Gyümölcsfák Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
Háztáji veteményes, növényei, örömei és bánatai, a gyümölcsös témái, valamint a kertben termesztett vadnövények jönnek ide. NE tessék ide írni módszerekről, pl. gyümölcsfák oltásáról.
  2017.10.04. 15:23  Hozzászólás
  •   1220   


---
 
Nem találtam olyan topikot ami a műtrágya használatával foglalkozna így ide írok.

Mennyi és milyen műtrágyát érdemes ültetéskor a fa alá rakni?
Volt még otthon egy kis 15% NPK , abból azért szórtam a gödör aljára.Tudom a Nitrogén már nem lesz ott mire odaér a gyökér.
Érdemes még ezen felül vgy helyette PK-t szórni a gödörbe?
2, Vagy ültetsékor még egy kicsit a gyökerek közelébe?
3, Tápkkocka/tabletta mehet még vagy helyette? Tartalamaz 20% N, van benne még P,K,vas,cin,magnézium meg egyéb. Érdemes ebből pár darabot a fák alá tenni?
Ha már szórtam ki NPK-akkor a többi már nem kell?
 


  2017.05.11. 15:58  Hozzászólás
  •   1219   


---
 
Van egy másik almafám otthon, ami nő mint a bajnok csak virágozni nem akar. Úgy kaptuk és bizonytalan,hogy mi lehet. Lehet Granny Smith vagy Golden vagy Banán .
 


  2017.04.11. 13:43  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1217) hsz.-re     Olvasás  
  •   1218   


---
 
Még két dolog eszembe jutott. Valami élősködő a gyökérzónában, esetleg a lombozaton.
A gyökerek vidékét kevésbé tudod ellenőrizni, de a levéllel kapcsolatban már jobban tudhatod a tutit. Vannak rendes méretű levelek? Nem lehet atka pl.?
Hiánybetegségre utaló egyéb tünetek? Gomba?
Ha egyáltalán semmi, akkor részemről maradnék annál a verziónál, hogy tápanyag borulás van, vagy valami miatt a fád nem érzi jól magát
(mész, pH, vízháztartás, LEVEGŐ!!!, stb., stb.).
Legalább egynél isten bizony megpróbálkoznék az istállótrágyával (pellettált is mehet, sőt!, de még talán annál is jobb lehet a baromfi trágya eredetiben vagy pelletként, de az eredetivel vigyázz, nem kell sok!), aztán betakarnám a talajt alatta és nyugton hagynám. Műtrágyát max. a lombra tudok elképzelni, de azt is csak finoman, kicsinyenként. Wuxal, fél adagban. Volldünger most nem játszik. Ha csak olyanod van, és szeretnél lombtrágyázni, akkor inkább vegyél Wuxalt
(bár a Volldüngernek van folyékony változata, láttam muskátlinál a hatását, nem mondom, hogy nem volt jó, de a Wuxalt jobbnak tartom - tegyél hozzá 1 % keserűsót!)
Még egy mondat, mert a legfőbb gondolatokat már leírták előttem, amelyek ilyen esetben általában elsőre az ember eszébe jutnak. Bár érintették már ezt is, de én is megemlítem, mert jómagam homoktalajon gyümölcsészkedem és kipróbáltam, sőt láttam a következményét is néhány év múlva, amikor a következő gödröt ástam: KÉSZLETTRÁGYÁZÁS!!! Én már csak így tudom elképzelni a fák és szőlő ültetését! Csodákra képes, ha az ember nem rontja el.
AZ ÉLET ÉL ÉS ÉLNI AKAR! Csak néha nem ideálisak a körülmények... :(
 


  2017.04.11. 13:19  Hozzászólás  Válasz andras (1215) hsz.-re     Olvasás  
  •   1217   


---
 
Azért túlzásba sem viszem :-)
Egyszerűen zavaró,hogy vannak akik azt a keveset sem csinálják, mint én és jobban nőnek a fáik. A termésről most nincs szó.
 


  2017.04.11. 13:18  Hozzászólás  Válasz Vebber (1214) hsz.-re     Olvasás  
  •   1216   


---
 
Anno voltak körtefák és termett is.Beérett a szilva meggy,dió,birs.
Olyan rossz sem lehet.
Talán kissé kötött ha kiszárad.
 


  2017.04.10. 21:21  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1213) hsz.-re     Olvasás  
  •   1215   
Avatar

---
 
csehrigo írta:Miééééééérrrrrttt! áhh.... sose lesz termésem nem ,hogy az árnyékába üljek. Vannak akikhez képest én többet csinálok még sincs annyi eredményem.


Lehet, hogy ez a "többet csinálok" a baj.
Én is úgy betrágyáztam, hogy a gyökereit mind megégette, két évig kínlódott amíg jól elindult.

Ne aggódj, majd lesz árnyék is, csak tűretem. :thumbup:
 


  2017.04.10. 17:36  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1213) hsz.-re     Olvasás  
  •   1214   
Avatar

---
 
Elképzelhető, mégsem olyan az a talaj mint gondolod. A fűhöz viszonyítani nem igazán jó. Nálunk homokon is szép a fű, sőt a csalán is, pedig utóbbi állítólag csak jó talajban virít. Ezek ellenére a termőképessége sz@r, sok minden csak talajcsre, és ezzel rengeteg munka miatt olyan amilyennek lenni kell.
 


  2017.04.10. 12:35  Hozzászólás
  •   1213   


---
 
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy vajon miért nem nőnek a fáim.Legalábbis a többség és főleg azok amiket én oltottam.
Látom még gyümölcsfákat amik nincsenek körültányérozva,ahol kevesebbet locsolnak. Ugyan olyan földben vannak.Barna erdőtalaj.Az erdő szélén a telek.
Kapnak napot. A fű elég változatos,tuti van ami nitrogént köt a gyökerén.
A mandulával nincs gond a többi lassan nő. Nem értem más mit csinál,hogy nagyobbak a fái.
Ennyit számítana,hogy nálam kisebb nagyobb mértékben köves a talaj?
Látom más kajszi,alma és körtefáját.Az udvarban az egyik alma ami szabad gyökeres volt nő(mondjuk virág nincs rajta míg más hasonló méretűn van),a tőle pár méterre álló konténeres vérkörte meg alig.
Nem akarom elhinni,hogy a tányérozáson múlana. Ha a régi fák teremnek akkor az újaknak is jó lehet a föld meg a humusztartalom meg stb.
Nézem a képeke,hogy kinél mekkora a 4-5 éves fa és nálam meg a töredéke.
Volt ami az első éveben még pétisót vagy NPK-t is kapott. Más nem ad neki és jobban nőnek a fái. Most már kezd zavarni,hogy az-5 éves körtefám tizede más 5 éves körtéjének. Virágzás,ugyan már....
Látom,hogy vannak akik nem gondozzák azon kívül, hogy locsolják és szép fáik vannak. Én is locsolom és alig nőnek.

Miééééééérrrrrttt! áhh.... sose lesz termésem nem ,hogy az árnyékába üljek. Vannak akikhez képest én többet csinálok még sincs annyi eredményem.
 


  2016.11.23. 15:54  Hozzászólás
  •   1212   


---
 
A Mexikói galagonyát ismeri valaki? Érdemes lehet beszerezni?
Van valakinek valamilyen tapasztalata vele? Mekkora termése?
 


  2016.11.22. 10:59  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1209) hsz.-re     Olvasás  
  •   1211   


---
 
Én 3 hónapja ültettem egy konténerest, eddig az derült ki róla, hogy nő, mint akit húznak és egyedül már csak rajta vannak levelek (az összes!) a gyümölcsfáim közül... :)
 


  2016.11.21. 11:10  Hozzászólás  Válasz Jani71 (1207) hsz.-re     Olvasás  
  •   1210   


---
 
Van még egy kevés NPK-m. A granulátumokat érdemes lehet belekeverni az ültető gödörbe vagy az az aljára tenni egy kicsit? Csak mert a foszfor ha jól tudom lassan vándorol a talajban és talán jobb ha rögtön mélyebben oldódik.
Vagy érdemesebb ha a tetejére szórok egy keveset és a téli csapadék majd beviszi?
 




  2016.11.21. 10:37  Hozzászólás  Válasz Jani71 (1207) hsz.-re     Olvasás  
  •   1208   


---
 
Idén keveset kellett locsolnom. Nem bántam :-)
Régebben is voltak a telken nagy fák,szilva,körte. Fura,hogy a másiknál nincs tápanyaghiány.
Valahol azt olvastam-nem tudom igaz-e-, hogy csak a nitrogént adni azért nem jó a fáknak,mert attól csak a zöld rész,a föld fölötti rész nő én nem lesz a korona mérete arányban a gyökérzettel. Következésképpen gyakrabban kell locsolni,mert a nagyobb koronát a kisebb gyökérzet nem tudja ellátni.
Ez igaz?
Ha NPK-t kapnak? Bár bevallom nem szívesen műtrágyáznék,mert mégis csak mű meg nem értek az adagoláshoz. Szerintem volt olyan saját magam oltott csemete amit kiégettem vele.
A foszfor segíti a gyökérnövekedést. Nem lehet,hogy abból kellene több? Vagy abból is.
Akkora gödröt nem áshatok a fáknak,hogy 20-30 év múlva is elég legyen nekik. :-) A gyökerek úgy is kőnek belőle és ott a barna erdőtalajvár rájuk.
Azt meg állítólag nem olyan rossz.
Füves a terület és talajtakarást jobbára csak az első éveben szoktam(ha szoktam) végezni.
 


  2016.11.17. 20:00  Hozzászólás
  •   1207   


---
 
Lehet, hogy alanygond is van a háttérben, de az alapján, amit leírtál, úgy vélem, leginkább tápanyag problémák vannak.
Valószínűleg kevés a fáidnak az a fekete föld, amiről beszámoltál. Plusz tápanyag is kellett volna.
Most annyit tehetsz, hogy elkezded tápozni. Gyökérről, lombról (a Liebig-hordó szellemében persze kellene ez is, meg az is, de leginkább nitrogénnel kellene
egy kicsit megbátorítani a fákat). Mindenek előtt tennék marhatrágyát, egy kis N-műtrágyát két részletben tavasztól, vagy a lombra Wuxalt
(magnézium kiegészítéssel). Ha látod értelmét és megoldható, akkor bizony még a talajtakaráson is elgondolkoznék. Jót tesz.
Úgy vélem, a hatás nem maradna el. Feltétlenül figyelj az esetleges hiánytünetekre (mindjárt tavasztól és aztán a folyamat során,
amennyiben véghez viszel valamilyen 'javítást').
Szerintem. ;)
(Szerk.: A locsolás még azt a kevés nitrogént is kimosta, ami esetleg eredetileg rendelkezésre állt. Ráadásul idén kifejezetten csapadékos időjárás volt,
az se segítette ezt az egész ügyet éppenséggel...)
 


  2016.11.17. 17:51  Hozzászólás
  •   1206   


---
 
Barna erőtalaj van. Van akinek a közelben van a telek( 50 méter) van akinek távolabb. Esküszöm annyit sem foglalkoznak a fákkal, mint és és jobban nőnek. Van aminek elég nagy gödröt ástam,kevertem bele fekete földet,locsoltam és alig nőtt. Van ami a kertészetből van van amelyiket én oltottam vad alanyra és vannak fák amik évek alatt tudtak 50-100 cm összehozni, vagy annyit se ! A mandula az egyetlen ami rendesen nő .
 


  2016.11.17. 15:39  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1203) hsz.-re     Olvasás  
  •   1205   
Avatar

terra alapító
 
Ha kicsi a gödör, akkor előbb helyet kell csinálnia a gyökérzetnek, az is okozhat lassulást. Meg ugye az sem mindegy milyen fajta, van kifejezetten lassan növő is.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2016.11.17. 15:27  Hozzászólás
  •   1203   


---
 
Mitől nőnek,fejlődnek lassabban és fordulnak később termőre a fáim? Mint pl a szomszédnak.
Ugye vannak akik felszántották előtte a területet,folyamatosan locsol,trágyáz,stb.
Én nem.De vannak akik szintén nem és az ő fáik előrébb vannak, mint az enyémek.Még akkor is ha később ültette.Még úgy is ha kevesebbet foglalkozik velük.
A föld ugyan az. Nálam talán kövesebb. Befolyásolhatja ez ennyire?
 


  2016.11.08. 20:33  Hozzászólás  Válasz petrol (1201) hsz.-re     Olvasás  
  •   1202   
Avatar

terra alapító
 
Vegyes, nagyon vegyes. A kert eleje homok+kő+kavics, a vége meg fekete termőtalaj, elszórtan agyagfoltokkal. Mondjuk írtam hogy homok, na az van benne a legkevesebb, inkább kő+kavics.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2016.11.08. 19:55  Hozzászólás  Válasz tgwh (1200) hsz.-re     Olvasás  
  •   1201   


---
 
Ha akár csak egy kicsit is agyagos, akkor máris fényévekkel jobb az a talaj, mint az itteni. ;)
 


  2016.11.08. 19:36  Hozzászólás  Válasz petrol (1199) hsz.-re     Olvasás  
  •   1200   
Avatar

terra alapító
 
Izé... köves-homokos-agyagos, ásótorzító szar talajba, a szomszéd bódéjának betonalapzata mellé ültettünk orgonákat, szemkímélés céljából - ne a ronda bódét lásd -. Az egyik kutya már az összeset tövig rágta, de újra kihajtanak :D semmit nem tettem a gyökérhez, gomba nélkül is remekül megvannak...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2016.11.08. 19:32  Hozzászólás  Válasz madpapa2 (1197) hsz.-re     Olvasás  
  •   1199   


---
 
Egyértelműen szuper dolog. Egy fához javasolt legalább 30-40 gramm por, közvetlen a gyökérhez juttatva. Én nyáron a legnagyobb melegben átültettem egy nem annyira jó állapotban lévő orgona fát egy durván törmelékes homokú földbe, szórtam a gyökerekhez vagy 50 gramm symbivitet és eleinte lehullajtotta az összes levelét a fa, mindenki azt hitte hogy kidöglött, majd szeptember végére hozott egy csomó levelet. Elvileg kb. 1 hónap alatt alakul ki a kapcsolat a gomba és a fa között. (Addig gombaölőzni is csak finoman lehet..) De a gyümölcsfák is köszönik szépen, jól elvannak vele.
 


  2016.11.08. 16:31  Hozzászólás  Válasz madpapa2 (1197) hsz.-re     Olvasás  
  •   1198   


*
 
Nekem annyi, hogy most át/vettem egy 15 dekás csomagot és ahány fára elég lesz , annyi kap /ültetéskor.../ :)
 


  2016.11.08. 14:08  Hozzászólás
  •   1197   


*
 
Valakinek van-e valamilyen tapasztalata Symbivit alkalmazásával kapcsolatban gyümölcsfák ültetésénél?
 


  2016.11.07. 21:51  Hozzászólás  Válasz andras (1195) hsz.-re     Olvasás  
  •   1196   


---
 
Itt a barackfákról már rég lepotyogtak a levelek, a cseresznyéken és az egyik meggyen még van. Illetve van egy kakukktojás sárgabarack, azon is van bőven. A lemosó itt is meg volt, lesz egy tavasszal is.
 


  2016.11.07. 21:31  Hozzászólás
  •   1195   
Avatar

---
 
Ma lemostam a fákat, lemeszeltem a törzsüket és feltettem a törzsekre a hálókat.
A lombozat nem volt teljesen lehullva, de tavasszal úgy is újra kapnak rezet.
Idén 0,3%-os Cu2SO4 oldatot használtam szembe az eddigi 2-3%-al. Azt hallottam ez is megteszi.

Nálatok, hogy áll a lombozat?
 


  2016.11.07. 19:41  Hozzászólás
  •   1194   
Avatar

---
 
Enyém is kb 3 év után indult meg rendesen, most 5. Szerintem még 10 év és megkóstolhatom :-) Nem oltott
 


  2016.11.07. 17:48  Hozzászólás
  •   1193   


---
 
Az oltott házi berkenyék hány évesen teremnek? Előbb, mint a magoncok?
Nekem van egy és 3 év alatt sikerül vagy 30 centit nőnie. Lesznek még saját fogak a számba mire teremni fog? -persze tudom,hogy szottyósan jó és ahhoz nem kellenek fogak, de akkor is.
Mit várhatok tőle?
 


  2016.10.21. 15:22  Hozzászólás  Válasz baby-lon (1191) hsz.-re     Olvasás  
  •   1192   


*
 
Na ezt be kell szerezni sürgősen :thumbup:
 




  2016.10.16. 19:52  Hozzászólás
  •   1190   
Avatar

---
 
ma festettem át üstházamat hőállós festékkel, majd tüzet raktam benne, hogy kiégjen.
1 óra múlva vagy 30 sült katicát szedtem le friss festésről. Matt fekete festés kapott sárga mintát.
Boldog nem voltam.
 




  2016.10.16. 08:19  Hozzászólás
  •   1188   
Avatar

---
 
Tegnapi észrevétel, hogy a kertben, főleg épületek napsütötte oldalán, döbbenetes mennyiségű harlekin katica jelent meg. Több száz sütkérezik egy-egy helyen.
 


  2016.09.30. 06:57  Hozzászólás  Válasz memorix (1184) hsz.-re     Olvasás  
  •   1187   
Avatar

terra alapító
 
Ha nem lenne gyümölcsfám, és csak egyet ültethetnék, az biztosan egy sárga húsú, puha őszibarack lenne, mondjuk Padana. Ha kettőt, akkor egy téli körte jönne, a Packham's. Ha három, akkor kajszi követné, egy Gönci MK.
 


  2016.09.26. 13:18  Hozzászólás  Válasz memorix (1184) hsz.-re     Olvasás  
  •   1186   
Avatar

terra alapító
 
Köszönöm, akkor nehéz lesz dönteni, elsőnek azt, milyen gyümölcs legyen :D
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2016.09.25. 22:06  Hozzászólás  Válasz tgwh (1183) hsz.-re     Olvasás  
  •   1184   


*
 
ugyanarra a helyre ne ültess hasonló fát. Nem lesz elég tápanyagja vagy betegségek támadhatják meg.

az alábbi fajtákat javaslom:

szilva: TOPTASTE, PRESENTA, ELENA, TOP END PLUSZ
cseresznye: SZOMOLYAI FEKETE, BIGARROUE BURLAT, KATALIN,
meggy: ÉRDI JUBILEUM, CSENGŐDI
Körte: ABATE, BOSCH
Kajszi: Ceglédi Óriás, GÖNCI,
 


  2016.09.25. 20:53  Hozzászólás
  •   1183   
Avatar

terra alapító
 
Sziasztok, ültetni szeretnénk egy-két fát, ehhez néhány alaptételt kellene tudnunk :D
Beteges almafa után milyen fát nem szerencsés ültetni? Termett egyet-kettőt, de nem finom, így harmadik esélyt nem kap, csak fűrészt, cseresznye, alma, szilva van a környékén, késő délután kap napsütést. Kihalt az egyik őszibarack, annyira jó első éve neki sem volt, alma, körte, cseresznye van körülötte, napos-félárnyékos helyen van.
Nem is tudom mi kellene helyettük, lehet jövőre megy ki egy körte, a másik ha túléli, 4-5 év múlva akár teremhet is, ezen kívül van még egy jól termő körte, csak kényes a termése. Almából szerintem van elég, az biztos nem kell. Őszibarackból pár év múlva termőre fordul talán a megmaradt egy szem fa, de szenvednek a jó talajon, lyukas-pettyes-fakó levelek, szóval tipikus őszibarack :D kajsziból van kettő, baromi egészségesek, csak hát az egyik még nem terem, a másik meg nehezen hagyja hogy végre meg tudjam kóstolni... viszont lehet a meggy is megy ki, helyére mehet újra meggyfa? Tetü az van dögivel, na meg némi betegség is, tehát mindenképpen ellenálló fajta kellene. Talán valami dunántúli tájfajta.
Talán egy körte (korai vagy késői), meg valami barack kellene. A fagy azért mindig utolér ezt-azt, idén pl. a szilva fagyott le. A föld talán az egyetlen amivel nincs baj, jó fekete termőtalaj, nem is agyagos szerencsére, vagy csak egy-két helyen foltokban, de az sem vészes.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2016.07.26. 22:48  Hozzászólás  Válasz firpolino (1181) hsz.-re     Olvasás  
  •   1182   
Avatar

---
 
Pár évvel (úgy 4-5) ezelőtt meg sem fordult a fejemben, hogy szükségem lesz majd madárhálóra. Seregély egyáltalán nem volt, feketerigó is csak elvétve, kárt pedig egyáltalán nem okoztak, nem úgy, mint most. Meggy, kajszi, földieper, szőlő, füge - ezek a nagy kedvenceik. Megvédeni pedig csak pár dolgot tudok, a többin pedig jobb híján mérgelődöm.
Köszi egyébként és valóban zsúfolt a kertem - mi lesz majd pár év múlva, ha a kicsik megnőnek :remulet:
 


  2016.07.26. 22:33  Hozzászólás  Válasz délkelet (1180) hsz.-re     Olvasás  
  •   1181   


---
 
Látom, a háló nálad sem hiányozhat a repertoárból.:)

Tetszik a kerted, mert azon túl, hogy szépen karbantartod, elég sokféle növénynek szorítottál benne helyet.
 


  2016.07.26. 21:32  Hozzászólás
  •   1180   
Avatar

---
 
Készítettem egy pár perces videót a kertemről - néhány év múlva lehet majd összehasonlításokat végezni, no meg nosztalgiázni :)
Látszik, hogy alig volt még kamera a kezemben :-)
 


  2016.07.15. 08:54  Hozzászólás  Válasz csarli1 (1176) hsz.-re     Olvasás  
  •   1179   
Avatar

---
 
Kaptam a magokat. Ha gondolod, ősszel tudok vinni pár lotust. (akár oltottat is, ha megfelelne a fajtája)
 


  2016.07.15. 08:51  Hozzászólás  Válasz csarli1 (1176) hsz.-re     Olvasás  
  •   1178   


---
 
Habár a kérdés nem nekem szólt, én egy aukciós oldalon vettem magokat (100%) kelés volt.
Ha gondolod pár db-t tudok hozni majd! :)
 






  2016.07.14. 21:40  Hozzászólás
  •   1175   
Avatar

---
 
Mini faiskola :D Háttérben a szomszédom lassan elvirágzó aszatültetvényével...
033.JPG
Kajszik elsősorban, datolyaszilvák, egy két szilva és japánszilva meg két gyengécske őszibarack
Megtekintve 21672 alkalommal.

 


  2016.07.14. 11:30  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1172) hsz.-re     Olvasás  
  •   1174   


---
 
"Van cserebogár,de a szomszéd telkeken van nagy cseresznye is meg nekünk nagy cigánymeggy" gondolod az egyéves csemete is kibírja a pajorrágást? Talán két napig. A sajmeggy gyökérzete olyan anyagot termel, amit a pajor kimondottan szeret. Szárazság minden élőlényt megvisel, csak a mérték különböző.
 


  2016.07.14. 10:04  Hozzászólás  Válasz csehrigo (1172) hsz.-re     Olvasás  
  •   1173   


---
 
Ha megfigyeled, Magyarországon az éghajlat, az egyre melegebb, egyre szárazabb irányba tolódik.
Ezért, ezt a "nincs lehetőségem öntözni" dolgot, bíráld felül.
 


  2016.07.14. 09:45  Hozzászólás  Válasz csarli1 (1171) hsz.-re     Olvasás  
  •   1172   


---
 
Utána kell néznem ennek az alanynak,mert nem ismerem.
Csak néhány fáról lenne szó! Családi igények.
Van cserebogár,de a szomszéd telkeken van nagy cseresznye is meg nekünk nagy cigánymeggy.
Kezdő lévén nálam úgy megy a dolog,hogy bemegyek egy kertészetbe és ha van olyan fajta amilyet szeretnék akkor megveszem.
Akkor ezen a talajon a mirabolán alanyú kajszival jobban járok? A mirabolánt nem viseli meg a szárazság?
Arra nincs lehetőségem,hogy nagy fákat locsoljak.
Szándékosan ebben a háromban gondolkodom.
 




ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég