délkelet   2015.01.18. 13:59          Válasz Jana11 (39) hsz.-re     Olvasás       41  

"az otthoni hálózatot még a réges-régi, már elkerült gépen hoztad létre" - ez sanszos.
" a szolgáltatótól kapott felhasználónévre és jelszó" - ez az lenne, ami szükséges újratelepítés után a postafiókom aktiválásakor, mert azt tudom

 Rhéman   2015.01.18. 13:55          Válasz délkelet (38) hsz.-re     Olvasás       40  

Akkor az is lehet, hogy nem a saját hálózatodon vagy.

Mégis írd le hogy kapcsolódnak egymáshoz a berendezések, kábellel.

 Jana11   2015.01.18. 13:51           39  

Még egy javaslat, többet sajna nem tudok. Az is előfordulhat, hogy a hálózatot, az otthoni hálózatot még a réges-régi, már elkerült gépen hoztad létre. Huszárvágással megoldható lenne a dolog, csinálj egy új hálózatot az új laptoppal. Ehhez szükséged lesz a szolgáltatótól kapott felhasználónévre és jelszóra. A hálózatot egy általad könnyen jegyezhető, tetszőleges néven nevezd el. A vezérlőpultban a hálózati kapcsolatoknál új hálózat létrehozása, telefonos vagy vezeték nélküli, vagy akár mindkettő......Otthoni hálózat, megengedni, hogy a hálózatot más felhasználók is használják, a többin végigvezet a hálózati kapcsolat létrehozása menü....

 délkelet   2015.01.18. 13:50           38  

Vezetékkel kapcsolódva sincs net az új laptopon. "Nem azonosított hálózat - korlátozott"

 délkelet   2015.01.18. 13:39          Válasz délkelet (36) hsz.-re     Olvasás       37  

A múltkor a keresőbe beütöttem a 192.168.1.1 IP címet és bejutottam a router menüjébe (?), ott a security-nél nem találtam jelszót.

 délkelet   2015.01.18. 13:33          Válasz Jana11 (34) hsz.-re     Olvasás       36  

Kb. értem az egészet és így is csinálom. Jelszó szinte biztos, hogy nincs, mert megkérdeztem azt az informatikust, akitől a párom vásárolta a router és azt mondta, hogy nem szokott jelszót belerakni. Mindjárt folytatom.

 délkelet   2015.01.18. 13:29          Válasz Rhéman (33) hsz.-re     Olvasás       35  

Kábel tv-m van egy kis helyi szolgáltatótól, internettel együtt. Modemből megy egy koax kábel a tv-hez, egy lan kábel pedig az aztali pc-hez. Ezenkívül pedig van egy Canyon routerem, ami most ki van iktatva.

 Jana11   2015.01.18. 13:28          Válasz délkelet (32) hsz.-re     Olvasás       34  

Ha nincs router, akkor közvetlenül a modem és az új laptop között kell lennie internetkapcsolatnak vezetékesen is. Még az előbbihez téve ismét elmondanám, hogy a funkció és a sorrend fontos, szerintem valami madzagot sem jól kötsz be. Szóval modem, utána router központi bemenője. Ez lehet más színnel jelölt, másik oldalon lévő, stb. de valahogy meg van különböztetve. Szóval a router csak annyit csinál, úgy képzeld el, mint egy konnektor elosztó, csak eloszt. Vagy van belőle még kettő vagy több nyílás további vezetékes csatlakozáshoz, vagy vezeték nélkül "szórja" az internet jelet. Ha internet jeled van egyik-vagy másik gépeden, akkor már csak beállítási vagy letiltási probléma lehet. A beállítási problem vagy a régi gépen kell engedélyezni, hogy a hálózathoz más is hozzáférjen. Még most jutott eszembe, ha a routered jelszavas, az is letilthat. A jelszót a routerből úgy tudod kiütni, hogy teljesen kihuzod áram és net alól, és van rajta egy mélyen benyomható insert gomb. Ezt legalább 1 percig tartsd lenyomva ceruzaheggyel, vagy bármi mással. Igy a router jelszava törlődik.

 Rhéman   2015.01.18. 13:22          Válasz délkelet (32) hsz.-re     Olvasás       33  

Hogy mennek a kábelek?

Bejön a telefon. Van egy szűrő, ebből megy a telefonhoz, és agy dobozhoz, ez a modem, innen hová megy, vagy egyáltalán milyen a hálózat felépítése?

 délkelet   2015.01.18. 13:16          Válasz Jana11 (29) hsz.-re     Olvasás       32  

Hamarosan kipróbálom. Most nincs beiktatva a router, mert akkor nem is tudnék ide írni. Ahhoz, hogy lássam azt, amit írtál (az új laptopon), akkor át kell vezetékelnem, ugye?

 délkelet   2015.01.18. 13:12          Válasz délkelet (30) hsz.-re     Olvasás       31  

Leginkább azt nem értem, hogy miért szakad meg a netkapcsolat az asztali gépemnél, ha bekapcsolom a routert?

 délkelet   2015.01.18. 13:10          Válasz Jana11 (28) hsz.-re     Olvasás       30  

Ilyet, hogy "hálózati kapcsolatok megosztása", nem találtam. Odáig eljutottam, hogy a "speciális TCP/IP beállítások" ablakban az "IP beállítások" fülön az IP címnél ez olvasható: "DHCP-engedélyezett". Ez lenne netán a megosztás engedélyezése? (vagy nagy butaságot mondtam?)

 Jana11   2015.01.18. 12:51          Válasz Jana11 (28) hsz.-re     Olvasás       29  

Illetve még egy javaslatom. Az új laptopon rámenni a Vezérlőpultra. Itt megkeresni a Hálózati és megosztási Központot. Kattintás bal. Adapterbeállítások módosítása. Itt megjelenik a ti hálózati, vezetékes és vezetéknélküli kapcsolatotok is. Ha át van húzva, vagy alatta irva, hogy letiltva, akkor jobb egérgombbal rá klikk, és engedélyeztetés. Több ötletem sajnos nincs.

 Jana11   2015.01.18. 12:41          Válasz délkelet (27) hsz.-re     Olvasás       28  

Lehet még olyan probléma is, hogy a régi asztali gépen van ugye a hálózati kapcsolatotok. Itt a vezérlőpultban engedélyezni kellene a hálózati kapcsolatok megosztását itt, a régi gépen. Lehet, hogy ezért is nem kér jelszót az új laptopon, mert nincs engedélyezve tulajdonképpen másik gép csatlakozása a hálózathoz. Próbáld meg.

 délkelet   2015.01.18. 12:26          Válasz délkelet (25) hsz.-re     Olvasás       27  

Először is köszi a választ. A laptopon megjelennek a hálózatok, de: amint írtam is, a szomszédom jelére tudnék csatlakozni, ha tudnám-megkérdezném a jelszót (nyilván nem akarok), a saját hálózathoz csatlakozásnál pedig eleve nem kér jelszót, azt írja ki, hogy a kapcsolat korlátozott. Próbálok automatikusan kapcsolódni, de nincs net. Ráadásul azt sem értem, hogy a vezetékek már leírt összekötése esetén miért szűnik meg a No 1. gépen az internet?

 Jana11   2015.01.18. 12:05           26  

Kedves délkelet!

Ugye van a modem, ami a bejövő kapcsolatot biztosítja. Utána van a router, ami vezetékkel vagy vezeték nélküli móddal szétosztja a kapcsolatot, mint egy elosztó.
Utána van vagy az asztali géped vagy az új laptop. Lehet, hogy rosszul értem leírásod, de ha a router után az asztali gépedre csatlakozol vezetékesen, ettől még az új laptopon nincs net.Vagy vezetékkel vagy vezeték nélkül kell kapcsolódnod a routerhez az új laptoppal. Szóval a routert fel kell ismertetned az új laptoppal. Ha vezeték nélküli a kapcsolatod, megjelenik a win 8 esetében is a laptop jobb alsó sarkában egy növekvő tégladiagrammos, háromszögre hasonlító jelecske. Erre ha bal egér gombbal kattintassz, megjelennek a rendelkezésre álló hálózatok, köztük a tied is. A jelszó megadásával automatikusan csatlakozik, felismeri. Remélem tudtam segíteni.

 délkelet   2015.01.18. 11:19           25  

Kis segítséget kérnék valakitől. Előzmények: ősrégi (xp-s) asztali pc-nkhez pár éve vettünk egy routert, amivel a másik asztali pc-vel megosztottuk a netet. (kábeles net). A helyzet annyival módosult, hogy a másik pc már nincs meg, hanem helyette van egy vadiúj laptop (win8), amire nem tudom a netet csatlakoztatni.
A leírtakból a hozzáértőknek biztosan kitűnik, hogy mennyire érthetek a számtech-hez :lol: (hardver, beállítások, szakkifejezések: nem az én esetem) Valószínűleg hívnom kell egy értő embert, mert szerintem én a segítségetekkel sem biztos, hogy meg tudom oldani.
Eddigi próbálkozásom (a pongyolaságért előre elnézést): az asztali gép modemjéből kijövő vezetéket a router "wan"-jába dugtam, egy lan kábellel pedig összekötöttem a routert az asztali géppel. Eredmény: az asztali gépen megszűnt a net, a laptop pedig felismerhette a routert (párom neve), de ott sincs net ("kapcsolat korlátozott"). Két lan kábelt is kipróbáltam. Jelszót nem kér (a szomszédból jövő kapcsolathoz igen) A neten már olvastam, hogy win8 esetében többeknek volt ilyen problémájuk.
Ha szerintetek bonyolultabb az ügy, mint amit én a hozzá nem értésemmel meg tudnék oldani, akkor ezt is írjátok le, plíz. Illetve, ha van ötletetek a megoldáshoz, egyelőre csak nagyvonalakban (ha úgy látom, hogy nem reménytelen az ügy, úgyis kérdezek majd)

 tgwh   2015.01.15. 20:06           24  

Estét!
CAD/CAM programokat használ valaki?

 tgwh   2015.01.13. 20:31          Válasz Ragadozo (22) hsz.-re     Olvasás       23  

Jobb oldalt van hogy régebbiek. Időrendben van bal oldalon a fő tartalom, a cikkek.
De mondom, azokat sem látom, amik pl. aktuális politikai történések, tehát tuti nem régiek :D de facebookon néha-néha van egy-egy :D

 Ragadozo   2015.01.13. 19:00          Válasz tgwh (21) hsz.-re     Olvasás       22  

Nem tudom, hogy működik ez a fungie.hu, de az ilyen jellegű oldalakon van ám egy olyan megoldás is, hogy random cikkek.
Minden cikknek van egy keletkezési időpontja, és be lehet állítani időzónákat.
A felhasználók számára ez azt jelenti, hogy alkalom szerűen a program újként a főoldalra behoz bizonyos bejegyzéseket, amik egy beállított időhatárnál régebbiek.
Ha már jó sok bejegyzés van az oldalon, az ide látogató felhasználók így mindig újként érzékelik az általuk még nem látott, vagy már elfelejtett régi bejegyzéseket, mintha azok újak lennének, így ránézésre mindig "frissül" az oldal "új dolgokkal".

 tgwh   2015.01.13. 16:44          Válasz Ragadozo (20) hsz.-re     Olvasás       21  

Hmm... attól hogy az operában kitöröltem az előzményektől? Működik, köszi, előzményeket töröltem, de a másik oldal még gyanús. Azaz nincs újabb cikk, de folyamatosan látok véletlenszerűen megjelenőeket, amikre nem emlékszem, meg facebookra is tett ki aktuálisat, szóval a fungie.hu-t még mindig nem értem...
De az ezermester jó, köszönet! :D

 Ragadozo   2015.01.13. 04:50          Válasz tgwh (19) hsz.-re     Olvasás       20  

A web-lapok betöltődéséhez segítenek a cookies, és a cache.

Lapok személyre szabásakor, termékek vagy szolgáltatások regisztrálásakor, a web-oldalak a cookie-k segítségével emlékeznek a felhasználókra, vagy azok egyes személyes adataira. Ezek a cookies letöltődnek a saját gépre, és a böngésző által kerülhetnek újra felhasználásra. Ha legközelebb oda látogat a felhasználó, betöltődnek ezek az adatok, kényelmesebbé, esetleg gyorsabbá teszi a weboldalra való érkezést. Ez aztán környezetfüggő, lehet, hogy jó, de lehet, hogy nem jó.

A cache nem személyre szabott adatokat, hanem egész oldalakat képes tárolni. Így ha újra oda látogat a felhasználó, betöltődik, és csak a friss dolgoknak kell újra töltődni, ami jelentősen csökkentheti az oldal betöltődésének idejét. Természetesen ennek is megvannak a jó, és kevésbé jó oldalai.

Ha egy weboldalra nem tudsz belépni, vagy egyszerűen nem töltődik be, ennek a legtöbb esetben a böngésző az oka.
Valami el van állítva, vagy éppen nincs engedélyezve, ami miatt alapból be sem töltődik az oldal.
Ez úgy ellenőrizhető, hogy több böngészőt is kipróbálunk. Érdemes olyan böngészőt kipróbálni (az IE kivételével), amit csak letöltünk, de nem állítgattunk még el semmit rajta. Ha ezzel sem jön be az oldal, akkor nem a böngészőnkkel van gond, hanem esetleg a szolgáltatónkkal.
Sok esetben előfordul újabban, hogy a web-oldalon alkalmazott reklámok betöltődése olyan lassú valami kapcsolati hiba miatt, ami kiakasztja az oldal betöltődését.
Valószínű, hogy betöltődne az oldal, csak olyan lassan, hogy azt már nincsen türelmünk kivárni.

Nekem egyébként nagyon gyorsan betöltődik az ezermester.hu oldal a munkahelyi gépemen is, és otthon is a sajáton. :)

Nézzed meg az Előzményeket, és törölj ki mindent belőle, ami egy adott web-oldalra mutat.

 tgwh   2015.01.12. 20:57           19  

Estét, két kérdés, amiben nem tudok dűlőre jutni.
1, miért van az, hogy bizonyos weblapok egyszerűen nem töltődnek be? pl. ezermester.hu, és neeem, nincs letiltva a vírusirtóban sem...
2, miért van az, hogy bizonyos weblapok tartalma nem hajlandó frissülni? Értem ez alatt, hogy pl. facebookon ott a frissítés, de a weblapra felnézve a pár hónapos utolsó cikk fogad? Egyetlen oldalt hogy lehet kitörölni a böngészővel, mint mindent újra töltsön be előlről? Az segíthet szerintem.

 tgwh   2014.09.14. 16:02          Válasz Ragadozo (17) hsz.-re     Olvasás       18  

Vesz a halál, nekem kicsi pc kell, hogy a régebbi játékok fussanak rajta, meg néhány újabb :D

 Ragadozo   2014.09.14. 15:47          Válasz tgwh (16) hsz.-re     Olvasás       17  

Vegyél egy tabletet! Vagy annál is kisebb kellene? :mrgreen:

 tgwh   2014.09.14. 15:37          Válasz Ragadozo (15) hsz.-re     Olvasás       16  

Hehe :D ezért kell az oldalára fektetve szerelni a gépet, ha úgy tűnik, próbálkozós meló lesz :lol:
Engem egyszer megbszott egy codegen :D :D pár napja meg a kábeltv :D
De pl. pár éve a vadi új gépemben amikor szereltem, véletlenül hosszabb csavarokkal fogattam le az alaplapot, na az úgy marad :lol: azóta meg úgy voltam egyszer, hogy eladom a fenébe, nem kell nekem 3570K. Az a röhej, hogy egy vga nélküli játékgép, és ha normális mini házat vettem volna netezni és hd filmezni, még rá is kellett volna fizetnem... egész egyszerűen nem lehetett kapni itthon normális pici házat 50 ezer forint alatt... és még az csak a ház, táp meg minden nélkül, külföldről rendeltem volna... aztán kaptam egy vga-t havertól, meg is kéne kérdeznem nem-e kell neki, nem-e akarja eladni XD
De a következő pc biztos valami mini verzió lesz.

 Ragadozo   2014.09.14. 15:22          Válasz tgwh (14) hsz.-re     Olvasás       15  

Ez is igaz! :)
De "hazavágni" bármit lehet.
Én tavaly "viszonylag hozzáértőként" teljesen szakbarbár módon hazavágtam az egyik 1.5 TB-os vinyómat.
Szereltem a gépet a helyén, útba volt a vinyó, és mivel hosszú vezetéke volt, nem húztam le, csak úgy felraktam a gép tetejére.
Aztán ott felejtettem. Pár órával később (bekapcsolt gépnél) véletlen meglöktem a gépet, a vinyó leesett a kőre, és el is szállt az olvasófej benne.
A vinyón cca. 100 GB szabad hely volt. :cry:

 tgwh   2014.09.14. 15:01          Válasz Ragadozo (13) hsz.-re     Olvasás       14  

Most már.
De ha pl. 4-5 évesnél régebbi az alaplap, azon szerintem még nincs meg ez a technológia, azokat a régebbi cuccokat simán haza lehetett vágni. És ezek közül azért még elég sok futkározik az országban :lol:
szerk.: hozzáértő is simán hazavághatta :D

 Ragadozo   2014.09.14. 04:04           13  

Egy BIOS frissítés esetén természetesen nem lehetetlen, hogy pont akkor megy el az áram, de ennek az esélye körülbelül annyi, mint egy villámhárítókkal megfelelően felszerelt magas épület mellett állva belénk csap a villám.
(mielőtt valaki le akarná csapni a feldobott labdát: - "és persze nem a villámhárító földelő vezetékét fogva, vagy annak támaszkodva!" - )

Az alaplapoknál maradva ezek felépítése eltérő, de általában mindenhol gondoskodnak a BIOS beállítások biztonságos megőrzéséről. Bár a technika változik, fejlődik, de még általában egy EEPROM chip tárolja ezeket a beállítási adatokat, melyeket aztán un. "beégetési" technikával módosíthatunk egy firmware anyagról.
Az újabb alaplapokon már általában "kétlapkás" EEPROM chip van, ahol az egyik lapka tárolja az eredeti gyári beállításokat. Gond esetén ilyenkor a megfelelő "reset" jumpert kell az alaplapon Recovery állásba tenni, és így indítani a gépet. De ehhez meg kell nézni (lehetőleg még előtte!), hogy az alaplaphoz kapott leírásban találhatunk-e ilyen lehetőséget. Ha van, oda van írva!
A legújabb fejlesztésű alaplapok esetén egyes helyeken már találhatunk olyan megoldásokat is, ahol a BIOS frissítésekor a program először a rendszerindító (C:/) merevlemez egy rejtett partíciójára másolja az aktuális BIOS-tartalmat, így hiba esetén ezt automatikusan megkeresve, és onnan betöltve áll fel a gépünk.

Tehát nem az "áramszünet" okoz általában problémát, hanem a "hozzá nem értő frissítés", vagy a nem megfelelő frissítési anyag, valamint az, hogy ilyenkor nem csak a futó programokból kell kilépni, de a háttérben futó programokat (víruskeresőt is!!) le kell teljesen állítani erre az időre, ha egy használatban lévő gépen akarunk futtatni egy ilyen frissítést (jobbra lent az óra mellett).
A legbiztonságosabb természetesen egy boot-cd-ről indítani a gépet, amihez a megfelelő anyagot a gyártó oldaláról (csak onnan!) tölthetünk le.
Fontos még az is, hogy itt rendszerindító CD-ről beszélünk, és nem pendrive-ról. Pendrive használata esetén ez lenne az un. "bebootolós USB kulcs technika", de nem mindegyik típusú USB pendrive alkalmas erre! Hiába mondják a "hozzáértő" ismerősök, barátok, hogy : - "Nem nagy durranás, fogsz egy pendrive-ot, csak készítsél rá egy rendszerindítót, meg a frissítést, és kész! " -
Nagy problémát jelenthet az is, hogy nem csak az alaplapnak, de a processor(ok)nak is egyezni kell a frissítési anyagban megadott adatokkal. Ugyanabban az alaplapban nem csak a gyártáskor belerakott, de más fajta, az alaplappal kompatibilis processort is lehetséges bele rakni. Néha ezt is sokan elfelejtik, és csak az alaplapra koncentrálnak egy frissítéskor.
Ragadozo írta:Windows XP - Win7 - Win8 esetében : Start gomb, Futtatás - Keresés lehetősége, írjuk be az msinfo32.exe szöveget a mezőbe. Ha megvan, indítsuk el.
A kapott listából két lényeges adat mindenképpen szükséges a frissítéshez, ráadásul általában egymás alatt vannak:
  1. Processor: ....
  2. BIOS Version/Date: ....

Ha mégis "elrontottunk" valamit a frissítéskor, és nem tudunk a gépünkkel mit kezdeni, ettől még nem kell teljesen összeomlani, és a gépet "eldobni".
Szakszervizben, amennyiben a BIOS chip nincs fixen beforrasztva az alaplapba (és általában nincs!), megfelelő speciális eszközökkel rendbe tudják hozni, vagy esetleg kicserélik a chipet (természetesen megfelelő díjazás ellenében).

Azt tudni érdemes, hogy az általunk használt számítógépek többet tudnak, mint amennyire használjuk őket.
Egy hozzáértő "PC-guru", vagy "hacker" ezeket kihasználva például egy 2,4 Ghz procit is "fel tud túrbózni" akár 3-4 Ghz-re, viszont tudja, hogy mit csinál, hogy használhatja, és mivel meddig mehet el.
Egy átlag felhasználó viszont ezekből csak azt érzékeli, hogy majd még egyszer gyorsabb lehet a gépe, és "ez nekem is kell!".
Csak akkor frissítsünk, ha a gyártó javasolja, és csak azt, amit fontosnak, vagy ajánlottnak jelöl meg, és csak kizárólag a gyártó oldaláról letöltött megfelelő frissítést használjuk!
Minden más esetében hiába volt tökéletes a frissítés, a legkisebb helytelen kezeléssel tényleg "elszállhat az alaplap", vagy "elfüstöl a proci", vagy esetleg "teljesen haza vághatjuk" akár az egész gépet is! Ezért, mielőtt megtennénk a "felesleges" frissítést, gondoljunk arra, hogy nem elsősorban az elrontott gépünk anyagi értéke lesz a legnagyobb gond, hanem a gépen lévő, talán tényleg végleg elveszett anyagok, saját leírások, családi képek, stb, stb. hiánya, melyeket már pótolni nem lehet.

 tgwh   2014.09.03. 19:25          Válasz Ragadozo (11) hsz.-re     Olvasás       12  

HA biost frissítesz, vagy egy alaplapi chipet pl., akkor kampó lehet, ha elmegy az áram, mert nem jutsz vissza odáig, hogy újra próbálkozhass.
Ezért van mostanság egy második helyre eltárolva az egész, és gyakorlatilag egy jumper, vagy reset, és visszatöltődik az eredeti állapot.

 Ragadozo   2014.09.03. 19:18          Válasz tgwh (9) hsz.-re     Olvasás       11  

Csak egy szösszenet a firmware dologhoz.
Megtörténhet, de abszolult minimális az esélye, hogy pont akkor van áramszünet. Elvileg történhet probléma, de valóságban inkább csak "legenda" ez az áramszünet-mese.
A firmware futtatás ROM alapon megy, a frissítés folyamatát nem tudja haza vágni egy áramszünet. Ha közbe áramszünet történik, amikor újra van áram, újra futtatod, és kész. Ugyanis az áramszünet miatt hibás, vagy félkész frissítést ugyanúgy felül írja teljes egészében, mintha csak egy régebbi, eddig futó verzió lenne.
A firmware lényege csak az, hogy mindig kizárólag megbízható helyről (lehetőleg hivatalos gyári oldalról) kell beszerezni a pontos típusnak megfelelő verziót (ez nagyon fontos!!). Számítógépek esetében ha jól tudom, még manapság is előfordul, hogy egyes gyári oldalról bizonyos hardverekhez a pontos típusnak megfelelő automatikus firmware program letölthető. Nekem évekig Samsung DVD író-olvasó volt a gépemben, és egy ilyen progival folyamatosan úgy frissítettem a DVD lejátszót, hogy néha észre sem vettem.

A firmware frissítésnek nem az esetleges áramszünet az ellensége, hanem az a sok kalóz oldal, ahol minden sz@r letölthető, és azt hiszik az emberek, hogy milyen jól jártak.

 Ragadozo   2014.09.03. 18:37          Válasz Andrea555 (7) hsz.-re     Olvasás       10  

Szia! :)
Az oldal fejlécében a főbb menüpontok felsorolása között mindig minden oldalon megtalálod az Aktív témák menüpontot.
Ha erre klikkelsz, láthatod az összes hozzászólást időrendi sorrendben, a sor elején lévő ikon más színe jelzi azokat, amiket még nem olvastál el.

Minden topik legaláján találsz egy Hozzáadás a kedvencekhez opciót. Ha erre klikkelsz, a topik bekerül a kedvenceid közé.
Ha az oldalon a bal felső sarokba a Kedvencek menüpontra klikkelsz, "beúszik" egy box, amiben a kedvenc témáid vannak, legfelül azok, amelyikben utoljára szóltak hozzá.

Fórum kezdőlap - Főtér - itt még nagyon sok olyan dolognak a leírását megtalálhatod, ami az oldalon használható.

 tgwh   2014.09.03. 14:04          Válasz Andrea555 (7) hsz.-re     Olvasás       9  

Andrea. A fórum kezdőlapján, balra felül van két ilyen:
• Új hozzászólások • Aktív témák

Az új hozzászólásokban azok vannak, amiket az ittléted alatt írta. Belépsz a fórumba, van pl. 5 piros alfórum, tehát ott van minimum 5 új hsz. De ha vársz pl. annyit, hogy írjon valaki, akkor itt csak az az egy hsz lesz, a többi nem, tehát az nem számít, elolvastad-e vagy sem.
Az aktív témákban nem feltétlen van olyan hsz, amit még nem olvastál, ott az van elől, ahol a legutoljára szóltak hozzá.

Van olyan is, hogy Kedvencek. Balra fent, a Fórum Extrák felirat fölött, a képen. Arra rákattintasz, és megjelennek azok a témák, amiket kedvencnek jelöltél. Kedvencnek jelölni úgy tudod, hogy legörgetsz a lap aljára - vagy nyomsz egy end gombot, mindegy -, és ott lesz olyan a legalsó csíkban, hogy Hozzáadás a Kedvencekhez. És ha most felöl kattintasz a Kedvencekre, akkor ott lesz ez a téma.

Remélem ennyi lehetőség elég :D Könyvjelzőt nem tudom hogy érted, de amelyik lapon vagy, nyomsz egy ctrl d billentyűkombinációt - vagy valahol van egy olyan menü is, hogy hozzáadás a könyvjelzőkhöz. Ilyenkor, böngészőtől függően hozzáadhatod a Könyvjelzőkhöz. Opera egy üres lapon tárolja a könyvjelzőket, a Firefox-nál meg nyomsz egy ctrl b kombót, és bal oldalra behozza. Nyithatsz egy új mappát is, de böngészőtől és beállítástól függ, hogy beléptet-e a böngésző, vagy be kell jelentkezned.


Ziza. Én addig jutottam, hogy a rom nem írható :D firmware-t nem piszkálom, ha nem a legújabb alaplapod van, meg is pusztulhat egy áramszünet esetén. Tehát nem ilyen témákban nem vagyok benne :D
Firmware-t leszeded, elolvasod a mellékletet, megcsinálod, és imádkozol, hogy ne legyen áramszünet közben...
Okostelefonra meg jó nekem a gyári rom, annyival nem jobbak a főzöttek :D

 Ziza   2014.09.03. 13:32          Válasz tgwh (0) hsz.-re     Olvasás       8  

"Részemről elég sok mindenben tudok segíteni"

ROM írás, firmware mod., stb. témákban is benne vagy?

 Andrea555   2014.09.03. 07:46           7  

Lehet könyvjelzőt használni? Nem találtam semmi olyan opciót,hogy ne kelljen keresgetnem az első olvasatlant a fórumban. Az ugrás az első olvasatlanhoz nem tudom használni. Kérnék szépen egy kis segítséget,köszi.

 gergerg   2014.09.02. 19:09          Válasz tgwh (5) hsz.-re     Olvasás       6  

Ok. Akkor megkeresem a telepítőt! Köszi!

 tgwh   2014.09.02. 18:43          Válasz gergerg (3) hsz.-re     Olvasás       5  

1, használd a szerkeszt gombot.
2, ezt nem írtad, menj be egy autókereskedésbe, hogy zöld kocsit akarsz :)

Akkor tedd újra az xp-t :D
Tör. mentesítés, Ccleaner gyakori használata, porcicák kikergetése a gépből, sok dolog segíthet :D
A netkapcsolattól függően egy kép is szaggathat. Ezer-egy éjszaka meséit folytathatnám amíg nem pontosítasz :lol:

 gergerg   2014.09.02. 18:32          Válasz gergerg (3) hsz.-re     Olvasás       4  

Ja, meg full HD mikor csak egy kép a háttér a zene alatt? Nooooooooormális?

 gergerg   2014.09.02. 18:32          Válasz tgwh (2) hsz.-re     Olvasás       3  

Nem tudom a képviselő úr válaszát elfogadni. :-) Amikor újratelepítem az xp-t, mindig jól megy. SM playerrel is jó.

 tgwh   2014.09.02. 17:40          Válasz gergerg (1) hsz.-re     Olvasás       2  

Valószínűleg kevés lesz a fullhd-hoz a processzor :D pentium4 és régebbiek már nem alkalmasak youtubra. Ez van, fejlődik a technika.
,,B'' verzió, a konyhaasztalra kell letenni a laptopot, vagy meginni egy-két felest, utána már nem fog szaggatni meg remegni a kép :D

szerk.: szürke csík a betöltött, piros a lejátszott. Ha a piros kezdi utolérni a szürkét, akkor gond van. Lehet a netkapcsolat is, de ha nyomsz egy f5-öt, és újra betölt az oldal, lehet másodszorrra - vagy negyedszerre :D - már normálisan lejátsza a videót.

 gergerg   2014.09.02. 17:25          Válasz tgwh (0) hsz.-re     Olvasás       1  

No akkor mondja meg, hogy mi a túrót csináljak hogy ne szaggasson a youtube mint az állat. Ha leteszem asztalra, akkor szépen megy, de akkor meg nem látom. Nehogy azt mond hogy frissítsem a flash-t, vagy váltsak chrome böngészőről másra, mert rögtön töröltetem a topikot! :mrgreen:

 tgwh   2014.09.02. 17:19           0  

Szoftver, hardver problémák, akár önképző kör, ha valaki tanulni szeretne.
Számítógép, okostelefon,-tv-ház, különböző kütyük, egyszóval minden :D

Részemről elég sok mindenben tudok segíteni (programok, hardver, html, css, ,,office'', meg még ami majd később eszembe jut, most nem :D ), Rhéman úgy tudom adatbáziskezelésben jeleskedik.
Ha valaki netán az éppen legújabb intel-amd harcról kíván csevegni, azt is nagyon szívesen veszem :ugeek: