Szívesen! Úgy tudom, van egy-két hely, ahol megkaphatod, de hogy a pillanatnyi helyzet hogy áll, arról nincs infóm.
Én az ilyeneket mindig személyesen intézem, nem szeretek neten növényt rendelni (ritka kivétellel).
Az általad felsorolt fajtákkal kapcsolatban: mindegyik volt vagy van nálam, de a tapasztalatok eléggé megoszlóak...
Mivel nálam 'valamiért' következetesen mentek tönkre a fák, ezért tulajdonképpen a Top sorozatot már nem tudom jó szívvel ajánlani,
de
hangsúlyozom, hogy másnak
egész más a véleménye erről, tehát ezt az infót ekként értelmezd! A felsoroltakból pillanatnyilag Stanley-m,
Jojom (és Hanitám) van. Na meg persze még egy-két ez-az...
De a Topok szép lassan egyenként kimentek. Az utolsó kettőt az ősszel ástam ki.
Jók lennének, ha az a bizonyos nyavalya nem nyírta volna ki őket.
A Jojo és Stanley ízéről annyit, hogy egyik sem az igazi markáns szilvaíz hordozója.
Nem tudom ezt így érzékeltetni, meg kell kóstolni. Természetesen mindegyikre igaz, de azért leírom, hogy mindkettőt hagyni kell rendesen megérni,
akkor érezhető a legteljesebb aroma. Úgy már rendben van. A Top-ok közül pl. a Topend termése szerintem kifejezetten finomnak mondható
(ráadásul rengeteget és nagyokat terem), amíg semmi nem sanyargatja, nem szól bele az aromák és cukor kialakulásába.
"
Ezekkel szemben is megállja a helyét..." Nem, szerintem nem szemben, hanem bőven mellette!!! Sőt!
Hogy mióta van nálam, annak konkrétan utána kellene néznem, ezt most nem tudom megtenni, a lényeg, hogy fiatal, néhány éve termő fáról van szó.
A Haromát nem ismerem testközelből, arról nem tudok nyilatkozni. A Topend Plus pedig ha jól sejtem, akkor a fent, általam említett Topend.
Tulajdonképpen nem véletlenül hívják szuperszilvának. Tényleg az! Csak ismételni tudom: ha nálam az a bizonyos baj nem szólt volna közbe,
akkor mindenképpen a 'top-on' lenne a fajták között... Fantasztikus tulajdonságokkal bír!
Szerintem nagyon eltalálták a nemesítők.