Olvasatlan
      Terra-kert Fórum
    
    Burgonya Terra Lotto Jackpot:
1700 terra    
Zöldség- és/vagy gyümölcsfajták leírásai, valamint az ezeket termesztő kertészek véleményei kapnak itt helyet.
  2016.02.09. 14:25  Hozzászólás  Válasz Mr Eggs (12) hsz.-re     Olvasás  
  •   13   


 
Köszönöm, én is csak őket találtam.
Kicsit bizonytalan voltam, mert egyik évben a falunkban árultak "Zirci" vetőburgonyát, mamámék vásárroltak tőlük, na azon az éven nem volt burgonyánk... :S
Gondolom átverték szegényeket....nem fémzároltat kaptak/vettek....

De ma rendes fémzároltat sikerült Zircen venni, ez tuti jó minőségű és megbízható!
Sarpo mira-t sikerült venni 25kg-os kiszerelésben azt hiszem 6700Ft volt :)
 


  2016.02.05. 13:40  Hozzászólás  Válasz Totya (11) hsz.-re     Olvasás  
  •   12   


 
 


  2016.02.05. 09:52  Hozzászólás
  •   11   


 
sziasztok!

Hol tudom ezeket a jobb(új, magyar) fajtákat beszerezni?
Nekem csak kevés kellene, elmúlt években 6db kis ilyen 50db-os "zacskó" elegendő volt :)
Sarpo mira, Hópehely, Balatoni rózsa fajtákat szeretném kipróbálni idén.
 


  2016.01.30. 10:42  Hozzászólás
  •   10   


 
Én korainak Charlotte-ot fogok vetni fővetésben meg Maris Piper-t.
A Charlotte jó újkrumplinak a Maris Piper meg mindenesnek kiváló. Tvaly is jó termést hozott Maris Piper, Charlotte-ot meg először vetek, de tudom,hogy jó fajta.
 


  2016.01.25. 17:24  Hozzászólás
  •   9   


 
Helló!

Valaki ismeri a Boró burgonyát ? Termesztette valaki már?
 


  2015.12.30. 18:25  Hozzászólás  Válasz baby-lon (6) hsz.-re     Olvasás  
  •   8   
Avatar

 
Régebben vettem White Lady-t és Hópehelyt, de valahogy kikopott, amikor időszűkös esztendőim voltak. Három éve Sarpo Mirát vetek, illetve idén egy olyan krumplit is, amit a faluban Szennában kaptam, ahol dolgozok. Azt mondták rá, régóta vetik, anélkül, hogy leromlott volna. Azt is mondták, hogy gyorsan megfő. kb. olyan 4 mázsa termett összesen a két fajtából. Mi sok krumplit eszünk, legfőbb élelmezési alapanyagunk.
Itt ül mellettem az én drága feleségem és olvasom neki, mit írtál a főzési tapasztalataidról. Tanakodtunk rajta és abban maradtunk, hogy nekünk mindegyik egyformán jó volt, ebből az említett négy fajtából. Nem tudunk különbséget tenni íz vagy főzés szempontjából közöttük. Max súlyra, mert azt egyszerű mérleggel megmérni. A Sarpo kicsit többet termett bokronként mint 1Kg, míg a kapott fajta kicsit kevesebbet mint 1Kg. Hozzá kell tennem, két különböző termőhelyen termesztettem őket.
 


  2015.12.23. 19:42  Hozzászólás  Válasz baby-lon (6) hsz.-re     Olvasás  
  •   7   
Avatar

 
Akkor lehet, hogy ások még egy kicsit a White lady-nek, mert remélhetőleg tudok belőle szerezni vetőgumót :)
 


  2015.12.23. 19:30  Hozzászólás  Válasz kedvescimbor (4) hsz.-re     Olvasás  
  •   6   
Avatar

 
Nagyon elégedett vagyok velük, a tervemet maximálisan meg tudtam valósítani velük. Mi nagyrészt 5 dolgot készítünk krumpliból:

Saláta: erre az "A" főzési típust ajánlják. Nálunk ez hosszú évek óta a Sárpo Mira, nagyon szeretjük. Bőtermő, szárazságtűrő, és annyira jó ízű, hogy én nyersen is eszem.

Krumplileves és főzelék: Erre a "B" típus jó, és tényleg. Ez a Balatoni Rózsa, amire semmi rosszat nem tudok mondani. Extra finom!!!

Püré (néha hasáb): erre eddig nem volt megoldásom, ezért vettem a White Lady-t. Nos ez annyira bejött, hogy mióta elfogyott, azóta nem nagyon csinálunk pürét.

A Hópehely pürének is egész jó, és főzeléknek is.

Mind ellenálló a betegségekkel szemben, és egyik sem a krumplibogarakkal...

Jövőre sokkal többet vetek!
 


  2015.12.23. 16:40  Hozzászólás  Válasz baby-lon (2) hsz.-re     Olvasás  
  •   5   
Avatar

 
A Balatoni rózsát ismerem, felénk most ez a menő. A másik kettőre én is kíváncsi vagyok, annak ellenére, hogy pár éve már nem termelek krumplit. A White lady talán ismerős, ha abból lehet olyan habkönnyű pürét csinálni. A Hópehelyről szépeket olvastam régebben, valóban érdemes termeszteni? Pürének jó? (mert az a kedvencem) :D
 


  2015.12.23. 08:04  Hozzászólás  Válasz baby-lon (2) hsz.-re     Olvasás  
  •   4   
Avatar

 
Babylon, hogyan váltak be a fajták?
 


  2015.06.14. 06:29  Hozzászólás
  •   3   
Avatar

 
Sziasztok!

Felénk nincsenek kumplibogarak - az egész szigeten -, és nem is hiányzik! :-D
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.04.26. 13:10  Hozzászólás  Válasz Alibá (1) hsz.-re     Olvasás  
  •   2   
Avatar

 
Üdv Ali bá'!

Nálam még nem bújnak. Idén próbálok új fajtákat is, Balatoni Rózsát, Hópelyhet és White Lady-t.

Nincs már egy ilyen topik?
 


  2015.04.25. 19:38  Hozzászólás
  •   1   
Avatar

 
Helló Babylon! Hajtanak a krumplik. Egy két túlbuzgó megjárta, megcsípte a fagy.
Alibá_kedvencei
 


  2015.04.25. 19:23  Hozzászólás
  •   0   


 
A burgonya fajtája Sarpo Mira három éve van vissza vetve ,eddig igen jól termett ,bár kissé érzékeny a burgonya vészre ,de ha vigyázva van rá és legalább kontakt szerekkel folyamatosan takarva van a lombozat nem betegszik meg tőle ,ha valaki otthon van és eső előtt fóliával letakarja akár bióban is termeszthető ,ugyanis az eső veri fel a lombozatra a burgonya vész gombáit ! Jó izű fajta ,hosszú tenyészidejű ,magas lombozatot fejleszt ! Sütni és főzni is jó . Tárolás alatt nem csirázik ki ha 5 fok könyékén tároljuk ,a tároló helyen mindig legyen a ládák közelében egy vödör víz akkor nem fonnyad meg a krumplink ! Nehezen csírázó fajta ,eddig nem támadta meg egyik virus sem mint más fajtákat ,ha vágás éri sem romlik meg beforr rajta a seb !
 



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég