Egy kevés tapasztalatom van a Frissonról.
Betegségekre nem nagyon érzékeny, eddig ez bírta nálam legjobban a fagyokat. (14 másik fajta mellett)
Gyümölcse kicsi átlag 40g , narancssárga, napos felén enyhén pirosodik kicsit pöttyösödik (karmin piros).
Íze nem kiemelkedő. Nincs erős aroma de kellemes ízű, selymes állagú közepesen leves, magvaváló.
Nekem nagyon bejön a termésbiztonsága miatt.
A fa amiről kóstoltam még kicsi volt, lehet nem adta a teljes tulajdonságát.
Nekem három fám van, egy mirobalánon és kettő Waviton.
STiszteletes véleménye:
"Frisson
Nagyon jó ízű. Közepesen kemény, leveses, illatos aromás. Fedőszíne nem sok van, de az íze kárpótol. A leírás igaz: jóval édesebb, mint a Bergeron, és nem lisztesedik, mint a Rózsakajszi. Kb velük egyszerre érik, de ez lehet az extrém meleg nyárnak is köszönhető. Nálam a fán megpuhult néhány szem, nem potyog. Nagyon produktív, sok virágot hoz első évben is, és rendkívül jól köt. Viszonylag későn virágzik, idén nem fagyott le, pedig nem magas törzsön van(még). Hamarosan kiderül, hogy tűri-e olyan jól a hideget, mint a Bergeron. Ha igen, akkor azt jósolom, hogy le fogja váltani a fajtát. Nálam a Top 5-ben benne van."
További infók