Látom, nem vagyok egyedül a nyűgeimmel... A franc essen bele!
De idővel majd csak lesz valami megoldás erre is.
Mellesleg részvétem.
Nem utolsó sorban: Attila, én többek között részben a szőlővel vagyok így. Valahol talán már írtam is (Index? - nem tudom). Kezdek más szemmel nézni a hagyományosabb fajtákra.
Arról még nincs szó, hogy vehemens szaporításba vagy arányváltásba kezdenék, egyelőre csak változik a szemlélet. A legnagyobb gond itt is, meg a gyümölcsöknél is a rezisztencia hiánya.
Én se kínlódnék a modernebb fajtákkal, ha pl. a Mandulakajszi, Magyar kajszi, Ceglédi óriás (Szegedi mamut), Besztercei, stb. bírná a vírus támadását
(egyéb szilva, kajszi, szőlő fajtákról nem is beszélve - most csak egy-két példát említettem).
Tulajdonképpen elpocsékoltam rájuk egy nagy halom időt, energiát, pénzt, és a helyről se felejtkezzünk el! Ehelyett lehetett volna foglalkozni a finomabbnál finomabb régiekkel.