Az íze nálam lefagyasztva is megmarad ...
Viszont ha paradicsomot lefagyasztasz, azt csak közvetlen feldolgozásra lehet.
Közvetlen fogyasztásra, vagy például salátának a kiolvasztás utáni állaga nem alkalmas.
Én az utóbbi években "már szinte mániákusan" fagyasztgatok szinte mindent különböző dobozokba.
Külön vásároltam dobozokat, melyek az általam igényelt adagok lefagyasztására pont alkalmasak.
Ezek általában teljesen konyhakész ételek, csak kiolvasztom, és már fogyasztható.
De szoktak lenni főzésre összekészített "félkész" adagok is.
És van erre egy külön hűtőszekrényem, ami teljes egészében fagyasztó, csak nem "láda".
A tavalyi nektaring termésből közel 10 kg például hónapokig pihent a legalsó fiókba, mire dzsem készült belőle.
Olyanok voltak, mint a billiárd-golyók ...
- A legfelső polc
Megtekintve 11844 alkalommal.
A hátsó dobozokba most amolyan "mindent bele zöldségleves" van.
A kis dobozokba készre főzött rizs-adagok.
A képen nem látható, de mellettük ugyanolyan kis dobozokban pár adag sertéspörkölt ...
Csak kiveszem, mikróba kiolvasztom, tányérba velük, jól megmelegítem, és kész.
A többi fiók kihúzogatós, és nem igazán fotogén forma.