Elmélkedések az eddigi gyümölcstermesztő tevékenységemről .. Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
Háztáji veteményes, növényei, örömei és bánatai, a gyümölcsös témái, valamint a kertben termesztett vadnövények jönnek ide. NE tessék ide írni módszerekről, pl. gyümölcsfák oltásáról.
  2017.12.30. 12:38  Hozzászólás
  •   0   


---
 
ELMÉLKEDÉSEK AZ EDDIGI GYÜMÖLCSTERMESZTŐ TEVÉKENYSÉGEMRŐL, ILLETVE A TERVEIMRŐL A KÖZELJÖVŐBEN.

Google Earth: - atifoci2 birtok
... elméletileg megmutatja hol is ga/rá /zdálkodok :)


Elöljáróban talán annyit, hogy még mindig a kedvenc hobbim a gyümölcsökkel való foglalatoskodás, de az idei év ...és talán az eddigi tevékenységem is...némileg megváltoztatta a gondolkodásomat, az elképzeléseimet. Az elmúlt 20-25 évben sokat tanultam, de sok minden van amit képtelen voltam megtanulni, leginkább a tanító hiánya miatt. Sajnos hiába olvastam el eddig is sok szakkönyvet, rengeteg cikket sok mindent nem tudtam átültetni a gyakorlatba, mert nekem az jobban érthető, amit gyakorlatban bemutatnak nekem ...nem telefonon, nem e-mailben, hanem közvetlenül, élőben.Így aztán rengeteg hibát követtem el az elmúlt időszakban...de ez most mellékes :)
A „ kisregényhez „ magyarázatként még annyit, hogy a leírtak kizárólag az én véleményemet tükrözik, az én lehetőségeim, tudásom fényében ...csak hogy elkerüljem az olyan hozzászólásokat, hogy ez így vagy úgy jobb lett volna stb.

Az írásaim továbbra is megtalálhatók, csak a kinézete kicsit megváltozott ...
Kép

...s végül:
    sem ez az iromány, sem a gyűjtemény nem jöhetett volna létre a sok jószándékú, segítőkész kertbarát nélkül, NÉLKÜLETEK...ezúton is köszönetet mondok mindenkinek, aki hozzájárult mindehhez. :)

Eddigi működésem képekben: http://indafoto.hu/atifoci/collections
ITT EMLÍTENÉM MEG, HOGY AZ ÍRÁSAIMAT FOLYAMATOSAN SZERKESZTEM, JAVÍTOM MAs SZINNEL A TÉNYLEGES VÁLTOZÁSOK ILL. AZ ELKÉPZELÉSEIM TÜKRÉBEN...!
 
 


  2019.03.20. 20:06  Hozzászólás  Válasz paragramma (179) hsz.-re     Olvasás  
  •   180   
Avatar

---
 
Bocsánat a közbekotyogásért - a Favrené miatt írok csak. Kivételesen tudom, hogy Attila még nem kóstolta, én viszont már régóta eszem. Pár dolog róla: ízre, állagra nekem az egyik kedvencem (nagyon kellemes a cukor-sav aránya, utóbbi nem is annyira jellemző rá; húsa pedig nagyon finom szemcsés, eteti magát). Persze hátrányai is vannak, amikből az egyik, hogy csak rövid ideig tárolható. Inkább közepes vagy kicsi gyümölcsöket terem és a szüretelés időpontját sem egyszerű eltalálni: leginkább az áll a legközelebb a valósághoz, hogy akkor a legízletesebb, amikor a halványzöld színe kezd sárgába átmenni (ez előtt és után is lehet fogyasztani, de ekkor még/már nem olyan finom)
Körülbelül ezek a legfontosabb tudnivalók róla.
 


  2019.03.20. 19:19  Hozzászólás
  •   179   


---
 
Szia! Próbáltalak hívni, de valószínű mindig elfoglalt lehetsz. Körtékről kérdeztem volna. Kóstoltál-e favrenét és bohusné körtét? Volt-e neked hortensia, és nordhauser körtéd? Van valami véleményed róluk?
 


  2019.03.18. 21:10  Hozzászólás  Válasz délkelet (177) hsz.-re     Olvasás  
  •   178   


---
 
Meg egyfajta kényszer is, hiszen az ültetést, a permetezést és a metszést nem bízom rá /meg másra se... / :)
 




  2019.03.18. 21:05  Hozzászólás  Válasz délkelet (175) hsz.-re     Olvasás  
  •   176   


---
 
Amit én utálok : metszési nyesedéket összeszedegetni , elhordani...a sövénynövények ültetése , kiszórt pétisó beforgatása stb...szóval időigényes dolgok, amikkel eddig én kínlódtam.
 


  2019.03.18. 21:01  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (174) hsz.-re     Olvasás  
  •   175   
Avatar

---
 
A segítség biztos nemcsak fázni ment ki a hegyre: miben tudott segíteni neked? (azért örülök, hogy nem egyedül robotoltál!)
 


  2019.03.18. 20:52  Hozzászólás  Válasz délkelet (173) hsz.-re     Olvasás  
  •   174   


---
 
Mivel a szél szinte végig fújt így a lemosózás olyan lett amilyen, ezzel volt leginkább gondom..ill. nemegyszer fáztunk az asszonnyal kint...elég cúgos volt.

Azért van lemaradás , de ennyit bírtam/tunk...mindig ez van...ráadásul most nyögöm a hatását is , de én akartam ennyi fát, úgy hogy csak magamban jajgatok... :angry-banghead:
 


  2019.03.18. 20:44  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (172) hsz.-re     Olvasás  
  •   173   
Avatar

---
 
Jól gondolom, hogy többet sikerült elvégezned, mint ami egy jó héttel ezelőtt - a várható időjárást nézegetve - elképzeltél? (volt olyan nap egyébként, amikor nagyon keresztbe tett az időjárás a munkádnak?)
 


  2019.03.17. 14:20  Hozzászólás
  •   172   


---
 
Némi összegzés mit sikerült megoldani a héten :

- az ültetés egy kajszi kivételével megvan ez kb 30 fát jelent.
- a 250 sövénynek valóból 200 a helyén / 50ősszel, 150 most /..a maradékot egyenlőre visszaföldeltem...
-lemosózás a hegyi kajszik kivételével egyszer megvolt , a kajsziknál marad a ráolvasás...most járnak a méhek...remélem addig nem esik, amig vmelyik este oda nem érek...
- metszés a kerti kajszik és pár nagyobb hegyi kajszi kivételével megvan , azokkal még talán nem vagyok elkésve.
- vadkerítéshez anyag megvan , de legalább a földbe kerülő részt le kellene kérgelni , addig nem lesz felállítva...legalább lesz idő megszervezni ...
- szemzéseket kibontogattam, az almák , szilvák még nem indulnak , meglátjuk. A 2 fajta cserkóból egyik legalább megindult, az őszik elég jó arányban hajtanak, így azt már nem kell csinálnom /nem is nagyon akaródzik... /, a kajszik viszont gáz...valszeg a szalag miatt, sztem befülledtek alatta...ordítani tudnék...és nincs pofám újra vesszőket kunyerálni...ez van.



...hát beindult az év .
 


  2019.03.10. 17:42  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (170) hsz.-re     Olvasás  
  •   171   


---
 
Pénteken meghozták az akácoszlopnak valót , szombaton meg a vadhálót...már csak idő kellene, meg egy motoros földfúró, meg 1-2 kollega , aki segít és remélhetőleg a fele területem / egyenlőre ennyire volt keretem / vadkármentesített lesz...legalább is bízok benne :fejvaka:
 


  2019.03.06. 21:00  Hozzászólás
  •   170   


---
 
Állandóan fúj a szél...jövő hétre meg lehüléseket ,meg esőt mondanak...én meg megyek szabira ültetni , permetezni, metszeni stb...de nem baj, nem számít....áááááááááááááááá
 


  2019.03.05. 20:54  Hozzászólás
  •   169   


---
 
Az elmúlt napokban kibontottam a legtöbb szemzésemet a Stocker szalag alól...igaza volt Mozonak , ahol nem tudott szellőzni ott bizony megmakkantak a szemek , de azért úgy nézem tavaly sem kunyeráltam hiába ;) ...pár nap és jobban meglátszik mi is sikerült...
 


  2019.03.03. 11:28  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (167) hsz.-re     Olvasás  
  •   168   


---
 
A kert metszése- a kajszikat leszámítva- kész. " Hurrá"...ha nem lenne eső jövő héten akkor itt legalább lemosózhatnék / de lesz...a vegyszer meg drága, így valszeg nem kockáztatok/...itt 7-9 fát kellene ültetnem, ha nem tudok permetezni, akkor ezek kerülnek sorra. 10-e után egy hét szabi , na akkor elszabadul a pokol ...:)
 


  2019.02.28. 20:45  Hozzászólás
  •   167   


---
 
A héten már volt a kezemben olló és ásó, de rohadt soknak látszik a meló :( A kerti fák földről elérhető része van megmetszve és a kertben ültetendő fák gödrei kiásva / 2 kivétellel../...ez nagyon kevés...ja és a kisebb kerti fák alját ma beástam nitrogénnel , mondanak mostanában esőt , hadd lóduljanak meg idén...ezt mondjuk a hegyi fáknál is el kellene végezni...
 


  2019.02.15. 16:43  Hozzászólás  Válasz Jani71 (165) hsz.-re     Olvasás  
  •   166   


---
 
Fogalmam sincs , mivel a poloska így is -úgy is kárt fog okozni...csak úgy lehetne védekezni ellene , ha a gyümölcs megszúrása előtt elcsalogatná vmivel az ember és elpusztítaná...sajnos egyenlőre nincs ötletem mivel védekezzek ellene.
 


  2019.02.13. 18:08  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (164) hsz.-re     Olvasás  
  •   165   


---
 
A poloskáknál kontaktban is gondolkodsz, vagy alapvetően csak felszívódó lenne az igazi?
Illetve milyen sűrű permetezési fordulót tudnál elviselni ennek érdekében?
 


  2019.02.13. 16:24  Hozzászólás
  •   164   


---
 
Megjöttek az MTA-tól a Csalomon csapdák. 4 csomag azaz 8 csapda.Alapból a rózsabogárra hozattam, de egyet kipróbálok a bundásbogarakra is, azok úgyis előbb garázdálkodnak. ..aztán majd meglátom fel kell-e használni az összeset az idén / ha nem a fagyóban 1 évig kibírja /...ha jó lesz akkor jövőre már csak az illatanyagot kell hozatni. Kár hogy ezzel minden nincs megoldva...a fő ellenség ugyanis a poloska és az ellen egyelőre nincs ellenszer :(
 




  2019.01.31. 15:38  Hozzászólás  Válasz kedvescimbor (161) hsz.-re     Olvasás  
  •   162   


*
 
Rendben , nincs is ezzel gond.Nekem egyenlőre nincs rá szabad kapacitásom , de a magam módján próbálom javítani a területem talaját ill. a fák kondicióját. A kertben én is beindítottam egy kis komposztálót , meg anyunak is elmondtam, hogy a durva gazokat leszámítva a szerves dolgokat ne rakja a kukába...már ez is valami :)
 


  2019.01.30. 21:52  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (159) hsz.-re     Olvasás  
  •   161   
Avatar

---
 
Tájékoztató céllal írtam, nem azért, hogy kipróbáld. Sokkal egyszerűbb lenne megvenni a kész produktumot a boltban, mint legyártani. Viszont ehhez a fajta komposztteához boltban nem lehet hozzájutni. Mivel azonnal fel kell használni, nem lehet boltban raktározni. Ki fogom próbálni. Először életerős komposztot kell érlelnem. Mikroszkóppal lehet meggyőződni a komposzt és a tea jóságáról. Vagyis arról, hogy sikerült-e felszaporítanunk a hasznos élőlényeket a teában? Mikroszkópom van már, mert a cégtől búcsúajándékként kaptam egyet. Ha sikerül bejutnom egy mikroszkóp oktatásra, akkora a vizsgálatban otthon leszek. Karácsonyi ajándékként megleptem magamat egy akvárium pumpával. Ezzel a levegőztetés is megoldódik.Tehát úgy tűnik jó irányba haladok, a megvalósításban. Talán jövőre lesz már tapasztalatom és többet tudok róla mondani.
 




  2019.01.30. 15:15  Hozzászólás  Válasz kedvescimbor (158) hsz.-re     Olvasás  
  •   159   


---
 
Megnéztem...de valószínüleg nem próbálom ki . A miértbe nem mennék bele :)
Viszont a zöldtrágyanövények használatát folytatom , az elmúlt pár évben csak mustárt használtam , idén csillagfürt és olajretek lesz...és a jövőben is ki fogok több félét is próbálni.Ezen kívül -bevétel függvényében -még a szervestrágyázás.
 


  2019.01.28. 12:07  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (157) hsz.-re     Olvasás  
  •   158   
Avatar

---
 
A Szilárddal mi a komposzttea alatt nem a lében feláztatott komposztot értjük, hanem azt az eljárást amikor a komposztban lévő oxigénkedvelő élőlényeket intenzív levegő hozzáadással felszaporítjuk. Majd ezt kijuttatva a talajra, növényekre, a jótékony élőlények kerülnek túlsúlyba. Amik elveszik az életteret a számunkra káros élőlényektől. Ezt a komposztteát nem lehet palackba zárni, mert ott az oxigénhiány miatt a benne lévő élőlények elpusztulnának. Sőt azonnal ki kell juttatni miután elkészült a tea.Azért hívják ezt komposztteának, mert a levegőbevezetés bugyborékolással jár, lobog a víz, mint amikor teát főz valaki. Azoktól akik használják a módszert jókat lehet hallani. Pl. Monília ellen tökéletesen megvédhető vele a meggyültetvény. A készülékek kereskedelmi forgalomban beszerezhetők, de könnyedén elkészíthetők házilag is:
Így lehet "főzni" a komposztteát, videóval:
 


  2019.01.27. 18:58  Hozzászólás  Válasz Z.Szilárd (156) hsz.-re     Olvasás  
  •   157   


---
 
Oks...igazából amiket hozattam csak a fák egy részénél próbálom ki / nagy mennyiségre nem tudok befektetni / ...a beásandók elsősorban az új ültetések alá , lombra valókat meg még eldöntöm / kb amelyikek megérdemlik :) /
 


  2019.01.23. 07:52  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (155) hsz.-re     Olvasás  
  •   156   
Avatar

---
 
A "Komposzt teat" sose band, ez a lezart palackban tarolt folyadek amugy sem az az igazi levegoztetett "komposzt tea" amire igazan szukseg lenne.
 


  2019.01.22. 20:38  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (144) hsz.-re     Olvasás  
  •   155   


---
 
Ma megjött a cucc , kivéve a Komposztteát , mint kiderült azt nem írtam bele a rendelésbe...na üsse kő.
Még egy 50 kg pétisó van vissza /na az nem rendelem...:) /

...és jöhetnek a növényvédőszerek...ez azért lesz érdekes , mert nincs zöld könyvem, de pár olyant is kinéztem...majd megoldom, remélem :)
 


  2019.01.17. 20:52  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (153) hsz.-re     Olvasás  
  •   154   
Avatar

---
 
Nem értettelek félre :) Igen, rosszul írtam ... épp most kerestem rá: Bactosol volt a régi neve a Biosol fortének.
 


  2019.01.17. 20:47  Hozzászólás  Válasz délkelet (152) hsz.-re     Olvasás  
  •   153   


---
 
Csak azt akartam érzékeltetni , hogy a nagy fáknak már nemigen tudok plusz tápot biztosítani , azok találjanak ott ahol vannak :)

A Biosol és a Bactofil sztem más...ez utóbbi is kapható...pl a Gazdaboltnál is.
 


  2019.01.17. 20:23  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (149) hsz.-re     Olvasás  
  •   152   
Avatar

---
 
"a nagyobb, termőfákat már nemigen akarom tápozni...legyenek élelmesek"... :lol: Ha ez így működik, akkor beszélek én is a fejükkel...
Ha most kaptad a Biosolt, akkor remélhetőleg van készleten. Egyébként ennek régebben mintha más neve lett volna ... (talán Bactofit vagy Bactofil???)
 




  2019.01.17. 20:07  Hozzászólás  Válasz délkelet (145) hsz.-re     Olvasás  
  •   150   


---
 
Ja..a Biosol miatt kellett több mint egy hónapot várnom , mert az nem volt nekik készleten , hiába volt fenn az oldalukon.
 


  2019.01.17. 20:06  Hozzászólás  Válasz délkelet (145) hsz.-re     Olvasás  
  •   149   


---
 
Ahhoz hogy minden fa kapjon mindenből ahhoz sokat kellett volna rendelni mindenből. A szilárdakból csak az új ültetések kapnak , így valszeg azokon látszik a hatásuk...igaz mivel több mindenből is kapnak nem hiszem , hogy ki tudom szűrni melyik hatott igazán...a permetezhetőeket megpróbálom majd könyvelni .
Őszintén szólva a nagyobb, termőfákat már nemigen akarom tápozni...legyenek élelmesek :) Azoknál inkább a növényvédelem lesz a lényeges .Mivel -mint többször is írtam - ez hobby , így az igazán komoly termesztésbe nem akarnék belemerülni...inkább az van , hogy - ahogy új fajtákat , alanyokat is kipróbálok- úgy kíváncsi vagyok ezeknek az anyagoknak a hatására is.
Ja amit kihagytam , az még az, hogy a zöldtrágya növényekből is próbálnék másokat is...ezeknek is lassan utána kellene járnom /lehetőleg úgy, hogy egy helyről több fajtát tudjak rendelni , mert a szállítás nagyon sok pénzt felemészt /
Az tény, hogy a jövőben inkább ezeknek a kipróbálása jobban vonz , mint az újabb fajták utáni hajsza...bár azt úgysem tudom teljesen lekoptatni magamról , de az azért biztos, hogy jelentősen tudom csökkenteni . Valójában már meg is kezdtem , hiszen őszibarackot gyakorlatilag kizárt , hogy a jövőben szerezzek , remélem a tavalyi szemzésekből marad...és a cserkó-meggy-szilva trió különálló faként kizárt , hogy bővüljön, sőt...a meglevőkbe 1-2 átalakítást még tervezek idén , de jövőre már nem szeretnék ezekkel sem foglalkozni.Az alma-körte-kajszi vmennyire fejben lesz , de itt meg csak és kizárólag a kipécézett fajták / csak azért , hogy legyen még több azért nem fogok újakat szerválni/.
 




  2019.01.17. 19:17  Hozzászólás  Válasz Jana11 (146) hsz.-re     Olvasás  
  •   147   


---
 
Értékhatár nincs, csak a súly amit írsz is, az max 100kg :wave:
Ami kombinációt írsz az mindenkor érvényes. ;)
 


  2019.01.17. 19:06  Hozzászólás
  •   146   


---
 
délkelet, szeretném megkérdezni, ha van infod róla,vagy bárki más tudja esetleg, hogy az ingyenes szállítási napon
is van vagy nincs mennyiségi és értékbeli kötelem?
Ugyanis alapesetben a Gazdabolt 50.000,- Ft érték fölött és max 100 kg súlyhatárig hirdet ingyenes szállítást.
Tehát mindkét feltételnek meg kell felelni.
Most például én ha ingyenes lenne a szállítás, nagyobb súlyt kérnék /kb. 2-300 kg zsákos trágya, műtrágya/ és kisebb érték lenne, mint az 50.000,- Ft.
 


  2019.01.17. 17:03  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (144) hsz.-re     Olvasás  
  •   145   
Avatar

---
 
Humuszolt vagy HuminPowert én is rendelek, a Biosolon gondolkodom még hétfőig (a gazdaboltos ingyenes szállítási napig). Marhajó is tervben van még egy zsákkal.
Hogy fogod kiszűrni, hogy mi válik be leginkább? Tervezel valami kontrollt, vagy minden fa kap mindenből?
 


  2019.01.17. 16:00  Hozzászólás  Válasz délkelet (139) hsz.-re     Olvasás  
  •   144   


---
 
Tegnap a Greengazdánál is leadtama megrendelést , Humuszol ,Diagro kovaföld , Komposzt tea , Seawinner alga , Bioplasma algatrágya , Meliorit ll , és Huminit-Dudarit ...persze ezekből is kisebb adag.
Még veszek majd 50 kg pétisót egy ismerős nagytermelőtől és a tápanyag beszerzést ezzel befejezem.
Úgy gondoltam , hogy az idei ültetéseknek amit csak lehet megadok , a vadkáros és egyéb nehezen mozduló fákat ill. az eddig túlterhelt és láthatóan legyengült őszibarackjaimat szerves trágyával / amennyi jut rájuk / ill. a pétisóval megtuningolom...majd vegetációban meg ezekkel a folyadék kutyulmányokkal...aztán jövő évtől csak szerves trágya ha lesz rá keret ill. lesz honnan hozatni.
Még a növényvédő szerek lesz egy jó kis kiadás...lassan azokat is összenézem.
Ha idén lesz vmi plusz zsozsó akkor a vadkerítésé lesz a prioritás .
 


  2019.01.17. 15:46  Hozzászólás  Válasz Alibá (142) hsz.-re     Olvasás  
  •   143   


---
 
Emlékszem igen...ki is voltam tiltva miatta a Fórumról...
Majd vmi hasonlóval megpróbálkozok én is.
 


  2019.01.16. 18:20  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (141) hsz.-re     Olvasás  
  •   142   
Avatar

terra alapító
 
Mozo az őszibarackosban a molyokra és a tetvekre vonatkozóan ajánlott egy módszert, növényeket rothsztani tartályban és azzal permetezni. Talán a poloskákra is alkalmazható:

" lehet kutyulni . A csalán és a hagyma a hagymaszár a legjobb de gyakorlatilag bármilyen zöld részt lehet bontani benne ( fű , bodzahajtás , pitypang vagy ami éppen van akár vegyesen is ) mivel amint tudjuk a molyok az ilyen petézési , utódszaporítási helyekre nagyon finnyásak és csak a nekik tetsző növényre petéznek . Ha egy másik növény szagát felvisszük az adott növényre akkor jó eséllyel megzavarjuk az érzékszerveiket és elbizonytalaníthatjuk , hogy tényleg jó növényre petéznek-e .

Én mikor ilyet használtam azt tapasztaltam hogy olyan 1 hét kellet mire teljesen elment a szaga persze ez függ a létől is ...mi van benne milyen töménységű ... ha valaki nagyon variálni akarja akkor az érés közeli permetezéseket lehet akár egy fűlével csinálni ami nem olyan penetráns mint a csalán . Amúgy permetezés után szagolgatni kell így be lehet tájolni , persze a rovaroknak jobb a szaglásuk lehet hogy mi már nem érezzük de azok még igen . Amúgy a levéltetű ellen is hatásos persze idejében kell kezdeni megelőző jelleggel mert ha már berakódtak akkor nem ér semmit."
(Emlékszel még a 'Biostimulátor' heccre?)
 


  2019.01.16. 16:10  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (140) hsz.-re     Olvasás  
  •   141   


---
 
Ma megrendeltem a Rózsabogár csalomon csapdákat...egyenlőre 4-et , majd meglátom hogy válik be.
Vmit azért a poloskákra is ki kell találni.
 


  2019.01.14. 20:58  Hozzászólás  Válasz délkelet (139) hsz.-re     Olvasás  
  •   140   


---
 
Nincs...igazából csak próbálkozok ezzel -azzal. Nézegetem a Gazdabolt ill. a Greengazda termékeit talajjavítás, növénykondi ügyben...párat kipróbálok, persze nem a teljes állományon. Leginkább az idei ültetésekben.
 


  2019.01.14. 20:52  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (138) hsz.-re     Olvasás  
  •   139   
Avatar

---
 
A Biosolon erőteljesen elgondolkodtam, de végül mégsem vettem (talán már bánom is kicsit). Bár januárban(?) az elmúlt években volt még egy plusz ingyenes szállítási nap. Van már egyébként tapasztalatod a Biosol használatával?
 


  2019.01.14. 20:06  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (130) hsz.-re     Olvasás  
  •   138   


---
 
Ma , másfél hónappal a rendelés után befutott a Gazdabolt szállítmánya ...:)Egy 25 kg s Biosol Forte , 2x 10 kg Szuperfoszfát / kizárólag alaptrágyának / , 1 l Amalgerol és 3 kg Humin Power G volt benne.

Most még a Greengazda oldalról szemezgetek , a Huminit-Dudarit mellé esetleg 1-2 dolgot / igaz itt sajnos nem lesz occsó a szállítás...de idén egy életem- egy halálom /
 




  2019.01.08. 21:25  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (133) hsz.-re     Olvasás  
  •   136   
Avatar

---
 
Januar 7 es februar 8 kozott 6% kedvezmenyt adnak Csalomonek a csapdak arabol. Csak szolok...
 


  2019.01.08. 21:12  Hozzászólás  Válasz délkelet (134) hsz.-re     Olvasás  
  •   135   


---
 
Nálam sajnos nem ez van , a rózsabogarak már előbb elkezdték, mint a poloskák és szte ugyanannyi károkozással...gyakorlatilag amit meghagy az egyik azt elpusztítja a másik....viszont amig a rózsabogarak ellen van remény a védekezésre addig a poloskákra nincs...egyenlőre...nem tudom az indexen írt Mozó, a csalános-hagymás koktél mennyire használna...persze érésben nem hiszem hogy jó ötlet lenne...
 


  2019.01.08. 20:31  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (133) hsz.-re     Olvasás  
  •   134   
Avatar

---
 
Én a rózsabogárral még csak-csak elvagyok, inkább csak a körtében tesz kisebb kárt (az őszibarackban elhanyagolható). Viszont a poloskák már két év óta tetemes pusztítást okoznak. Erre kellene valami megoldást találnom, mert ez nem állapot. Próbáltam ilyen-olyan sk. csapdát, de semmit nem fogott. A szőlőhöz vett sűrű szövésű háló is csak részben vált be, ráadásul abból kevés is van és nem mindegyik barackra lehet ráhúzni. Nagy valószínűséggel az idén kénytelen leszek valami rovarölőt használni ellenük (mondjuk Karate), bár szívesebben választanék valami más megoldást (ha lenne)
 


  2019.01.08. 19:58  Hozzászólás  Válasz Z.Szilárd (128) hsz.-re     Olvasás  
  •   133   


---
 
Úgy gondoltam 3 ilyen csapdát rendelek majd tavasszal...egyenlőre próbaképpen , nem egyszerre rakom ki őket , hanem a hatóidejük függvényében követem az érésidőket. Kár , hogy nem tömbösen vannak az őszik , úgy gondolom hatékonyabb lenne.
 




  2019.01.07. 18:47  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (130) hsz.-re     Olvasás  
  •   131   
Avatar

---
 
Na ez jo hir :). Arra vigyazz, hogy a gyokerzet beoltasa utan 4 hetig szisztemikus gombaolot ne hasznalj a gazdanovenyen, mert erosen akadalyozza a kapcsolat letrejottet. Viszont ha mar egymasra talaltak, utana -hatoanyagtol fuggoen- valtozo mertekben neheziti a gomba fejlodeset de el mar nem pusztitja a gombat. Legalabbis kulonbozo novenyeken vegzett kiserleteknel ezt olvastam.
 


ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég

cron