Kerti eszkába (pihenteknek) Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
  2017.11.19. 18:01  Hozzászólás  Válasz gergerg (347) hsz.-re     Olvasás  
  •   348   


*
 
Köszönöm, megtaláltam mindent, nagyon tetszik, hogy a szelemen nem közvetlenül az alapon fekszik, hanem zsalukőre raktad.
 




  2017.11.19. 17:49  Hozzászólás  Válasz gergerg (345) hsz.-re     Olvasás  
  •   346   


*
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Átnézem a hozzászólásokat, de már így is nagyon sokat segítettél :unnep:
 


  2017.11.19. 17:31  Hozzászólás
  •   345   
Avatar

terra alapító
 
Hát persze hogy nem találom a rajzot...

Ha itt lejjebb gördítesz, megtalálsz szinte mindent. Vannak képek a szerkezetkész állapotról, és a 316-os hozzászólásban van az anyaglista. (a faanyag is)

A beton alap nekem tényleg alap, mert nagyon lejtett az udvar, ezért ki kellett emelnem az akkori síkból elül 50cm-t, hátul kb 1m-t. Aztán ez körbe lett töltve. (erről is találsz itt képet, amikor a beton sarkán ülök) Az akkori síkhoz képest 50-60cm-t ástam le. Feltölteni nem nagyon volt mivel, a belsejét, ezért került rá E-jelű gerendás/kefnis födém. Igy állt sokáig. Idén körberaktam egy sor zsalukövet, betüskéztem, kiöntöttem, a beton tetejét kizsaluztam hogy a keret teteje vízszintes legyen. Erre került egy 5x10-es "szelemen", a többi már szintén látszik a képeken. Az oszlopok 2m magasok, a zsalukő 25cm, az alsó és felső szelemen összesen 15cm. Igy 230cm a belmagasság. A hossza 6m, a szélessége 365cm. A gerinc 100-110 magas a szelementől, a szarufák hossza 2,5m. Tetőléc helyett 20x40-es zártszelvényt használtam, az nem görbül és be sem szakad. A teteje trapézlemez.

A méret pont ideális.


toyota.jpg
------------------------
Megtekintve 14262 alkalommal.

 


  2017.11.19. 17:20  Hozzászólás  Válasz gergerg (343) hsz.-re     Olvasás  
  •   344   


*
 
Igen! Nagyon szépen köszönöm :)

Épp azon gondolkodtam, honnan fogod tudni, hogy a te garázsod után érdeklődöm :D
 


  2017.11.19. 17:13  Hozzászólás  Válasz Bandyy2 (342) hsz.-re     Olvasás  
  •   343   
Avatar

terra alapító
 
Ha engem kérdezel, persze. Minden dokumentálva van. Mindjárt keresek képeket a tervről, mert azt is csináltam, és az anyaglista is megvan.
 


  2017.11.19. 17:11  Hozzászólás
  •   342   


*
 
Szia!

Megkérdezhetem a garázsod méreteit szélesség, hosszúság, magasság?
Az alap típusát lemez vagy sáv és a használt faanyag paramétereit.
Hasonló szerkezetben gondolkodom két autó részére egy 5 m-es kapuval. Ami a nagy kérdés számomra, hogy acél vagy faszerkezet legyen.
 


  2017.11.05. 20:45  Hozzászólás  Válasz Alibá (340) hsz.-re     Olvasás  
  •   341   


---
 
Mechanikus. Csak keverés van benne. Úgy megy, hogy az emulgeátort a vízzel oldom (hidegen, nem kell hőkezelni, hőmérsékletet betartani,
mint némelyik esetében), magas fordulaton belecsorgatom az olajat, némi keverés után kész is van. Az ilyenkor szokásos tejszerű,
tökéletesen homogén folyadék képződik, ami ráadásul nagyon stabil, eddig változatlan (két napja!!!).
Ebbe már gond nélkül el lehet keverni a rézoxikloridot és mikroként. Ugyanúgy, ahogy a sima vízben.
A nagy kérdés többek között, hogy a gyári cuccban (továbbra is maradva az olajos rézkénnél), csak így van oldva a réz és kén, ill. a kén az miféle verzió...
A másik, ami egy-két napja foglalkoztat ezzel kapcsolatban: az emulziónál miként működik az olaj záró-, fojtóanyagként?
Hogy tudja elzárni a felületet, ahogy egy olaj tenné? Az emulzió is simán képes erre? Hogy van ez?
Visszatérve a technológiára: még csak egyféle módszert próbáltam, egyféle eszközzel. Feltétlenül továbbfejlesztem, tökéletesítem, mert bár jó,
de ha tényleg beválik az így készült anyag, akkor a megfelelő, neki való szerszámmal akarom kutyulni. Na, majd kiderül. Majd jövök a továbbiakkal... :wave:
Ja, és az eredeti felvetéseddel kapcsolatban: a plusz csak az emulgeátor, a többi csupán olaj, víz. Itt sincs semmi extra: csapvíz. :thumbup:
Az olaj egyelőre használt étolaj, de másfajta emulgeátorral próbáltam paraffinolajat is, az is jó volt.
A bevált, legújabb emulgeátornál még visszavan a paraffinolajos kísérlet (holnapután). Nem hiszem, hogy gond lenne.
De őszintén szólva szívem szerint az étolajnál maradnék, ha a hatásban nincs jelentős különbség.
Ahhoz gyakorlatilag ingyen hozzájutok, a paraffinolaj meg ugye... Nem olcsó... :(
Még egy gondolat a végére: a nyáron mutatott csemegeszőlős kísérlethez képest, ahol az olajat szappannal kutyultam,
itt nincs semmi olajos hatás a növényen, már próbáltam. Gyakorlatilag szárazra szárad. Olajos rézként még nem próbáltam,
de ha jól emlékszem, a Vegesol szórása után is száraz lesz a növény. Tehát ahhoz egészen hasonló ez is.
Azoktól kérdezem, akik használják a rézként: ha jól sejtem, ott se lesz 'olajos' a felület. Így van?
 


  2017.11.05. 09:16  Hozzászólás  Válasz Jani71 (339) hsz.-re     Olvasás  
  •   340   
Avatar

terra alapító
 
Ha mechanikus a módszered, akkor el tudom képzelni, hogy jó, de ha valami 'szert' használsz pluszban, akkor ki tudja? Az olaj fajtája azt hiszem nem sokat számítt, ha növényi. Amúgy a próba majd megmutatja.
 


  2017.11.05. 05:03  Hozzászólás  Válasz Alibá (338) hsz.-re     Olvasás  
  •   339   


---
 
Miért? Mi nem stimmel vele? Hosszadalmas próbálkozás és kísérletezés után azt hiszem, megtaláltam a tökéletes emulgeátort.
A kotyvalék is jó. Most már csak azt kellene tudnom, hogy ha nem jó, akkor szerinted hol a gond. A tejes felvetést értem, de mással próbálkoztam.
 


  2017.11.04. 23:07  Hozzászólás  Válasz Jani71 (337) hsz.-re     Olvasás  
  •   338   
Avatar

terra alapító
 
Azt hiszem a te 'technológiád' nem lesz megfelelő a kellő emulgeálásra. (A tehén ismeri a módszert, ld. tej. :hiha: )
 


  2017.11.04. 19:57  Hozzászólás
  •   337   


---
 
Jól gondolom, hogy az Olajos rézkénben és a Vegesolban emulgeált olaj van?
A többi már csak a megfelelő formátumú réz és kén (a Vegesol esetében persze a leírásokban szereplő egyéb 'kiegészítőkkel')?
Ha én ezt összekutyulom (maradva az 'egyszerűbb' olajos rézkénnél), akkor várhatom, hogy gyakorlatilag ugyanazt a hatást érem el?
A Vegesol mintájára tehetek napraforgó olajat a paraffinolaj helyett? 'Ugyanaz' (úgy értem, hatásában)?
 


  2017.10.23. 09:35  Hozzászólás  Válasz Mariska néni (335) hsz.-re     Olvasás  
  •   336   
Avatar

terra alapító
 
Én is ezt csinálom, egyszer tettem bele klórt amikor megvettem, de olyan büdös lett a víz hogy azóta se. Azóta ezt a klórgranulátumot használom sokminden tisztítására. A hipót több ismerősöm is rakja a medencébe. Sőt, sok ivóvíz telepen jártam, ott is használják elég komoly mennyiségbe öntik a kutakba.
 


  2017.10.23. 09:30  Hozzászólás  Válasz gergerg (334) hsz.-re     Olvasás  
  •   335   


terra alapító
 
És én még elítéltem a telekszomszédot, hogy hypot tesz a medencébe, mert sajnálja a pénzt klórgranulátumra... De ezek szerint nem merényel vele akkorát a család bőre ellen. Mondjuk mi semmit nem teszünk bele, ha elpiszkolódik, lecseréljük. Így a növények is örülnek, mert állott vizes locsolást kapnak.
 


  2017.10.23. 09:17  Hozzászólás
  •   334   
Avatar

terra alapító
 
A héten szabadságon voltam. Bár nem volt könnyű elintézni de nagyon kellett, így volt lehetőségem leszinezni a garázst, lekenni az alját, megcsinálni benne a villanyt, lekaszálni a kertben a gazt (mert idén azt termeltem), kicsit összerámolni az udvart, összevágni a garázsépítés hulladékát gyujtósnak, közben a tüzifa is megérkezett, azt is be kellett stócolni, lenyírtam a füvet, elpakoltam a medencét, trambulint, szóval volt tennivaló bőven. Jó lett volna rotálni is, de arra már nem maradt idő. Viszont mivel maradt lezúrom, és az előtető nagyon ocsmány volt már, gondoltam nem megyek neki a télnek anélkül hogy lekenném.

Szóval az előtetőt 6 éve csináltam, fából, mindenre odafigyelve a fa kezelésénél. Kapott alapozót, és talán még több réteg lazúrt mint kellett volna, és nem is teszkós lazúrt. Az idő viszont csúnyán elbánt vele azokon a részeken amiket ért a nap és az eső. 
WP_20171019_006.jpg
------------------------
Megtekintve 14112 alkalommal.



Jól látható hogy a lazúr gyakorlatilag megszünt létezni. Gondolom a nap megette a rugalmasságát, felpattogott, az alá befolyó víz pedig szépen elkezdte enni a fát is. Nekiálltam lecsiszolni, de láttam hogy ez kevés lesz, mert a lazúralatt a fa megfeketedett. Na ha ezt a feketedést ki akarom csiszolni, akkor csiszolhatom hetekig is. Ha rákenem az új lezúrt, akkor a feketeség mégjobban láthatóbb lesz. Aztán az jutott eszembe, mitől fekete? Nem sokat kellett rajta gondolkodni hogy ez valami gomba lehet, a penészhez hasonló. Márpedig ha olyan mint a penész, akkor azt ki tudom szedni belőle.

Oszlop.jpg
------------------------
Megtekintve 14112 alkalommal.

 Ezen a képen látható az eljárás ererdménye. Az első oszlop az eredeti állapot, vízzel megkenve hogy látszódjon milyen lesz ha rákenem a lazúrt. Aztán ezt az oszlopot lecsiszoltam. Jól látszik hogy hiába szedem le a lazúr maradványait, a feketeség megmarad, ha rákenem a lazúrt olyan eredményt kapok mint az első oszlop. A harmadik oszlop megkapta a csodaszert amitől eltünt a feketeség. Ez már lazúrozható, és nyoma sincs feket foltoknak. Persze csiszolással kell kezdeni mert a fát meg kell nyitni hogy a maradék lazúr ne gátolja a csodaszer beszívódását, de a kezelés után már nem kell csiszolni.


Végül hogy mégjobban szemléltetni tudjam a csodaszer hatását, csináltam mégegy kisérletet. Ezt az asztalt kb 4 éve csináltam, Nem kezeltem a fát semmivel, látszik hogy szépen meg is feketedett. Ideális tesztalany. Az egyik tagját mindenféle csiszolás vagy kaparás nélkül bekentem a csodaszerrel. Az eredmény azt hiszem magáért beszél. Gondolom mostmár mindenki érdekel mi is az a csodaszer aki eddig elolvasta a hozzászólást. A csodaszer nem más, mint 3dl vízben feloldva 1 evőkanál klórgranulátum, amit a medencéhez vettem. Ha első kenésre nem tünik el a feketeség, meg kell ismételni. Kb 10 perc után látszik hogy elég volt-e egy átkenés. Lazúrozás előtt érdemes a kezelt fát egy szivaccsal átmosni, mert ha töményre sikerült a klóros oldat, akkor kifehéredik. Szóval a felületére kirakódottat jobb lemosni. 
WP_20171019_007.jpg
------------------------
Megtekintve 14112 alkalommal.



Remélem ezt a tapasztalatomat ti is tudjátok majd hasznosítani a későbbiekben, pl fa kertibútorok felújításánál, ahol nehézkezs lenne csiszolgatni. Próbáltam a háztartási hipótis, az gyengének bizonyult.
 


  2017.10.18. 19:17  Hozzászólás  Válasz gergerg (332) hsz.-re     Olvasás  
  •   333   
Avatar

terra alapító
 
Remek, remélem van vagy 65-70m2-re való valakinek :D
Na látod, mert mindenbe csak belevágsz, én mindig mondtam, hogy mindent át kell gondolni először :tanc2:
De az autó fölé a gerendákra pakolsz valamit, van ott tárolóhely? Mert hát ugye a nyeregtetőnek akkor van értelme :D
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.10.18. 15:38  Hozzászólás  Válasz tgwh (331) hsz.-re     Olvasás  
  •   332   
Avatar

terra alapító
 
Az épület túl lóg az alapon 60cm-t. Még szerencsére időben rájöttem hogy kell az a polc, illetve hogy a polc nem vehet el a helyből. Az alsó szelemenek is tól lógnak, és az tartrja a fölötte lévő részt. A két szelemen meg kívülről alá van támasztva 60x40-es zárszelvénnyel 45 fokban a betonalaptól. A plc alja osb, kívülről pedig egy trapézlemez van rajta hogy a talajpára ne piszkálja.

A műgyanta csak a boltban dága. Vannak emberek akik ezzel dolgoznak. Ők mikor a munkahelyen új színnel dolgoznak, szoktak vásárolni otthonra valamennyit hogy tudjanak gyakorolni, aztán ami abból megmarad, azt felteszik a jófogásra. Én valahonnan felőletek vettem pont.
 


  2017.10.18. 12:47  Hozzászólás  Válasz gergerg (330) hsz.-re     Olvasás  
  •   331   
Avatar

terra alapító
 
Na, az azért oda kellett :D de hogy mindent úgy kell mondani Neked :D :hiha:
A hátsó gerendákra kerültek tárolóhelyek?
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2017.10.17. 20:22  Hozzászólás  Válasz gergerg (327) hsz.-re     Olvasás  
  •   329   
Avatar

terra alapító
 
Műgyanta milyen árban van? Kéne valami, amivel 3-10-30mm közötti egyenetlenségeket tudok eltüntetni, aljzatkiegyenlítő nem játszik, 30 mm gödör nagyon ritkán van.
Oks, ez is drága, jól felvitte az Isten a dolgod :D de legalább megérdemled :udvozlet:
100 ezret dobott ki a kalkulátor 50m2-re.
Marad a betony, van valami adalék, hogy vékony rétegben is fel tudják vinni, aztán nem hengerelek rá műgyantát :thumbup:
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2017.10.17. 19:53  Hozzászólás  Válasz tgwh (325) hsz.-re     Olvasás  
  •   327   
Avatar

terra alapító
 
Van benne villany, nem látod hogy világít? A betáp csövét ma tettem le, ma még hosszabbítóról él. A közepén egy szögvas van,középre lejt, ott folyik majd el a hólé. Az alja hapott egy réteg műgyantát. Nem igen árt meg.
 


  2017.10.17. 19:46  Hozzászólás  Válasz gergerg (321) hsz.-re     Olvasás  
  •   326   
Avatar

terra alapító
 
Jahh hogy drága... marad akkor a lábazati vakolat, az olcsóbb :D én naív, azt hittem olcsó cucc :nahat:
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.10.17. 19:36  Hozzászólás  Válasz gergerg (323) hsz.-re     Olvasás  
  •   325   
Avatar

terra alapító
 
És a villannyal mi lesz, e? Hát nincs a környéken egy épkézláb áramos, aki betenne oda neked egy kapcsolót a bal oldalra? :D :hiha:
A többi jó lett, sőt, marha jól néz ki, de én akkor is máshová tettem volna az egészet :D pince legalább van alatta, hogy a jó savanyú bort tudd hol tárolni?
Mivel öntötted le az alját, és mi az középen, ott folyik ki az olaj?

Én is gondolkodom pár éve egy új garázson, tégla oszlopok közé tégla vagy betonlap, csak hát a tetejét így is meg kéne venni, még gyűjtök rá...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2017.10.17. 17:41  Hozzászólás  Válasz gergerg (313) hsz.-re     Olvasás  
  •   323   
Avatar

terra alapító
 
Éljen május elseje, majdnem kész a belseje!
WP_20171017_007.jpg
------------------------
Megtekintve 14167 alkalommal.

 


  2017.10.17. 11:38  Hozzászólás  Válasz gergerg (321) hsz.-re     Olvasás  
  •   322   
Avatar

terra alapító
 
Úgy néz ki, hogy jó lesz. Egy 3x3 m-es részt szeretnék burkolni, ami régi gondom. Mégegyszer köszönöm! :wave:
 


  2017.10.17. 06:43  Hozzászólás  Válasz Alibá (320) hsz.-re     Olvasás  
  •   321   
Avatar

terra alapító
 
Lehet hogy náluk is csak rendelésre van. 3000 körül / m2. 1 doboz 4 m2. De weáruházból is rendelhetö.
 


  2017.10.16. 21:52  Hozzászólás  Válasz gergerg (319) hsz.-re     Olvasás  
  •   320   
Avatar

terra alapító
 
Nagyon köszönöm. :udvozlet: Az említett boltnak régi vásárlója vagyok, de nem láttam ilyesmit eddig náluk, csak vastag lapokat, amit sajnos az EPS nem tart meg. Majd rákérdezek náluk.
Kb. mennyi négyzetmétere?
 


  2017.10.16. 16:34  Hozzászólás  Válasz Alibá (318) hsz.-re     Olvasás  
  •   319   
Avatar

terra alapító
 
Létezik olyan is. Én egy közeli tüzépen vettem, de van a honlapjukon viszonteladói lista. Nem nagyon tart seniki árukészletet, de egy hét alatt beszerzik. Érdemes odatelefonálni.

Alibának ez a legközelebbi:

Józsa-Tker Kft. Derecske, Köztársaság út 29. Telefon: 06-30-976-3632

Itt meg tudja nézni a struktúrákat, színeket. Ha már megvan milyen lenne jó, könnyebb érdeklődni.

Ez mind csak utánzat. Az egész arról szól, hogy van ez a gránitszemcsés lábazati vakolat. Lábaszatokon gyakran látni, olyan mintha mákkal lenne bekötve. Na ez különböző szinekkel és árnyalatokkal van elterítve kb 3mm vastagságban, majd felszeletelve a kívánt formára. Dolgozni könnyű vele, egyik oldalán van egy papírréteg hogy ne legyen összekenve, ezt le lehet húzni róla amikor kész. Ragasztót sűrűfogas glettvassal fel kell húzni, felrakni a lapokat, és egy vizes ecsettel elkenni a fugába a ragasztót. Gyerekjáták. Élekre rá lehet hajlítani, de ahhoz meg kell megegíteni egy hőlégfúvóval.
 


  2017.10.16. 09:05  Hozzászólás  Válasz gergerg (316) hsz.-re     Olvasás  
  •   318   
Avatar

terra alapító
 
Ilyesmi érdekelne, esetleg sötétszürke, fekete kő /vagy utánzat/ kivitelben. Hőszigetelt falrészre ragasztanám. Hol vetted?
 


  2017.10.16. 07:18  Hozzászólás  Válasz tgwh (315) hsz.-re     Olvasás  
  •   317   
Avatar

terra alapító
 
A bal oldalán van még kb 15-20 széles udvarom, onnan ugyan olyan a kilátás csak nincs kiemelve. Ez sem lenne, ha nem lenne garázs. Ezen az oldalon még csinálhatok kiemelt teraszt, aminek a garázs az egyik oldala, ahonnan még akár tetöt is indíthatok fölé. A kilátás fele a ház bejárata elötti lépcsö pihenöjétöl veszett el, ezt sajnálom kicsit. Illetve amíg nem volt meg az épület, addig onnan lesekedtem. De a garázsnak itt volt a helye.
 




  2017.10.15. 21:02  Hozzászólás  Válasz Alibá (314) hsz.-re     Olvasás  
  •   315   
Avatar

terra alapító
 
Tippre fél centi vagy egy egész centi, géppel vágják a téglát, vagy eleve burkolatnak gyártják.
De én még mindig nem vagyok kibékülve, a szép kilátást egy ilyennel elrontani :angry-banghead:

Gergerg, rajzolj már egy méretezett tervrajzot a kert ezen részéről, biztos lett volna más helye is a garázsnak :D ha látom hogy nem, talán beletörődöm, hogy nem kiülős-kajálós-piálós-sütős rész lett ott kialakítva.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2017.10.15. 16:32  Hozzászólás  Válasz gergerg (307) hsz.-re     Olvasás  
  •   313   
Avatar

terra alapító
 
Végre a szint is sikerült rátennem:

gari4.jpg
Ilyennek terveztem
Megtekintve 14194 alkalommal.

WP_20170917_002.jpg
Igy alakult
Megtekintve 14194 alkalommal.

WP_20171015_001.jpg
Végül ilyen lett
Megtekintve 14194 alkalommal.

 


  2017.08.21. 07:59  Hozzászólás  Válasz tgwh (311) hsz.-re     Olvasás  
  •   312   
Avatar

terra alapító
 
A kilátást én is nagyon sajnálom, de itt a helye.

Kép(102).jpg
------------------------
Megtekintve 14080 alkalommal.

 Amúgy 10 éve indult a projekt, akkor egy másik épületete neveztem ki garázsnak némi átalakítás után, de az udvar annyira lejtett hogy fel kellett tölteni hogy be lehessen oda állni. Ahhoz meg támfal kellett volna, így inkább csináltam egy új garázsalapot, ami szembe van a nagykapuval, ez lett a témfal.


Aztán megálltunk egy időre. A födém rákerült, így volt egy terasz. Idén sikerült folytatni, remélhetőleg el is készül.

Tény hogy anyagi tekintetben jobban élek most mint pár éve, de azért autót mén nemigen cserélünk mostanában.

Lemez mobilgarázs. Nem igazán 100e, ha normális méretűt akarsz, és nem csapott tetővel, és esetleg nem sima horganyzottban, akkor simán 200 fölött van, és én láttam testközelből, igen csak gyengécske konstrukció. Csak abba gondolkodj, hogy én olcsón vettem a lemezt, de az a lemez ami az enyém tetején van 90e. Akkor hogy lehetne 100e az aminek oldala is van, szerkezettel együtt?

Majd bedobom ide a táblázatot és akkor látod a költségeket.

   Költségek eddig
Vásárlás helye:Megnevezés:Menny.:Ár:
Helyi tüzépZsalukő 15cm33 db11 814 Ft
Sóder3 m314 100 Ft
87 014,00 FtCement1000 Kg39 000 Ft
Zaludeszka 10 cm20 m4 000 Ft
Szödvas 40mm6 m3 600 Ft
Ponth. Háló2 tábla10 000 Ft
Fuvar1 db4 500 Ft
D&A s.r.o.5 cm x 5 cm x4 m9 db5 850 Ft
Nagykürtös5 cm x 10 cm x 2 m16 db9 600 Ft
90 000,00 Ft5 cm x 10 cm x 2,5 m14 db10 500 Ft
5 cm x 10 cm x 4 m9 db10 800 Ft
5 cm x 10 cm x 6 m2 db3 600 Ft
10 cm x 10 cm x 2 m4 db4 800 Ft
10 cm x 10 cm x 4 m2 db4 800 Ft
10 cm x 10 cm x 6 m2 db7 200 Ft
Tetőléc36 m3 510 Ft
Gyalulás17 100 Ft
Fuvar12 240 Ft
Baksa csavar KftCsavar 6 x 18080 db4 992 Ft
19 003,50 FtCsavar 6 x 12050 db1 229 Ft
Szeglemez 60 x 12030 db2 250 Ft
Szeglemez 100 x 40015 db6 225 Ft
Önfúró cs. 4,8 x 35500 db2 318 Ft
Fuvar1 db1 990 Ft
Nagy és társa Kft.Trapézlemez42,9 m264 289 Ft
JászapátiKúplemez8 m9 144 Ft
91 433,00 FtÖnmetsző csavar400 db8 000 Ft
Fuvar1 db10 000 Ft
MónikaLazúr9 L7 200 Ft
JófogásFuvar1 db2 370 Ft
9 570,00 Ft
ÉvaBetonfesték15 L15 000 Ft
JófogásFuvar1 db3 000 Ft
1 800,00 Ft
SalgótarjánOSB lap36 000 Ft
Jófogás
36 000,00 Ft
Helyi tüzép Zártszelvény 40x2054 m27 900 Ft
Hungarocell 3cm40 m222 200 Ft
77 628,00 FtHungarocell 2cm10 m24 440 Ft
Háló50 m9 000 Ft
Ragasztó2 db3 150 Ft
Giszk. Csavar 35 mm400 db1 200 Ft
Giszk. Csavar 55 mm500 db2 500 Ft
Állványcsavar51 db918 Ft
Festék1 L2 020 Ft
Ecset2 db800 Ft
Fuvar1 db3 500 Ft
CeglédGarázskapu90 000,00 Ft
Jófogás
90 000,00 Ft
Helyi tüzép60x40 zártszelvény12m
17 000,00 FtRagasztó2 db
Hálós élvédő25m17 000,00 Ft
Összesen:535648,5


 


  2017.08.20. 19:30  Hozzászólás  Válasz gergerg (307) hsz.-re     Olvasás  
  •   311   
Avatar

terra alapító
 
Na hát én erre nyomok egy negatívat mindjárt...
Ilyen jó kilátás, és garázsra pazarlod? Hát nooooormális, Margit? Kiülőt kellett volna oda, vagy sűllyesztett garázs, és a tetejére a kiülőt... én szégyellem magam helyetted! :fejvaka: :hiha: :dejo: :super: :angry-banghead:

De basszus itt látszik ám, pár éve még egy szrérthgyért dolgozó villanyász segédmunkás volt az illető, most meg már hogy megtették főkopasznak, egyből összerak valamit az új béjemvének :D :remulet: :tanc2:
Amikor azt írtam, hogy ne add el ilyen olcsón magad, hanem vállalj normális pénzért melókat, akkor nem arra gondoltam ám, hogy egyből olvadj be a Mészáros és Mészáros Kft-be... :(

Mennyi volt amúgy a beton alap és a rá kerülő faház külön? Mert talán egy százasért már hoznak fém mobilgarázst, ráteszed oszt csókolom, csak le kell kötözni, nehogy elvigye a szél...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.08.20. 19:21  Hozzászólás  Válasz gergerg (307) hsz.-re     Olvasás  
  •   310   


---
 
Kedves fórumozók! Az itt látható épület eredetileg garázsnak készült, de nem megfelelő kertész viselkedés esetén/túl sok gyümölcsfa beszerzés/asszony szűrűnk kitevése/ azonnal átmeneti legényszállásnak használható :dejo: Én képviselem a céget, aki a sorozatgyártásra vállalkozik. /Az árrésem után Gergerggel valószínűleg sorozatban kell és fogom gyártatni :banana:
 


  2017.08.20. 18:51  Hozzászólás  Válasz Alibá (308) hsz.-re     Olvasás  
  •   309   
Avatar

terra alapító
 
Olcsósítottam. Az osb lap az oldalán üveggyári csomagolóanyag volt, olcsón jutottam hozzá. Annak viszont kell valami tartós felületvédelem. Mivel a ház szinezéséből van még 4-5 vödör kimaradt szinezőanyag, adta magát a hungarocell, mint dekoratív felületvédelem. Amúgy folyamatosan vezetem mit vettem és mennyiért hozzá, ha kész leszek közzé teszem hátha valaki más is belevágna.
 






  2017.03.10. 21:39  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (305) hsz.-re     Olvasás  
  •   306   
Avatar

terra alapító
 
Nem tudom, nem feltétlen. Sok helyen prizmára esküsznek :D
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.03.10. 20:51  Hozzászólás  Válasz tgwh (304) hsz.-re     Olvasás  
  •   305   
Avatar

rendszer admin
 
A komposztáló kúpra én nem fogadnék!
Szerintem egy kiadós eső el is mosná egy részét .... :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.03.10. 17:25  Hozzászólás
  •   304   
Avatar

terra alapító
 
Az Ezermester magazin egy régebbi számában találtam, talán az 1985-ös évből:
 
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.03.06. 19:15  Hozzászólás
  •   303   


---
 
Végre kipróbáltam a saját készítésű hagyma "vonalzómat". Van benne sorköztartó is meg csináltam hozzá egy sortartót is. Pikk pakk megy vele a hagyma vetés.

Kép

Kép
 


  2016.12.30. 11:56  Hozzászólás  Válasz tgwh (301) hsz.-re     Olvasás  
  •   302   
Avatar

rendszer admin
 
A rajz jó, a leírás gagyi .... :D
Amikor én születtem, nagyapámnak már régen megvolt az "ugyanilyen" füstölője.
A szomszédomnak még mindig megvan, pár éve újra csinálta az egészet ugyanazon a helyen ugyanilyenre. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.12.30. 11:28  Hozzászólás
  •   301   
Avatar

terra alapító
 
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2016.12.18. 17:39  Hozzászólás
  •   300   


---
 
Eheti kis kísérletem eredménye: a használt konyhai olajjal is tökéletesen kilehet lazítani összerozsdásodott dolgokat. Párnap ázás után három összerohadt zsanérból kettő gyönyörűen működik.

:banana:
(Mert a lányom szereti a táncoló banánt.)
 


  2016.12.06. 21:42  Hozzászólás  Válasz tgwh (298) hsz.-re     Olvasás  
  •   299   
Avatar

terra alapító
 
Ha látnád a gyerek szemében a boldogságot hogy micsoda botot faragtunk, nem ezt mondanád. Ezek olyan életre szóló szép emlékek lesznek, mid apának, mind fiának.
 


ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron