Igen hideg van még, ezért nem értettem miért oltanak már sokan
Jó helyen van a hűtőben még
"Fajoktól függően 13–32 °C hőmérsékleti határok között intenzív a kalluszképződés. A kallusz nagyobbrészt az alanyból képződik, a sokkal kisebb tömegű és kritikus helyzetben levő nemes rész vízpotenciálja alapvetően meghatározza a kalluszképződés intenzitását. Minden faj kalluszosodása egy optimális hőmérsékleti tartományban a legintenzívebb. A dió esetében 0 °C hőmérséklet alatt és 40 °C felett kalluszsejtek nem képződnek. 4–32 °C között azonban a hőmérséklet növekedésével arányosan növekszik a kalluszképződés intenzitása (41. ábra). A téli kézbenoltásoknál a gyors kalluszosodást az optimumhőmérséklet beállításával érhetjük el, amikor azonban a lassúbb kalluszosodás a cél, alacsonyabb, 8–10 °C hőmérséklet is elegendő. A szőlőnél 25–28 °C mellett a legintenzívebb a kalluszosodás. A szabadban végzett oltásoknál az oltás időpontjának megválasztásával alkalmazkodhatunk a környezeti feltételekhez, de az oltóviasz színével is befolyásolhatjuk az oltási hely felmelegedését. A sötét színűek könnyebben felmelegszenek, míg a fehér színnel a túlzott melegedéstől óvhatjuk meg az oltási helyet."