
1 csésze extra szűz olívaolaj
1. Mossuk meg, és hámozzuk meg az édesburgonyát majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra. Szórjuk meg kakukkfűvel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
2. 180C fokos előmelegített sütőben süssük az édesburgonyát kb. húsz percig, vagy amíg világosbarna és puha nem lesz.
3. Készítsük el a salátaöntetet: áztassuk a mogyoróhagymát egy csipet sóval a pezsgőecetben öt percig, majd habverővel keverjük hozzá az olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük.
Az ecetet részben vagy egészben kiválthatjuk citruslével (citrom, zöldcitrom, grépfrút, narancs)
4. Miután megsült az édesburgonya össze lehet hidegen vagy melegen a zöld salátákkal a dióval és az salátaöntettel. Díszítsük gránátalma magokkal.
Forrás:
http://pomi-t.hu/a-granatalma-jotekony-hatasai/