Nem teljesen tiszta, hogy miről kérdezel (az világos, hogy mész).
A korrekt válaszhoz tudni kellene, hogy miért van ez a megkülönböztetés. Őszintén szólva nem tudom, csak sejtéseim vannak.
Az utolsó kérdésedre a józan paraszti észt venném elő (mostanában ez a mániám...
, minél idősebb vagyok, annál inkább).
A bordói lével gombát ölünk (meg baktériumot), tehát szerintem mindegy, hogy milyen fajról beszélünk, amíg nincs lomb.
Az ajánlott töménység abszolút ki van próbálva (min. évtizedek), nem lehet vele probléma (most ez alatt a növény föld feletti részére gyakorolt hatást értem, nem vettem ide a már említett indexes eszmecsere tárgyát: nehézfém szennyezés).
A más összetétel alatt mit értesz (egész pontosan, csak hogy képben legyek)?
Ha a bordói lé a téma, akkor az nagyjából víz, rézgálic, mész. Más nem kell bele. Az más kérdés, hogy az ember kísérletező hajlamú, kíváncsi lény...