Tegnap leszedtük a Pinkcot nagyobb részét , a meglévők közül egyik kedvenc fajtám lehetne /ha ízben nem is a legerősebb / ...ha nem lenne a 4 fámból 3 vírusos
Bőtermő, méretes, tűrhető lekvár és pálesz alap..de ez a vírus...igazából nem tudom, hogy kivágjam -e vagy sem őket. Egyenlőre még nagyon nem rontotta a gyümölcs minőségét , a termést sem szórja le / egy Sweet redemmel ellentében...na az tuti megy /...kár értük.Ráadásul egyre inkább elhatalmasodik rajtam az érzés, hogy a szép, új pultálló fajtákat le kellene építenem , de erőteljesen . Igazából saját részre alig kellene , eladni meg egyáltalán nem kellenek. Friss fogyasztásra arányában töredékét veszik meg , mint a lekvárnak valóakat / ami szintén jó friss fogyasztásra is.../...szóval minek is foglalják ezek a helyet ??? Ebben az esetben a fényes Cotok mind mennek , de erre a sorsra juthat pl az Orangered is, de a Robada és a Big Red sem védett , nem beszélve a Far-okról. Nyilván fogok még pár fajtát kipróbálni , de a NEM puhuló hús kizáró ok . Ehető és feldolgozható barackot szeretnék termelni , nem pultálló, csili-vili SZ.RT...csak legyen időm idén végig vinni a tarolást...