Tartósítás (savanyúság, befőzés, aszalás) Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
Minden ami a konyhában zajlik
  2019.09.26. 22:20  Hozzászólás  Válasz kaalyzo (9) hsz.-re     Olvasás  
  •   10   
Avatar

---
 
Jó hogy említed a fagyasztást, mert már ki is ment a fejemből: pár napja említettem éppen az élettársamnak, hogy kéne tenni kíváncsiságból pár szem fügét a fagyasztóba (persze utána nyomban el is felejtettem :nahat: ) Mivel éppen tegnap szedtem egy kis tállal, már teszek is el belőle ...ebben a pillanatban!
 


  2019.09.26. 20:47  Hozzászólás  Válasz délkelet (6) hsz.-re     Olvasás  
  •   9   


---
 
Én szívesen ránézek, mert többek között édes szájú is vagyok. Mi minden évben fagyasztunk le fügét, ami nagyon finom különböző húsételek, konkrétan sültek mellé téve. Egyébként konzisztenciáját, a fagyasztás után is elég jól megőrzi. Magas szárazanyag tartalmánál fogva a fagyasztást is jól viseli. Többnyire azonban éretten a fáról a "gallér mögé" elvet valljuk. Nekem három fajta van 2 névtelen és egy Peretta amit tavasszal ültettem ki.
 


  2019.08.12. 10:40  Hozzászólás  Válasz CAMROM (7) hsz.-re     Olvasás  
  •   8   
Avatar

---
 
Köszi, nekem is tetszik ... egyet már meg is kóstoltam belőle (ajánlom a komoly kalandokra vágyók túlélő-készletébe - egy fügével kihúz egy napot) :D
 




  2019.08.11. 22:23  Hozzászólás
  •   6   
Avatar

---
 
Aki kerüli a cukros ennivalókat, az még a képre is csak óvatosan nézzen! :lol: Már csak az utolsó fázis, a száradás van hátra és utána mehetnek a dobozba vagy üvegbe:

P8110058.JPG
Kandírozott füge
Megtekintve 2858 alkalommal.

 


  2017.11.09. 20:18  Hozzászólás  Válasz Jana11 (4) hsz.-re     Olvasás  
  •   5   
Avatar

---
 
Köszi, Jana :thumbup: Nekem nincs gumibarackom, ráadásul hosszú éveken keresztül mindig a piaci hagyományos, általában sárga húsú fajtákból készült a befőtt. Tény, hogy nem ropogós, de nem is mállik szét. A bajom inkább a kissé savanykás ízével van. Nem nagyon, csak egy kicsit. Úgy képzeld el, mintha kevéske kajszi befőttet hozzáöntöttünk volna az őszibarack befőtthöz. (Amúgy nyersen szívesebben eszem a fehér húsúakat)
 


  2017.11.09. 20:08  Hozzászólás  Válasz délkelet (3) hsz.-re     Olvasás  
  •   4   


---
 
Igazad van szerintem délkelet. A fehér husú őszibarackok nagyon édesek, finomak evéskor, de befőttnek a gyümölcshús szinte minden esetben puhább például a sárgáknál. Nálunk például továbbra is a baby-gold fajták /gumibarackok vezetnek, mert sem a cukor, sem a dunsztos eljárás miatt nem mennek szét, hanem megtartják ropogós jellegüket és ízüket.
 


  2017.11.09. 19:14  Hozzászólás
  •   3   
Avatar

---
 
Elég sok őszibarack-befőttet tettünk el idén, sárga- és fehér húsúból egyaránt (Collins, R.Majestic, R. Summer, illetve M. Bianca és Meystar). Kíváncsiságból három fajtát már megkóstoltam: a Majestic tökéletes, a Meystar és a M.Bianca viszont kisebb csalódást okozott, mert van valami olyan íz benne, ami nem kellemes. Nem rossz azért, de a Majestic jóval finomabb. Természetesen rögtön azt feltételeztem, hogy eltevésre a fehér húsú fajták nem igazán alkalmasak. Igazam lehet? Van valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
 


  2017.09.25. 21:05  Hozzászólás  Válasz Jani71 (1) hsz.-re     Olvasás  
  •   2   
Avatar

terra alapító
 
Olvastam olyan módszerről, hogy félig megaszaljak és akkor szedik ki a magot. Nem próbáltam. Aszaltam már nemtudom szilvát, az sem magvaváló, ráadásul apró is. Elfogyott.
 


  2017.09.21. 13:33  Hozzászólás
  •   1   


---
 
AGENI:
Az olyan szilvát, amelyiknél tökéletesen ragaszkodik a mag a húshoz, milyen módszerrel érdemes aszalni?
Van rá valami okosság? Vagy egyszerűen csak fogadjam el, hogy maggal kell fogyasztani az aszalványt? :$
Bitang jó fajta, de őszintén szólva örülnék, ha lenne erre valami megoldás.
 





Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég