Kerti eszközök, szerszámok, gépek Terra Lotto Jackpot:
1500 terra    
A talajművelésről, vegyszeres vagy biológiai védekezésről, vetésforgóról, ültetési tervekről, metszésről, szemzésről, dugványozásról, valamint a kerti szerszámokról szóló fórumrész.


  2015.03.20. 20:48  Hozzászólás  Válasz nzozz (62) hsz.-re     Olvasás  
  •   63   
Avatar

terra alapító
 
Nem tudom mennyire vagy gyakorlott, szerintem vezetési hiba, de majd belejössz. Az egyenes csoroszja nem a legjobb, jobb ha J betű alakú. Az enyém is egyenes volt, de én bevagdostam, meghajtottam, és meghegesztettem. Nem jársz délfelé? Szivesen megcsinálom neked.
 


  2015.03.20. 20:28  Hozzászólás
  •   62   


---
 
Sziasztok!
Rotációs kapával kapcsolatban kérnék egy kis segítséget. Egy elég kicsi, RK-02 -es típusú, B&S Quantum XM40 -es motorral szerelt röpsúlyos kuplungos gépről van szó. Nem tudom hogy kéne a földben tartani... először elássa magát, majd miután nagynehezen kirángatom onnan, kiugrik a gödörből, ilyenkor hagy egy kis dombot, majd megint elássa magát. A talaj amúgy elég kötött. A csoroszlya meg egy darab egyenes laposvas, csak lyukak vannak rajta a szint beállításához, semmi más.
Nem tudom, hogy én vagyok béna vagy egyszerűen kevés ide ez a gép... mit javasoltok?

Köszönöm
 


  2015.02.13. 17:52  Hozzászólás  Válasz kisveréb (60) hsz.-re     Olvasás  
  •   61   


*
 
Nekem van egy Wolfom,de kicsit pofára estem vele,mert női méret...rövid a nyele.Emiatt és a fapados nyélkiképzése miatt elég kényelmetlen,de amúgy jó minőségű és azt használom almához ,körtéhez.
 


  2014.12.30. 19:54  Hozzászólás  Válasz kavicsos64 (59) hsz.-re     Olvasás  
  •   60   
Avatar

terra alapító
 
Egy Wolf metszőollóba én is beruháznék tavasszal, sajnos minden évben vettem ollót mostanában, de eddig nem találtam meg az igazit. Volt olyan márkás ollónk - most nem jut eszembe a neve, valami F betűs svájci - aminek egyszerűen eltört a pengéje. NEm tudom, hol lehet kapni, majd körülnézek az interneten. Mindenesetre van egy kapám, ami több, mint 30 éves és én csak azzal tudok kapálni, na arról az idén derítettem ki miután jól megnéztem a rajta lévő ábrát, hogy Wolf.
Fiskars szerintem csak jó lehet. A férjem szkeptikus volt eddig, csak nevetett amikor az egyik lányunk ódákat zengett a Fiscars hólapátról :) de tavaly kapott a gyerekeitől egy Fiscars fejszét. Aztán idén nem jó helyről vettem az állítólag hasogatott fát, több mint felét újra kell hasogatni, úgyhogy mostmár érzi a különbséget.
 


  2014.12.30. 19:13  Hozzászólás  Válasz babip (54) hsz.-re     Olvasás  
  •   59   


---
 
Helló ! Nekem még csak Wolf ollóim voltak igen jók a véleményem szerint van mellé és rá vágó is ! A rávágóval szoktam a gyümölcsfákat nyirni ami belefér aszt átvágja gond nélkül és kényelmes is a legnagyobbat vedd ,több méretben van ,az ára közép 5000ft körüli ! :thumbup:
 


  2014.12.22. 18:21  Hozzászólás  Válasz Laci vagyok (57) hsz.-re     Olvasás  
  •   58   
Avatar

terra alapító
 
Nem ismerem a yato ágvágót, viszont villanyszerelő révén elég sok fogót használok, kipróbáltam már a yato-t is, nem mondom hogy használhatatlan, de nem egy cimco minőség. Érezhetően. Vettem egy yato metszőollót is, zöldmetszéshez, ez olyan kis ügyes, hegyes, könnyű. Ezzel meg vagyok elégedve, de azt is hozzá kell tennem hogy cimco csípőfogó minőségnek megfelelő metszőolló még sosem volt a kezemben, így ez az elégedettség is lehet téves.
 


  2014.12.22. 17:57  Hozzászólás  Válasz babip (54) hsz.-re     Olvasás  
  •   57   


---
 
Nekem YATO van (ugyan rávágó), 3-3,5 eFt körül van az ára. Elég jó a minősége!
Nem hiszem, hogy Fiskars annyival többet tud, mint amennyivel több az ára.
 


  2014.12.22. 17:05  Hozzászólás  Válasz babip (54) hsz.-re     Olvasás  
  •   56   
Avatar

terra alapító
 
Szia!
Engedd meg hogy üdvözöljelek a fórumon!

A Fiskars nem hiszem hogy csalódást fog okozni, ha megteheted, szerintem azt vedd meg.
 


  2014.12.22. 15:43  Hozzászólás  Válasz babip (54) hsz.-re     Olvasás  
  •   55   
Avatar

terra alapító
 
Hát így látatlanban elég nehéz megmondani.
Nem tudom pontosan melyikre gondolsz, de a Fiskas kb. egy 10 ezressel drágább :D van belőle powergear II, meg L, meg még valami P verzió is.
Ha látod, akkor azért el lehet dönteni melyik a jobb. Nyílván ha drágább, az legtöbb esetben jobb.
De szerintem 2-4 cm-re bármi jó... 7 ezerért biztos elviszi az olcsóbb.
Szerintem, aztán ha valakinek van tapasztalata, megírja.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2014.12.22. 14:19  Hozzászólás
  •   54   


*
 
Sziasztok
Ágvágó ollót szeretnék venni kb 2-4cm ágak visszavágásához.
Ezt a kettőt néztem
    FISKARS PowerGear (mellévágó)
    Bellota 3547

Szerintetek melyik lenne a jobb?
 


  2014.11.16. 19:55  Hozzászólás  Válasz Alibá (49) hsz.-re     Olvasás  
  •   53   


---
 
Hát igen a megfogalmazások vidékenként mást jelentenek! Mifelénk a kukoricát törik és helyben a tövön fosztják és csak a csövet viszik haza ,a csuhét nem ,aszt a tehén rágta hajdanán ! Ami maradt az az ízík és azzal meg a kemencét fűtöttük ! Még én is fűtöttem a nagyapámmal a kemencében!
 


  2014.11.15. 20:44  Hozzászólás  Válasz gergerg (51) hsz.-re     Olvasás  
  •   52   
Avatar

---
 
Én elhiszem, hogy sokféle fajta kialakításuk lehet és az is igaz, hogy fafaragó szerszámokból rengetegféle van de ez egy kanálfaragó kés ami a fafaragó szerszámokon belül egy nagyon kis csoport. Úgyhogy ezekre kell rákeresni a google-ban és meg lehet figyelni, hogy ennek a fajta szerszámnak az él kialakítása alapvetően ugyanolyan. Tehát olyan nagy különbségek még sincsenek mint a csavarhúzónál. A te képed nagyon hasonlít a kanálfaragó késhez, viszont túlságosan vastag ahhoz a fém része, hogy rendes élet lehessen kialakítani belőle. Ezenkívül miért hegyes a vége? Persze én nem értek a kukoricafosztós témához, de azt sem tartom annyira kizártnak, hogy egy kovács ilyet csináljon valakinek. Bár az tényleg lehetséges, hogy ezt már átalakították és csak később kezdték el használni fosztáshoz.
 


  2014.11.15. 15:48  Hozzászólás  Válasz Bubus (50) hsz.-re     Olvasás  
  •   51   
Avatar

terra alapító
 
:-) Ez esetben ez sem csavarhúzó, mert az enyém nem ilyen. Keressetek rá fafaragó szerszámokra. Elég sok hasonló van. Van amelyik széles, van amelyik keskeny, van amelyik homorú, és van ami hegyes. Akár most a marószerszámok. Azok sem egyformák.
A kukorica fosztós verziót én azért sem nem tartom valószínűnek (bár használhatták erre csak nem annak készült) mert a kukorica fosztás jellemzően kézzel ment, és megy most is. Ha valaki könnyíteni akart, az keresett olyan szerszámot, amivel könnyebb volt. De kétlem hogy egy kovácsmester nekiállt volna kukoricafosztó szerszámot gyártani. Márpedig ez mestermunkának tűnik.

Kép
 


  2014.11.15. 11:33  Hozzászólás  Válasz gergerg (43) hsz.-re     Olvasás  
  •   50   
Avatar

---
 
Az már biztos, hogy kanálvájó kés nem lehet mert kanálvájóm nekem is van és annak a fémrészének a kialakítása nem ilyen.Nem tudom mennyire látszik az éle, de itt látható a nem túl régi késem:
 


  2014.11.14. 20:16  Hozzászólás  Válasz kavicsos64 (48) hsz.-re     Olvasás  
  •   49   
Avatar

terra alapító
 
Így egészen más a helyzet. Akkor ezt nem "kukorica fosztáskor", hanem töréskor használták olyankor, amikor csak a csuhétól megfosztott kukorica csövet törték ki.
Régen (tényleg régen) csuhéstól törték le ("törték be") a kukoricát, aztán otthon a ház apraja-naggya "fosztotta" . /Üsd csak be a keresőbe 'kukorica fosztás' -t és nézd meg a képeket./
 


  2014.11.14. 18:05  Hozzászólás  Válasz Alibá (45) hsz.-re     Olvasás  
  •   48   


---
 
Egy függőleges húzás fentről és kitörhető a cső ,a kampó meg madzagon lógott a csuklón. Nem erővel hanem inkább ügyességgel dolgoztak vele, egyébként modernebb változatom műanyag nyéllel nekem is van itthon. Százas szöget is használtunk madzagra kötve csak rossz volt a fogása ,vagy meg görbitve bele ütve egy darab fába. Vagy olyan verzió is volt, ami teksztil bakelit hegyes háromszög a vastagabb végében lyukkal madzaggal. Felétek nem használtak ilyet a lábon álló kukorica fosztásához?
 


  2014.11.12. 19:00  Hozzászólás  Válasz Alibá (45) hsz.-re     Olvasás  
  •   47   
Avatar

terra alapító
 
Lehet hogy volt aki kipróbálta, de aligha volt könnyebb vele. Viszont jóval veszélyesebb. Föntről lefelé aligha működött, mert csak felgyűrte, alulról vissza meg bele se gondolok mi történhetett volna, ha kiugrik a kampó, egyenesen a csövet tartó másik kéz csuklójába.
 




  2014.11.12. 18:01  Hozzászólás  Válasz kavicsos64 (44) hsz.-re     Olvasás  
  •   45   
Avatar

terra alapító
 
Na és hogyan használták? Kapargaták vele a csuhét? Egyik kézben a cső, másikban a kampó ... és?
 


  2014.11.12. 17:54  Hozzászólás  Válasz gergerg (43) hsz.-re     Olvasás  
  •   44   


---
 
Szerintem meg nem ! Ez egy kukorica fosztó amit azért használtak hogy délután a csuhéj fosztásától ne fájjon az ujjuk , nézd meg a görbe vas nem éles hanem hengeres keresztmetszetű!
 


  2014.11.04. 18:35  Hozzászólás
  •   43   
Avatar

terra alapító
 
Kép

Mariska néni kérdezte, mi lehet ez. A válasz: Kanálvájó kés. Teknőfaragók egyik szerszáma.
 


  2014.10.26. 15:37  Hozzászólás  Válasz Glifozát (41) hsz.-re     Olvasás  
  •   42   


---
 
Nagy tisztelettel köszönöm ! Nem történt semmi ,betettem volna még egyszer! Köszönöm! :-D
 


  2014.10.25. 19:56  Hozzászólás  Válasz kavicsos64 (38) hsz.-re     Olvasás  
  •   41   
Avatar

moderátor
 
Mikor a youtube-ról teszel be videót, ne a böngésző címsorában lévőt másold ki, hanem a videóra jobboldali egérgombbal kattintva a videó url címének másolására kattintva megjelenő linket. Amikor bemásoltad a hozzászólásba, jelöld ki, majd kattints a hozzászólás szerkesztőben a youtubekod nevű gombra. Így nem a link, hanem maga a videó kerül be a hozzászólásba.
Az előnézet gombra (az elküld mellett) le tudod ellenőrizni hogy jó-e.

Ha én néztem el valamit és azért nem látszott mindkét videó, akkor még egyszer elnézést kérek! További jó fórumozást!



 




  2014.10.25. 19:45  Hozzászólás  Válasz kavicsos64 (37) hsz.-re     Olvasás  
  •   39   


---
 
Valami leblokkolja ,és ez már nem az első eset hogy nem is jelenik meg semmi ,nem értem ! :@
 




  2014.10.25. 19:40  Hozzászólás  Válasz Glifozát (36) hsz.-re     Olvasás  
  •   37   


---
 
Akkor majd eszt is légyszi piszkáld helyre !


[youtubekod]https://www.youtube.com/watch?v=DoATI6AHtFo[/youtubekod]
 


  2014.10.25. 19:11  Hozzászólás  Válasz kavicsos64 (35) hsz.-re     Olvasás  
  •   36   
Avatar

moderátor
 
Szia!

Én piszkáltam meg a hozzászólásod, mert csak simán a link volt betéve, nem volt így beágyazva, de én nem emlékszem másik linkre. Légyszives írd be a másik linket is, és hozzáteszem. És elnézést kérek ha én szúrtam el valamit!
 


  2014.10.25. 18:59  Hozzászólás
  •   35   


---
 
Hová lett a másik film? Azon van hova lett felszerelve a möller motor, és hogy hogy néz ki a HEBA kapálógép! :-(
 


  2014.10.25. 09:57  Hozzászólás
  •   34   


---
 
Ha igazán jó kapálógépet akar valaki akkor az robi gyártású legyen ,és honda motorral ,amit 98benzinnel kell járatni, a karbija érzékeny a kiülepedésre amit a 95 okoz. Ha nagyon kényeztetni akarja az ember még a spuri adalékot ajánlom a benzinbe garantáltan meghálálja. Az olcsóbb gépeket inkább kerüljük. Nagyon jók még az ékszíj hajtású gépek egyszerű szerkezetük miatt ,motorokat a möllertől lehet venni hozzájuk olcsón és honda színvonalú motorok, vagy kisebb diesel is feltehető rájuk. Nekem egy HEBA orosz gép van 5,5 möllerrel meglepően jó ,bár nehezen barátkoztam meg vele.
[youtubekod]https://www.youtube.com/watch?v=N_Wj_qD7Aag[/youtubekod]
 


  2014.08.20. 09:28  Hozzászólás
  •   33   


---
 
Időközben eszembe jutott, hogy fuxtecnek van elég jó áras kapálógépe. A többi olcsó márkával ellentétben stabil szervizháttérrel rendelkezik és a láncfűrészes fórumon bármikor elérhető a hivatalos magyar forgalmazó.
http://fuxtec.hu/index.php/component/vi ... l?Itemid=0
Azt a 65 ezret simán megéri.
 


  2014.08.19. 20:00  Hozzászólás  Válasz délkelet (31) hsz.-re     Olvasás  
  •   32   
Avatar

terra alapító
 
Később szoktak lenni a nagyobb leárazások. (Időnként keress rá a nevére és nézd meg az "ÁR-GÉP"-et.)
 


  2014.08.17. 23:07  Hozzászólás  Válasz Alibá (30) hsz.-re     Olvasás  
  •   31   
Avatar

---
 
Szia Ali-bá!
Az jó árnak tűnik, most 94000 körül látom a legolcsóbban. A leárazásról tudsz esetleg valami konkrétabbat? (mikor, merrefelé nézelődjek a neten) Megköszönném, mert én is gondolkozom rota vásárláson.
 


  2014.08.10. 22:10  Hozzászólás  Válasz baby-lon (29) hsz.-re 
  •   30   
Avatar

terra alapító
 
Ezt is nézd meg: GüDE Rotációs kapa GF 600 94369 Ősszel leárazzák. (Nekem 72 000 Ft-ért házhoz hozták tavaly novemberben.)
 




  2014.08.10. 14:42  Hozzászólás  Válasz NyilasMisi (27) hsz.-re 
  •   28   
Avatar

terra alapító
 
500 m2 homokra egy ásó is jó, oda bármilyen gépet vehet. Mondjuk én is egy kis biggs motoros szentkirályit vennék.
 


  2014.08.10. 14:33  Hozzászólás  Válasz Gergely (gergerg) (26) hsz.-re 
  •   27   


---
 
A honda hosszabb élettartamú, de több törődést igényel. A briggs igénytelen, csak apróságokat kell néha venni. 500 négyzet nem nagy terület oda bármi jó. A mikrobit és hasonló gépeket kell kerülni mert azok bitang rosszak. Nem motorikusan hanem az alváz és a hajtásnak nevezett játékszer. Robi 66 vagy szentkirályi dragon 45 jó lesz neki.
 


  2014.08.10. 13:03  Hozzászólás  Válasz baby-lon (25) hsz.-re 
  •   26   
Avatar

terra alapító
 
Arra csak valami kis 4Le gépet vennék, ha lehet honda vagy briggs motorral. De igazából 500m2 bármit is veszel, örökös lesz.
 




  2014.08.10. 11:04  Hozzászólás  Válasz baby-lon (20) hsz.-re 
  •   24   


---
 
Területtől függ. Nekünk 98 óta Robi 66S40 van. Apróságok fogytak (gyertya, légszűrő, berántózsinór, stb.) csak. Most van egy kis olajfogyási gond, de egyébként nagyon megbízható, a mai napig pöccre indul, pedig mindent ezzel kapálok fel és ilyenkor újból előveszem a répa miatt.
http://www.robix.hu/termeklap%20kapa.html
Ha közepes, de nyúzható gép kell akkor ajánlom.
 


  2014.08.10. 11:01  Hozzászólás  Válasz Rhéman (19) hsz.-re 
  •   23   


---
 
Sajnos a mai napig tisztázatlan miért eszi az olajat. Kompresszió van, a henger korához képest szép, az olajlehúzó tavaly ki lett cserélve.
Gergely: Nem 30w van előírva, hanem SAE 30 ami egyfokozatú olaj. Nincs előtte vagy utána W.
 




  2014.08.10. 10:58  Hozzászólás  Válasz NyilasMisi (18) hsz.-re 
  •   21   
Avatar

terra alapító
 
Ha 30w van előírva, te meg 10w-t teszel bele, még szép hogy megeszi. Másrészt ez a szám nem jelent semmit neked, mert csak hideg állapotra vonatkozik.
 




  2014.08.10. 10:43  Hozzászólás  Válasz NyilasMisi (18) hsz.-re 
  •   19   
Avatar

terra alapító
 
Akkor, ha a túlzott olaj fogyás, kopás miatt van, A dugattyú, és a henger fala közt a tömítettséget, átmenetileg javítja a nagyobb viszkozitású olaj. Persze a hideg motornak ez nagyobb terhelés, és előbb-utóbb hozzá kell nyúlni a motorhoz. Csak időt lehet nyerni.
 


  2014.08.10. 10:29  Hozzászólás  Válasz Rhéman (17) hsz.-re 
  •   18   


---
 
A gyári előírás SAE 30 én 10W40-et tettem bele. 40-nél nagyobbal próbálkozzak?
 




  2014.08.10. 09:18  Hozzászólás
  •   16   


---
 
98-as gyártású robi kapálógépbe milyen olajat érdemes venni? SAE 30-at szabályosan eszi. Nem folyik sehol, nyomaték van, prímán működik. 10W40-et lassabban, de szintén megette. Tarlórépát akarok vetni a kézi kapálás meg sok idő lenne.
 


  2014.08.09. 09:11  Hozzászólás
  •   15   
Avatar

terra alapító
 
készül kerti témájú video is, egyelőre ez az első
[youtubekod]https://www.youtube.com/watch?v=FOiX0mKxx9M[/youtubekod]
 


ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég