Nálunk van néhány étel, amit én készítek, ha kölcsönkapom a konyhát a feleségemtől. Persze a szabad-tűz az az én territóriumom. Az egyik ilyen, hívjuk, mondjuk csirkemell Rhéman módra, saját kitaláció. A hozzávalók főtt krumpli, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, csirkemell, füstölt szalonna, fűszerpaprika, sok tejföl, étolaj, só, bors. Mély tepsi, serpenyő. A tepsi alját beborítom felkarikázott, főtt burgonyával. A serpenyőben megsütöm a fél karikára vágott vöröshagymát, és ráterítem a krumplira. Majd a serpenyőben megsütöm a csíkokra vágott zöldpaprikát. Ezt is ráterítem a tepsiben lévő cuccra. Az egészet beborítom felkarikázott nyers paradicsommal. Bár a sóval óvatosan kell bánni, a paradicsomot megsózom, és fekete borssal megszórom. Ezután a serpenyőben megsütöm a szeletekre vágott csirkemellet, sózom, borsozom, és a paradicsom tetejére teszem. A felkockázott füstölt szalonnát kisütöm a serpenyőben, a kisült szalonnát rászórom a húsra. A kisült zsír javarészét leöntöm, máshoz fel lehet használni. A maradék zsírba SOK fűszerpaprikát szórok,(ez nálunk egy púpozott leveseskanálnyit jelent), elkeverem, és gyorsan, hogy a paprika ne égjen meg, mert megkeseredik, SOK tejfelt öntök rá. (A tejföl több, mint 1 liter) ( Nagy a tepsi is, és a család is. ) Felforralom, és megkóstolom, hogy kellően sós legyen. Ezzel a szósszal leöntöm a tepsiben lévő dolgokat, hogy ellepje. Egy paradicsomot félbevágok, ráteszem a rakott étel tetejére, és a tepsit beborítom alufóliával. (A fél paradicsomok, segítenek, hogy a fólia ne feküdjön rá az ételre.) Kb. 40 percig sütöm fólia alatt, és 15-20 percet nélküle. Mint kitalálható, semminél nem baj, ha egy kicsit fövetlen, sületlen, hiszen a tepsiben készre sül. A tejföl, legyen zsíros, a sovány tejföl, sok vizet ereszt. Ha néha valamilyen tévedés miatt marad, másnap, melegítve finomabb. Néha összerakom, és csak másnap sütöm meg, értelemszerűen, akkor kicsit tovább kell fólia alatt sütni. Jó étvágyat!
|