Olvasatlan
      Terra-kert Fórum
    
    Tartósítás (savanyúság, befőzés, aszalás) Terra Lotto Jackpot:
1500 terra    
Minden ami a konyhában zajlik
  2017.11.09. 21:18  Hozzászólás  Válasz Jana11 (4) hsz.-re     Olvasás  
  •   5   
Avatar

 
Köszi, Jana :thumbup: Nekem nincs gumibarackom, ráadásul hosszú éveken keresztül mindig a piaci hagyományos, általában sárga húsú fajtákból készült a befőtt. Tény, hogy nem ropogós, de nem is mállik szét. A bajom inkább a kissé savanykás ízével van. Nem nagyon, csak egy kicsit. Úgy képzeld el, mintha kevéske kajszi befőttet hozzáöntöttünk volna az őszibarack befőtthöz. (Amúgy nyersen szívesebben eszem a fehér húsúakat)
 


  2017.11.09. 21:08  Hozzászólás  Válasz délkelet (3) hsz.-re     Olvasás  
  •   4   


 
Igazad van szerintem délkelet. A fehér husú őszibarackok nagyon édesek, finomak evéskor, de befőttnek a gyümölcshús szinte minden esetben puhább például a sárgáknál. Nálunk például továbbra is a baby-gold fajták /gumibarackok vezetnek, mert sem a cukor, sem a dunsztos eljárás miatt nem mennek szét, hanem megtartják ropogós jellegüket és ízüket.
 


  2017.11.09. 20:14  Hozzászólás
  •   3   
Avatar

 
Elég sok őszibarack-befőttet tettünk el idén, sárga- és fehér húsúból egyaránt (Collins, R.Majestic, R. Summer, illetve M. Bianca és Meystar). Kíváncsiságból három fajtát már megkóstoltam: a Majestic tökéletes, a Meystar és a M.Bianca viszont kisebb csalódást okozott, mert van valami olyan íz benne, ami nem kellemes. Nem rossz azért, de a Majestic jóval finomabb. Természetesen rögtön azt feltételeztem, hogy eltevésre a fehér húsú fajták nem igazán alkalmasak. Igazam lehet? Van valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
 


  2017.09.25. 22:05  Hozzászólás  Válasz Jani71 (1) hsz.-re     Olvasás  
  •   2   
Avatar

 
Olvastam olyan módszerről, hogy félig megaszaljak és akkor szedik ki a magot. Nem próbáltam. Aszaltam már nemtudom szilvát, az sem magvaváló, ráadásul apró is. Elfogyott.
 


  2017.09.21. 14:33  Hozzászólás
  •   1   


 
AGENI:
Az olyan szilvát, amelyiknél tökéletesen ragaszkodik a mag a húshoz, milyen módszerrel érdemes aszalni?
Van rá valami okosság? Vagy egyszerűen csak fogadjam el, hogy maggal kell fogyasztani az aszalványt? :$
Bitang jó fajta, de őszintén szólva örülnék, ha lenne erre valami megoldás.
 


  2016.11.27. 22:25  Hozzászólás
  •   0   
Avatar

 
"Majd meg ennétek még a ..."
 



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Ahrefs [Bot] Mozilla/5.0 (compatible; AhrefsBot/5.2; +http://ahrefs.com/robot/) valamint 1 vendég