edit 2014.07.30. 17:48
91
Az i.dex kertből a konyhába topikjában zsebi feltette a receptjét pár éve, most is megismételte. Én is azt használom azóta, megkeresem ha lementettem. Emlékezetből: 720-as üvegre számolva 6 ek ecet, 2 kk só 2 ek cukor, fűszerek tetszés szerint kapor, bors, mustármag, babér, koriander, ezt én nem mérem.
Piszok drága az automata, évekig mondtam, hogy jó nekem a nagyfazék. Most megleptem magam vele, csak az bosszant, hogy pár héttel előtte volt a lidliben akcióban feleannyiért sem egy német tipus, és én nem tudtam róla, csak utólag hallottam. Ezekkel a nagydarab gépekkel az is a gond, hogy tárolni kell.
Megtaláltam a receptet, ezt írta akkoriban ZSebi:
Csemege uborka
7dl-es üveghez:
az uborkát belerakom az üvegbe, teszek hozzá, kaprot babérlevelet, borsot, koriándert, mustármagot, ráteszek a tetejére 2 teáskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 6 evőkanál 10%-os ecetet és egy borsónyi szalicilt, vagy Na benzoátot.
Ráöntök hideg csapvizet, és folpakk utána a csavaros tető.
Fazékba teszek, egy konyharuhát bele az uborkát, vizet, hogy kb. 3/4 ig érjen alágyújtom a gázt és forrás után még 5-6 percig gyöngyözve melegítem.
A fazékban hagyom kihülni.
Most, amikor megismételte, nem írta a tartósítószert.