A csili témájához néhány gondolat. A zsír nem volt rossz ötlet, mert ugye a kapszaicin zsírban oldódik.
Esetleg ez is szempont volt? Vagy csak a kenhetőség végett döntöttél mellette? A fára történő kijuttatással kapcsolatban jutott eszembe a következő:
ha emulziót készítenél, azt már permetezhetnéd is. Mivel a kapszaicin oldódik az olajban is, könnyen emulgeálhatod, hígíthatod és szórhatod.
A nagy kérdés, hogy ekként használva hatna-e egyáltalán a 'csili'. És meddig lenne hatékony?
Némi tapadásfokozóval (!) felragasztva (!) talán hosszabbítható lenne a hatás.
El tudom képzelni, hogy az emulziós verziót alkalmazva kevésbé lenne 'elrejtve' a hatóanyag, ezért esetleg hatékonyabb is lehetne, mint a zsírban.
Attila! Természetesen mindenki maga dönt az alapanyag beszerzéséről, csak mivel volt már szerencsém csilit is termeszteni, ezért tudom,
hogy nagyon könnyen, nagy mennyiségű kapszaicin előállítható (értsd: ha tényleg olcsón és esetleg nagyobb tömegben kellene).
(Valaki mondja meg a helyesírás ellenőrzőnek, hogy van olyan szó, hogy
kapszaicin!
)