délkelet   2019.09.26. 22:20          Válasz kaalyzo (9) hsz.-re     Olvasás       10  

Jó hogy említed a fagyasztást, mert már ki is ment a fejemből: pár napja említettem éppen az élettársamnak, hogy kéne tenni kíváncsiságból pár szem fügét a fagyasztóba (persze utána nyomban el is felejtettem :nahat: ) Mivel éppen tegnap szedtem egy kis tállal, már teszek is el belőle ...ebben a pillanatban!

 kaalyzo   2019.09.26. 20:47          Válasz délkelet (6) hsz.-re     Olvasás       9  

Én szívesen ránézek, mert többek között édes szájú is vagyok. Mi minden évben fagyasztunk le fügét, ami nagyon finom különböző húsételek, konkrétan sültek mellé téve. Egyébként konzisztenciáját, a fagyasztás után is elég jól megőrzi. Magas szárazanyag tartalmánál fogva a fagyasztást is jól viseli. Többnyire azonban éretten a fáról a "gallér mögé" elvet valljuk. Nekem három fajta van 2 névtelen és egy Peretta amit tavasszal ültettem ki.

 délkelet   2019.08.12. 10:40          Válasz CAMROM (7) hsz.-re     Olvasás       8  

Köszi, nekem is tetszik ... egyet már meg is kóstoltam belőle (ajánlom a komoly kalandokra vágyók túlélő-készletébe - egy fügével kihúz egy napot) :D

 CAMROM   2019.08.12. 09:30           7  

Pedig jól néz ki, nagyon is.

 délkelet   2019.08.11. 22:23           6  

Aki kerüli a cukros ennivalókat, az még a képre is csak óvatosan nézzen! :lol: Már csak az utolsó fázis, a száradás van hátra és utána mehetnek a dobozba vagy üvegbe:

P8110058.JPG
Kandírozott füge
Megtekintve 3005 alkalommal.


 délkelet   2017.11.09. 20:18          Válasz Jana11 (4) hsz.-re     Olvasás       5  

Köszi, Jana :thumbup: Nekem nincs gumibarackom, ráadásul hosszú éveken keresztül mindig a piaci hagyományos, általában sárga húsú fajtákból készült a befőtt. Tény, hogy nem ropogós, de nem is mállik szét. A bajom inkább a kissé savanykás ízével van. Nem nagyon, csak egy kicsit. Úgy képzeld el, mintha kevéske kajszi befőttet hozzáöntöttünk volna az őszibarack befőtthöz. (Amúgy nyersen szívesebben eszem a fehér húsúakat)

 Jana11   2017.11.09. 20:08          Válasz délkelet (3) hsz.-re     Olvasás       4  

Igazad van szerintem délkelet. A fehér husú őszibarackok nagyon édesek, finomak evéskor, de befőttnek a gyümölcshús szinte minden esetben puhább például a sárgáknál. Nálunk például továbbra is a baby-gold fajták /gumibarackok vezetnek, mert sem a cukor, sem a dunsztos eljárás miatt nem mennek szét, hanem megtartják ropogós jellegüket és ízüket.

 délkelet   2017.11.09. 19:14           3  

Elég sok őszibarack-befőttet tettünk el idén, sárga- és fehér húsúból egyaránt (Collins, R.Majestic, R. Summer, illetve M. Bianca és Meystar). Kíváncsiságból három fajtát már megkóstoltam: a Majestic tökéletes, a Meystar és a M.Bianca viszont kisebb csalódást okozott, mert van valami olyan íz benne, ami nem kellemes. Nem rossz azért, de a Majestic jóval finomabb. Természetesen rögtön azt feltételeztem, hogy eltevésre a fehér húsú fajták nem igazán alkalmasak. Igazam lehet? Van valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?

 edit   2017.09.25. 21:05          Válasz Jani71 (1) hsz.-re     Olvasás       2  

Olvastam olyan módszerről, hogy félig megaszaljak és akkor szedik ki a magot. Nem próbáltam. Aszaltam már nemtudom szilvát, az sem magvaváló, ráadásul apró is. Elfogyott.

 Jani71   2017.09.21. 13:33           1  

AGENI:
Az olyan szilvát, amelyiknél tökéletesen ragaszkodik a mag a húshoz, milyen módszerrel érdemes aszalni?
Van rá valami okosság? Vagy egyszerűen csak fogadjam el, hogy maggal kell fogyasztani az aszalványt? :$
Bitang jó fajta, de őszintén szólva örülnék, ha lenne erre valami megoldás.

 gergerg   2016.11.27. 21:25           0  

"Majd meg ennétek még a ..."