Olvasatlan
     Terra-kert Fórum
    
    Mit mikor vethetünk? Terra Lotto Jackpot:
1510 terra    
  2014.06.30. 15:19  Hozzászólás
 •   0   
Avatar

 
A címben lévő kérdésre választ ad a Biokiskert. [url]http://www.biokiskert.hu/bio-vetomag-2/mit-mikor-vethetunk[/url]
Persze az általuk értékesített magokra vonatkozó adatokat közölnek, és nyilván üzleti érdekből tágabb terminusokat adnak, mint azt a racionális termelés megkívánná. (Egyébként már volt, hogy vásároltam náluk magot. Szerintem drága, de jó minőségű.)

Ki, mit, mikor vet, ültet, duggat a zöldséges kertben, üvegházban, fóliában, konyha ablakba? Ne felejtsük ki a másod vetést sem.
 
 


  2014.07.01. 17:15  Hozzászólás
 •   9   
Avatar

 
  

előre is köszi!
 


  2014.07.01. 17:09  Hozzászólás
 •   8   
Avatar

 
  


Húha, ez egy többoldalas krikszkraksz... Megpróbálom majd megmutatni a lényeget...
 


  2014.07.01. 16:58  Hozzászólás
 •   7   
Avatar

 
  
Kíváncsivá tettél. Kitehetnéd egy ilyen tervedet. Biztos mindenki profitálna belőle.
 


  2014.07.01. 16:35  Hozzászólás
 •   6   
Avatar

 
  


Na igen, én nagyot buktam párszor a naptárral... Nekem nagyon fontos a koraiság, több okból is. 600 nm minden darabja szinte folyamatosan be van vetve márciustól novemberig, mert az a cél, hogy egy öttagú, nagy zöldségfogyasztó családot úgy tudjon kiszolgálni a kert, hogy egész évben legyen szinte minden.
 


  2014.07.01. 16:28  Hozzászólás
 •   5   
Avatar

 
  


A bonyolultsága miatt várom, hogy sokan elmondják, mit csinálnak.
Tgwh-ról már tudjuk, hogy, gondolom karácsony környékén mindent elvet, és akkor minden akkor kel, amikor az optimális. A dolog világosan van előttem, csak az őszi retket nem tudom, hogy beszéli rá a megfelelő csírázásra. :) :)

Én például fütyülök a hőmérsékletre, a naptárt nézem.
 


  2014.07.01. 16:20  Hozzászólás
 •   4   
Avatar

 
  


Ez egy nagyon bonyolult, és hosszú választ igénylő kérdés. Nekem minden évben van vetési tervem, amelynek a kiindulóalapja a vetőmagokon lévő ideális talajhőmérséklet jelzése. Én eszerint vetek. 4 táblás vetésforgóm van, elő és utónövényekkel, a végére mindig belegabalyodom... :?
 


  2014.07.01. 12:06  Hozzászólás
 •   3   
Avatar

 
Ez a táblázat használhatónak látszik:

[url]http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=1185557[/url]
 


  2014.06.30. 20:12  Hozzászólás
 •   2   
Avatar

 
  

Én március közepe felé szoktam a zöldséges kertbe vetni a borsót, répát, paszternákot, petrezselymet, salátát, mákot, krumplit, retket és hagymaféléket duggatni. Utána május elején vagy közepén mehetnek a paprika, paradicsom, uborka, karalábé, padlizsán, zeller és sárgadinnye palánták és a babok. Közben a retket még többször kis adagokban vetem. Mikor a borsó kijön a helyéről, úgy június vége felé, mehet a helyére a cékla, saláta, hagyma esetleg kukorica. A további felszabaduló helyekre még zöldbabot szoktam rakni. Őszi vetést még nem próbáltam de majd akarok, és a vetési időszakok sokszor az időjárás vagy időhiány miatt eltolódnak, ezenkívül ritkán megesik az is, hogy nem kelnek ki a magok vagy nagyon későn de általánosságban elmondható, hogy ez a sorrend az eddigi 3 évben nagyjából bevált. :D
 


  2014.06.30. 16:05  Hozzászólás
 •   1   
Avatar

 
  

Egy alternatív lehetőség ha elveted, és kikel amikor ő jónak látja.
A fagy és a hó sok mindenbe beleszólhat, no meg a talaj hőmérséklete is. Ami idén jól kelt májusban, jövőre lehet ki sem kel májusra...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron