Nem tudom, hogy a magok belsejében mennyire képes megmaradni a baktérium (az talán sterilnek tekinthető, de passz).
Ha nem, akkor azért a felületét viszonylag könnyen sterilizálhatod. Már csak arra kell figyelni, hogy a csomagoló anyag a termés semmilyen más részével ne érintkezhessen.
Bár esetleg a kezeddel még így is átviheted, azt is fertőtleníteni kellene, ha nagyon alapos akarnál lenni. Ám ha nagyon akarja az ember, azért nem nehéz kitalálni olyan módszert,
ahol igazából mondjuk akár a kész elcsomagolt adagot még egyszer utoljára belemártja valamilyen löttybe, csipesszel kiveszi, megszárítja és fertőtlenített csipesszel teszi a borítékba.
Jó játék, de azért nem ördögtől való gondolat.
Azért az elgondolkoztató ebből a szempontból is, hogy a nővérednél nincs gond.
Talán mások a körülmények és a baktériumok szaporodásának nincsenek meg a kellő feltételei.