atifoci2   2018.09.16. 18:12          Válasz délkelet (0) hsz.-re     Olvasás       28  

Körtéből saját részre Dicolor , nem nagy, de beérve mézédes, egyedi ízzel...eladásra Packhams Triumph...fog nélkül is lehet "rágni", bőlevű , elég jó ízű és a lényeg, hogy korrekten bőtermő.

 gergerg   2018.07.18. 10:59          Válasz baby-lon (25) hsz.-re     Olvasás       27  

Az lenne ám a jó. (pálinka nélkül is)

 baby-lon   2018.07.18. 08:10          Válasz atifoci2 (24) hsz.-re     Olvasás       26  

Igen, a leírásokból az látszik, hogy sok hasonlóan jó fajta van abban az érésidőben (Suncrest, Cresthaven, Fayette, stb.), de nekem ez volt, ezért erről tudom, hogy remek...

 baby-lon   2018.07.18. 08:09          Válasz gergerg (23) hsz.-re     Olvasás       25  

Szívesen megkínállak, ha erre jársz, aszaltszilva ágyon érleltem...

 atifoci2   2018.07.17. 19:05          Válasz baby-lon (10) hsz.-re     Olvasás       24  

Én tavaly kivágtam ezért nem tudtam ajánlani már vesszőt...a fájával volt elsősorban gondom , de végül is nem szaporítottam belőle, úgyis csökkenteni akarom az őszik darabszámát és a fajtákat is.

 gergerg   2018.07.17. 14:04           23  

baby-lon írta:Jjjja, köszi, így már leesett. :nahat: Még vannak '12-ben főzött pálinkáim is, ha már iszunk azt isszuk, nem a frisset. De idén nem cefrézünk, megesszük mindet. :wave:


6 éves pálinka???

Szentségtörés! Én nem hogy az ízére, de arra sem emlékszem hogy volt-e 6 éve pálinkám. ;)

 baby-lon   2018.07.17. 11:17          Válasz délkelet (20) hsz.-re     Olvasás       22  

Jjjja, köszi, így már leesett. :nahat: Még vannak '12-ben főzött pálinkáim is, ha már iszunk azt isszuk, nem a frisset. De idén nem cefrézünk, megesszük mindet. :wave:

 délkelet   2018.07.17. 10:39          Válasz Jana11 (19) hsz.-re     Olvasás       21  

No, megint sikerült egyszerre írnunk! :)

 délkelet   2018.07.17. 10:37          Válasz baby-lon (18) hsz.-re     Olvasás       20  

A frissen főzött pálinka állítólag "karcolja" az ember torkát (szokás szerint csak idétlenkedés volt a részemről) :$

 Jana11   2018.07.17. 10:36           19  

A frissen főzött pálinka friss fogyasztáskor még kicsit karcos, három-négy hónap után "csendesedik" le, finomodik....
Délkelet barátunk ezzel viccelt meg, hogy te a friss gyümölcs fogyasztására gondoltál, ő meg kombinálta Gergerg
pálinkás hozzászólását...

 baby-lon   2018.07.17. 10:10          Válasz délkelet (17) hsz.-re     Olvasás       18  

:O :O nem értem pontosan....

 délkelet   2018.07.17. 07:52          Válasz baby-lon (16) hsz.-re     Olvasás       17  

Nem karcos kicsit? :D

 baby-lon   2018.07.17. 07:03          Válasz baby-lon (14) hsz.-re     Olvasás       16  

Persze a felhasználás módja is fontos, nálunk elsősorban friss fogyasztásra megy.

 gergerg   2018.07.16. 20:18          Válasz laca12 (12) hsz.-re     Olvasás       15  

A pálinka. :palinka:

 baby-lon   2018.07.16. 20:13          Válasz laca12 (12) hsz.-re     Olvasás       14  

Hanita, Joganta

 Alibá   2018.07.16. 19:56          Válasz laca12 (12) hsz.-re     Olvasás       13  

Nekem a Toptaste.

 laca12   2018.07.16. 19:13           12  

Szilvából szerintetek mi lehet a nyerő..??

 délkelet   2018.07.13. 19:15          Válasz baby-lon (10) hsz.-re     Olvasás       11  

Tudunk csippenteni belőle jövő hó elején-közepén.

 baby-lon   2018.07.13. 10:41           10  

Őszibarackból nekem eddig a Padana a nyerő. Nagyon sajnálom, hogy kiment, pótolni fogom. Nagy, leveses, finom édes, kellő savval. Nem beteges, nem szeretik a molyok. Remek fajta.

 délkelet   2018.07.06. 20:51           9  

... szőlőből (eddig és lehet, hogy a későbbiekben is) az Attila. Nekem minden optimális benne, talán az Itáliánál is finomabb, mert kicsit lágyabbnak, kellemesebbnek érzem a muskotályos ízét.

 délkelet   2018.07.04. 19:31          Válasz Alibá (7) hsz.-re     Olvasás       8  

Köszönöm, Ali-bá! ...inkább augusztusban lenne jó.

 Alibá   2018.07.04. 11:11          Válasz délkelet (6) hsz.-re     Olvasás       7  

Ha van alanyod szemezhetsz most még hajtóra, vagy inkább augusztusban alvóra, küldök szemzőgallyat.

 délkelet   2018.07.03. 23:18          Válasz Alibá (5) hsz.-re     Olvasás       6  

Köszönöm Ali-bá! Nektár H-ból van egy pici fám ... volna rá esély szerinted, hogy a Piroskából is legyen? ;) Valahol csak szorítanék neki egy kis helyet (a tanyára nem hoztatok véletlenül ebből a fajtából?)

 Alibá   2018.07.03. 22:30          Válasz délkelet (4) hsz.-re     Olvasás       5  

A Mariska (őszibarack) kicsit édesebb, kicsit pirosabb, kicsivel kisebb - de nekem a Piroska őszibarackban is kedvesebb. Éretten finoman kell vele bánni, csurog csepeg, piros a húsa a magvánál és a bőre alatt, és a nagysága miatt harapni is nehezebb. Ráadásul a fája nálam csodásan vizsgázott, nem egy évben egyetlen fán több, mint egy mázsa termett és kedves nagyapám kertjéből oltottam az első fát 1980-ban. Azóta is örzöm a fajtát. Biztosan vannak már nála jobb mutatókkal rendelkezők is, de nekem összeségében ő az első, a topik címnek megfelelően.

Részleteket tekintve ízben pl a fehér Nektár H veri.

 délkelet   2018.07.03. 19:59          Válasz Alibá (3) hsz.-re     Olvasás       4  

Én azzal tisztában vagyok, hogy Piroskát semmilyen körülmények között nem cserélnél Mariskára (ráadásul ezzel teljesen egyet is értek!) :) Viszont őszibaracknál is ez a helyzet? (ezt most komolyan kérdezem). Jobb a Piroska mint a Mariska? Van lényeges különbség közöttük?

 Alibá   2018.07.03. 16:26           3  

Piroska őszibarack. Fehér, csurgóslevű, elég korai, ellenálló (számomra nem, sőt ellenálhatatlan) :super:

 baby-lon   2018.07.03. 13:14           2  

Jópárat nem kóstoltam még, de eddig Tsunami. Annyira korai, és mégis finom, hogy eddig verhetetlennek tűnik.

 délkelet   2018.07.02. 20:45          Válasz délkelet (0) hsz.-re     Olvasás       1  

...kajsziból a Lady cot-ot választanám. Teljes érésben nagyon aromás, cukor-sav aránya harmonikus, küllemre gyönyörű és fogyasztása az enyhe ropogóssága miatt kifejezetten élvezetes.

 délkelet   2018.07.02. 20:36           0  

... akkor melyiket választanád az adott gyümölcs- vagy zöldségfélék közül? Ha rövid indoklást is írsz - ami alapján döntöttél - azt külön is megköszönném :)