|
![]() Terra-home.hu |
![]() |
|
Magok | Magcsere | Paradicsom | Paprika | Szőlő katalógus | Mi ez? - Tippelek | Kertészeti napló | Csatolmányok | Képgaléria | Megosztásaim | Emlékeztető | Szabályzat |
|
|
| ||||
Öntözés | Terra Lotto Jackpot: 1500 terra |
![]() |
2022.10.01. 17:09 ![]() |
![]() |
2022.08.20. 20:33 ![]() |
![]() ![]() |
|
Van, hogy napokig keres valamit az ember, nem jön össze. Most szembe jött velem ez, teljesen véletlenül, és még működhet is.
Kezdjük az elején. Mint a másik témában írtam, mostanában a Herbert fivérek videóit nézem esténként. Valahogy most minden összeáll, jó pár éve húzódik az öntözőrendszer kiépítése, mindig van más munka. Néztem Facebook-on egy távolkeleti ember videóját. Fém hordó, 3-4 méteres kút, szivattyú nélkül működik, ha nem csalnak. Vízszintesen elhelyezett hordó két végén két töltőnyílás, nem tölti fel teljesen, elvileg a vákuum szívja fel a vizet. Este nincs kedvem külföldi oldalakat nézegetni, magyarul kerestem rá, van-e ennek magyar szakirodalma. Kemping szivattyú, 12 vagy 24 V. https://www.kempingcikk.hu/lakojarmu_alkatreszek/vizellatas-vizrendszer/vizpumpak_395 ![]() Csepegtető gombák. https://automataontozorendszer.com/rivulis-katif-csepegteto-gomba-3-75l-h ![]() Pont stimmel. Működhet, vagy hülyeség? |
|
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/
|
![]() |
2020.12.24. 22:56 ![]() |
![]() |
2020.08.06. 08:56 ![]() |
![]() |
2020.04.13. 21:09 ![]() |
Válasz tgwh (330) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Köszönöm. Ilyen valamit kerestem. A tó és ágyásszegély vastagságban és magasságban is tökéletes.
![]() |
|
![]() |
2020.04.13. 20:45 ![]() |
![]() ![]() |
||
Ilyesmit tudok még ajánlani.
https://ontozeswebshop.hu/Muanyag-agyasszegely-mulcsozhato ![]() Nos, miért is nem szívesen alkalmazunk műanyagot, illetve slagot? Hát talán ezért... 4 év kellett hozzá, és a gyári slag vége megadta magát. A műanyag visszacsapó szelep eleve nem is működött a másik végén... illetve a szivattyúban rekedt levegő kiengedésére szolgáló csavar szintén megadta magát. Most össze van monyákolva, megy ameddig megy, szerencse hogy volt itthon elfekvőben egy-egy alkatrész hozzá. Ja igen, egy kis magyarázat. Négy méter colos cső, egyik végén - most már - fém visszacsapó szelep (majdnem annyiba került, mint maga a cső...), másik vége megy rá a szivattyúra, colos menettel, ami csak akkor zár tökéletesen, ha kerek, illetve egyenes a cső. Hozzá kell tennem, nincs sok hely, egyből kanyarodik a cső lefelé a kútba, tehát az elhelyezkedés sem volt ideális. Le kellett fűrészelnem, és bilinccsel rászorítani a csövet egy hollandi anyás, menetes tömlővégre. Természetesen valahol ki kell lyukadni a tömlőnek, így egy adag szigetelőszalag is kellett... Azért van két kép, hogy látni lehessen a különbséget, telefonon mennyit lehet javítani egy-egy képen. Kontraszt, fényerő, élesítés, szépítés, valamint egy ,,ételselfi'' névre hallgató szépítő segített ![]() |
||
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/
|
![]() |
2020.04.13. 14:37 ![]() |
Válasz gergerg (328) hsz.-re Olvasás |
![]() |
2020.04.13. 14:13 ![]() |
Válasz Misimanó (327) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Műanyag hullámlemez (tekercses) ? Abból akkorát hajtasz, amekkorát akarsz, egy helyen lenne összetétel, ahol egy vékony gumival és szorítós megoldással meg lehetne oldani hogy ne szivárogjon.
![]() |
|
![]() |
2020.04.13. 14:08 ![]() |
Válasz gergerg (325) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Sajnos az is csak 60 cm...
Valami feltekert műanyagon gondolkodom még. ![]() |
|
![]() |
2020.04.13. 14:07 ![]() |
Válasz délkelet (324) hsz.-re Olvasás |
![]() |
2020.04.13. 14:03 ![]() |
Válasz Misimanó (323) hsz.-re Olvasás |
![]() |
2020.04.13. 13:15 ![]() |
Válasz Misimanó (323) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Rossz műanyag hordó szeletelve?
|
|
![]() |
2020.04.13. 13:10 ![]() |
Válasz Mezőföldön (322) hsz.-re Olvasás |
![]() |
2020.04.13. 12:21 ![]() |
Válasz Misimanó (321) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Kivágott belső peremű autógumi? De egyébként az ültetőgödör földjéből is nagyon szépen meg lehet formálni a tányért.
|
|
![]() |
2020.04.12. 19:57 ![]() |
![]() |
2020.03.24. 22:57 ![]() |
![]() ![]() |
|
Kezdtem volna egy kisebb, de utánajárósabb írással. Na az előnézet hatására kiléptetett, az írás elszállt, mert egy link volt a vágólapon...
A lényege, hogy a locsolótömlő folyómétere drágább, az összekötő idomok vagy olcsóbbak, vagy drágábbak mint a KPE elemek. Olcsóbb ha bilinccsel akarod rögzíteni, drágább ha a KPE-re hajazó körmös-menetes megoldással. Még drágább a réz, horganyzottat nem néztem. 1"-os KPE cső métere 235-330 Ft, 1" ,,T'' idom 750-1000 Ft. Utoljára 3/4"-os csapokat, ,,T" idomokat, 16mm-es LPE csövet (100 méter), rá végdugókat vettem, mindenből vagy 10-15-t, 17 ezret fizettem ezekért, + 17.500 a 100 méter 3/4"-es KPE cső. 5000 az ibc tartályra a menetes szűkítő idom ha kell, maga a tartály 15 ezer használtan. Ha lesz link, itt van egy, egész jó cuccokkal: http://locsolotomlo.hupont.hu/42/tomloveg-menetes-veg-tomloosszekoto-tomlobilincs-bilincses ![]() |
|
|
![]() |
2020.03.24. 22:07 ![]() |
![]() |
2020.03.22. 22:37 ![]() |
Válasz gergerg (317) hsz.-re Olvasás |
![]() |
2020.03.21. 13:48 ![]() |
Válasz tgwh (316) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Én ezeket mind tudom, de akkor is, TESSEN FOLYTATNI!
|
|
![]() |
2020.03.21. 00:58 ![]() |
![]() ![]() |
|||||
Estét.
Gyors szösszenet, mert a sör ébren tart ![]() Bemásolok egy általános kisokost, amit lehet bővíteni, egyfajta idényváró buzgóság jelleggel. Lehet bővíteni, kiegészíteni, javítani. Alapvető gond, hogy a brittek különcködtek, ők hüvelykben (inch) számolnak, azaz coll-ban adják meg a méreteket, és ezeket több fajta szabvány szerint lehet átváltani (azért jó a szabvány, mert olyan sok van belőle). A fémcsövektől most tekintsünk el, kezdjük az alapokkal. 1" (coll) = 25,4mm = 2,54cm Vagyis ennyire nem egyszerű. A külső méret számít szabványnak, tehát elvileg azok mindenhol azonosak. Az LPE (lágy polietilén) és a KPE (kemény PE) csövek külső átmérője van megadva általában. Szabvány szerinti külső átmérők (vízvezeték): 20mm, 25mm, 32mm, 40mm, 50mm, 63mm, 75mm, 90mm, 110mm, 125mm, 160mm. Átváltások: 1/4″ = 12mm, 3/8″ = 15mm, 1/2″ = 21mm, 3/4″ = 26mm, 1″ = 32mm, 5/4″ = 41mm 6/4″ = 46mm, 2” = 58mm. Nézzünk egy példát. 25*2 kpe cső, azaz ez egy 3/4″-os cső. Külső átmérő * falvastagság, tehát a belső átmérője 21mm. Erre szeretnék én egy könyök idomot szerelni, majd mehet tovább a cső. Logikusan ezt kétféleképpen tehetem meg: 1, egyszerűbb, ha nem menetes vagy gyorscsatlakozós megoldásban gondolkodunk, ennek külön így nincs neve 2, a cső végére egy gyorscsatlakozós könyök idom kerül Az első esetben olyan könyök idomot keressünk, ami egyszerűen a külső átmérőt jelöli, tehát 25*25-ös kell nekünk. Ha szűkíteni akarunk, lehet 25*16-os. Vizuálisan kifejezve:
A második esetben cső + gyorscsatlakozós ,,apa'' könyök idom, és ami erre rámegy, akármikor könnyen leválasztható, íme képekkel:
Szóba kerültek a menetes idomok: KM = külső menet BM = belső menet Külső menetnél nincs fojtás, belső menetnél, mivel csökken az átmérő, bizonyos fojtó hatások léphetnek fel. ![]() Fokozni lehet, ha keverjük az eddigi kettőt, legyen ez a vége: 25*3/4"KM*25, azaz 3/4" cső + 3/4" külső menettel leágazik + 3/4" cső. ![]() |
|||||
|
![]() |
2020.01.17. 20:00 ![]() |
Válasz peterattila (312) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Raschel háló. Ha nem ér hozzá, akkor bármi lehet ami van. Jó, fekete fém lemez azért ne
![]() |
|
|
![]() |
2020.01.17. 12:43 ![]() |
![]() ![]() |
|
Az ecetes meleg vizet fogom használni a szalagoknál. A gerinc nekem elég hosszú, kb 20m, azt majd erős vízsugárral megküldöm
![]()
|
|
![]() |
2020.01.17. 10:35 ![]() |
Válasz peterattila (312) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Csak tipp!
Javaslom a csövek tisztításánál a hidrogén-peroxidos meleg víz, vagy ha nem tudsz szerezni, akkor az ecetes meleg víz használatát. Érdemes áztatva mosni. Viszont ha van benne fém alkatrész, ajánlott ilyenkor azokat kivenni, és műanyag körömkefével tisztítani langyos vízben. Jól jöhet még a csőkefe használata is adott esetben. Lehet kapni különböző méretbe, asszem 10mm - 40mm-ig, vagy tán még nagyobba is. Nekem a kerti tónál volt egy jó 10 méter hosszú asszem 1/2 colos (vagy 3/4-es) cső, ami a nagy szűrőhöz vitte a vizet a szivattyútól. Tavasszal, mikor beindítottam a rendszert, szép átlátszó volt, késő őszre meg már olyan volt, mint egy fekete slag a lerakódásoktól. Vettem egy fél méterrel hosszabb, 1,5 - 2 mm vastag tömör (nem sodrott) villanyvezetéket, kézzel kiegyengettem egyenesre, aztán bedugtam a csőbe. Amikor átért, a végén vagy 10 cm-t leblankoltam, félig (cca. 5 cm) átdugtam a csőtisztító végén lévő karikán, visszahajtottam, majd rásodortam a vezetékre. A csőtisztító végén lévő karikát meg lapos fogóval annyira összenyomtam, hogy elférjen kényelmesen a csőben. Aztán csak áthúztam az egészet a csövön, majd a kerti csapra téve jól átöblítettem nagyobb nyomáson (nem kell teljesen kinyitni a csapot! ![]() Ezt az áthúzást akár többször is megismételheted, öblítéskor látszik a vízen, hogy mi jön még ki. Ha már tiszta, akkor már jó. Nekem már az első húzásra látszódott, hogy milyen lehetett a cső újonnan ... ![]() Talán még ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, és legolcsóbb megoldás. |
|
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -
|
![]() |
2020.01.17. 09:34 ![]() |
Válasz tgwh (295) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Köszönöm a tippet. Mindeképpen fogom már a bejövő ágat is szűrni, hogy na a tartály alján gyűljön fel a homok. Sűrűbb szövésű textil, ruha megteszi. Ezzel kezdem majd, a az elmenő ágon meg tavasszal cserélem a szűrő betétet. Csöveket átmosom. Maga a atartály vajszínű, nincs (még) festve, ezt fessem le feketére? Nem lesz akkor az a hátránya, hogy forró lesz a víz? Bár 1m3 kútvíz nem melegszik olyan gyorsan
![]() |
|
![]() |
2020.01.16. 23:20 ![]() |
Válasz tgwh (300) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Csavargatni kell, de nem nehéz, mert mindig megzsírozom és csak annyira szorítom meg, hogy éppen ne csepegjen.
|
|
![]() |
2020.01.16. 22:04 ![]() |
Válasz Laca9876 (307) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Akkor okosabb vagy nálam. 10 méter magasra teszed a tartályt, lehet még akkor sem nyit ki a mágnesszelep, aminek elvileg ki kéne akkora nyomáson nyitnia.
És miféle vadakat vett fel? ![]() |
|
|
![]() |
2020.01.16. 21:30 ![]() |
Válasz Laca9876 (304) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Napelem, időzítő. Jobbat nem tudok. Vagyis de, ardunio, napelem, időzítő, mobilnet, és otthon az okostelefonról figyeled, megy-e...
Mechanikusan nem tudom megoldható-e. Végül is megoldható, fogaskerekek Da Vinci módra... |
|
|
![]() |
2020.01.16. 21:11 ![]() |
Válasz Laca9876 (301) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Régen olvastam, hogy nem jó reggel öntözni, mert felszárítja a Nap. Tavaly azt olvastam, reggel kell öntözni, mert a növény felszívja ami kell, a gomba meg nem kap elég vizet, tehát elkerülöd a betegségeket is. Most aztán el lehet dönteni, vagy egészséges a szalonna, vagy rákot kapsz tőle esete
![]() Én úgy gondoltam, hogy hátramegyek a kutyákkal, és megnyitom a csapot. Nem tudom mi lenne a legjobb, fák körül muszáj füvet nyírni, a zasszony meg a közhiedelem így tartja helyesnek, szóval vagy leásom a csövet, vagy slag... |
|
|
![]() |
2020.01.16. 20:35 ![]() |
Válasz Laca9876 (297) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Úgy tudom nem fog működni. Egy kis szivattyúval menne a dolog. Van pár ezer forintért mechanikus, erre egy kis motor kell, pl. fúrógép, mehet akár napelemről is. Innentől lehet kapcsolgatni.
Legkönnyebb talán minimális árammal lenne, 12V már elég lehet. Alibá, úgy képzeljem el, hogy a cső vége belelóg a tartály nyílásába, és ott a szűrő? Vagy csavargatni kell mindig pucolásnál? Nekem van egy ilyenem, vagyis egy hasonló, lehet beépítem: ![]() |
|
|
![]() |
2020.01.16. 20:26 ![]() |
Válasz gergerg (298) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
És milyen területet szeretnél? Mennyi kört szeretnél?
|
|
![]() |
2020.01.16. 20:24 ![]() |
Válasz Laca9876 (297) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Mennyire szeretnéd automatizálni? Rendesen, vezérlővel, vagy csak hogy ne menjen örökké? Amúgy 200 liter nem sok.
|
|
![]() |
2020.01.16. 17:18 ![]() |
Válasz peterattila (294) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Az én kutam is homokol. Ezért a kút és a tartály közötti jó nagy szűrőt (fix LPE csővel van összekötve a kettő) havonta, két hetente tisztítanom kell. Mikor piszkos a szűrő akkor nehezen jut át rajta a fény pl. Nap felé tartva, ilyenkor erős vízsugárral veretem a hálózati vízről működő kerti csapnál, míg át nem látok rajta.
|
|
![]() |
2020.01.16. 13:31 ![]() |
Válasz peterattila (294) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Üdv.
Az a baj, hogy a homok a tartály alján mindenképp leülepszik. Vászonnal meg tudod szűrni valamennyire. Vagy szénnel, mint a medence szűrőknél. Mindenképpen felülről kellene szűrni szerintem, feltöltéskor. Árnyékolás megoldott? De ha a tartályban alakul ki valami, akkor alul is kéne szűrni. Ha homok egyáltalán. Mi van, ha mondjuk alga vagy valami más élőlény? |
|
|
![]() |
2020.01.16. 09:44 ![]() |
![]() ![]() |
|
Sziasztok, üdvözlöm a fórum tagjait. Tavaly nyár elején üzemeltem be a kertben a csepegtető öntözést. 1 köbös műanyag tartály, kb 70 cwntire kiemelve. LPE gerinc és szalagok. A tartályon csap, majd szűrő és így csatlakozik a gerincre. Az a gondom ezzel, hogy nyár vége felé már erősen rolott a csepegtetés intenzitása. A szalagok nyílásain megjelent egy szürkés-barnás réteg, illetve a szűrőt és annak betétjét is alig tudtam tisztítani már. Púder finomságú anyaggal (szerintem homok) van tele. Mit tudok ezzel kezdeni? Hogyan takarítsam ki hatékonyan a szűrőt és a szalagokat? Köszönöm, ha tudtok segíteni. A tartályt fúrott kút táplálja.
|
|
![]() |
2019.07.06. 11:31 ![]() |
Válasz silvanus (292) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Na de jó. Ugye ha tudja az ember mit keres, úgy már meg is találja
![]() Ahogy néztem, nagyon pontosan be lehet állítani, ha ismered a szivattyú nyomását. |
|
|
![]() |
2019.07.05. 08:48 ![]() |
Válasz tgwh (291) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Ezt már feltalálták, Venturi -cső a neve.
|
|
silvanus
|
![]() |
2019.07.04. 21:06 ![]() |
![]() ![]() |
|
Szép estét Nektek.
A Biofüzetek című sorozatban olvastam arról, hogyan lehet könnyen bioleveket adagolni az öntözővízhez. A rendszer ezen formája igényli a szivattyút. Nem próbáltam, de elvileg kiszívja a tartályban lévő folyadékot. Nekem egyelőre nincs szivattyúm, így lehet megfordítom a tartályt, és mondjuk egy csappal is ellátom, amivel tudom szabályozni, hogy a gravitációs öntözőrendszer mennyi vízhez adagolja a tartály tartalmát. Persze könnyebb bekapcsolni a szivattyút, és a földön lévő tartályba önteni pl. a csalánlevet, mint létrán felvinni az öntözővizes tartály fölötti kisebb tartályba. A nagy tartály után gondoltam kötni egy kisebbet, ugyan így ,,T'' csatlakozóval, csak ugye felfelé. Lemodelleztem a szerkezetet, így látványosabb. A lényege, mint a képen is látható, hogy a fővezeték nagyobb átmérőjű legyen, mint ami a tartályba megy. Tehetünk a végére szűrőt is. Elvileg nem is kell a nagy tartály fölé elhelyeznem, elég ha kiengedem a csőben lévő vizet, és úgy töltöm fel a kisebbik zárt tartályt. Szerintetek? Mit gondoltok? ui.: írtam egy hosszabbat, de közben kiléptetett a rendszer, így elveszet... |
|
|
![]() |
2019.03.29. 21:30 ![]() |
Válasz tgwh (289) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
220m,5/4es gerinc F alakba amiből 20as csövek jönnek le soronként tudom szabályozni.Mérni nem mértem a nyomást de mindenhol egyformán jön a gombákból a víz.Fogalmam sincs mennyi a fák vízigénye,hát a hagyományosan vízkedvelők többet szárazságot jobban bírók kevesebbet kapnak.Szivattyú 10men van onnan 2,4m3/h tud,na azt osztogatom el.
|
|
![]() |
2019.03.29. 21:06 ![]() |
Válasz Darorr (288) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Másra gondoltam, bocsánat. Milyen hosszú a rendszer, a végén nem csökken drasztikusan a nyomás?
Tudni lehet, mennyi a fák vízigénye? Mennyit kellene adnom nekik, és milyen gyakran? |
|
|
![]() |
2019.03.29. 19:07 ![]() |
Válasz tgwh (287) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Hogy érted azt ,hogy lefojtom?
|
|
![]() |
2019.03.28. 22:09 ![]() |
Válasz Darorr (286) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Én nem is gondolkodtam szivattyúban. Nem árt neki ha lefolytod? Valami jobbat kéne kitalálnom a gravis-csapos-slagos megoldásnál.
|
|
|
![]() |
2019.03.28. 19:03 ![]() |
![]() ![]() |
|
Elkészült végre ,tavaly nem jött össze/nyáron lett meg a kút,3.csávónak jött össze/. Idén messze ez volt a legfontosabb,februárba megrendeltem,2 héttel ezelőtt összeraktam most már csak a gombákat kell beállítani.
|
|
![]() |
2019.03.19. 21:35 ![]() |
![]() ![]() |
|
Volt egy kis időm. Arra voltam kíváncsi, a kpe vagy a slag olcsóbb-e. Még nem teljes a kép.
- az látszik, hogy minél kisebb az átmérő, annál jobban megéri a slagot választani - az is egyértelmű, hogy a kpe-slag összekötő elemek drágák És ami a sava-borsa az egésznek, az az, hogy ami kombinációt megnéztem, kb. ugyan annyira jött ki. Nyílván rézzel egy kisebb vagyon. Ha nem kell szűk helyen kanyarogni, akkor nagyobb előnyben a kpe cső. Egy példa, csap leállás. Kell egy T elem, egy csap, meg egy gyorscsatlakozó. Slag: 3/4", T elem és csap egyben, 2360 Ft. Erre egy gyorscsatlakozó 660 Ft, összesen 3120 Ft. Kpe: T idom 432-537 Ft, csap 715-681 Ft, és innen folytatjuk. Eddig ugye külső-belső menettől függően 1147-1218 Ft, majdnem ugyan ott vagyunk, mindkét esetben az egyik elem drágább, a másik olcsóbb. A hivatalos megoldás ha gyorscsatlakozós slagot akarsz tenni ezek után, az kb ezer valamennyi forint. Pont a lényegre nem emlékszem... de ami a slagnál egy elem, az kpe-ben kettő olcsóbb. Árban lehet drágább a kpe így, mert erre kell még egy gyorscsatlakozó, plusz az azt fogadó ,,hím'' elem. Viszont ha jó a 170 forintos, slagra való csap csatlakozó elem, akkor megint kb. egál, vagy kicsit olcsóbb a kpe. Magyarán ha gyorsan kell valami és bemegy a paraszt a helyi boltba, akkor csak 1400-1600 vagy mennyi forintért találok megoldást. Persze, én voltam a hülye, mert nem volt otthon tartalék... Arra azért figyeljünk, hogy a vezetékes vizet is elbiró kpe cső drágább, mint a két bárt elviselő. Meg kell tervezni, ez a lényeg. Néhol érdemes lehet számolgatni. Persze egy helyen kell neten megvenni, úgy jobban jön ki az ember. De a helyi kisbolt kínálatát is érdemes megnézni. Csak az ugye kicsit ciki, bemész kérdezel az arakról... |
|
|
![]() |
2018.08.29. 10:09 ![]() |
![]() ![]() |
|
Most nemrég az olvastam, hogy a sárgabarack a július-szeptember közötti időszakban fellépő vízhiány elsősorban a virágrügyek számában és fejlődésük korlátozásában mutatkozik meg.
Tehát akkor ennek a fajnak jó ha most még megöntözöm? |
|
![]() |
2018.08.29. 10:04 ![]() |
![]() ![]() |
|
Üdv mindenkinek !
A gyümölcsfákat érdemes ilyenkor locsolni ? Nincs rajtuk termés. Még csemeték. Szilva,cseresznye,kajszi, alma, körte. Mindegyikből 1 db van. Összegyűlt az esővíz és gondoltam, hogy kilocsolom. Kánikula már nem lesz, de szárazság még van. Nálam kevés eső esett. Valaki azt mondta nekem, hogy ilyenkor nem kell locsolni a fákat,mert még a végén megindulnak, elkezdenek hajtani. Én egyszeri alkalomra gondoltam. 50-100 litert kapnának. Van értelem, segíti ez az őszi gyökérnövekedést. Nagy meleg már nincs ilyenkor ismét elkezdenek a gyökerek működni,mert ugye ha a talaj nagyon meleg leáll a gyökérműködés. |
|
![]() |
2018.05.11. 21:42 ![]() |
Válasz délkelet (281) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Házi vízmű, esetleg. Végül is annyira nem nagy a probléma, a szivattyút talán nem teszi tönkre, tisztíttatni meg nem fogom ezért.
Biztos megvan a szakszerű magyarázata valahol az interneten. |
|
|
![]() |
2018.05.11. 21:36 ![]() |
Válasz tgwh (280) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Valóban, de mire? Korcsolyapálya nekem már nem kell. 25 év alatt pedig még nem fordult elő ilyen.
|
|
![]() |
2018.05.11. 21:33 ![]() |
Válasz délkelet (279) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Elsőre nekem is mindig eléggé darabos jön fel. Télen is használni kellene, és akkor nem lenne gond.
|
|
|
![]() |
2018.05.11. 21:32 ![]() |
![]() ![]() |
|
Remélem, nem kiabálom el: ma már teljesen tiszta, homok nélküli víz jött a kutamból!
![]() |
|
![]() |
2018.05.03. 20:02 ![]() |
Válasz andras (277) hsz.-re Olvasás |
![]() ![]() |
|
Köszönjük, reméljük felétek is megérkezik lassan.
A döglött darázzsal együtt volt a mérőben 2mm, szóval nagyobb volt a lángja, mint a füstje... |
|
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég