Abban igazad van, hogy nagy mennyiség se károsítja a növényt, viszont a szöveteiben megjelenik. Erre mondja a vegyszergyártó, nem probléma, mert az emberi szervezeten átfut anélkül, hogy felszívódna. Én meg erre azt mondom, ha így van, akkor a vegyszergyártó etesse vele a saját családját.
Ennél a levélsárgulásnál sokkal nagyobb problémám van ezzel a vegyszerrel, még pedig a földre gyakorolt hatása. A glifozát világszerte óriási mértékű felhasználásának következményeként szinte mindenhonnan kimutatható a felszíni és felszín alatti vizekből. Pl. Dániában betiltották a szer széleskörű használatát, ugyanis a legújabb közzétett dán adatok szerint a talajvizek glifozátkoncentrációja olyan mértékben megnövekedett, hogy ha ez az ütem folytatódna, a szer mennyisége 10 év múlva elérné az egészségre veszélyes szintet. Dán vizsgálatok a talajvízben 60 méterrel a földfelszín alatt is kimutattak glifozát szennyezést. Ezen azért érdemes elgondolkodni. Ki milyen anyaföldet hagy unokáira, további megőrzésre?