Olvasatlan
     Terra-kert Fórum
    
    Fórumunk szabályzata Terra Lotto Jackpot:
1510 terra    
Minden olyan esemény, probléma, kérdés, amelyik moderációval kapcsolatos.
  2014.06.15. 08:35  Hozzászólás
 •   0   
Avatar

 
Szabályzatunk

Bevezető

  Üdvözlünk fórumunkon! Fórumunk azzal a céllal jött létre, hogy a nagy virtuális világban legyen egy olyan hely, ahol mindenki otthon érezheti magát, és barátokra találhat, miközben megosztja tapasztalatait, vagy ismereteit bővíti, vagy épp csak egy jót beszélget.

  "azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"

  Nos, a fórum nem képes az otthont pótolni, de igyekszünk megtenni mindent annak érdekében, hogy ne legyen túlzó kifejezés az otthonunknak nevezni. Ennek elérése érdekében számtalan érdekes, tematikus témával várjuk leendő tagjainkat, és több, egyszerűen csak szórakozási lehetőséget biztosító témával a kikapcsolódni vágyókat. Nézz körül nálunk, és ha tetszik amit látsz, légy tagja fórumunknak!
  Mivel a fórum egy virtuális világ, számtalan előnnyel, ugyanakkor rengeteg veszélyt is rejt. Ezért célszerű megszabnunk, mi az amit kívánatosnak tartunk a fórumon és mi az amit nem. A szabályok betartását demokratikus kertek közt választott moderátoraink felügyelik, és szükség esetén beavatkozásukkal terelik vissza a beszélgetések folyamát, a megszokott mederbe. Moderátoraink viszont nem lehetnek mindenhol jelen, ezért kérünk, ha szabályzatunkkal ellentétes hozzászólásra bukkansz, azt jelezd moderátorainknak (a Válasz gomb melletti, háromszög alakú ikon, felkiáltójellel a közepén), hiszen a fórum színvonalának megőrzése közös érdekünk.

A felhasználók jogai, lehetőségei:

  Látogatóink számára regisztráció nélkül is biztosított az olvasás joga, de válaszolni, új hozzászólást írni, csak regisztrációt követően nyílik lehetősége.
  Regisztrált felhasználóinknak jogában áll új hozzászólást írni, válaszolni a többi felhasználó hozzászólásaira, új témát (kivéve politikai tartalmú) vagy szavazást nyitni. Lehetősége van saját hozzászólását az elküldés pillanatától számított 10 percen keresztül szerkeszteni. A felhasználó 10 perc eltelte után kérheti hozzászólása törlését, de mivel moderátoraink jelenléte nem biztosított a nap 24 órájában, lehetséges hogy hosszabb időbe is beletelik mire kérése teljesül, ezért megfontolandó még a hozzászólás elküldése előtt megvizsgálni, valóban el szeretnénk-e küldeni. Ha a felhasználó nem kíván tovább fórumunk tagja lenni, joga van regisztrációját megszüntetni.

Moderációs alapelveink:

  Töröljük a hozzászólást
  • ha a hozzászólás létrehozatalának idejében a Magyarországon hatályos törvényeket sérti
  • ha a hozzászólás más fórumozók, általuk közzé nem tett személyes adatait tartalmazza
  • ha a hozzászólás trágár, másokat sértő, gyűlöletkeltő, személyeskedő, a jó ízlésnek ellentmondó
  • ha a hozzászólás nem illeszkedik a témába, és különösen zavaró a téma látogatói számára
  • ha a hozzászólás reklámtevékenység céljából születik

  A moderátorok a szabálysértés mértékétől függően intézkednek. Eltévedt hozzászólások a legtöbb esetben áthelyezésre kerülnek, az áthelyezésről az adott témában a moderátor értesít hagy.
  Ha a hozzászólás egy része tartalmaz csak szabálysértést, a moderátor mérlegelhet hogy csak szerkeszti a hozzászólást, vagy egészében törli (a hozzászólás megmaradó részétől függően). Amennyiben a szerkesztést választja, a hozzászólásban a szerkesztés tényét és okát feltünteti.
  A moderátoroknak lehetőségük van a felhasználók írási jogát korlátozni, amennyiben a szabálysértés visszatérő jellegű, vagyis a fórumozó nem tartja be a szabályzatot. A korlátozás lehet időleges, valamint határozatlan idejű. Itt felhívom a fórumozók figyelmét, hogy a határozatlan idejű tiltás nem jelent automatikusan végleges tiltást, a tiltás feloldásához a moderátor valamilyen feltételt köt ki.
  Minden tiltás közleményezésre kerül, indoklással, az intézkedő moderátor által, az erre a célra fenntartott topikban. Ha a felhasználó kívánja, a moderátor megosztja a fórum olvasóival a személyes beszélgetéseiket is.

  • Az oldalon a hozzászólások, leírások moderálása folyamatos, de egy hozzászólás csak akkor moderálható, ha az már megjelent. Amennyiben egy hozzászólás, leírás sértő, vagy agresszív tartalmú, szabályzatba ütköző, bár mennyire is húz az igazságérzeted, ne reagálj rá, főleg ne olyan hangnemben, hanem jelezzed a Moderátoroknak.
   • Amennyiben valaki ilyen, és hasonló hozzászólásokra, leírásokra hasonlóan alpári, vagy agresszív hangnemben válaszol, ugyanolyan részesévé válik a vitának, mint a kezdeményezője, és ugyanúgy szankcionálva lesz a Moderátorok részéről, bárki is kezdte!

Rangjelzések:

 • Újonnan regisztrált tagjaink automatikusan az új felhasználók csoportjába kerül, rangjuk; olvasó.
 • 1 és 49 hozzászólás között érdeklődő rangot kap a fórumozó.
 • A 49 hozzászólástól többel rendelkező felhasználó a tag rangot viselik, melyet az 50. hozzászólás elküldése után a rendszer automatikusan kioszt.
 • 500. hozzászólás elérésekor törzstag rangot oszt ki rendszerünk.
 • Az alapító tagok azok a felhasználók, akik a fórum létrehozásában részt vettek, valamint akik a fórum létrehozatala előtt, az alapító tagok által kettő, korábban látogatott fórum valamelyikén regisztrált tagok voltak, kertészeti témákban aktívak voltak, és ide legkésőbb 2014.06.30-ig regisztráltak. Kivételes esetekben bővíthető az alapítók köre, de erről csak az alapító tagok dönthetnek.

Szavazások:

  Újonnan regisztrált felhasználó a szavazásokban még nem vehet részt.
  A szavazáson való részvételhez, illetve szavazás kezdeményezéséhez minimum tag rangot kell elérni a fórumon.
  Ezt elérve már bármelyik felhasználó kezdeményezhet szavazást, és/vagy a már kiírt szavazásban aktívan részt vehet, ha szeretne a fórum működésében, fejlődésében tevékenyen szerepet vállalni.


Kultúrált moderáltság:

  A szabályzat betartása, mind a felhasználók, mind a moderátorok, adminisztrátorok számára kötelező érvényű. Az üzemeltető a fórumon megjelenő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállal, a hozzászólások tartalmáért kizárólag a hozzászólás íróját terheli felelősség. A moderáció hatékonysága érdekében a rendszer tárolja a felhasználók adatait, amit az üzemeltető harmadik félnek nem adja ki, (kivétel rendőrségi eljárás keretében) viszont a rendszer feltörése esetén, az adatok kikerülése ellen védtelenek vagyunk.

Reméljük szabályzatunk betartása senkinek nem okoz különösebb terhet, és sokan otthonra találnak nálunk.

Az alapító tagok akaratának megfelelően megfogalmazta: Glifozát

Jó fórumozást!
 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég