Régebben vettem White Lady-t és Hópehelyt, de valahogy kikopott, amikor időszűkös esztendőim voltak. Három éve Sarpo Mirát vetek, illetve idén egy olyan krumplit is, amit a faluban Szennában kaptam, ahol dolgozok. Azt mondták rá, régóta vetik, anélkül, hogy leromlott volna. Azt is mondták, hogy gyorsan megfő. kb. olyan 4 mázsa termett összesen a két fajtából. Mi sok krumplit eszünk, legfőbb élelmezési alapanyagunk.
Itt ül mellettem az én drága feleségem és olvasom neki, mit írtál a főzési tapasztalataidról. Tanakodtunk rajta és abban maradtunk, hogy nekünk mindegyik egyformán jó volt, ebből az említett négy fajtából. Nem tudunk különbséget tenni íz vagy főzés szempontjából közöttük. Max súlyra, mert azt egyszerű mérleggel megmérni. A Sarpo kicsit többet termett bokronként mint 1Kg, míg a kapott fajta kicsit kevesebbet mint 1Kg. Hozzá kell tennem, két különböző termőhelyen termesztettem őket.