Sziasztok!
Nagyon beleástam magam ebbe a szilva témába, mivel délután rájöttem, hogy az otthoni szilvafa (fogalmam sincs milyen fajta, valószínűleg valamelyik magyar, talán besztercei..) jó eséllyel fertőzött.
Kicsit zavarban vagyok, ugyanis sokan írjátok bizonyos külföldi fajtákra, hogy toleráns.. De ezzel most akkor ki vagyunk békülve, vagy hogyan állunk ehhez a témához? A toleráns nem azt jelenti, hogy bár megbetegszik, de nem pusztul ki? Ráadásul megfertőzi a szomszédos gyümölcsfákat?
Mit ajánlotok, most azonnal (hétvégén) ki kell vágni a fertőzött szilvát? Ráadásul mellette pár méterrel van egy 1 éves ageni szilva. Ez is beteg, de ezt szerintem csak a levéllyukasztó gomba kapta el.
Továbbá milyen fajtát ajánlotok és honnan?
http://bolthely.hu/biogyomber/id/01015_ ... onteneres_Ez már termő fa, de ez is csak toleráns.
Szeretnék kajszit is a kertbe, de ahogy látom itt sem rózsásak az eredmények..
Megtiszteltek a válaszotokkal!
Üdv.
Gábor