...lekvárnak, befőttnek, szörpnek, pálinkának? Nem akartam talányosnak lenni a téma címével, csupán túl hosszú lett volna, ezért a befejezést a 0. hozzászólásban írtam le. Bár gondolom sokunknak vannak ismeretei ezzel kapcsolatban, de mivel egy újszülöttnek minden vicc új, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy lesznek közöttünk olyanok, akiknek néhány hsz. újdonságot fog jelenteni. Annál is inkább, mert egyre több új gyümölcsfajta jelenik meg a kertünkben, de azonkívül, hogy jóízűen elfogyasztjuk az első darabjait, egyéb felhasználásáról nincsenek még ismereteink.
Feltehetően elég kevés hsz-t fog tartalmazni ez a topic, ezért a kérdésben felsorolt tartósítási módokat lehet bővíteni (pl.aszalás, fagyasztás), illetve ide jöhetnének még a cím ellenére a különböző zöldségfélék is (akár olyat is lehetne ide írni, hogy melyik babból lehet a legjobb levest főzni)