Ez egy nagyon összetett, és túl bonyolult dolog.
Főleg a mesterséges aromák, és mesterséges illatanyagok kérdése.
Addig, amíg te saját magad megtermeled az alapanyagokat a kertben, és azokat kutyulod össze, addig az természetes ....
Nem beszélve arról, hogy tudod, milyen és mennyi anyagokat kevertél össze, és mi az, ami neked nem jó bele.
De a mesterséges aromákról, illatanyagokról fogalmad nincsen, miből állnak össze.
Annak ellenére, hogy rengeteg előírásnak kell megfelelnie, nem tudod, hogy miből mennyi van benne, mitől lehetnek kisebb-nagyobb allergiás reakcióid, arról nem is beszélve, hogy tényleg minden oda van írva, amit bele raknak?
Azt már nem is említem, hogy a piacokon-Plázákban kapható BIO termékek nagy része is eredetileg Spanyol, Algériai, Marokkói, és egyéb helyeken lévő "bádogvárosokban" tenyésztett zöldségekből, gyümölcsökből áll. Ahol számítógép vezérli, hogy milyen anyagokat mikor, és mennyit kapjanak a termények, hogy neked szimpatikusan jól nézzen ki, amikor a pultra kerül. Független attól, hogy érett, vagy nem érett.
Csak egy abszurd példa: Lidl - Szárazbab - 250 gr.
Származási hely - Etiópia
Gyártó cég - Kanada .....
Forgalmazó: Értelmezhetetlen nevű magyar cég
És a zacskón ott van a "Magyar termék" címke.
Évek óta vadászok Grönlandi banánra - abból lehet a legjobb aromákat készíteni .....