Hát ez az... Hülye módon nem írtam le pontosan, de nagyjából emlékszem. Kicsit hosszú leszek és messziről kezdem
Először meggylikőrt készítettem. Vettem 5l-es olcsó műanyag flakonos üdítőt, mert nem volt üvegem. Mivel elég széles a szája, a meggyet simán bele lehet pakolászni. Kimagoztam annyit, hogy az edény 3-4-ig ért. Először még nem volt tiszta szeszem, ezért gyümölcspálinkával készítettem (vegyes pálesz, tökéletesen megfelelt). 1 kg cukrot nagyjából feloldottam 1l vegyessel (nem baj, ha nem oldódik fel teljesen), ráöntöttem a meggyre és lezártam. Naponta egyszer-kétszer, amikor arra jártam, megrázogattam. Meleg hely kell neki, de nyáron úgyis az van (nálam a konyhában volt). Három hétig tartottam így, azután gézen leszűrtem. Mivel nők isszák elsősorban, ezért én tiszta vízzel felhígítottam (úgy tudom, hogy desztillált vízzel szokták, de szerintem fölösleges) Mivel 50°-os volt a pálinka, ezért 1 l vizet öntöttem hozzá, így értelemszerűen 25°-os likőrt kaptam. Még most is van belőle, semmi baja. Akik megkóstolták, ódákat zengtek róla, komolyan!
Azután hozzájutottam tiszta szeszhez is, külföldi forrásból. Csináltam még egy adagot, annyi módosítással, hogy fél l tiszta szeszhez hozzáöntöttem fél l vizet, abba a kiló cukrot, és így a meggyre. A végén azt is 1l vízzel hígítottam (a végtermék olyan 2-3°-kal gyengébb lett, mert a szesz olyan 90+ fok körüli)
Fogyasztás előtt érdemes felrázni kicsit a likőrt, mert a sűrűje ülepszik.
Most pedig elkezdek gondolkodni, mert a meggylikőrre pontosan emlékszem, de a szederre nem.