Fák, bokrok, virágok, és ami közöttük van! Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
  2019.04.06. 21:50  Hozzászólás
  •   19395   


---
 
Holnap megyek a Dunára. Ott lesznek már, néhány maradt télen is. Nem fagyott be, enni tudtak...


Gém a stégnél.jpg
------------------------
Megtekintve 11614 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.04.05. 22:42  Hozzászólás
  •   19394   


---
 
Kedvencem a Kis Dunáról a barna kánya!

Barna kánya.jpg
------------------------
Megtekintve 11653 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.04.04. 22:09  Hozzászólás
  •   19393   


---
 
No, még egyet a kuvaszokról! Olyan erős némelyükben az ősi ösztön, hogy nem egy szuka van, amelyik ősszel téli fészket ás a családnak. Akkor is, ha nincs kölök, és akkor is, ha magában van. Mert ez a gének parancsa. Jön a tél, a fészek kell!

Kuvasz Lajosmizse téli fészket készít a családnak 2016.jpg
------------------------
Megtekintve 11696 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.04.03. 23:14  Hozzászólás  Válasz hozzaszolo (19391) hsz.-re     Olvasás  
  •   19392   


---
 
Szia Hozzászóló!

Valóban, a német juhászt nem képzik jószágőrzésre, legalább is mifelénk nem. Elvileg ugye juhász kutya, de hát nem tudom mennyire őrzik ezt a gének. A kuvasz területvédő és őrző, és mindig a jószág őrzése volt a dolga, ezer éve van a génjeiben. Sajnos az életterük beszűkült, nem tudom létezik e még valahol, hogy reggel elindul a gulyás, kinyitják a kaput, és a marha kiballag a gulyával a legelőre, majd délután visszaballagnak, és minden jószág megy a saját kapujához. Az én gyerekkoromban még a konda is így ment, ma már nem hinném,hogy létezik a kondás, és a szabadon lévő konda. A juhászat ugyan van, olvastam, hogy az aranysakál - toportyán - milliárdos károkat okoz a gazdáknak, de azok igazából leszarják, mert a vadgazdaság kifizeti nekik. Szerintem azt a bárányt is kifizettetik, ami meg sem született. Szarnak azok a kuvasszal bajlódni, pedig egy nagy akol tájékán ha 3 kuvaszt tartanának, onnan egyetlen bárányszőrt sem vinne el a toportyán. De hát manapság állatgyárak vannak, és sok helyen karvastagon szarnak mindenre, meg mindenbe. Nem egy öröm, ez rossz világ a kuvaszra. Talán külföldön - Erdély, Németország - jobb soruk van, és a számuk is több, mint ennem az országban. Elég nagy baj ez, szomorú. Ők egy német tenyészet kölkei, jobb soruk van, mint a fajta hazájában.

Kiskuvaszok szigor.jpg
------------------------
Megtekintve 11744 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.04.03. 11:52  Hozzászólás  Válasz Spoli (19390) hsz.-re     Olvasás  
  •   19391   


---
 
Szia Spoli!
Biztosan említettem korábban, hogy apám erdész volt és mi közvetlenül a város szélén laktunk egy erdészházban, amihez még tartozott egy külön kert és mintegy másfél hold kukoricaföld. A kert és a kukoricás végében már az erdő kezdődött. Később aztán a város terjeszkedett és beépítették azt a területet is. De amíg csak mi laktunk ott, addig egy legalább 800 négyszögöles léckerítéssel körbekerített udvarunk és almáskertünk volt. A telken gazdasági épületek is voltak istállóval és disznóólakkal. Még iskolás koromban hozzánk került egy kis őz amit cumisüveggel felneveltünk és ő is családtagként élt velünk, bejárt a lakásba is. A kuvaszunk első perctől kezdve tudomásul vette az őz jelenlétét és soha nem bántotta, jóban voltak egymással. Egyszer aztán máig nem tudom hogyan, de apám egy kiképzett német juhász rendőrkutyával állított haza, gondolván, hogy ekkora portán elfér két kutya is. Mi öcsémmel gyerekként rendkívül boldogak voltunk és állandóan a rendőrkutyát egrecéroztattuk és csodálkoztunk elképesztő fegyelmezettségén. Igen, de ez a fegyelmezettség csak addig tartott amíg a kutya a nyitott ablakon keresztül észre nem vette az őzet az almáskertben. A mi fegyelmezett német juhászunk gyönyörű ívben repült ki a nyitott ablakon és üldözni kezdte az őzet, és egyáltalán nem hallgatott ránk. Az ősi vadászösztön mindennél erősebben előtört belőle. Nagy nehezen megfogtuk az őzet is és a kutyát is. Abban bíztunk, hogy idővel a kutya megszokja az őzet és nem lesz semmi gond. Nem így lett! Fájó szívvel apám visszavitte a német juhászt és soha nem is kísérleteztünk többet. Amikor a Fickó kuvaszunk megöregedett és elment közülünk, ismét kuvasz került a házhoz, és ismét nem csalódtunk.
 


  2019.04.02. 23:38  Hozzászólás  Válasz hozzaszolo (19389) hsz.-re     Olvasás  
  •   19390   


---
 
Szia Hozzászóló!

Valóban, idegen jószágot nem tűrt meg az udvarban. Nekünk nem volt abban az időben más jószágunk, így nem tudom ahhoz miként viszonyult volna. Az "átvonuló" macskákat csak elzavarta, soha nem bántotta. Amint a macsek a kerítés tetején volt, már nem volt téme, mehet, amerre lát, nem hajszolta. De a szomszéd két tyúkját, amelyik átjött valahogy, és visszamenni nem tudott, kinyírta. Ha visszamentek volna, békén hagyja, csak elkergeti. A leszálló galambot is elzavarta, sőt, egy későn startolót a levegőbe ugorva le is csapott. Sajnos a sündisznók evolúciós stratégiája a kuvasznál nem jött be. Jött a süni, a kuvasz megugatta, hogy tűnkön el. A süni meg megállt, és összegömbölyödött. A kuvasz odament, és meglökte az orrával, hogy menjen a francba. Az meg megszúrta. A kuvasz pedig széttépte. Tüskéstől, mindenestől. Néhány sünt sikerült megmenteni, mert hamarabb vettem észre, mint Oszi. A görény levadászása azért sportértékes, mert az fürge, jól rejtőzködő kisragadozó!
Szóval a területén kívül mindent szabad, de a területén ő az úr. Ha ezt nem tartja be valaki, a kuvasz ilyen:

Kuvasz támadás előtt.jpg
------------------------
Megtekintve 11822 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.04.01. 09:01  Hozzászólás  Válasz Spoli (19388) hsz.-re     Olvasás  
  •   19389   


---
 
Szia!

Nálunk is családtagok voltak, és rengeteg emlékünk van a házőrző munkájukról. Biztosan emlékszel rá a régi időkből amikor nem nagyon lehetett húst kapni. Nálunk ezt úgy oldották meg, hogy rengeteg csirkét neveltünk és azt ettük. Egyik nyáron nagy méreg volt, hogy tűntek el a csirkék. Nem nagyon vettünk észre semmit csak a csirkék fogytak. Egyik reggel aztán amikor felébredtünk oda volt téve a bejárati ajtó elé a lábtörlőre egy hatalmas görénytetem. A mi Fickónk egykedvűen szundikált a teraszon, ügyet sem vetve arra a nagy hű-hóra amit a család csapott, de azért a szeme sarkából figyelte, hogy meg lesz-e a dicséret, amely természetesen nem maradt el. Korlátlan úr volt a mi "birtokunkon", annyira, hogy a más macskája sem jöhetett hozzánk, de a miénket és annak kölykeit családtagként kezelte.
 


  2019.04.01. 01:08  Hozzászólás  Válasz hozzaszolo (19385) hsz.-re     Olvasás  
  •   19388   


---
 
Családtagunk volt! Kopjakövi Agancs néven törzskönyvezték, nekünk leggyakrabban Oszi volt a hívóneve. Kuvasz kan, marmagasság 76 centi, súly 74 kiló. Előszeretettel hevert a bejárati lépcső mögött, a kaputól így nem lehetett látni, mert olyan szögben volt a lépcsőfeljáró takarta.
Egy késő este, úgy 11 felé hirtelen iszonyatos robajt, rohanó léptek zaját, és Oszi nagyon mélyről jövő, torokhangon való ugatását hallottam. Nem is ugatás volt, valami olyan dühödt mély morgás, amit nem lehetett félreérteni. Kivágtattam, persze ajtó kinyit, satobbi, Oszi kb. két méteresre magasodva támaszkodik a kerítésen, áll a hátsó lábain, és eszeveszetten morogva ugat. Percek teltek el, amíg annyira megnyugtattam, hogy lejött a kerítésről, és hozzám jött. Néztem, a szájából valami lógott, és a szőre a pofáján véres volt. Miután megnyugtattam, jobban megnéztem, elemlámpát is kihoztam, ami lógott, a a fogairól lógott, és valamiféle kabátdarabok, véres rongycafatok voltak. Lemostam a pofáját, a kutyán semmi sérülés nem volt, de a fogai véresek voltak. No, kb. 10 perc múlva azt is hagyta megtisztítani. Utána visszafeküdt a helyére, és nyugton volt.
Reggel megnéztem a kaput mégegyszer. Az történt, hogy valaki benyúlt a kapun, a rácsok között, és megpróbálta kiemelni a kapu kitámasztó rudat, hogy így be tudja lökni a bezárt kaput. Az kuvaszt nem láthatta a lépcső miatt. Az alvó kutya kb. 7 méter távolságra odarobbant mielőtt a valaki ki tudta volna venni a kezét - nem volt rá ideje, míg a kutya odaért - és rámart a benyúló kézre. Szakadt ott minden, kabát, ing, és hús, a bejutni akaró csak így tudott elmenekülni. Szóval a kuvasz egy kincs, nagyon meg kell becsülni, de ha munkáról van szó, az a jószág nem viccel!
Ő volt Kopjakövi Agancs, alias Oszi. Családtag!

Oszi.JPG
------------------------
Megtekintve 11943 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.31. 22:51  Hozzászólás
  •   19387   


---
 
DSCN8759.JPG
------------------------
Megtekintve 11973 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.31. 22:45  Hozzászólás  Válasz hozzaszolo (19385) hsz.-re     Olvasás  
  •   19386   


---
 
Szia Hozzászóló!

Így van, a kuvasz ha őrzésről van szó, nem ismer tréfát. Picit sem.
Sajnos amit írtál, annak komoly alapja van, nagyon beszűkült az élettere, és egy figyelmet igénylő kutya. nagyon elfogyott az élettere! :(
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.31. 09:22  Hozzászólás  Válasz Spoli (19384) hsz.-re     Olvasás  
  •   19385   


---
 
Szia Spoli!

Szép emlékeim vannak a kuvaszokról, hiszen a szüleimnek huszonvalahány éven keresztül egymás után két kuvaszuk volt. Nagyon szerettük őket és ők is minket. Feltétlenül engedelmesek voltak és a kapun kívül senkit nem bántottak. Póráz hiányában öcsém egy cukorspárgával vitte el oltásra és semmi baj nem volt vele. De hozzánk bejönni nem lehetett senkinek, ha mi nem voltunk ott. Egyszer még abból is baj lett, hogy apám kollégája késő este jött hozzánk egy üzenettel, és amikor meglátta, hogy kijöttünk a házból, feltette a kezét a kapufélfára. Nagy hiba volt, az addig csak figyelő kutya azonnal megharapta. Behívtuk és bekötöztük a kezét.
Éppen most olvastam itt a neten, hogy annyira lecsökkent a kuvaszok száma, hogy a veszélyeztetett kategóriába kerültek.
 


  2019.03.30. 23:30  Hozzászólás
  •   19384   


---
 
Marmagassága 80 centi, súlya 75 kilogramm
Jámbor, és fegyelmezett, csak a területére ne lépj, mert akkor azt teszi, ami a dolga.
Hisz Kuvasz!


DSCN8757.JPG
------------------------
Megtekintve 12092 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.29. 23:45  Hozzászólás
  •   19383   


---
 
Szeretem ezeket a villamosokat. A CAF a spanyol villamos.

DSCN6776.JPG
------------------------
Megtekintve 12103 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.28. 23:16  Hozzászólás
  •   19382   


---
 
Megint rontott duplázás. Bocsánat.
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.28. 23:16  Hozzászólás
  •   19381   


---
 
Arany János verse így kezdődik: Allegoria "Sirt az ég egyik szemével, A másikkal nevetett; Páros ívű szép szivárvány. Koszorúzta keletet:"
No, ez a szivárvány nem páros ívű, nem is keletet koszorúzza, de szép.. (Nyugatii irányú a kép..


DSCN8706.JPG
------------------------
Megtekintve 12167 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.28. 23:05  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (19379) hsz.-re     Olvasás  
  •   19380   


---
 
Sajnos evvel nehéz lenne vitatkozni. Ugyanis a tények nem az ellenkezőjét igazolnák.. :( :(
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.28. 10:56  Hozzászólás  Válasz Spoli (19377) hsz.-re     Olvasás  
  •   19379   
Avatar

rendszer admin
 
Mert sajnálatos módon az emberi hülyeségnek, és bunkóságnak nincsen határa ... :(
Pár nap, egy-két hét, és már nem is látszik rajta, hogy valaha is felújították ... :(
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2019.03.27. 23:01  Hozzászólás
  •   19377   


---
 
Igen kérem, ez egy felújított kettes villamos, nem küföld, Budapest! Csak azt nem értem, hogy ha ilyen is lehet, akkor miért nem ilyen a többi is... Na jó nem mind talán, de a többség...


DSCN6840.JPG
------------------------
Megtekintve 12271 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)




  2019.03.26. 23:03  Hozzászólás
  •   19376   


---
 
Fényvillamos, amikor nem fénylik, mert nappal van, és nem világít a hálózat rajta. Csak látszik.


DSCN6830.JPG
------------------------
Megtekintve 12326 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.25. 23:12  Hozzászólás
  •   19375   


---
 
Tegnap még itt volt, de mára megszökött a Tavasz! Nyári vizinövénnyel csalogatom vissza!


DSCN6598.JPG
------------------------
Megtekintve 12382 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.24. 23:14  Hozzászólás
  •   19374   


---
 
Ez kérem egy valódi Sombrero Mexicoból! Valóban onnan, és kb. 14000 km.t utazott, amíg hazaért! Nem postán, nem csomagban, a tulaj hátán és a fején!


DSCN6621.JPG
------------------------
Megtekintve 12450 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.23. 23:03  Hozzászólás
  •   19373   


---
 
Amikor a Nap a vízben kel fel...

DSCN6448.JPG
------------------------
Megtekintve 12490 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.23. 00:14  Hozzászólás
  •   19372   


---
 
Füge vagyok a Duna partról!


DSCN6454.JPG
------------------------
Megtekintve 12509 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)




  2019.03.22. 16:00  Hozzászólás  Válasz délkelet (19369) hsz.-re     Olvasás  
  •   19370   


---
 
Köszönöm szépen, megnézem!
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)




  2019.03.21. 23:57  Hozzászólás
  •   19368   


---
 
Ezt a valamit szeptemberben találtam a Városmajorban egy fán. Tudja valaki What The Fuck is it? Jó, valamiféle gomba. De miféle? :alvaka: :alvaka:

DSCN6415.JPG
------------------------
Megtekintve 12658 alkalommal.



DSCN6416.JPG
------------------------
Megtekintve 12658 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.20. 23:47  Hozzászólás  Válasz Spoli (19364) hsz.-re     Olvasás  
  •   19367   


---
 
Ma túl sokat hibázok.. :angry-banghead:
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.20. 23:47  Hozzászólás  Válasz Spoli (19364) hsz.-re     Olvasás  
  •   19366   


---
 
Lesi mi is lesz a menűben...

DSCN6084.JPG
------------------------
Megtekintve 12720 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.20. 23:47  Hozzászólás  Válasz Spoli (19364) hsz.-re     Olvasás  
  •   19365   


---
 
Hibás hozzászólás
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.20. 23:43  Hozzászólás
  •   19364   


---
 
Halfarkas alias kormorán, alias kárókatona..

DSCN6085.JPG
------------------------
Megtekintve 12772 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.20. 00:18  Hozzászólás
  •   19363   


---
 
DSCN5867.JPG
------------------------
Megtekintve 12825 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.17. 23:58  Hozzászólás
  •   19362   


---
 
Fénypászmák Buda felett:

DSCN5925.JPG
------------------------
Megtekintve 12883 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.16. 23:28  Hozzászólás
  •   19361   


---
 
Régi kedvenceim..

Gőzösök.jpg
------------------------
Megtekintve 12907 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.16. 23:25  Hozzászólás  Válasz hozzaszolo (19359) hsz.-re     Olvasás  
  •   19360   


---
 
Szia Hozzászóló!

Valóban, egyre kevesebben vannak. A fészkeiket is leverik, az emberek nem tűrik meg maguk között a fecskét. Nekik hangos, és piszkos. Nem kommentálom, joggal nem tűrné el a moderátor. A szúnyogírtást nem tudtam, elképzelhető az is. Nagyon szomorú, hogy fogynak, és fogynak.
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.16. 11:40  Hozzászólás  Válasz Spoli (19358) hsz.-re     Olvasás  
  •   19359   


---
 
Szia!

Egyre kevesebben vannak. Állítólag a rendszeres vegyszeres szúnyogirtásnak komoly szerepe van abban, hogy már alig vannak.
 


  2019.03.15. 22:21  Hozzászólás
  •   19358   


---
 
Várom őket.. Már nehezen...

Fecske.JPG
------------------------
Megtekintve 12976 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.13. 21:55  Hozzászólás
  •   19357   


---
 
Ma csak ennyire futja, bocs..

Jó duma.jpg
------------------------
Megtekintve 13037 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.12. 23:50  Hozzászólás
  •   19356   


---
 
Ez egy példabeszéd. Van, hogy komolyan kell venni, és van, hogy nem. A konklúzió véleményes.

Rácseszés sajnos igaz.jpg
------------------------
Megtekintve 13019 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.12. 00:04  Hozzászólás
  •   19355   


---
 
És még egy sorozatfelvétel, egy golfozó hölgy elüti a labdát. Érdekesség csupán: a kilencedik képen ér az ütő a labdához, a tizedik kockán a labda már sehol a látótérben.. Igen komoly az erő, amivel ütik, és nagy sebességgel indul a röpte a lasztinak..

DSCN0331.JPG
------------------------
Megtekintve 13050 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.10. 23:45  Hozzászólás
  •   19354   


---
 
Itt látni, hogy valójában mekkora adag! Bud Spencer sajnos nem volt ott, úgyhogy nekünk többünknek kellett megenni, pedig valószínűleg neki magának készült! :lol:

DSCN0299.JPG
------------------------
Megtekintve 13065 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.09. 23:23  Hozzászólás
  •   19353   


---
 
"Nem kanári adag..."


DSCN0300.JPG
------------------------
Megtekintve 13088 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.08. 23:19  Hozzászólás
  •   19352   


---
 
Oszt még egy sorozatfelvétel.. Így járunk..


DSCN0123.JPG
------------------------
Megtekintve 13075 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.07. 23:54  Hozzászólás
  •   19351   


---
 
És igeeennn.. Erre várunk....

DSCN0599.JPG
------------------------
Megtekintve 13090 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.07. 00:06  Hozzászólás
  •   19350   


---
 
Ez egy sorozatfelvétel. Az expozíciós idő képenként 1/250 sec azaz a 16 kockára sacc/kb 0,25 másodperc lehetett. Nyilván a számolásom kicsit nem annyira pontos, de ez a kocsi ezalatt az idő alatt láthatóan - hisz az oszlop jól pozicionálja - becslésem szerint 6 métert haladt előre. Az összes tévedési lehetőségem és a csökkentő tényezőt is figyelembe véve ez a verda úgy 90 km/h sebességgel mehetett. (A nyers számítás szerint 120-al, de annyival biztos, hogy nem ment.) Képileg itt van a bizonyítéka annak, hogy ha csak 72-vel mennél, és egy másodpercre kihagysz, akkor 20 métert azaz kb. 4 kocsi hosszat vakon vezettél. Ez a kocsi legalább 90-el ment, nála ez az érték 30 méter lehetett.


attachment=0]DSCN0121.JPG[/attachment]


DSCN0121.JPG
------------------------
Megtekintve 13164 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)




  2019.03.05. 23:43  Hozzászólás
  •   19348   


---
 
Néhány éve ő volt az asztalos inasom. Sajnos nincs már.. :( :(


Behemót az asztalosinas.jpg
------------------------
Megtekintve 13112 alkalommal.

[attachment=0]
 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.04. 23:38  Hozzászólás
  •   19347   


---
 
Ezt a képemet keresem régóta! Az egyik kedvencem! Én büszke vagyok rá, mert élesben, valós körülmények között készült!

DSCN1962_011.JPG
------------------------
Megtekintve 13097 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


  2019.03.03. 22:44  Hozzászólás
  •   19346   


---
 
Holnap...

Hétfő.jpg
------------------------
Megtekintve 13068 alkalommal.

 
'Non est ad astra mollis e terris via". (Seneca)


ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron