délkelet   2017.11.09. 21:18          Válasz Jana11 (4) hsz.-re     Olvasás       5  

Köszi, Jana :thumbup: Nekem nincs gumibarackom, ráadásul hosszú éveken keresztül mindig a piaci hagyományos, általában sárga húsú fajtákból készült a befőtt. Tény, hogy nem ropogós, de nem is mállik szét. A bajom inkább a kissé savanykás ízével van. Nem nagyon, csak egy kicsit. Úgy képzeld el, mintha kevéske kajszi befőttet hozzáöntöttünk volna az őszibarack befőtthöz. (Amúgy nyersen szívesebben eszem a fehér húsúakat)

 Jana11   2017.11.09. 21:08          Válasz délkelet (3) hsz.-re     Olvasás       4  

Igazad van szerintem délkelet. A fehér husú őszibarackok nagyon édesek, finomak evéskor, de befőttnek a gyümölcshús szinte minden esetben puhább például a sárgáknál. Nálunk például továbbra is a baby-gold fajták /gumibarackok vezetnek, mert sem a cukor, sem a dunsztos eljárás miatt nem mennek szét, hanem megtartják ropogós jellegüket és ízüket.

 délkelet   2017.11.09. 20:14           3  

Elég sok őszibarack-befőttet tettünk el idén, sárga- és fehér húsúból egyaránt (Collins, R.Majestic, R. Summer, illetve M. Bianca és Meystar). Kíváncsiságból három fajtát már megkóstoltam: a Majestic tökéletes, a Meystar és a M.Bianca viszont kisebb csalódást okozott, mert van valami olyan íz benne, ami nem kellemes. Nem rossz azért, de a Majestic jóval finomabb. Természetesen rögtön azt feltételeztem, hogy eltevésre a fehér húsú fajták nem igazán alkalmasak. Igazam lehet? Van valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?

 edit   2017.09.25. 22:05          Válasz Jani71 (1) hsz.-re     Olvasás       2  

Olvastam olyan módszerről, hogy félig megaszaljak és akkor szedik ki a magot. Nem próbáltam. Aszaltam már nemtudom szilvát, az sem magvaváló, ráadásul apró is. Elfogyott.

 Jani71   2017.09.21. 14:33           1  

AGENI:
Az olyan szilvát, amelyiknél tökéletesen ragaszkodik a mag a húshoz, milyen módszerrel érdemes aszalni?
Van rá valami okosság? Vagy egyszerűen csak fogadjam el, hogy maggal kell fogyasztani az aszalványt? :$
Bitang jó fajta, de őszintén szólva örülnék, ha lenne erre valami megoldás.

 gergerg   2016.11.27. 22:25           0  

"Majd meg ennétek még a ..."