Fontos hírek a fórummal kapcsolatban Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
A fórum fejlesztéseiről, és az új dolgokról találtok itt hasznos információkat. Az egyes leírások érthetővé, és könnyen kezelhetővé teszik azok használatát. Ugyanitt lehet jelezni új ötleteket, melyek hasznos részei lehetnek a fórumnak.
  2017.09.03. 18:53  Hozzászólás
  •   60   
Avatar

rendszer admin
 
Szép és/vagy érdekes képek a kertből, lakásból és egy kis játékos verseny


Olvasd el a 0. hozzászólást!

Bárki (regisztrált felhasználó) tölthet fel képeket, és bárki (regisztrált felhasználó) értékelheti a mások által feltöltött képeket.
Értékelésnél mindössze csak az 1 - 9 gombok valamelyikére kell klikkelni.

Kellemes képfeltöltést és/vagy nézegetést, jó szórakozást. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.08.18. 15:05  Hozzászólás
  •   56   
Avatar

rendszer admin
 
Táblázat készítő program

Ez a program teljesen egyedi fejlesztésű, és kifejezetten a fórumhoz készült.

A vezetőségen belül már régi téma, hogy lehetne megoldani táblázatok egyedi készítését, és azok behelyezését a hozzászólásba.
Próbálkoztunk többféle megoldással (például BBCode TAG-ek használatával), de mivel nem vagyunk egyformák, volt akinek kézre állt, volt aki nem volt elragadtatva tőle.
Voltak próbálkozások külső programmal készült táblázatok hozzászólásba történő behelyezésére több-kevesebb sikerrel, és szintén megoszlottak a vélemények.
A legnagyobb kihívás az volt, hogy egy adott táblázatot valahogy csak be lehet tenni a hozzászólásba, de mi van akkor, ha azt módosítani, esetleg bővíteni szeretné a készítője. Ilyen esetekben egyetlen megoldásra lett volna lehetőség, a táblázatot törölni a hozzászólásból, majd az új változatot ismét berakni. Aztán ha van benne véletlen mondjuk egy helyesírási hiba, a játék kezdődik újra előröl.

Az elkészült táblázat készítő nem egy Microsoft Office szintű, de arra tökéletesen megfelelő, hogy bárki egyszerűen tudjon összedobni egy pofás táblázatot, ha erre támad kedve.
Ráadásul a hozzászólásba behelyezett táblázat a téma megnyitásakor automatikusan frissül, tehát ha közben valamit módosítottunk rajta, az már azonnal meglátszik.

Egyetlen kritikus pontja van, az egész táblázat szélessége, mert figyelembe kell venni azokat a felhasználókat is, akik még 1024-es felbontású monitort használnak. De ezt a program automatikusan figyeli, és nem engedi egy adott méretnél szélesebb táblázat készítését.

Bár sok kényelmi, és konfigurációs beállítási lehetőség lett bele téve, de a program használata alapvetően nagyon egyszerű, csak figyelmesen el kell olvasni a használati leírást.
A cellák adattal való feltöltését leszámítva mindössze csak egy helyen (oszlopszélesség) kell adatot megadni, majd klikkelni az Elküld gombra.
Minden más egyéb helyen csak ki kell választani, hogy mit szeretnénk, és arra klikkelni, a feladat azonnal végre hajtódik.

A másik lényeges szempont, hogy minden beállítás megváltoztatható, módosítható, visszavonható, vagy törölhető.
Tehát ha például az egyik oszlop háttérszínének kiválasztjuk a világoszöld színt, ez nem jelenti azt, hogy az már végleg olyan színű marad!

A program a legfelső menüsorban az Extrák menüpontban található, és indítható.

A teljes használati leírás megtalálható ugyanott a legfelső menüsorban a Fórum használata menüpont alatt.
    Elvileg minden le van írva benne, amire egy táblázat készítésénél szükség lehet.

DEMO: Táblázat demo

.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.07.21. 15:57  Hozzászólás
  •   55   
Avatar

rendszer admin
 
Hibás pozícióban megjelenő, MOBIL készülékkel készült képek

Akik már olvasták az előző nap írt bejegyzést, azok nagyjából felejtsék is el azt!

Előzmény:
  1. Az okostelefon, iPhone, notePad készítők vélhetően elvileg abból az elgondolásból indultak ki, hogy majd a felhasználók inkább csak tájkép-jellegű, csoportkép-jellegű képeket fognak állandóan készíteni. Ezért ezekkel a készülékekkel készült képek jpeg-fejlécben és/vagy az exif-adatokban nem elsődlegesen úgy vannak meghatározva az információk, ahogy éppen a mobilt tartottuk a kép készítése közben, ezért a képekről letöltéskor, vagy további felhasználáskor nem egyértelmű meta-információk érkeznek.
    Bár ez eléggé furcsa, mert nem csak, hogy álló mobillal könnyebb képet készíteni, de ez a még mindig dübörgő nagy Selfie-divatnak sem nagyon használ.
  2. Bár a böngészők, Facebook, és egyéb oldalak azonnal ráálltak erre a témára, sajnos a phpBB fejlesztői nem nagyon foglalkoznak ezzel a témával még a legújabb verzióknál sem, így az ezekről a készülékekről feltöltött fotók mintegy 99%-a a fórumban hibás pozícióban jelenik meg.
    (az álló képek többnyire balra el vannak dőlve 90°-al, a fekvő képek meg javarészt 180°-al, azaz fejenállnak) :(

Ami a lényeg
  • Semmit nem kell kapcsolgatni, és nem kell mást sem csinálni ahhoz, hogy a mobilos és egyéb képek rendes pozícióban jelenjenek meg csatolmányként való feltöltéskor, csak egyszerűen fel kell tölteni a hozzászólás írásánál a szokásos módon.
  • Mehetnek fel a képek akár közvetlen a mobilról is.
  • Amit előző nap írtam, annak java részét vissza is töröltem, és az általam írt részeket is átírtam, így minden automatikusan megy.
  • A pozicionálás viszont csak a *.jpg fájlokra vonatkozik, de mivel mobilról készült képek általában JPG - JPEG kiterjesztésűek, ez nem fog gondot okozni.
  • A működése röviden annyi, hogy ha a fájl *.jpg, az általam írt kód megvizsgálja az EXIF adatokat, és szükség esetén megváltoztatja a tájolás helyét a helyes adatra. Az ezt követő mentés eltávolítja a nem megfelelő EXIF adatokat, hogy a kép mindig helyesen pozícióban maradjon.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.06.28. 23:37  Hozzászólás
  •   54   
Avatar

rendszer admin
 
Automatikus adatbázis és fórum karbantartás és frissítés

A fórum motorba beépítésre kerül egy automatikus eljárás, aminek az a feladata, hogy beállított időkben automatikusan elvégezzen olyan munkafolyamatokat, amiket eddig Adninisztrátori szinten manuálisan kellett elvégezni.
A különböző feladatokat elvégző ciklusok különböző napokon éjjel 02:00 - 04:00 óra között futnak le.
A felhasználók ebből max. annyit vesznek észre, hogy ha véletlen pont akkor klikkel valamilyen linkre, gombra, vagy témára, a betöltődés 1-2 másodperccel tovább tart.

Ami ebből mindegyik regisztrált felhasználót érint:
    Minden hétfőn hajnalban 02:00 - 04:00 óra között le fog futni egy eljárás, ami mindenkinél törli az olvasatlan hozzászólások naplózását.
    Ezt eddig manuálisan sem lehetett megtenni, ezért készült hozzá egy új fejlesztés.
    A törlés úgy fut le, hogy meghagyja az előző 3 nap (péntek - szombat - vasárnap) ilyen jellegű bejegyzéseit, az ezeknél korábbi naplózásokat viszont törli.
      Nem gond az, ha valaki nem törli a felesleges olvasatlan hozzászólásait, csak az a probléma ezzel, hogy ezek az adatok egy adatbázis táblában kerülnek letárolásra, amit a felhasználó bármilyen aktivitása alkalmával a program minden alkalommal beolvas, és frissíti a számára szükséges adatokat.
      Ez az adatbázis tábla már 10 000 rekord körül jár, mivel van több tucat felhasználó, akinél az olvasatlan hozzászólások száma már 100 felett van (találtam olyan felhasználót, akinél ott virit 493 olvasatlan hozzászólás).
      És ez összességében ekkora méretnél már kihatással van az oldalak betöltődési sebességére (is).

Az Aktív témák menüpont egy hétre visszamenőleg tárolja azokat a témákat, ahol ebben az időben hozzászólás történt.

Ezzel a hírrel kapcsolatos észrevételeket itt lehet megtenni: Terratórium problémák
.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.06.21. 18:50  Hozzászólás
  •   53   
Avatar

rendszer admin
 
Karbantartás és frissítés

  1. A hétvégén a késő esti, éjszakai órákban olyan karbantartási programok (is) fognak futni, melyek kihatással vannak a felhasználói munkamenetekre, és az online/offline állapotokra.
      Ez csak azokat a regisztrált felhasználókat érinti, akik állandó bejelentkezésen vannak.
        A program futásakor minden felhasználói munkamenet zárolva lesz, és minden felhasználó kiléptetésre kerül
      Ezért előfordulhat, hogy a következő belépéskor azoknak is be kell jelentkezni, akik egyébként állandó bejelentkezésen vannak.
  2. A fórum mobilos kinézete már több, mint két éves, mindenképpen aktuális lenne a frissítése.
      Ezzel kapcsolatban több kérdés is felmerül:
      1. Van szükség a mobilos kinézetre, vagy nincsen (egyáltalán valaki használja?).
      2. Amennyiben lenne rá szükség, maradjon a jelenlegi kinézet, vagy ez is kapja meg a "rendes" kinézetet (természetesen mobilra átméretezett formában).
      3. Amennyiben lenne rá szükség, van-e valami egyéb igény a mobilos kinézettel kapcsolatban.
      A mobilos kinézettel kapcsolatban szívesen fogadnék bármilyen jellegű visszajelzést a
      Terratorium fejlesztések, változások  témában.
      Teljes érdektelenség esetén inkább törlöm a mobilos kinézetet, mivel nem igen van nyoma, hogy bárki használná ..... :(
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.04.30. 21:17  Hozzászólás
  •   52   
Avatar

rendszer admin
 
Microsoft Outlook RSS hírcsatornák

Valószínű, hogy nagyon sokan használják a gépükön a Microsoft Outlook email levelező rendszert.
Egy kicsit igazítottam a fórum motorba az RSS csatorna rendszerét, így most már biztonságosan megjeleníthetők akár az Outlook-ban is a legújabb hozzászólások.

Ennek az az előnye, hogy ha nem szeretnél az oldalra külön belépni, de kíváncsi vagy a legrfrisseb hozzászólásokra, ezt megteheted az Outlook-ban is, miközben megnézed az esetleges új leveleidet.

Nálam így néz ki:
(pár mappa nem igazán publikus, ezért ki van takarva :) )

outlookrss.jpg
------------------------
Megtekintve 80633 alkalommal.



Nem csak az új hozzászólások jelennek meg, de a "Cikk megtekintése" linkre klikkelve a böngészőben automatikusan megnyílik az oldal, és ha tartósan be vagy lépve, már válaszolhatsz is a hozzászólásra.

Az Outlook-ba beérkező RSS Hírcsatorna anyagok addig megmaradnak, amíg ki nem törlöd őket, tehát később is vissza nézhető. :)

Az RSS Hírcsatorna aktiválása nagyon egyszerű, de nem írom le, mert némelyik Outlook verziónál eltérő, és ez másnál zavaró lehet.
Ha valakit érdekel, kérdezzen rá a HELP! Center - Terratórium problémák  témában {milyen op.rendszer - milyen Outlook (és verzió)}, és válaszolok. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.04.20. 15:28  Hozzászólás
  •   51   
Avatar

rendszer admin
 
Tavaszi karbantartás a Fórumon!

Ez nem befolyásolja a Fórum működését, annak használatát!
Ha mégis szükséges valami miatt leállítani a Fórumot, ez max. 1-2 perc időre lesz csak!


A karbantartás várható ideje: április 21 - 24. (többnyire éjszaka, késő estétől hajnalig).

Kérek mindenki, hogy ha esetleg problémát tapasztal az oldal betöltődése esetén, először használja a "refres"-t ( Ctrl - R vagy Ctrl - F5 ), és csak akkor jelezze a hibát, ha ezek után sem javul a helyzet.
Vannak, akik használják a tartós bejelentkezés lehetőségét (én is!), tehát az oldal elhagyása előtt nem lépnek ki a fórumból, így legközelebb nem kell külön belépni.
A karbantartás során előfordulhat, hogy ez a státusz módosul, így automatikusan kiléptetésre kerül mindenki, ezért legközelebb újra be kell jelentkezni.

A karbantartás mellett lesznek változások is:
  • Ami biztos, hogy változik:
    • A portálon elhelyezett "vendég-csalogató" Képgaléria Barangoló
  • Ami biztos, hogy megszűnik:
    • A Felhasználói Blog
        A benne lévő jelenlegi postok archiválásra kerülnek, és a későbbiekben fel lesznek használva a fórumon belül megfelelő helyen!
    • A témában elhelyezett "Növénymagok csíraképessége, sor és tőtávolságuk, vetési időpontjuk, és egyéb infók" táblázat, és a hozzá tartozó infók.
        Minden adat megmarad, csak kikerül onnan, és külön oldalt fog kapni
  • Várható új fejlesztések:
    • Személyes Chat lehetőség, ahol a fórumon jelenlévők külön privát azonnali beszélgetést folytathatnak a fórum használata közben, akár egyszerre több személlyel is (de egy ablakban mindig csak ketten egymás között).
    • A Portálon több, mint egy éve mindig ugyanaz látható, ugyanazok a hírek olvashatók. Ezért a tartalma (legalább is egy része) majd dinamikusan fog változni, időnként (akár naponta) új, vagy más hírek jelennek meg (van bőven választék).
    • A Fórum kezdőlap - túl nagy, egyszerre túl sok infó, sokat kell görgetni.
        Egy új Ajax-jQuery menürendszeren gondolkozok (hasonlóra, mint a felső menüsor), ahol csak a fórum-tömbök nevei lennének, és annyi adat jelenik meg egyszerre, amennyi az egérrel kiválasztott menüponthoz szükséges (akár több lépcsőben).
          Amennyiben ez megvalósulna, a Portálra sem lenne szükség (amúgy is csak a Vendég felhasználók nézegetik, meg aki éppen be akar lépni, de az is csak annyi időre)

Tudom, hogy sokan vannak, akiket csak egy-két bizonyos fórumtéma, és azon belül is csak egy-két konkrét topik-téma érdekel, de jól jönne egy-két vélemnény - ötlet arról, hogy mi lenne jó, mi nem kellene, vagy mit lenne érdemes megváltoztatni, és hogyan. :)

Ha valaki mégis rászánná magát, írjon nyugodtan ez ügyben a Terratórium problémák témában.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.04.14. 12:28  Hozzászólás
  •   50   
Avatar

rendszer admin
 
Friss hozzászólások olvasása két gyors klikkre belépés nélkül!

Ez csak azoknak, akiknek Windows 10 op. rendszer van a gépükön!

Fellépek a fórumunk oldalára friss hozzászólásokat keresve. Belépek, és azt látom, hogy bizony éppen most senki sem írt semmi újat! :(
Ezért, ha mást nem kerestem volna, léphetek ki, és zárhatom be az ablakot! És ez akár naponta több alkalommal is előfordulhat!
Én is nagyon sajnálom (és még rajtam kívül nagyon sokan), hogy a Win10-ből kihagyták a Minialkalmazásokat! :(
Így többek között a régi jó kis RSS FEED hírolvasási lehetőség is megszűnt, illetve már nem olyan kényelmes, mint régebben volt.
Ennek ellenére vannak lehetőségek, amik jól kihasználhatók, és valamennyire leegyszerűsítik a fórum használatát.


Ennek a kicsit bosszantó problémának az áthidalása a Smart RSS Reader használata, ami INGYENES, és kifejezetten a Win10 alá készült.
Pár helyen átírtam a régi Feed motort, így elvileg böngésző, és gépfüggetlen a működése, csak a Win10 szükséges hozzá.

Aktiválás lépésekben:
  1. Klikkelj ide:
      Smart RSS Reader

      Ha nem jön be a felugró ablak, klikk a Get the app gombra
        Ha feljött automatikusan, klikkelj az Áruház megnyitása gombra!
  2. Klik a Telepítés gombra.
      A Letöltés, és a Telepítés automatikus!
  3. Ha megvan, klikkelj az Indítás gombra.
  4. Klikkelj az Add new feed opcióra
      Adress mező: terra-kert.hu
      Feed category: Create new category (csak jelöld ki egy klikkel).
      Klikk az Add gombra
  5. New Category:
      Category name: terrakert
      Category color tag: vállassz a listából egyet
      Klikk az Add gombra
  6. És ha mindent jól csináltál, már be is jön .... :)
      Zárd be ezt a Smart RSS Reader ablakot.
      Zárd be az Áruház ablakát.
  7. Klikkelj a képernyő bal alsó sarkában a Windows ikonra.
      A bejövő ablakban scrollozzál le a Smart RSS Feed (Új) opcióra.
      Vidd rá az egeret, a bal gomb lenyomva tartásával húzd be a jobb oldali részben valahova, és engedd fel a gombot.

Innentől kezdve bármikor két gyors klikkre (bal alsó Windows ikon - Smart RSS Feed) értesülhetsz a fórum legújabb hozzászólásairól anélkül, hogy belépnél az oldalra.

Figyelem!
    A Smart RSS Reader nem böngésző!
    Ezért, ha egy hozzászólásra klikkelsz, bekerülsz a fórum témába, olvashatod, nézegetheted, de NEM VAGY BELÉPVE!

    VISZONT, kicsit átírtam a munkamenetek ciklusait, a felhasználó online/offline állapotát, meg még pár dolgot, így:
    • Ha rendszeresen szeretnéd használni, akkor érdemes egyszer, az első használatnál rendesen itt is belépni (lépjél a Fórum kezdőlapra, ott a legegyszerűbb).
    • Ezek után már a Smart RSS Reader rendszerében is tudsz hozzászólni, mintha a böngészőben belépnél az oldalra!
    • Ha éppen nem akarod használni a Smart RSS Reader-t, onnan NE LÉPJÉL KI a fórumból, hanem csak zárd be az ablakot.
    • Természetesen itt is igaz, mint a fórumban, hogy a munkafolyamat ciklusok nem a végtelenségig tartanak, ezért ha napokig nem használod, legközelebb előfordulhat, hogy újra be kell lépned.

Egy lényeges dolgot majdnem kifelejtettem!
    A Smart RSS Reader általában (cca.) 15-20 percenként automatikusan frissül, és ha van új hozzászólás, a Win10 Műveletközpont a jobb alsó sarokban automatikusan bedobja az üzenetet hangjelzéssel!

Sok sikert a használatához! :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.03.17. 17:57  Hozzászólás
  •   49   
Avatar

rendszer admin
 
Szerencsejáték a fórumban

Kísérleti jelleggel egy szerencsejáték oldalt indítunk a fórumon belül.
Maga a játék teljesen meg fog egyezni az eredeti hivatalos szerencsejátékokkal, a különbség csak annyi, hogy az oldalon a fizetőeszköz a Terra Pontok lesznek, és a nyeremény is ebben lesz elszámolva.


Felső menüsor - Extra menüpont - Szerencsejáték opció - jobbra klikk a választható lehetőségekre.
Bármelyiket választod, annak az oldaláról el tudsz jutni a többi játék oldalára is.

Új játék: --- PUTTO
A Putto játék egy nagyon gyors online játék az oldalon, amit folyamatosan, a nap 24 órájában használhatunk.
Sorsolás egész nap, minden 5. percben (naponta cca. 288 sorsolás)!


Bár a sok lehetőség miatt kicsit bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű, és gyors játék.
Aki még nem ismeri a játékot, az oldalon keresse a kék ikonos kérdőjeleket ( Kép ), és vigye rá az egeret!

Nem kell megvárnod a sorsolást! Ha a fórumon maradsz, és a fórumba böngészöl, olvasol, ha van nyertes szelvényed, arról kapsz értesítést! :)
Ha esetleg a sorsolás előtt kilépsz az oldalról, az értesítést akkor is megkapod, amikor legközelebb belépsz az oldalra!

-----------------

Ötös lottó - Hatos lottó - Skandináv lottó
A szelvényeken minden egyes játékmező alap kitöltési díja egységesen 250 terra!
A nyeremények értéke a mindenkori hivatalos nyeremény Terra Pontokban!

Ami különbség lesz az eredetitől (egyenlőre):
  1. Minden regisztrált felhasználó az adott játékhéten egy játéktípusból csak egyetlen szelvényt tölthet ki (Ötös Lottónál 6 játékmező, Hatos Lottónál 8 játékmező, Skandináv Lottónál 10 játékmező)
  2. Nincs következő hétre átvitt halmozódás, ha valakinek egy mezőben telitalálata van bármelyik előbb felsorolt játéktípusnál, minden esetben egy fix összeget ( 5 000 000 terra [~öt millió terra~] ) nyer.

A játékmezők kitöltése egyértelmű, a mezőkbe be kell írni a számokat, majd az Elküld gombra klikkelve kész is vagyunk egy játékmezővel.
Egy mezőbe értelemszerűen egy számot kell beírni, de nincsen jelentősége a számok nagyság szerinti sorrendjének, így akár ötletszerűen is lehet beírni a számokat.

Figyelem!
    Bármilyen esetleges beírási hiba esetén a program "visszaszól"!
    Tessék elolvasni az üzenetet, és javítani a hibát!
Amennyiben az összes játékmezőt kitöltöttük, a további lehetőségek el fognak tűnni, csak a szelvény látható.

Egy vissza számoló óra mutatja, hogy mennyi idő van még a szelvény kitöltéséig
  • Ötös lottó esetében szombaton 15:00 óráig lehet játékmezőt kitölteni.
  • Hatos lottó esetében vasárnap 15:00 óráig lehet játékmezőt kitölteni.
  • Skandináv lottó esetében szerdán 15:00 óráig lehet játékmezőt kitölteni.
A szelvényen világoskék színben láthatók a megjátszott számok.
Az Ötös lottó - Hatos lottó esetében a nyertes számok vasárnap estig kerülnek fel a programba, a szelvényen arany színben láthatók.
A Skandináv lottó esetében csütörtök reggelig kerülnek fel a nyertes számok, a szelvényen szintén arany színben láthatók..
Mindegyik játéknál a nyertes számok megjelenésekor piros színben láthatók azok a számok, amelyeket eltaláltuk.
Az Ötös lottó - Hatos lottó esetében a nyeremények hétfő reggel 06:00 órától lesznek láthatóak.
A Skandináv lottó esetében a nyeremények csütörtök reggel 06:00 órától lesznek láthatóak.


Ha a programmal kapcsolatban bármilyen kérdés, probléma, ötlet felmerül, azt kérném a Terratórium porblémák  témába beírni, a válasz is oda fog menni.

:)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.12.22. 22:34  Hozzászólás
  •   48   
Avatar

rendszer admin
 
Ételreceptek kerti alapanyagokból

Egy új fejlesztés készül, az Ételreceptek adatbázisa.

Tudjuk, hogy tele van az internet receptekkel, de itt kicsit más lesz a helyzet.
Ebben az adatbázisban csak olyan receptek lehetnek majd, amiknek az alapanyagai javarészt a kertjeinkből kerülnek ki.
Elsődlegesen zöldségek, egyéb növények, valamint gyümölcsök.
    Tehát a mákos tészta, a pörkölt galuskával, vagy a bácskai rizseshús, stb, stb, nem lesz megtalálható.
Ugyanakkor például (csak egy tipp!), egy jó kis lecsós pörkölt leírását már szívesen fogadjuk.

Az elérését megtaláljátok felül az Extra menü Étkezési témák - Ételreceptek adatbázisa
A fejlesztés során eljutottam egy olyan pontra, ahonnan hatékonyan csak úgy tudok tovább jutni, ha van már az adatbázisban sok recept.
Ehhez kellene a ti segítségetek!
    Van már pár recept az adatbázisban (a Levesek menüpontban), de ennél még több recept kellene, hogy bizonyos funkciókat tesztelni tudjam működés közben.

   Új recept bevitele
Az Új recept beküldése gombra klikkelve kaptok egy űrlapot, amelyiket ki kell tölteni.
Recepteket lehet másolni a netről is, csak a megfelelő részeket a megfelelő helyre kell berakni.

A bemásolt részeket olvassátok át, és lehetőség szerint formailag igényesen javítsátok.
Nem az a lényeg, hogy mennyi sok recept van fenn, hanem hogy a fent lévőket a többi felhasználó is érthetően, jól átláthatóan tudja olvasni, és esetleg felhasználni az elkészítés folyamán.

Válassz ételfajtát:
    A legördülő menüből válasszad ki a megfelelő opciót.
Írd be a recept nevét:
    Lehetőleg az eredeti elnevezést másoljátok be, vagy írjátok be
Sorold fel a hozzávalókat egymás alá:
    Minden egyes hozzávalót külön sorba, a mennyiségével együtt egy sorba kell rendezni.
    Ez másoláskor elcsúszhat, kérek mindenkit, hogy formázza megfelelően a Backspace - Delete - Enter billentyűk segítségével!
Ide írd le az elkészítés módját:
    Ezt is csak másoljuk be, vagy írjuk saját szavainkkal.
    A lényeg az, hogy érthető, elvégezhető legyen.
    Az egyes műveleteket lehet az Enter billentyű segítségével tagolni, de ne daraboljuk fel nagyon a leírást, mert értelmetlen lesz.
Ha mindent megírtunk, az Elküld gomb segítségével bekerül az adatbázisba.

Fontos:
    Ha véletlenül kihagyunk valamit, a program jelzi!
    Ilyenkor nem kell semmit csinálni, csak pótolni a hiányzó dolgot, majd újra klikkelni az Elküld gombra.

Már a megírása előtt azért nézzük meg, hogy az a recept szerepel-e az adatbázisban!
Nem baj, ha ugyazon nevű recept többször is szerepel, de a hozzávalókban legyen lényegi különbség.
Az nem különbség, ha valaki jobbról-balra keveri a levest, vagy cukor helyett sót szokott belerakni.
Gondolom ezt nem kell jobban kimagyarázni.

Ha van egy recept az adatbázisban, amit az ottani leírástól eltérően te egészen másképpen szoktál elkészíteni, küld be ugyanazon a néven, és a név után tedd zárójelbe a felhasználó neved.
    Például:
      Zöldségleves (Ragadozo)
Ugyanígy küldhetsz be saját receptet is, az elnevezésnél használd ugyanígy a felhasználó neved!

Ha beléptél az új recept beviteli oldalra, és közben valami miatt meggondolod magad, klikkelj a Mégsem gombra, és bármit kezdtél el esetleg közben beírni, azok mentése nélkül nélkül visszakerülsz az Ételreceptek adatbázisába.



   Receptek szerkesztése
Mindenki csak a saját maga által beküldött receptjét tudja szerkeszteni.
Keressed ki a receptedet, és az oldal jobb alsó részén meg fog jelenni egy Edit gomb.
Klikkelj rá, és ugyanazt az űrlapot kapod, amit az új recept beküldésénél, de itt már benne van az általad beküldött anyag.
Bárhol bármit módosíthatsz benne, és ha készen vagy, klikkelj az Elküld gombra.

Ha meggondolod magad, és mégsem akarod szerkeszteni a beküldött receptet, klikkelj a Mégsem gombra, és bármit változtattál esetleg közben, módosítás nélkül visszakerülsz az Ételreceptek adatbázisába.



A program használata olvasásra:
    Előszőr válasszál ételfajtát.
      Alatta meg fonak jelenni az oda tartozó ételek nevei (ha nem jelenik meg semmi, akkor abban az ételfajtában még nem lett recept beküldve).
        A listából klikkelj valamelyikre, és jobb oldalt meg fogod kapni a hozzávaló leírást.

Figyelem!

Minden beküldött jó recept után a beküldő 500 terra pontot kap!

Minden receptnél az Elkészítés alján megtalálható, hogy azt a receptet ki küldte be, és mikor.
Mellette lehet értékelni a receptet valamelyik csillagra klikkelve (1 - 9).
Ha ráviszed az egeret a csillagra, kiírja "title", hogy mennyi annak a csillagnak az értéke.
A recept ennek a 10*-ét kapja pontban (10 - 90 pont).
A beküldő felhasználó ennek a 100*-át kapja terra pontban (100 - 900 terra pont).

Egy receptet csak egyszer lehet értékelni, visszavonni, módosítani nem lehet.
Senki nem értékelheti a saját maga által beküldött receptet.

Érdemes a Terra pontokat is gyűjtögetni, mert várhatóan februártól sok érdekes felajánlás lesz, amiknél egyedi dolog esetén licitálás alapján terra pontokért lehet majd elvinni, vagy ha több egyforma dolog lesz belőle, terra pontokért megvenni.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánok!
:unnep: :unnep: :unnep:
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.12.17. 19:37  Hozzászólás
  •   47   
Avatar

rendszer admin
 
Facebook videók elhelyezése a hozzászólásokban

Mivel amúgy is sok Facebook plugin van már a fórumon, egy aplikációt kicsit átírva készítettem egy olyan BBCode plugint, amivel közvetlen Facebookra felrakott videókat lehet behelyezni a hozzászólásba.
Ez természetesen elsősorban azoknak szól, akiknek van profilja a Facebook közösségi hálón.
Jönnek az ünnepek, és valószínű tele lesz a Facebook videókkal, amik között akadnak majd olyanok is, amelyiket szívesen megosztanánk itt is.

Ha találunk egy olyan videót, amit szeretnénk itt megosztani a közösséggel, akkor a következőt kell tenni:

    Update:
    Amennyiben saját magad töltötted fel a videót akár a profilodba, vagy egy csoportba, csak klikkel egy jobb klikket az eredetileg feltöltött videóra, és az URL címet másold ki.
    Ezt kell bemásolni itt a hozzászólásba, a többi meg a lentebb leírtak alapján (csak az utolsó két kép!).

Klikkeljünk a Facebookon a jelzett linkre (csak arra, ne máshova!)
Kép

Ha betöltődött az oldal, másoljuk ki a felső linksorban az elérhetőségi linkjét (Ctrl - C vagy Másolás)
Kép

A hozzászólásba ezt a linket helyezzük be (Ctrl - V vagy Beillesztés)
Kép

Jelöljük ki a teljes linket, majd klikkeljünk a Facebook video gombra.
Kép

Hozzászólást írhatunk eléje is, utána is, de elküldhetjük szöveg nélkül is. Ha kész vagyunk, klikkeljünk az Elküld gombra.

Ha klikkelünk az elküldött videóra, meg fognak jelenni a kezelő gombok, valamint az egyéb lehetőségek is.
  • Mindenféle "sallag nélkül" csak a Facebookos videó jelenik meg.
  • Állíthatunk a hangerőn.
  • Bárhova állíthatjuk az aktuális lejátszási poziciót.
  • Újra indíthatjuk - bárhol megállíthatjuk.
  • Kirakható teljes képernyőre.
  • A jobb felső sarokban innen is tudjuk lájkolni.
  • Ha be vagyunk jelentkezve ugyanezzel a böngészővel a facebookon is, megoszthatjuk innen a hozzászólásból is bárhova, az általunk elérhető helyekre.

Figyelem!
    A Facebook eléggé szigorú követelményeket állít a web-oldalak Facebookkal való szinkronizálásához, de azzal nem nagyon foglalkozik, hogy fordítva ez mennyire igaz.
    Így aztán a Facebook videók sok esetben még lassabban töltődnek be, mint a YouTube videók.
    Ezért kérek mindenkit, akinek van profilja a Facebookon, ne ömlessze tele videókkal a fórumot, mert kénytelenek leszünk letiltani ezt a lehetőséget a fórum normális működése érdekében!
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.12.14. 08:12  Hozzászólás
  •   46   
Avatar

rendszer admin
 
Hószállingózás a fórumban.

A Fórum kezdőlapján, és a témákban enyhe "hószállingózás" van (nem mindenhol!). :)
Mivel a fórum java részének a kinézete eléggé világos színű, ezért a hópelyhek kicsit kékes színűek, hogy érvényesüljön.

Az egér vízszintes mozgatásával némileg lehet befolyásolni a hópelyhek esési szögét, mintha oldalról fújna a szél.

Mivel a Hirdetmény oldal nem igen van használva, és a "hószállingózás" is csak pár hétig lesz fenn, nem csináltam neki külön kapcsolót, de szinkronizáltam a Hirdetmény-modullal.
Ha valakit zavar a "hószállingózás", ki tudja kapcsolni.
    Legfelül Felhasználó - Beállítások - Fórum beállítások - középen Értesítés új Hirdetmény megjelenéséről: menüpontnál bejelölöd a Nem opciót, és alul klikkelsz az Elküld gombra.
    A fórumra vissza térve megszűnik a "hószállingózás".

További kellemes fórumozást! :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.12.03. 13:29  Hozzászólás
  •   45   
Avatar

rendszer admin
 
Megváltozott az EXTRA menüpont tartalma!

Nagyon sok olyan téma van a fórumba, amelyik a nyitásakor kedvelt volt, majd egy idő után kezdett a feledésbe merülni.
Sokan most is olvasnák, vagy akár írnának is bele, de már nehéz fellelni, keresgélni kell a fórum egyre bővülő témái között.

Ezért ebben a menüpontban témákat csoportosítunk, és a hozzá tartozó legördülő altémákban össze gyűjtjük a hasonló, vagy közös témákat, melyeket így sokkal könnyebb, és egyszerűbb egy klikkre elérni, bár hol is vannak a fórum területén.

A menüpont tartalma folyamatosan fog bővülni .... :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.11.22. 20:52  Hozzászólás
  •   44   
Avatar

adatrögzítő
 
Teknősök a kertünkben!

Fürtöskével véletlen akadtunk össze egy közös ismerős által.

Nem állatorvos, de hobbi szinten több, mint 20 éve foglalkozik teknősökkel.

Nagyon sok teknősökkel foglalkozó portálon publikált már leírásokat saját tapasztalatok alapján, amik azért voltak népszerűenk, mert nem szakkifejezések, és latin elnevezések gyűjteményét halmozta, hanem a kezdő, vagy még kevésbé gyakorlott teknőstartóknak írt hétköznapi nyelven.

Az Index fórum Teknősök topijának (forum.index.hu/Article/showArticle?t=9008325) 2000 - 2010 között az egyik legaktívabb tagja volt, és még mind a mai napig ott van, próbál segíteni a kérdésekre választ keresőknek.

A két "elhíresült" teknőse, Ödön és Bödön, melyek élete nagyon sok tapasztalati leírásának alapjául szolgált, már lassan 21 évesek, és egészségesek.



A Facebook és az egyéb "szociális hálók" egyre jobban szippantják el a felhasználókat a blogoktól, fórumoktól, ezért Fürtöske a különböző helyeken lévő teknősökkel foglalkozó fórumrészeit, portálokat, blogbejegyzéseit meg akarja szüntetni az egyre gyérülő látogatottság miatt.

Innen jött az ötlet, hogy minden anyagát egy helyre téve az oldalunkon publikálja összegyűjtött írásait, képeit, és átadja azt a Terra-kert Fórum számára.

Ez a fórumtól teljesen külön oldal lesz, de mégis szerves része a fórumnak.

Technikai segítséget Ragadozó biztosít a számára, hogy a teknősökkel foglalkozó oldal teljesen kompatibilis legyen a fórummal.

A régi helyeken az anyagok különböző formátumokban, megjelenési formákban kerültek publikálásra az ottani viszonyoknak megfelelően.

Mivel jelentős mennyiségű anyagról van szó, ezek átkonvertálása, a fórumunkhoz igazodó, megfelelő megjelenítése sok munkával jár, így

ez még eltart jó pár hétig. A tervek szerint karácsonyra kész lesz az egész kompletten.



Ami számunkra plusz haszon, hogy mindenhol a régi helyeken az érdeklődők a leírások helyett egy linket fognak találni, amelyik átirányítja őket a fórumunkra.

Így nem csak a teknősökkel foglalkozó témákat tekinthetik meg, de szétnézhetnek a fórumunk kertészeti, és egyéb témáiban is, népszerűsítve ezzel az oldalunkat.
 


  2016.11.09. 18:36  Hozzászólás
  •   43   
Avatar

rendszer admin
 
Csatolmányképek újrahasznosítása

Ez a téma már régebben is volt, több megoldással próbálkoztunk, több-kevesebb sikerrel, mert a többségük bonyolultabb volt, mint ami elvárható egy egyszerű kép hozzászóláshoz való csatolásánál.
Most viszont ráadásul egy csatolmányokkal kapcsolatos biztonsági frissítés miatt az eddigi megoldást törölni kellett, mert kiderült, hogy "rés volt a pajzson".
Ezért a teljes régi program kikerült a fórum motorból, a szerkesztőben eddig lévő BBcode TAG-ekkel együtt.

Ezért készítettünk egy sokkal egyszerűbb, és jól használható fejlesztést mindazok számára, akik már töltöttek fel csatolmányképet, és van olyan közöttük, amit máshol, másik témában is lehetne használni.
Ezzel az új megoldással egy már feltöltött csatolmány képet bármelyik saját hozzászólásba be lehet rakni, akár egy hozzászólásba többet is.

Minden regisztrált felhasználó a saját hozzászólásait szerkesztheti, ha ráklikkel az *Edit gombra a hozzászólás fejlécébe.

Kép

Ez a gomb elé került be egy új gomb, ami lehetővé teszi, hogy a hozzászólás szerkesztése nélkül egyszerűen a saját hozzászólásunkba bár mikor berakhatunk általunk már feltöltött csatolmányképet.
A gombra klikkelve egy új oldalt kapunk, ahol megtaláljuk az összes eddig feltöltött csatolmányképeinket.
Mindegyik alatt található egy Csatolás gomb

Kép

Ha erre klikkelünk, akkor behelyezzük az adott hozzászólásunkba a kiválasztott csatolmányképet.
Klikkelés után az oldal frissül, majd vissza tér a kiválasztott képhez, amelyiknek a gombja meg fog változni (csak egyszer lehet egy képet egy hozzászólásba berakni!).
Ezután kereshetünk tovább, ha még szeretnénk képet behelyezni az adott hozzászólásunkba.

Ha készen vagyunk, mindig a képernyő bal felső sarokba találjuk a visszatéréshez szükséges gombot, akár hogy scrollozunk.

Kép

Erre kell klikkelni, és visszatérünk a témába az adott hozzászóláshoz.
Ez a gomb nem csak a visszatérésre kell, ez teszi stabillá a kép hozzá csatolását az adott hozzászóláshoz, ezért mindenképpen ajánlott a használata.
Ha más megoldással térünk vissza az adott hozzászóláshoz, vagy egyből ellépünk máshova, lehetséges, hogy csak többszöri frissítés után fog megjelenni az adott kép (előfordulhat az is, hogy nem fog kapcsolódni, nem jelenik meg).
Mindezek okán szándékosan nem látható sem a fejléc, sem a lábléc.

Fontos tudni, hogy az így csatolt képek nem a hozzászólás tartalmához csatolódnak, hanem csak a hozzászóláshoz.
Ha valaki szeretné az így csatolt képeket konkrétan a hozzászólás tartalmába helyezni, szerkeszteni kell a hozzászólást, és a megszokott módon az adott képet beilleszteni a hozzászólásba tartalmába a kívánt helyen.

Ha véletlen rossz képet csatoltunk a hozzászóláshoz, bár mikor törölhetjük, ha az adott hozzásólást szerkesztjük, és a csatolmánynál található Törlés gombbal eltávolítjuk a csatolmányt.
Ettől nem fog az eredetileg feltöltött csatolmány törlődni! :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.11.05. 23:28  Hozzászólás
  •   42   
Avatar

rendszer admin
 
Növényvédőszerek adatbázisa

Elkészült egy "saját" adatbázis amiben növényvédő szereket, permetezőszereket találhatunk.

A használata egyszerű, de mindenképpen érdemes legalább egyszer elolvasni a leírását! :)
A leírás megtalálható a felső főmenüben a Fórum használata menüpontban, de megtalálható a növényvédőszeres oldalon is.
A leglényegesebb dolog, hogy ha a termék nevére viszed az egeret, megkapod a termék adatlapját.

Az adatbázis elérhető a felső menüsorban az Extrák menüponton belül, valamint a főoldalon a TUDÁSTÁR fórumtömbből, valamint a KERT és KERTÉSZKEDÉS fórum tömbből is.

Kaptunk kezdésnek cca. 1300 db. növényvédőszer adatát. De sajnos sok hiányos belőle, ezek frissítése folyamatosan zajlik.
Akinek van kedve hozzá, extra pontokért lehet segíteni az adatok frissítésében, és/vagy új termékek bejegyzésében.
A listában ha az első kocka alapszíne halványrózsaszín, akkor az még nem volt frissítve.
A használati leírásban jobb oldalon a Felhasználói lehetőségek alatt találhatók leírva a lehetőségek a segítségre.

Mindenkinek van biztos "bejáratott", "tuti bevált" szere.
Ha a listában nem találod, küld be új termékként, hogy a többiek is értesülhessenek róla.
Természetesen, hogy mások is teljesebb képet kaphassanak róla, a beküldési űrlapon minden mezőt, és/vagy opciót ki kell tölteni/beállítani.
Ezek az adatok szerepelnek a termék adatlapján, amit mindenki megnézhet.
Nem akarunk "hatalmas" adatbázist létrehozni, de legalább a jól bevált, és/vagy hasznos dolgok legyenek benne, amivel a többieknek is segíthetünk.

Nem hozunk létre külön ennek egy kibeszélő topikot, ott van erre a már meglévő Növények védelme  téma a KERT és KERTÉSZKEDÉS »» Kertben termő haszonnövények fórumtömbben.
Lehetőleg itt beszéljétek ki, ide várjuk a véleményeket, ötleteket is az adatbázissal kapcsolatban. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.10.25. 20:50  Hozzászólás
  •   41   
Avatar

rendszer admin
 
Speciális fórumtémák

Sajnos tapasztalom, hogy ezeket a "fontos híreket" sem mindenki olvassa el, de remélem, hogy ez eljut sok felhasználóhoz.

Annak ellenére, hogy nem sokat szoktam kertészeti dolgokhoz hozzá szólni, lehetőség szerint folyamatosan elolvasom szinte mindegyik bejegyzést.
Gyakorlati tapasztalat, hogy nagyon sok fontos kérdés, ami egy adott topik témában kerül felvetésre, és ott többé-kevésbé ki van beszélve, pár nap alatt a feledés homályába merül.
Ezek általában olyan kérdések, amelyek adott esetben sok embert érdekelnének, viszont ebben a formában nagyon nehezen lelhetők fel, sok esetben az erre adott válaszok, megoldások eltűnnek a többi hozzászólások között.
Találtam olyan kérdést is, ami több témában is elhangzott, itt-ott válasz is jött rá, amik nem voltak egyformák, majd szintén elsikkadt a többi hozzászólás között.

Csak egyetlen példa a sok közül:
baby-lon írta:Mikor érett a padlizsán? Régóta termesztek padlizsánt, ez az egyik kedvenc zöldség a családban.
Sokan kérdezik, de mikor kell leszedni? ........

Valaki emlékszik még erre? Na' ugye ..... ;)

Én viszont azt fontosnak tartanám, hogy az ilyen lényeges kérdések ki legyenek emelve, és egy olyan környezetbe kerüljenek, ahol nem csak ki lehet alaposan beszélni, de jól láthatóan meg is marad mindenki számára hónapok, évek múlva is.

A "Speciális forumtémák" ezt az igényt teljes mértékben kielégítenék a maguk egyedi formájában.

Hogy szokatlan? Igen!
Teljesen eltér a megszokott fórum formátumtól, és ez adja meg a belső lehetőségeket.
Viszont itt ki lehet beszélni, véleményezni egyes hozzászólásokat részbe, vagy egészbe, adott dolgokon lehet vitatkozni, és mégis átláthatóbb az egész, mint a hagyományos fórumtémák felépítése.
Másik nagy előnye, hogy bármikor bármelyik bejegyzéshez hozzá lehet szólni, akár hónapok múlva is, mégis az egész egy helyen van, és átlátható marad.

Hogy szokatlan? Igen!
Készült hozzá használati leírás, amiben a legfontosabb dolgok olvashatók.
Ez a leírás viszont önmagában szintén "szokatlan", egyes helyeken nehezen értelmezhető.
Viszont ha használjuk a Speciális fórumtémát, és közbe néha beleolvasunk, átlátható, és logikus lesz az egész.

Természetesen az egésznek csak akkor van értelme, ha az ilyen jellegű kérdéseket a megfelelő helyen teszik fel a felhasználók.

Ráadásul az oldal teljesen egyedi fejlesztése, így formára, színre, egyébb megoldásokra a lehetőségeken belül bármikor megváltoztatható az igények szerint.

Jelenleg egy ilyen fórumtéma van: Hol ... Mit ... Mikor ... Hogyan ... - Kérdezz - Felelek
A hozzá tartozó leírás itt található: Fórum használata - Speciális fórumtémák

Található benne két már megírt kérdés-téma.
Ezek valósak, a régi "Kérdezz - Felelek" témából lett átültetve mintának.

Ne csak arra várjál, hogy valaki tegyen fel kérdést. Biztos, hogy van neked is olyan kérdésed, ami esetleg másokat is érdekelne, vagy mások tudnának rá valami jó ötletet adni.
Én szükségesnek láttam ezt a lehetőséget felkínálni, főleg, hogy az oldalon lévő felhasználók számára mindig értékes, és megtalálható lehessen, de részben azért is, hogy a Tudástárat kicsit felélénkítsük mélyen alvó állapotából.
Hogy aztán mennyire fogjátok haszhnálni, ez már tőletek függ.
De ha valaki csak bezárkózik a megszokott kis topik-témájába, és más nem érdekli, azzal nem sokat van hasznára sem a többi felhasználónak sem az oldalnak.

Az adott téma folyamatosan kerül megnyitásra, reggelre már mindenki számára elérhető lesz. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.10.16. 19:04  Hozzászólás
  •   40   
Avatar

rendszer admin
 
Történt egy pár perces leállás

Az eddigi rendelkezésre álló adatok alapján vélhetően egy automatikus Spam-robot próbált bejutni az oldalra, hogy a témákat teleszórja reklám-hozzászólásokkal.
Átnéztem mindent, és úgy néz ki, hogy nem sikerült bejutnia sehova.
Viszont amíg próbálkozott, annyira lefogta a kapcsolatot, hogy majd 5 percig nem lehetett elérni az oldalt.

Reméljük nem fog újra próbálkozni .... :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.09.10. 11:33  Hozzászólás
  •   39   
Avatar

rendszer admin
 
Fórum tömbök elrejtése a főoldalon

Többen jelezték, hogy jó lenne a fórum főoldalát valahogy "lekicsinyíteni".
Vannak fórum témák, amikre nem igazán kíváncsiak egyes fórumozók, az esetleges új hozzászólásokat lehet, hogy érdeklődésből elolvasnák, de nem igazán folynának bele a témákba, mivel az érdeklődési körükön kívül esik. Viszont ettől még ott vannak, és néha miattuk sokat kell görgetni a főoldalon.

Mostantól a főoldalon az egyes téma blokkokat be lehet csukni vagy kinyitni bár mikor, és akár az összeset (1280-as képernyőn el is fér az egész főoldal :) )

Mindegyik fórumtömb jobb sarkában megtalálhatók a gombok:
    Kép
      Ha a képen jelzett ikonra klikkelünk egy fórumtömbnél, az összecsukódik, és csak a fórumtömb fejléce lesz látható.
        Nyilván, ha már össze van csukva, hiába klikkelgetünk rá, ettől nem fog sem kinyilni, sem még jobban összecsukódni. :)
    Kép
      Ha a képen jelzett ikonra klikkelünk egy fórumtömbnél, az ki fog nyílni, és a megszokott módon lesz látható.
        Nyilván, ha már ki van nyílva, hiába klikkelgetünk rá, ettől nem fog sem jobban kinyílni, sem összecsukódni. :)
A rendszer a beállításokat elmenti, így ha például bezárunk egy fórum tömböt, az addig úgy marad, amíg ki nem nyitjuk (ugyanez fordítva is).

A főoldali fórum tömbök bezárása vagy kinyitása nem érinti az eddigi Olvasatlan hozzászólások, Kedvencek, Aktív témák, vagy a Kereső működését. Azok ugyanúgy használhatók, független attól, hogy az adott fórumtömb be van zárva, vagy nyitva van.

Jó szórakozást a "csiki-csuki"-hoz. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.09.05. 10:51  Hozzászólás
  •   38   
Avatar

rendszer admin
 
Fontos! Olvasd el!

A fórum témáinak teljes területén biztonsági okok miatt meghatározatlan időre az összes újonnan berakott link használata le van tiltva!


A hozzászólásba használható aktív link elhelyezése csak az "ujlink" gomb használatával lehetséges.

Másold vágólapra a berakandó linket, majd a hozzászólás szerkesztőben felül klikkelj az "ujlink" gombra, a felugró ablakban illesszed be a linket, klikkelj az OK gombra (vagy nyomj egy ENTER-t), majd a második felugró ablakban vagy újra ugyanezt bemásolod, vagy adsz neki bármilyen nevet.
A hozzászólásban oda fogja tenni az általad megadott linket a megfelelő formában, ahol éppen a cursor (a villogó függőleges vonal) volt.

Az új hozzászólásokban esetleg megszokásból használt régi "url", vagy "url=" BBCode TAG-ek esetén nem is engedi elküldeni a hozzászólást.
BBCode TAG-ek nélkül berakott linkek esetén az adott link sima szövegként fog megjelenni.

A régi linkek a régi hozzászólásokban ugyanúgy élnek tovább, azok aktívan használhatók egészen addig, amíg nem akarod valamiért szerkeszteni.



Azoknak, akiknek esetleg nem jön be a felugró ablak:

Az oldalon egyre több funkció használja a pop-up felugró ablak lehetőséget. Már nem csak az új üzenet érkezésekor találunk felugró ablakot, de egyéb információs anyag olvasásánál is előfordulnak. Ahhoz viszont, hogy ezek a fejlesztések mindenkinél rendesen működjenek, a böngészőben engedélyezni kell a felugró ablakokat.
Annak ellenére, hogy szinte mindenkinél le vannak tiltva a felugró ablakok, a böngészőben a Felugró ablakok tiltásánál van egy olyan, hogy Kivételek.
Ott engedélyezni kell ezt az oldalt, megadva a szükséges adatokat!

Mozilla - FireFox
    Beállítások - Tartalom fül - Felugró ablakok tiltása: pipa - klikk a Kivételek gombra - Webhely címe: terra-kert.hu - Bezárás gomb - majd OK gomb
Google Chrome:
    Beállítások - alul Speciális beállítások megjelenítése - Adatvédelem - Tartalombeállítások gomb - Előugró ablakok - Tiltsa le .... pipa! - klikk a Kivételek kezelése gombra - Gazdagépnévminta alá: terra-kert.hu - Engedélyezés - jobbra lent Kész - még egyszer Kész - Beállítások ablak bezárása
Opera:
    Beállítások - bal oldalt Webhelyek - középen Előugró ablakok - Előugró ablakok tiltása minden webhelyen (javasolt) pipa - alatta klikk a Kivételek kezelése gombra - Gazdagépnévminta alá: terra-kert.hu - Engedélyezés - jobbra kent Kész - Beállítások ablak bezárása

Internet Explorer - Edge
    Passzolok ......
    Most mondanám, hogy NE használd, de ezt úgy is mindenki saját maga dönti el. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.08.29. 09:02  Hozzászólás
  •   37   
Avatar

rendszer admin
 
Egyedi felhasználói hozzászólások letiltása

Beérkezett igények alapján az oldalon egy új fejlesztés készült el, aminek a segítségével bármelyik regisztrált felhasználó a fórum témáiban letilthatja egy adott felhasználó hozzászólásainak a megjelenését.
Az egyéni letiltás a fórum összes témáira vonatkozik, bármelyik felhasználó összesen 10 felhasználót helyezhet el a tiltó listáján.
Ez a tiltó lista kifejezetten egyéni, senki sem láthatja, hogy egy felhasználó kit vett fel a listájára, vagy éppen kinél van tiltó listán.
Az egyéni tiltó listára felvett felhasználó hozzászólásait csak az nem látja, aki felvette őt az egyéni listájára.
A tiltó lista csak a témák egyéni megtekintésére, olvasására vonatkozik.

Használata nagyon egyszerű

Új felhasználó felvétele a saját tiltó listába:
    Lépjünk be egy adott témában.
    Keressük ki az adott felhasználó egyik hozzászólását, majd az egeret vigyük a nevére.
    ignor.jpg
    ------------------------
    Megtekintve 21954 alkalommal.


    A lenyíló menüből a képen látható módon keressük ki a Felhasználó letiltás opciót, majd klikkeljünk rá.
    A bejövő oldalon szinte semmit nem kell csinálnunk:
      A rendszer automatikusan 365 napot (egy év) ad meg.
      Ha akarjuk, ezt átírhatjuk kevesebb napra is (többre nem!)
    klikkeljünk az Elküld gombra.
    Vissza kerülünk ugyanabba a témába, de már az adott felhasználó egyik hozzászólását sem találjuk (ugyanígy a fórum összes többi témájában sem).

A saját tiltó lista megtekintése:
    Lépjünk be bármelyik témában.
    Keressük ki bármelyik felhasználó bármelyik hozzászólását, majd az egeret vigyük a nevére.
    A lenyíló menüből a fenti képen látható módon keressük ki a Felhasználói tiltólista opciót, majd klikkeljünk rá.
    Bármelyik témából, bárki nevéről is indulunk, csak kizárólag a saját tiltólistánkat kapjuk meg!
    Amennyiben a tiltó listánkon már szerepel felhasználó, a felhasználó táblájának jobb felső sarkában találunk egy Kép ikont. Ha erre klikkelünk, a felhasználót törölhetjük a listánkból bármikor, független attól, hogy a tábla mennyi hátra lévő időt mutat.
    Törlés előtt a program visszakérdez, de ha a Törlés gombra klikkelünk, onnantól újra látjuk az előzőleg általunk letiltott felhasználó összes hozzászólását.

Az új fejlesztés használata nem kötelező, mindenki saját egyéni elbírálása alapján dönti el, hogy adott esetben használja, vagy nem.

.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.06.09. 10:59  Hozzászólás
  •   36   
Avatar

rendszer admin
 
Windows 10

Legalább olvasd el, nagyon érdemes!

Tisztában vagyok vele, hogy ez a téma sokaknak vagy lerágott csont, vagy fenntartással (és némi félelemmel) fogadott téma a sok bizonytalan, és többségében kitalációkat tartalmazó hírek miatt.
Tisztában vagyok azzal is, hogy több ezer különböző lehetőség akad erre a neten (bár azok jelentős része vagy túlbonyolított, néhol értelmetlen, és az átlagosnál nagyobb informatikai ismereteket igénylő, némelyik pedig használhatatlan, vagy komolyabb hacker-megoldásokat igényel).

Azoknak szeretnék segíteni ezzel a leírással, akik kevésbé informatikus beállítottságúak, és így egy komplex telepítés is kemény(ebb) feladatot jelentene, ugyanakkor ez a megoldás viszont szinte minimális informatikai ismerettel is biztonságosan elvégezhető.

Egy dologgal tisztában kell lenni, 2016. július 31.-ével a Microsoft zárolja a Windows 10-re való átállás könnyű, és ingyenes lehetőségét, valamit teljesen leáll a Windows 7 és 8.x bármelyik termékének a frissítésével.
Ez egyben azt is jelenti, hogy a későbbiekben egy jogtiszta Windows 10 telepítés várhatóan cca. 20 - 30 000.- Ft-ba fog kerülni.

A továbbiakban csak a Windows 7-et említem, de ha valaki Windows 8.x-et használ, ugyanazok vonatkoznak arra is.

Fontos még megjegyezni, hogy ezzel a módszerrel semmit nem kell előzetesen a gépeden csinálni, mentegetni, stb.!
A felhasználó nevek, a jelszavak, az esetleges Outlook levelező használata esetén az összes levelezés, a Kedvencek, az Előzmények, minden teljes egészében megmarad!


   Átállás a Windows 10-re
Ezzel a leírással két dologban szeretnék segíteni:
  1. Szeretném elkerülni a Windows 10 bonyolult, "krekkeléssel" megoldott telepítési és aktiválási lehetőségének kihagyását, mivel az ilyen műveletekhez kell nem is kevés informatikai beállítottság, és ismeret.
  2. Adok a Windows 10-nek egy olyan tiszta telepítési lehetőségét, ahol nem csak az a lényeg, hogy szinte semmit nem kell csinálni, de ugyanakkor teljes mértékben ugyanazt a gépet kapjuk vissza, amivel eddig is dolgoztunk, és a beállítások, megjelenések is teljesen ugyanazok lesznek.
    Egyetlen apró különbség lesz csak, nem a Windows 7 lesz az operációs rendszer, hanem a Windows 10!

Fontos!

A továbbiakban csak akkor kezdjél hozzá az op. rendszer frissítéséhez, ha a windows 7-ed tartósan aktivált!

Aktiválás ellenőrzése:
    Start --> Minden Program.. --> Kellékek --> Parancssor - klikk rá!
      Gépeld be a következő parancsot:
        slmgr -xpr
          Ha az operációs rendszer nincsen aktiválva, akkor küldjél egy -t nekem! :)

Ha az aktiválás rendben van, és szeretnéd kicserélni az op. rendszered Windows 10-re,
akkor lépjél fel egy böngészővel a https://www.microsoft.com/hu-hu  oldalra.
Amennyiben ott még nem adja fel a lehetőséget a gépeden a Windows 10-re való frissítésre, legalul klikkelj a Letöltőközpont linkre.

Ha megvan, semmit nem kell csinálnod, csak indítsad el.
Le fogja tesztelni a géped, hogy a Windows 10 alkalmas-e azon futtatni (ha a win7 megy, akkor a win10 is menni fog!).
Ha elindítottad a letöltést, minden más ablakot bezárhatsz, csak azt hagyjad nyitva!

Figyelem!

Minőségben azt a win10-et kapod majd, amilyen a win7- volt, tehát ha Home verzió volt, a win10-ből is ezt kapod, illetve ha professional volt, akkor a win10-ből is az lesz, stb, stb.
Az egész művelet a teljes elkészülésig eléggé hosszadalmas, mivel minden fájlodat meghagy, minden beállításod ugyanaz lesz, csak a szükséges dolgokat módosítja, illetve csak azokat tölti le, ami kell, ezért ez az egész eltarthat akár egy jó órát is!
Ha a letöltés elkészült, indíthatod a telepítést.
A gépet egyszer sem kapcsold ki, akkor sem, ha sokáig csak egy sötét képernyőt látsz.
Türelem!!!!
Több alkalommal is újra indítja a gépet, de nem kell (nem szabad!) hozzá nyúlni!

Ha kész a telepítés, be fog jelentkezni a windows 10 és elsőre ad pár dolgot, amik újdonságok.
Ezzel sem kell semmit csinálni (elolvasni érdemes!), csak a Tovább gombra klikkelni!

Ha már teljesen kész, és a megszokott háttérképpel bejön az alap felállás, csak klikkelj a megszokott böngésződre.
Ki fogja írni, hogy nem alap értelmezett a böngésző, mivel alapból a Microsoft Edge (az Internet Explorer új változata) lesz az, de ezzel most még nem kell foglalkozni.
Zárd be a böngészőt, majd kapcsold le a gépet! -> A Start gomb helyett lévő új Microsoft ikonra klikkelj, majd Főkapcsoló (klikkel rá) és Leállítás.
Várjál 10-20 másodpercet, majd indítsad a gépet a megszokott módon.
Amikor teljesen felállt, klikkel az új Microsoft ikonra, majd Gépház - a bejövő ablakban pedig az utolsó Frissítés és biztonság ikon-linkre.
Az új ablakban bal oldalt klikk az Aktiválás menüpontra.
Amennyiben azt kapod, hogy:
    Kiadás: Windows 10 (valami)
    Aktiválás: A Windows aktiválva van
akkor minden rendben, és teljesen készen vagy!

Bezárhatod az ablakokat, és ismerkedhetsz a Windows 10 új dolgaival is amellett, hogy a régi dolgaid ugyanott, és ugyanúgy megtalálod.

Ajánlott a gépet legalább egy alkalommal még rövid időre (egy-két perc) az előbb említett módon teljesen leállítani (nem újra indítani!!), majd bekapcsolni, hogy teljesen beálljon, és minden rendesen betöltődjön.


Ha valakinek ezzel kapcsolatban kérdése, problémája van, nyugodtan írjon ide:
Terratórium problémák
Szívesen válaszolok, segítek, amiben csak tudok.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.05.29. 00:36  Hozzászólás
  •   35   
Avatar

rendszer admin
 
Ékezetes betűk használata a linkekben

Egyre divatosabb egyes oldalak elérési linkjében magyar ékezetes betűket használni.
A fórum motor URL funkciói viszont alap helyzetben a hozzászólásokban ezeket a linkeket nem tudják feldolgozni.
Készítettem egy szűrőt, amelyik az ilyen problémákat megoldja, és átkódolja a linkben lévő ékezetes betűket olyan formában, amelyiket mindegyik böngésző értelmezni tud, így egy klikkelésre elérhetővé válik a keresett oldal.

Viszont a szerkesztőben ezt biztonságosan az ujlink gomb használatával lehet elérni!
Bár az URL gombhoz tettem be egy feltételes elágazást, amelyik átirányítja a végrehajtást az ujlink gombra, ha a berakott link nem a fórum oldalára mutat, de ajánlott ilyen esetekben mindig az ujlink gombot használni

A keresett linket tegyük vágólapra (kijelöljük, majd Ctrl - C vagy jobb klikk - Másolás)

A hozzászólásban ahol a linket szeretnénk elhelyezni, klikkeljünk a képen látható Általános BBCode gombok blokkban az ujlink gombra.

url1.jpg
------------------------
Megtekintve 21859 alkalommal.



A kapott felugró ablakban másoljuk be az elmentett linket (Ctrl - V vagy jobb klikk - Másolás), majd klikkeljünk az OK gombra.

url2.jpg
------------------------
Megtekintve 21859 alkalommal.



Az újabb felugró ablakban vagy ismét bemásoljuk a linket, vagy saját magunk adunk valami nevet a link helyett.

url3.jpg
------------------------
Megtekintve 21859 alkalommal.



Ezután az OK gombra klikkeléskor a megadott helyre bekerül a hozzászólásba a link a megfelelő formában.

Ez a mostani példánkban valahogy így néz ki:
Kód: Egész kijelölése
[ujlink=https://hu.wikipedia.org/wiki/Iskolai_szegreg%c3%a1ci%c3%b3]https://hu.wikipedia.org/wiki/Iskolai_szegregáció[/ujlink]

Az eredménye pedig ez lesz:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Iskolai_szegregáció

:)


uzenofal.jpg
..naja..
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.05.14. 12:06  Hozzászólás
  •   34   
Avatar

rendszer admin
 
Meghívás az oldalra a fórumon keresztül

Már megkezdődtek a kerti munkák (bár a mostani idő ezt nem nagyon támogatja), viszont sokan keresnek kérdéseket, megoldásokat.

Ezért akciót hirdetünk felhasználói körünk kiszélesítésére.

2016. 07. 01.-éig minden meghívott, és az Emailban lévő link alapján beregisztrált felhasználó után 20 000 terrát kap az, aki meghívta!

További információk megtalálhatók az akció idejéig minden topik téma felső részén!

Hívjatok meg minél több ismerőst az oldalunkra! :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.05.08. 15:09  Hozzászólás
  •   33   
Avatar

adatrögzítő
 
Változások a fórum szövegszerkesztőjében!

Sajnos a teljes egészében vizuális szövegszerkesztő beépítése még nem lehetséges, még nagyon sok munka van vele. Viszont amíg elkészül, szeretnénk a jelenlegi szövegszerkesztő használatát is könnyebbé tenni.
Sokszor látjuk hogy a szerkesztéshez használható kódok még mindig sokaknak okoz problémát, főként azok a kódok, amik összetettek, a kódon belül valami speciális karaktert kell használni, mint pl a jel. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére kifejlesztettünk egy kérdezz-felelek elven működő programrészt. Nincs más tennivalónk, mint válaszolni a kérdésekre, és a kódok úgy kerülnek be a hozzászólásba, ahogy kell.

Vegyünk egy példát. Tegyük fel, hogy egy linket szeretnénk betenni a hozzászólásba. Ez a link legyen a google kereső linkje. Azt is szeretnénk, ha a hozzászólásba az jelenne meg: Kereső és erre kattintva jönne be a google oldala.

Ez eddig úgy működött hogy beírtuk a szerkesztőbe hogy Kereső, kijelöltük, rákattintottunk az url gombra. Beillesztésre került a bbcode tag, majd az url után tettünk egy egyenlőség jelet, majd azt követhette a link. Ez így nézett ki:

Kód: Egész kijelölése
[url=https://www.google.hu/?gws_rd=ssl]Kereső[/url]


A változtatással ugyan ez a folyamat a következő:


A szerkesztőablakban keressük meg az URL nevű gombot:
hsz1.jpg
------------------------
Megtekintve 21691 alkalommal.



Kattintsunk rá! Ekkor megjelenik egy ablak, ami kéri tőlünk a megjeleníteni kívánt weboldal címét. Adjuk meg, majd kattintsunk az OK-ra.
hsz2.jpg
------------------------
Megtekintve 21691 alkalommal.



Ha ezzel megvagyunk, ismét megjelenik egy ablak, ami a weboldal nevét kéri. Amit ide beírunk, az fog megjelenni a hozzászólásban. Pl.: ha egy cikket szeretnénk linkelni a PPV-ről, akkor itt megadhatjuk azt hogy "Egy jó kis cikk a ppv-ről". A példában most a Kereső szerepel. Ha megadtuk, szintén kattintsunk az OK-ra.
hsz3.jpg
------------------------
Megtekintve 21691 alkalommal.



Ezzel végeztünk is. A link bekerült a hozzászólásba, úgy ahogy kell, és nem kellett vesződnünk a kód és a szövegek helyes elrendezésével.
hsz4.jpg
------------------------
Megtekintve 21691 alkalommal.





Elküldés után ez lesz látható:
hsz5.jpg
------------------------
Megtekintve 21691 alkalommal.




Igyekszünk minél több kódnál alkalmazni majd ezt a kérdezz-felelek rendszert, hogy könnyebbé tegyük a szerkesztő használatát.

Ezzel kapcsolatban észrevételeiteket, esetleges javaslatokat a következő topikba várjuk:
Terratorium fejlesztések, változások

Akinél esetleg nem működik, próbálja meg frissíteni az oldalt a billentyűzetén található Ctrl és F5 gomb együttes megnyomásával.
 


  2016.04.03. 21:09  Hozzászólás
  •   31   
Avatar

rendszer admin
 
G-Mailos Email címek. Ez most fontos! Olvasd el!

Valóban részben bejutottak a gmail szerverébe, és kiszivárgott több mint 15 ezer magyar gmailes címe, és jelszava.
Egy észt fájlmegosztó portálon tették közzé szöveges formátumban a listát.


Ezen a linken elérhető a lista. http://pastebin.com/raw/iurYeqkd 


Azoknak, akiknek van gmailos e,ail címe:
    Ajánlott használni a Ctrl - F billentyű kombinációt, és a felül, vagy alul (böngésző függő) megjelenő mezőbe kezdjed el beírni a gmailos felhasználó neved ugyanúgy, mintha egy emailt írnál magadnak (figyelj oda a kisbetűkre/nagybetűkre).

    Ha van találat, javasolt, hogy legalább a jelszót változtassad meg minél hamarabb!
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.04.01. 18:21  Hozzászólás
  •   30   
Avatar

rendszer admin
 
Új Portál az oldalon

Részben régi, részben új elemek felhasználásával elkészült egy letisztultabb, új portál alapja a fórumhoz.

Ami változást jelenthet:
  • Az új portál lett az elsődleges oldal. Ez azt jelenti, hogy aki vendég, vagy még nincsen belépve, és fellép az oldalra a terra-kert.hu linkkel, a portál fog bejelentkezni.
      Szeretném ismételten megjegyezni, hogy már régebben a munkafolyamatok és a munkamenetek át lettek írva az oldalon.
      Ennek köszönhetően azoknak, akik egy-két napi rendszerességgel látogatják az oldalt, nem kell kilépniük, csak zárják be a böngészőt, ha már távozni akarnak az oldalról.
      Így legközelebb, ha újra fellépnek az oldalra, csak a böngészőt kell elindítani, és már ott is vannak belépve azon az oldalon, ahol utoljára elhagyták a fórumot.
      Természetesen ehhez a saját böngészőt is be kell állítani, hogy induláskor ott folytassa, ahol abba hagyta. (ez csak egyetlen klikkelés a böngésző beállításoknál!)
  • Amennyiben mégis a Kilépést választva hagyja el valaki az oldalt, legközelebbi látogatásakor neki is a Portál fog bejönni, de belépés után automatikusan átkerül a Fórum kezdőlapjára.
  • A portál elsődlegesen a Vendég felhasználóknak készült, hogy ide látogatáskor lehetőleg minél többet megtudjanak az oldalunkról.
    • A legfontosabb a tartalmi bemutatás, amit képek, linkek segítségével tudunk hatékonyan elérni.
    • Amíg nem regisztrál be az oldalra, addig nincsen jelentősége a fórumozást kényelmesebbé tevő fejlesztéseink bemutatásának, hiszen java részt azokat úgy sem tudja addig használni.
  • Az oldalról Kilépni csak a Fórum területén lehet. Kilépés után az oldal automatikusan átirányít a Portálra.

A Portál középső részén, 1280-as, vagy nagyobb felbontású monitoron található egy Képgaléria Barangoló.
Ez egyenlőre csak egy teszt verzió, de működőképes.

Remélhetően most már hosszabb ideig ez marad a Portál "végleges" kinézete, de tartalmilag még bővülni fog.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.03.24. 22:59  Hozzászólás
  •   29   
Avatar

rendszer admin
 
KVÍZ játék tovább fejlesztve az oldalon

A kérdések kategóriájánál két szám jelenik meg, például (27/68)
  • A program figyelemmel kíséri, hogy:
    • melyik kérdést nézted már meg - Kép
    • Ezek közül melyik kérdésre válaszoltál helyesen - Kép
    • És melyik kérdést nem nézted még meg - Kép
  • Az első szám azt jelenti, hogy az adott kategóriában mennyi kérdést nem néztél még meg, mert azokkal lehet még játszani.
  • A második szám azt jelenti, hogy a kategóriában mennyi kérdés van összesen.
Ennek akkor van jelentősége, amikor a program a hibás választ kapott kérdéseket (amelyek előtt a piros gomb van) véletlenszerűen 28 nap és 42 nap közötti időszakban felszabadítja.
Így újra meg lehet azokat is próbálni.

A mai napon az új kérdések mellett a hibás válaszú kérdések is fel lettek szabadítva! :G :VOPI ;)

Jó szórakozást mindenkinek .... :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.03.20. 17:41  Hozzászólás
  •   28   
Avatar

rendszer admin
 
Elkészült a Hirdetmény oldal!

A Hirdetmény oldal lehetőséget nyújt arra, hogy tartalmától függően, csoportos részvételi szándék esetén a hirdetmény programja, és a résztvevők szándéka átlátható, követhető legyen, így az egyeztetések sokkal egyszerűbbek és pontosabbak lesznek.
Egy topik témában a kérdések, egyeztetések, valamit az ezekre adott válaszok halmazában könnyen elveszhet fontos adat, vagy egy megváltoztatott igénylés, amit esetleg nem venni észre.

A Hirdetmények, tartalmuktól függően lehetnek például:
  • Nagyobb mennyiségű termék, vagy anyag beszerzése, amit egy felhasználó intéz, majd igény szerint a többi résztvevő felhasználó megkapja megbeszélés alapján az általa igényelt mennyiséget (így akár még olcsóbban is be lehet szerezni).
  • Kertészeti, vagy éppen nem kertészettel kapcsolatos rendezvényen, programon, fesztiválon való csoportos részvétel, ami lehet egyfajta kisebb fórum találkozó is.
  • Akár konkrét fórum találkozó meghirdetése adott időpontban, és helyen.
  • stb, stb, stb, stb.

A program használata nagyon egyszerű, de adott esetben nagy segítség lehet.
Jelenleg fenn van egy teszt Hirdetmény, amin lehet "gyakorolni", akinek van kedve hozzá.
Ez majd törölve lesz, ha már valaki felrak egy valós, aktív Hirdetményt.

A program elérhető ezen a linken: Hirdetmény oldal
illetve a Fórum több pontján is egyszerű klikkeléssel.

Az aktív hirdetményekkel kapcsolatos kérdéseket, véleményeket, egyeztetéseket itt, a Hirdetmény kibeszélő témában lehet írogatni!

A program használatának teljes leírása a felső sorban a Fórum használata menüpont megfelelő opciójában található.

Jó fórumozást. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.03.19. 12:43  Hozzászólás
  •   27   
Avatar

rendszer admin
 
Változások a Fórum kapcsolati rendszerében!

A Fórumon a mai naptól megszűnik a beépített nyilvános azonnali üzenetküldő átjárók használatának lehetősége:
(AIM, ICQ, MSN, IRC, JABBER, MySpaceIM, Facebook, stb.)

Indoklás:
  • A leglényegesebb, hogy nem használta senki.
  • Ezek a programok is fejlődnek a maguk ütemében, viszont a phpBB 3.0.x további támogatása megszűnt, így a fórum motorban lévő kompatibilis jelenlegi beállítások (már most is) idejét múlták, "elöregedtek".
  • Megmarad a jelenlegi formájában a fórumon belüli Privát Messenger, a fórumról a beregisztrált tagoknak közvetlen küldhető Email, és a Skype közvetlen használatának lehetősége.
  • A Terra-kert Facebook oldala nem szűnik meg, de a kapcsolat jelenleg már egyoldalú:
      A Facebbok-ról a fenn lévő Terra-kert linkek aktívak, és ráklikkelve elérhető a megfelelő fórumtéma.
      Viszont a fórumnak már nincs közvetlen kapcsolata sem a Facebook -al, sem a Terra-kert facebook oldallal.
        Ez bármikor visszaállítható, ha van rá jelentkező, aki vállalja, hogy időnként karban tartja, és frissíti a Terra-kert facebook oldalát.
        Ennyi mindent egyedül már nem tudok bevállalni, és bármennyi éves is vagyok, van élet a számítógépen kívül is!
  • Megmarad eredeti formájában az ATOM-FEED hírcsatorna használatának a lehetősége is, így aki esetleg használta, vagy használja, változás nem történik benne.

Ezek a változások érintik a Terra-kert fórum mindegyik kinézetét (stílusát), így a mobilos kinézetet is, de formai változást nem okoznak!
Az átalakítás folyamatosan halad, így előfordulhat, hogy néhol esetleg értelmetlennek látszó karakter-sorozatok egy kis időre megjelennek.

További jó fórumozást! :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.03.12. 10:02  Hozzászólás
  •   26   
Avatar

rendszer admin
 
KVÍZ játék tovább fejlesztve az oldalon

A négy napos ünnepre való tekintettel a KVÍZ játék március 12.-én szombattól már folyamatosan elérhető lesz mindenki számára sok-sok új kérdésekkel.

A játék a vártnál sokkal jobb fogadtatásra talált, így tovább fejlesztettük.
A kinézete kissé megváltozott, így könnyebb a kategóriák közül választani.

UPDATE:
    A Kategóriákból a főoldalra úgy lehet vissza jutni, hogy a képen látható KVÍZ játék feliratra klikkelsz!

      Kép

Ami új:
  • Folyamatosan kerülnek fel új kategóriák, hogy bővebb legyen a választási lehetőség
  • Ebben az új változatban már lesznek Képes kérdések is, amik még érdekesebbé tehetik a játékot.
  • Kissé változott a pontrendszer is, ezentúl a jó válaszokért "csak" + 500 terrát kap a játékos.
  • A hibás válaszokért továbbra is -100 terra a "jutalom".

A játék használatával kapcsolatban kiderültek apró trükközési lehetőségek is, melyek még az eredeti "BÉTA" változat ki nem dolgozott maradványai voltak.
Vélhetően volt is egy-két szemfüles játékos, aki ezeket észrevette. Nem gond, mivel amúgy is teszt-időszak volt, és ezek is hozzájárultak a program javításához.
Viszont most már nem érdemes kipróbálni, mert a program kemény büntető pontokat tud generálni hozzá.

Továbbra is nagyon nagy segítség lenne, ha valaki(k) küldenének KVÍZ feladványokat, én már kezdek kifogyni, és nem nagyon van időm ötletelni, vagy keresgélni.
Bárkitől szívesen várnék KVÍZ-feladványt, ha elküldené nekem Privát Üzenetben. A lényeg maga a kérdés, és 3 - 5 lehetséges válasz megadása, megjelölve a jó választ.
Viszont, ha valaki tudna rendszeresen felrakni feladványokat (mondjuk hetente 10 - 20 - 30 - vagy több), szívesen megnyitom neki a szerkesztőt, és otthon a saját gépéről is tudna önállóan felrakni feladványokat
.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.03.09. 20:50  Hozzászólás
  •   25   
Avatar

rendszer admin
 
2015. október 1.-vel módosult az adatvédelmi törvény számítógépes sütikre vonatkozó szabályozása

Ez a szabályozás a Terra-kert.hu weboldalt is érinti, így szükséges, és fontos, hogy tudjatok róla!

Ami a lényeg ebből:
  1. Vendég felhasználók (és a regisztrált felhasználók, ha belépés nélkül nézegetik az oldalt).
    • Az egyéb web-oldalakon talán már megszokott formában (vagy hasonlóan) megtalálható lesz az oldalon ez a szükséges információs tájékoztatás.
  2. Regisztrál, és az oldalra belépett felhasználóink részére egy speciális eljárást alkalmazunk, ahol majd egyetlen egyszer kell tudomásul venni ezt a figyelemfelkeltő tájékoztatást.
    • A tudomásul vétel ténye az oldal konfigurációs rendszerében rögzítésre kerül a tudomásul vétel dátumával együtt, így aki már egyszer tudomásul vette, belépés után többet nem fog neki megjelenni.
    • Addig viszont, amíg a felhasználó nem klikkel a Tudomásul veszem gombra, minden alkalommal, minden témában, minden frissítés után fel fog jönni ez az ablak.

Ragadozo írta:A regisztrált, és belépett tagoknak a "sütikre" vonatkozó tájékoztatás, és a tudomásul vétele teljes körben működik a konfigurációs rendszerben.
Ha valakinél ennek ellenére mégis bejön az információs ablak, kérem, hogy az általa használt böngésző felső sorában lévő linket tegye be a Terratorium problémák témában egy új hozzászólásban.


Forrás: http://www.kisalfold.hu/blog/webid/tudj_meg_mindent_a_cookie-torvenyrol/196/4679/ 

   Olvasd el! Miről is van szó, mik azok a cookies (sütik)?
A cookie (magyarul: számítógépes süti) egy kis méretű szöveges állomány, amit a böngésző programod egy-egy honlap (webszerver) kérésére a számítógépeden eltárol.
A honlapok ezekben a viccesen sütiknek nevezett fájlokban tárolják az ideiglenes, de számukra fontos információkat.
Például a beállításaidat.
    Ezek segítségével azonosítanak téged, ezekkel figyelik a böngészési szokásaidat és nyomon követik azt is, hogy egy adott weboldalt korábban meglátogattál-e már.
A sütiktől nem kell tartanod, sőt nagyon hasznosak, hogy léteznek, csupán csak arra valók, hogy könnyebbé tegyék számodra az internetezést!
Nekik köszönheted például azt, hogy a böngészőben a kezdőoldalad mindig a megszokott módon jelenik meg.
Vagy azt, hogy nem kell újra és újra belépned például a terra-kert.hu oldalra, a Facebook-ra, vagy a Gmailbe, stb, stb (mert a gép megjegyzi, hogy korábban már bejelentkeztél).
Vagy például azt is, hogy egy Webáruházban a kosárba tett termék akkor is ott marad, ha vásárlás közben elnavigálsz az oldalról és csak később látogatsz vissza újra.

Az EU 2013 végén közzétett egy munkadokumentumot a cookie-k szabályzásáról.
A cookiekkal az a legnagyobb problémája az EU-nak, hogy a fájlok anélkül jönnek létre a számítógépeden, hogy bármit is észrevennél belőlük.
A sütik az internetes böngészést lehetővé tevő technológia szerves részei, így a betiltásuk gyakorlatilag lehetetlen, ráadásul értelmetlen.
A Google az EU egyre szigorodó adatvédelmi szabályozásai miatt úgy döntött, hogy idén október 1-től a cookie használatával járó felelősséget a honlap tulajdonosokra, illetve a sütiket elhelyező honlapokra hárítja át.
Az ő kötelességük, hogy a felhasználóikat tájékoztassák a honlapjuk süti-használatáról.

Megjegyzés:
    A cookies egy szöveges (tehát nem futtatható!) állományok.
    Éppen ezért nem alkalmasak vírusos anyagok továbbítására!


 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.03.01. 12:41  Hozzászólás
  •   24   
Avatar

rendszer admin
 
KVÍZ játék véglegesítve az oldalon

Köszönöm mindenkinek, aki eddig részt vett a KVÍZ játékban a tesztelési időszak folyamán.
Nekem nagy segítség volt, hogy az apróbb hibákat ki tudjam szűrni, amikből szerencsére csak nagyon kevés volt.
Akik meg részt vettek, sok-sok terra pontokat tudtak szerezni.
Úgy néz ki, hogy az idő limit rész sikeresen átírásra került, így most már élesben megy tovább a KVÍZ játék.


Ami a lényeg:
  • Fel lett oldva a KVÍZ játék, ami azt jelenti, hogy az eddig hibás válaszokat kapott kérdések újra elérhetők, újra meg lehet (egyszer!) próbálni.
  • De most már egy feladat megoldására mindössze 24 másodperc van, ami arra elég, hogy a felhasználó kiválassza a helyes kérdést, vagy tippeljen (arra viszont már kevés, hogy neki álljon guglizni! :) ).
  • Abban az esetben, ha a felhasználó a 24 másodperc alatt nem választ, az időlimit könyörtelen, vissza kell lépni a főoldalra, és -100 terra levonásra kerül (ugyanúgy, mintha rossz választ adott volna).
  • A feloldás nem érinti a már jól megválaszolt feladványokat (ahol megjelenik a Kép "pipa"), azokat újra nem lehet lejátszani!
  • Az egyes feladványok sorában lévő Statisztika opció csak akkor jelenik meg, ha a felhasználó már azt a kérdést lejátszotta.
      Ezekben a statisztikai adatokban eltérés lehet, mert ha valaki nem választ egy opciót sem játék közben, és letelik az idő, oda nem kerül fel adat, hiszen nem volt sem jó, sem rossz választás.
  • Az óra a feladvány oldalán az Elküld gomb helyén jelenik meg (ettől függetlenül rá lehet klikkelni).

Új feladványok majd érkeznek, de most egy újabb játék megírásában vagyok nyakig benne.

Nagyon nagy segítség lenne, ha valaki(k) küldenének KVÍZ feladványokat, én már kezdek kifogyni, és nem nagyon van időm ötletelni, vagy keresgélni.
Ha valaki tudna viszonylag rendszeresen felrakni feladványokat (mondjuk hetente 10 - 20 - 30 - vagy több), szívesen megnyitom neki a szerkesztőt, és otthon a saját gépéről is tud önállóan felrakni feladványokat.


.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.02.28. 21:30  Hozzászólás
  •   23   
Avatar

rendszer admin
 
Értesítések új KVÍZ kérdések érkezéséről!

Bárki kikapcsolhatja magának az értesítés küldés lehetőségét a "szokásos" módon:.
Legfelül Menü lista
- Felhasználói vezérlőpult
- - Fórum beállítások fül, majd középen:
- - - Értesítés, ha legalább 10 új KVÍZ kérdés érkezik: állítsad Nem-re, ha ki akarod kapcsolni.
Legalul klikk az Elküld gombra!
Értelemszerűen aki ezt az opciót kikapcsolja, egyáltalán nem kap egyetlen értesítést sem, amíg vissza nem kapcsolja!

A program figyelemmel kíséri a felhasználó utolsó látogatását a KVÍZ oldalon, és értesítést csak akkor küld, ha az utolsó látogatás óta legalább 10 (vagy több) új KVÍZ kérdés érkezett.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.02.27. 02:32  Hozzászólás
  •   22   
Avatar

rendszer admin
 
A KVÍZ játék beélesítve terra pontokért!

Jó válasz 1000 terra ---- hibás válasz -100 terra

Egy kérdést csak egyszer lehet kipróbálni!

54 kérdés van jelenleg fenn, így 54 000 terrát lehet szerezni!
Én nem árulkodok, de nincs időlimit, lehet guglizni is!

A felső menüsorban a KVÍZ játék menüpontból lehet indítani a fórumból bárhonnan.

A játékban a TOP lista menüpontban találhatod az eddigi eredményeket.

Ha valakinek problémája akad, ITT lehet jelezni!


Jó szórakozást .... :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.02.24. 09:58  Hozzászólás
  •   21   
Avatar

rendszer admin
 
KVÍZ játék az oldalon

Lehet tesztelgetni, kipróbálni egyenlőre mindenféle korlát nélkül (most még lehet guglizni is! :) )

Egy fontos szabály viszont már jelenleg is működik, egy kérdést csak egyszer próbálhatsz ki, akár jól válaszolsz, akár nem.
Sajnos egyenlőre csak ennyi kérdés van fenn, de majd lassan gyarapodni fog.

Innen lehet indítani: KVÍZ játék


Keresünk olyan felhasználókat, akiknek lenne kedve időnként újabb KVÍZ kérdéseket beküldeni.
Egyenlőre nekem küldjenek Privát Üzenetet, hogy el tudjam magyarázni, hogy kell új kérdést feltölteni (egyébként nagyon egyszerű és látványos).
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.02.15. 09:46  Hozzászólás
  •   20   
Avatar

rendszer admin
 
Frissült és bővült a Kertészeti napló

Jön a jó idő, beindulnak a növények, lassan lenne mit írogatni .... :)

Ami újdonság:


Hozzászólások teljes tartalmának elmentése bejegyzésként
  • A fórum topikjaiban található, és számunkra elérhető bármelyik hozzászólás teljes tartalmát el tudjuk menteni a Kertészeti naplónkba egyetlen klikkeléssel, akár mi írtuk azt a hozzászólást, akár más valaki.
  • Az adott hozzászólás fejlécében található Kép pirossal bekeretezett (Naplómba helyezem) ikonra klikkelve kapunk egy új ablakot, ahova be kell írni egy rövid elnevezést, amiről később is eszünkbe juthat, hogy miért is mentettük el ezt a hozzászólást.
  • Az elküldés után a hozzászólás teljes tartalma bekerül a Kertészeti naplónkba, mint egy új bejegyzés.
  • A megadott rövid elnevezés legfelül egy aktív link lesz, amire bármikor ráklikkelve az adott hozzászólásba kerülünk.
  • Az aktív link alatt megjelenik az adott topik téma neve is, ami jó tájékozódási pont is lehet a későbbiekben.
    • Ennek akkor van jelentősége, ha a hozzászólás egyéb körülményei (előzményei) is valami miatt érdekessé válnak, esetleg szükségünk lenne rá, mert így nem kell keresgélni, egy klikkre ott vagyuk az adott témában.
  • Nagyon fontos tudni!
    • A Szerzői jogok védelme a fórumon belül is érvényesül, ezért a konkrét hozzászólás Kertészeti Naplóba történő mentése esetén az anyag csak az eredeti terjedelmében őrizhető meg.
    • Ennek biztosítása érdekében az ilyen hozzászólások lementhetők, később bármikor törölhetők, de a program nem engedélyezi ezeknek a hozzászólásoknak a szerkesztését!
    • Amennyiben az eredeti hozzászólás tartalmát a szerzője a későbbiekben módosítja, esetleg kibővíti olyan anyagokkal, amelyek a számunkra is érdekes, vagy fontos lehet, és szeretnénk azt menteni, érdemes az előző bejegyzést törölni, és újra lementeni a már kibővített hozzászólást.
    • Ez abban az esetben is így működik, ha az adott hozzászólást saját magunk írtuk!
  • NEM ajánlott
    • az olyan hozzászólások teljes terjedelmű mentése, amelyek 10 - 20 sornál hosszabbak a hozzászólás megjelenésében
    • az olyan hozzászólások teljes terjedelmű mentése, amelyekben kép, vagy képek találhatók a hozzászólás megjelenésében
    • Ezek a hozzászólások a Kertészeti napló viszonylag kicsi olvasó felületén nagyon sok helyet foglalnak el, adott esetben "széttolja", nehezebben olvasható (főleg ha még kép is van benne), és sokat kell scrollozni
    • Az ilyen "terjedelmesebb" hozzászólások mentése a következő pontban leírtak alapján sokkal célszerűbb

Hozzászólások linkjének elmentése bejegyzésként
  • A fórum topikjaiban található, és számunkra elérhető bármelyik hozzászólás linkjét el tudjuk menteni a Kertészeti naplónkba egyetlen klikkeléssel, akár mi írtuk azt a hozzászólást, akár más valaki.
  • Az adott hozzászólás fejlécében található Kép pirossal bekeretezett (HSZ link mentése a Naplómba) ikonra klikkelve kapunk egy új ablakot, ahova be kell írni egy rövid elnevezést, amiről később is eszünkbe juthat, hogy miért is mentettük el ezt a hozzászólást.
  • Az elküldés után a hozzászólás linkje bekerül a Kertészeti naplónkba, mint egy új bejegyzés.
  • A megadott rövid elnevezés egy aktív link lesz, amire bármikor ráklikkelve az adott hozzászólásba kerülünk.
  • Az aktív link alatt megjelenik az adott topik téma neve is, ami jó tájékozódási pont is lehet a későbbiekben.
    • Ennek akkor van jelentősége, ha a hozzászólás egyéb körülményei (előzményei) is valami miatt érdekessé válnak, esetleg szükségünk lenne rá, mert így nem kell keresgélni, egy klikkre ott vagyuk az adott témában.
    • Itt méginkább jól jöhet, mert csak azt a rövid elnevezést láthatjuk, amit a mentésnél megadtunk.
  • Viszont ebben az esetben, mivel csak a hozzászólás linkjét mentettük el, lehetőség van szerkeszteni, és a mezőbe bármit beírhatunk
  • Használata mindenképpen célszerű az olyan hozzászólások mentése esetén, amelyek hosszabb terjedelműek, vagy képet - képeket tartalmaz.
  • Mivel az oldalon hozzászólások törlése csak rendkívüli, indokolt esetben történik, így az elmentett link segítségével szinte bármikor elérhető az adott hozzászólás.

Aki még nem használta, vagy már régen volt, és részben elfelejtette hogy is működik:
A Kertészeti napló használata

;)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -




  2016.02.14. 17:41  Hozzászólás  Válasz Tintus (16) hsz.-re     Olvasás  
  •   18   
Avatar

rendszer admin
 
De van "könyvjelző"!!! :)

jelzo.jpg
------------------------
Megtekintve 17717 alkalommal.



Ha belépsz egy topik témában, ahol a képen látható jelet találod, azokat a hozzászólásokat még nem olvastad.:)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.02.14. 15:53  Hozzászólás  Válasz Tintus (16) hsz.-re     Olvasás  
  •   17   
Avatar

terra alapító
 
Ha beállítod, hogy mindig a legfrissebb hozzászólás legyen legfelül, az miért nem jó?
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2016.02.14. 15:31  Hozzászólás
  •   16   


terra alapító
 
Nincs itt könyvjelző, hogy tudjam melyik hírekig olvastam a hozzászólásokat? Biztos én vagyok balfék...
(valami olyasmi ami az indexes fórumban van , azok nagyon jók, mindig rögtön látom, hogy meddig kell visszaolvasnom. )
 




  2016.02.11. 20:35  Hozzászólás
  •   14   
Avatar

rendszer admin
 
Elkészült egy teljesen új Nosztalgia Show zenehallgatós oldal.

A felül lévő menüsorban a Menü listák menüpontban az Extra menü listák blokkban legalul található.

Sajnos kevés az idő, a használatáról majd részletes leírás lesz, de addig is képekben bemutatom, próbálgassátok:

Röviden pár dolog a Nosztalgia Show oldalról:
  • Csak külföldi számok kerülnek fel.
  • Csak 2000 előtti számok kerülnek fel (egy-két extra kivétellel)
  • Minden előadótól max. 3 szám lesz a listában (különleges esetben max. 5 szám, nincsen CD, vagy Discografia, meg ilyesmi)
  • Majd mindegyik zeneszám megtalálható többféle feldolgozásban. Próbáljuk az eredeti, vagy a legjobban közismert változatot felrakni.
  • A meghallgatásukhoz nem kell a saját gépen semmi lejátszót telepíteni, vagy aktiválni.
  • Csak hallgatható zenei anyagok kerülnek fel (nincs videó klipp, képi felvétel, stb.)
  • A lista folyamatosa bővül, ahogy van időnk és lehetőségünk rá.
  • Nem egyéni ízlés szerint kerülnek fel a számok, hanem próbálunk olyanokat keresni, amelyek lehetőleg minél több felhasználónak tetszik.
  • A zenei anyagokat délkelet rendezi, szerkeszti. Lehet tőle kérni egy-egy zeneszámot, de csak egyszerre egyet!, és sértődés ne essék!, előre szólunk, nincsen garancia, hogy fel is kerül.

KepKepKepKep


KepKepKepKep


Bármelyik kategóriában vagy, a gombok, és a funkciók ugyanúgy működnek!

Akinek van kedve, próbálgassa, teszteljétek.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.01.26. 18:45  Hozzászólás
  •   13   
Avatar

rendszer admin
 
Pár dolog módosult a fórumon!
  • A felugró üzenet-ablakok megszűnnek!
    • Helyettük sokkal felhasználó barátibb megoldással az üzenetek a képernyő jobb alsó sarkában jelennek meg.
    • Látványos, észre vehető, de a fórumozásban nem zavar senkit.

      Kép
    • Az üzenetek (ha vannak) mindig ott maradnak a scrollozások ellenére.
    • Ráklikkelve oda kerülsz, amiről szól az üzenet.
    • Az üzenetek fontossága jobbról balra (tehát visszafelé) érvényesül.
    • Ahogy egy hír megtekintésre került, eltűnik, míg helyette újabb hír nem érkezik.
    • Ahogy egy hír megtekintésre került, a sorban következő ugrik a helyére (ha van).
    • Természetesen az olyan jelzéseknél, amelyiknél konfigurációs beállítási lehetőség is van (a felhasználó eldöntheti, hogy megjelenjen vagy ne jelenjen meg), ott ez figyelembe vételre kerül, így csak akkor jelenik meg, ha a felhasználó kérte a megjelenését.

    A jelenlegi fontossági sorrend:
    1. Fontos fórum hírek
    2. Új felajánlás érkezése
    3. Új felajánlás a licitálós oldalon
    4. Új licitálás a kiemelt termékre

    • A Piactér fórumblokkban "nagytakarítás" volt.
      • Pár téma átkerült a lomtárban.
      • Egy fórumtéma megszűnt, a tartalma részben a lomtárba, részben a HELP! Center fórumtémába került.
      • Egyszerűbb, és átláthatóbb lett, de törlésre nem került semmi.
    • A Fórum szabályzata kikerült a helyére a jobb felső sarokba
        Új (végleges) helye a felső menüsorban A Fórum használata menüpontban van.
    • A Fórum használata menüpont folyamatosan fog bővülni.
      • Sok leírás már részben, vagy majdnem teljesen készen van.
      • Ahogy elkészül valami, az egyből ki fog kerülni.
      • Az összes, a fórum használatával, vagy a fejlesztésekkel kapcsolatos leírások ide fognak kerülni egy helyre, ahol mindig megtalálható lesz.
     
    - A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


      2016.01.25. 09:20  Hozzászólás
    •   12   
    Avatar

    rendszer admin
     
    Licitálható felajánlások! (hiba javítva!)

    A program már majdnem teljesen készen van, de most jött el az ideje, segítsetek abban, hogy tesztelitek.
    Kiemeltek felajánlás, majd azokra licitáltok, vagy megpróbáltok írni új felajánlást.
    Azért új felajánlás írásakor próbáljátok meg kicsit komolyan venni, és ne nagyon komolytalan, vagy ne "jópofi" felajánlásokat tegyetek.

    Tettem fel mintának 4 felajánlást, hogy lássátok, nem csak a magokról szólna ez az egész.

    Hogy lehet használni a felajánlási oldalt, és mik a feltételek?
    Ezt itt olvashatjátok (még nincsen teljesen kész a leírás, de ami már megvan, az marad is): Ingyenes licitálási felajánlások használata
    Fontos, hogy figyelmesen olvassátok el, mert nélküle nem tudtok licitálni!

    A licitálós programot itt lehet elérni: Licitálási felajánlások

    Ha valakinek kérdése, problémája, vagy ötlete van ezzel kapcsolatban, ide írjon: Terratórium problémák
     
    - A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


      2015.12.26. 17:40  Hozzászólás
    •   11   
    Avatar

    rendszer admin
     
    Új Fórumtérkép

    Többen jelezték már, hogy a régi Fórumtérkép a sok gördítés és az összemosódó lista miatt nehezen áttekinthető.
    Ezért egy teljesen új fejlesztéssel egy újfajta Fórumtérkép készült az oldalhoz.
    Nem gördül le automatikusan, klikkelni kell rá, és egy új oldalon jön be.

    Ennek következtében a Tudástár térkép is megszűnt a menüsorból, mivel aktualitását vesztette.
    Egyenlőre a Portálon még megmarad a régi Fórumtérkép, és a Tudástár térkép is, de majd az is meg fog szűnni!

    Jelenleg Teszt üzemben működik, tartalma még alakul, lesznek benne még változtatások bővítések, módosítások, de már most is szinte az egész fórum elérhető belőle.
    Végleges formáját, kinézetét majd az ünnepek után kapja meg, addigra már a benne lévő tartalom is teljesen elkészül.

    Ide ne írjál hozzászólást!
    Akinek van kérdése, véleménye, ötlete ezzel kapcsolatban, ITT tegye meg.
     
    - A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


      2015.12.22. 00:08  Hozzászólás
    •   10   
    Avatar

    rendszer admin
     
    Licitálható felajánlások!

    Kérem, hogy mindenki figyelmesen olvassa el, és vegyen részt a szavazásban!

    Lenne egy lehetőség licitálós típusú oldal létre hozására a fórumon belül.

    A lényege természetesen az ingyenes felajánlás lenne az esetleges postaköltséget leszámítva, és természetesen elsődlegesen a kerttel, kertészeti munkákkal kapcsolatos dolgokban. Lehet az akár valamilyen különleges mag, akár szerszám, akár valamilyen használati eszköz (tárolóedény, virágcserép, ültető kosarak, stb, stb).
      De én nem zárkóznék el bizonyos más termékek felajánlásától sem egy értelmes határon belül.
        Mondjuk van egy jó állapotban lévő gyerekkocsink, amit már lassan egy éve nem használunk, vagy van egy jó ki hurkatöltőnk, de már nem tartunk malacot, stb, stb.
        És ezek a kamrában porosodnak, csak foglalják a helyet, a környezetemben nem kell senkinek, de itt esetleg valakinek még jól jöhetne.
        Itt a fórumon egymás között vagyunk, szerintem ez itt megoldható normális körülmények között.
    A licitálás természetesen fizetőeszközzel történne, de ez a fizetőeszköz a fórumunkon működő terra lenne.

    Az elv egyszerű, valaki felajánl valamit mondjuk 2000 terráért (az indulási licitár mindig fix, mindig ugyanannyi mindenre).
    A Licitálok gombra klikkelve (egy klikkelés mindig 500 terra) én rálicitálok 500 terrát (tehát 1500 terránál tart a licitálás).
    Amíg más nem licitál, addig a gomb helyén egy "Te vagy a jó!" felirat van :D , és nem mehetek feljebb a licittel.
    Ha valaki más közben rálicitál, akkor utána újra lehet nekem is klikkelni újabb 500 terráért.
    A licitálásnak nincsen felső határa, de van egy időpont, amit a felajánló felhasználó határoz meg (minimum 2 hét - maximum 1-2(??) hónap).
    Ahogy letelt az idő, lezárul a licitálási lehetőség, és a nyerő felhasználótól levonásra kerül a licitben elért terra mennyiség, és a felajánló megkapja a teljes licit mennyiséget (terrát). A felajánlott tárgy átadás-átvétele a két fél között postai úton, vagy egyéb megbeszélt módon történik.

    Azoktól, akik részt vettek a licitálásban, de nem ők nyerték meg a végén, nem kerül semennyi terra levonásra!

    A részletesebb feltételekről, szabályokról, lehetőségekről addig nincsen értelme bővebben beszélni, amíg el nem döntitek, hogy van-e igény egy ilyen oldalra.

    Ezért is kérem még egyszer, hogy a szavazásban lehetőleg mindenki vegyen részt, függetlenül attól, hogy melyik pontra szavaz.

    Ide ne írjál hozzászólást!
    Akinek van kérdése ezzel kapcsolatban, ITT tegye meg.

    Pár dolog elöljáróban:
    1. A licitelős felajánlás nem kerül semmibe, nincs érte terra levonás, az összeg csak egy "induló limit".
    2. A licitelős felajánlás csak akkor jelenik meg, ha azt a vezetőség jóvá hagyta (ugyanúgy, mint az eredeti felajánlós oldalon).
    3. A licitálós felajánlásban csak egyetlen konkrét tárgyat, vagy egyetlen komplex csomagot lehet felajánlani.
      • Csomag esetén a felajánlásnál részletezni kell annak tartalmát, és azon már nem lehet menet közben változtatni.
    4. A tárgyról kötelező mellékelni egy valós képet (csomagról nem szükségszerű, de lehet egy összerakás előtti képet berakni).
     
    - A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


      2015.12.19. 19:48  Hozzászólás
    •   9   
    Avatar

    adatrögzítő
     
    Felajánlások

    A fórumon működő ingyenes felajánlásokat kezelő program elérhető a fórum bármely topikjából, a lap tetején, a Menü listák feliratra húzott egérrel megjelenő, Extra menü listából.

    Felajánló.jpg
    ------------------------
    Megtekintve 18078 alkalommal.

     


      2015.12.17. 21:11  Hozzászólás
    •   8   
    Avatar

    rendszer admin
     
    Egy kis karácsonyi hangulat

    Nem raktam tele karácsi dolgokkal az oldalt, szerintem a legfelül található karácsonyi dísz elegendő lesz a fórumon a karácsonyi hangulathoz.

    Sajnálatos módon összeakad a díszek csengőhangja a Kedvencek opcióval, így a hangokat nélkülözni kell .... :(

    Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést!
     
    - A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


      2015.11.12. 09:17  Hozzászólás
    •   7   
    Avatar

    rendszer admin
     
    Már a csatolmány képeket is lehet bármennyiszer bármelyik hozzászólásban felhasználni, nem kell újra feltölteni.

    Ugyanúgy, mint a képgaléria képeknél.

    A hozzászólás szerkesztőben található egy új BBCode gomb:

    Kép

    A gombra klikkelve bejön egy felugró ablak, amelyikbe megtalálható az összes általunk feltöltött csatolmánykép.
    Ebből lehet válogatni, és csatolni a hozzászóláshoz.

    Figyelem!:
      A képet nem a hozzászólásba csatoljuk, hanem a hozzászóláshoz, mint feltöltött képet.

      Egyszerre több képet is csatolhatunk, majd zárjuk be a felugró ablakot, és a hozzászólás szerkesztőbe klikkelve nyomjunk le az F5 billentyűt.
      A csatolt képek meg fognak jelenni.

      A továbbiakban ezekkel a képekkel ugyanazt tehetjük, mint máskor a frissen feltöltött képekkel.
     
    - A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


    ElőzőKövetkező

    Ki van itt

    Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég