Terratorium fejlesztések, változások Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
A fórum fejlesztéseiről, és az új dolgokról találtok itt hasznos információkat. Az egyes leírások érthetővé, és könnyen kezelhetővé teszik azok használatát. Ugyanitt lehet jelezni új ötleteket, melyek hasznos részei lehetnek a fórumnak.
  2015.07.30. 12:19  Hozzászólás
  •   273   
Avatar

rendszer admin
 
Automatikus frissítés, és új hozzászólás kijelzés a böngésző lapfülön

Új fejlesztés van tesztüzemben az oldalon, ami jelenleg csak a fórumon működik!
A fejlesztés lényege, hogy ha be vagy jelentkezve, a lapfülön is látszik, van-e az utolsó látogatásod óta újabb hozzászólás akkor is ha nem vagy az oldalon, mert éppen másik oldalt olvasol/használsz (hasonlít a facebook-hoz).
A jelenlegi beállítással 5 percenként frissít a kijelzés.

Kép

Nem működik, ha a portálon vagy, és nem működik, ha a topikban a témát olvasod, vagy új hozzászólást írsz.

Mivel ez csak a fórum területén működik (egyenlőre), ezért ha másik oldalt nézegetsz, a fórum elhagyása előtt az adott topikból ki kell lépni.

Kép

A képen látható, hol találjátok a navigációs linksort, és a Portál kivételével bármelyikre klikkelve (ajánlott az utolsó), olyan helyzetben hagyhatjátok el az oldalt, ahol automatikusan frissülni tud.
Így másik oldalt, vagy oldalakat használva - nézegetve csak néha ránéztek a fülre, és láthatjátok, hogy van-e újabb hozzászólás.

Szeretnénk, ha véleményeket írnátok akár azért, mert tetszik, akár azért, mert nem tetszik, esetleg ezzel kapcsolatos ötleteket is várnánk.
Szükség lenne a véleményetekre, hogy egyáltalán alkalmazzuk, tovább fejlesszük, vagy inkább hagyjuk el ezt a fejlesztést
:)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.07.24. 08:51  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (270) hsz.-re     Olvasás  
  •   272   
Avatar

---
 
Köszönöm, ez így nagyon jó! (Egyébként én már csak ilyen vagyok: abban is tudok segíteni, amihez nem is értek :-D )
 


  2015.07.24. 07:13  Hozzászólás  Válasz délkelet (268) hsz.-re     Olvasás  
  •   271   
Avatar

rendszer admin
 
Köszönöm az észrevételed, mert ennek segítségével találtam egy környezeti problémát a fórum motorba! :)

Alap helyzetben ha valaki kapott egy Privát Üzenetet, akkor (ha engedélyezve van az oldalon a felugró ablak a Kivételek között) megjelent egy pop-up ablak, hogy van új Privát Üzenetet. Ha nem volt engedélyezve, akkor csak szimplán jelezte.

Neked köszönhetően véletlen vettem észre, a program úgy volt megírva, hogy ezt viszont csak egyszer tette meg függetlenül attól, hogy valaki megnézte, vagy nem nézte meg a kapott üzenetet. Így aztán vannak olyan felhasználók, akik vagy nem foglalkoztak a felugró ablakkal, vagy annak híján nem is vették észre, hogy közben üzenetet kaptak, vagy úgy gondolták, majd később megnézik. De mivel többet már erre nem figyelmeztetett a program, elképzelhető, hogy el is felejtették.
Megnéztem az adatbázist, és valóban, sok felhasználónál van "beragadt" olvasatlan PÜ üzenet.

Most átírtam a fórum motor ezen részét, így bár a felugró ablak, ha engedélyezve van, ugyanúgy csak egy alkalommal jön fel, mint idáig, viszont a portálon is, és a fórum bal felső sarokában a kijelzés mindaddig megmarad, amíg ténylegesen meg nem nyitja a kapott üzenetet, akkor is ha egyébként valami miatt nem érdekelte.
Gyanítom, lesz pár felhasználó, akinek jelezni fog, mert láttam olyant is, hogy valakinél 2 - 3 ilyen olvasatlan üzenet is "be volt ragadva". :)

Az üzeneteket lehet olvasatlanul is törölni, vagy egyenként megnyitni, a hatása ugyan az.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.07.24. 05:40  Hozzászólás  Válasz délkelet (268) hsz.-re     Olvasás  
  •   270   
Avatar

rendszer admin
 
Szia!

Nem tűnt el a levelező mutatása, az ott van. Csak egybe van az új hozzászólással.
Mivel üzenet általában ritkán van, ezért csak akkor jelenik meg, ha érkezik új üzenet, és akkor csak az látszik.
Helytakarékosság, mivel a túlnyomó többség csak igen ritkán (vagy egyáltalán nem) használja, és csak feleslegesen lenne ott.
Alap helyzetben pedig mindig az új hozzászólásokat mutatja. :)

Kép
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.07.23. 20:38  Hozzászólás  Válasz gergerg (267) hsz.-re     Olvasás  
  •   269   
Avatar

terra alapító
 
Nem értem, nekem minden megy :D igaz most van valami gond, minden összeomlik... vagyis mostanában nem, kicsit rég volt frissítve minden :D
Persze, sokan használják, épp ezért dolgozik vele Ragadozó is. De az xp elég veszélyes, nincs már hozzá semmi támogatás, ki van téve a vírustámadásoknak. Egy átlag user meg nem fog előfizetni egy jó tűzfalra.

délkelet, szerintem két sor is kifér oda, ki lehetne tenni. Az olvasatlan hsz-ok viszont nem mindig működnek, néhol 0-t ír ki, kilépek a fórum kezdőlapra, ott meg már három van...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2015.07.23. 20:36  Hozzászólás
  •   268   
Avatar

---
 
Tetszenek az elképzeléseitek, egyetlen egy dolgot viszont sajnálok: eltűnt a menüsorból? (vagyis a felső vízszintes sorból, ha rosszul mondtam volna) az "új üzenet". Nem mintha túl sűrűn leveleznék a fórumtagokkal, de elég volt egy pillantás és láttam, hogy van-e friss üzenetem. Így néha egész gyorsan tudtam reagálni, amit - ha így marad - mostantól nem tudok (tudom, hogy megkereshetem valahol, de az mégsem olyan és nyilván nem fogom percenként megtenni)
 


  2015.07.23. 20:14  Hozzászólás  Válasz tgwh (265) hsz.-re     Olvasás  
  •   267   
Avatar

terra alapító
 
Azért ez sem teljesen igaz, egyik sem jobb a másiktól.

IE, egy rakás funkció nem működik, de nem annyira zavaró, mert maga az IE sem működik tovább 3 héttől.
Google Chrome. Egy halom oldalon elment SSL hibával. Múlt héten, már a saját google.hu oldalukra is SSL hiba jött. Letöröltem, megpróbáltam újra telepíteni, nem indul el az exe fájl.

Firefox. Jó lenne, de annyira belassul hogy az már fáj, ráadásul hiába tiltom a felugró ablakokat, mégis előjönnek, új lapok nyílnak meg maguktól, stb.

Opera. Eddig egész jónak bizonyult, az egyetlen böngésző amivel nem szaggat a youtube, viszont sem a T-mobil, sem az UPC levelező rendszerét nem tudja kezelni. A UPC figyelmeztet is hogy nem a megfelelő böngészőt használom.

Szóval meg vagyunk áldva ezekkel a böngészőkkel.
 


  2015.07.23. 19:27  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (261) hsz.-re     Olvasás  
  •   266   
Avatar

---
 
Az IE 8 az alap az XP-ben, higgyétek el sokan használják azzal, nem magamra értettem, akik azt használják valszeg a statisztikában sem igen szerepelnek.
 


  2015.07.23. 17:09  Hozzászólás  Válasz Vebber (259) hsz.-re     Olvasás  
  •   265   
Avatar

terra alapító
 
Igazad van. De még mindig csak azt tudom mondani, amit Ragadozó. Az ie sz@r, keresni kell egy jobbat. Akárhány weblapot készítettem, mindig az ie miatt kellett pcsölni az egésszel, és agyonvariálni, hogy őkegyelme királyi ie felsége egyáltalán viszonylag egybe legyen képes megjeleníteni az adott weblapot... az egyetlen böngésző, ami nem támogatja a szabványokat.
Ragadozó megoldja, jó lesz az ie alatt is. Már én is felvetettem neki, hogy talán nem így egyszerre kellett volna nekiesni. Mindig keresi az új megoldásokat, pl. a felső rész azért lett ilyen kék-feketes csíkos, mert az alacsony felsőrész a divat mostanság.
Egy egységes menükép kellene, a portálra és a fórumra egyaránt. Ha kikérjük a véleményeket, akkor nagyjából senki sem válaszol, ezt is megértem, de tényleg lehetett volna egy harmadlagos stílus verzión próbálgatni ezeket...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2015.07.23. 09:54  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (263) hsz.-re     Olvasás  
  •   264   
Avatar

---
 
Szia!

Köszönöm a válaszod, és megnyugodva X-elem ki az oldalt, és amikor újból ideesz a fene, akkor csak kinyitom, és már itt is lehetek! A Fórum kezdőlap pont jó nekem, mert abból indulok mindig! A gépem a FIREFOX-ot tudja! :-D

További szép napot, és ha nyár, akkor meleget is! :-D
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.07.23. 09:49  Hozzászólás  Válasz wogboy (260) hsz.-re     Olvasás  
  •   263   
Avatar

rendszer admin
 
A Portálon a MENU -ben ki lehet lépni. Még nincsen kész, de lesz mindenhol kilépési lehetőség, csak egyszerre mindent nem tudok megoldani.

Egyébként meg nem szükséges kilépni. :)
A motort átírtam úgy, hogy a munkafolyamatok 10 perc aktivitás hiánya után leállnak, a fórum úgy veszi, mintha kiléptél volna (de valójában nem léptél ki!).
Elegendő a böngészőt bezárni. Ehhez persze be kell állítani, hogy a böngésző az induláskor a legutóbbi ablakok és/vagy lapok megjelenítésével induljon. Így, ha újra megnyitod a böngészőt, ott folytathatod a böngészést az oldalon, ahol éppen abba hagytad.

Ez alól kivétel a félbemaradt hozzászólás, mert új induláskor egy üres hozzászólás ablakot fog valószínű bedobni.
Másik kivétel az Internet Explorer használata, ez a megoldás biztonságosan nem mindig működik ebben a böngészőben. Lehet, hogy bejön az az oldal, amit ott hagytál, de ha ellépsz, sok esetben előfordul, hogy be kell jelentkezned.
Még egy kivétel, hogy ez csak ugyanazon a saját gépen, és ugyanabban a böngészőben működik.

Ha másik böngészővel, vagy másik gépen lépsz be az oldalra, akkor be kell jelentkezned akkor is, ha máshol már be vagy jelentkezve.
Viszont másik gépen bejelentkezel, csinálsz valamit az oldalon, majd kilépsz (ha akarsz). Ugyanakkor ha visszamész az előző géphez, és a megszokott böngészőt megnyitod, be vagy lépve ott, ahol a böngészőben otthagytad az oldalt.
Hogy kicsit bonyolítsam, ugyanazon gépen több böngészővel is beléphetsz, ettől csak egyszer leszel az oldalon, és egyik böngészőből sem kell kilépned, bármelyiket használod, ott folytathatod, ahol azon a böngészőn ott hagytad.

Firefox, Chrome, Opera böngészőkben ez tökéletesen működik ( én már vagy fél éve nem léptem ki az oldalról :D ).
Ennek ellenére időnként mobilról is be szoktam lépni, és akár használom, akár utána kilépek, a saját gépen a böngészőben lévő állapotomat nem befolyásolja. ;)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -




  2015.07.23. 09:32  Hozzászólás  Válasz Vebber (259) hsz.-re     Olvasás  
  •   261   
Avatar

rendszer admin
 
Szia!

Itt a böngészők rangsora, magyarországi internetezők magyar webhelyeken történő látogatásai alapján. A rangsort olyan webhelyek oldalletöltés számai alapján állítjuk fel, amelyek részt vesznek a gemiusTraffic kutatásban. Benne van szinte az összes legjelentősebb magyarországi weboldal, és még nagyon sok valamivel kisebb látogatottságú oldalak is.
Ennek a kutatásnak a lényege, hogy egy gemiusTraffic kóddal megfelelően ellátott, jelentős látogatottsággal rendelkező weboldal az oldalra történő belépést naplózza a felhasználó által használt böngészők fajtája szerint, és ezt az adatot elküldi a megfelelő helyre.
Általában egy hetes intervallumban rögzítik az adatokat, hétfő éjjel 0:00 órától vasárnap éjjel 23:59-ig.

Az egyik legfrissebb adat ( 2015.07.06 - 2015.07.12 )
Ezen a héten a beküldött adatok alapján a részt vevő oldalakon összesen 765 940 944 belépés volt.

A böngészők megoszlásának aránya (csak az első 10 böngésző a listából):

Chrome 43.x██████████████████████████████████ 33.41%
Firefox 39.x██████████████ 14.07%
Firefox 38.x██████████ 9.55%
MSIE 11.x█████ 4.98%
Chrome Mobile 43.x█████ 4.79%
WebKit Mobile 4.x█████ 4.29%
MSIE 10.x████ 3.44%
WebKit Mobile 8.x███ 2.66%
Opera 30.x██ 1.73%
MSIE 8.x██ 1.28%

A WebKit Mobile a Safari mobil változatának elnevezése.

Az Internet Explorer ( MSIE ) egytlen nagy hátránya, hogy a ténylegesen jó beállításához informatikai beállítottságú, legalább, kellő ismeretekkel rendelkező felhasználó szükséges. A beállítási lehetőségei túl vannak bonyolítva, és ráadásul egyes beállítások hatással vannak más beállításokra is.

Ma már egy weboldalhoz alapvető szükséglet a JavaScriptek, ajax, jQuery, és egyéb új programozási módszerek alkalmazása.
Ezek többségét pedig főleg a régebbi IE változatai nem nagyon tudják felhasználni, esetleg csak részben, profi beállításokkal a saját gépen.
Attól, hogy felmész egy weboldalra, és nem jelent gondot az IE használata, ez csak programozás-technikai részlet.
Ha egy másik böngészővel is megnéznéd, valószínű találnál olyan dolgokat, melyek az IE alatt nem is jelentek meg.
Ezzel rá is világítottál egy olyan problémára, amit nem vettem figyelembe az átalakítás folyamán. Mert az ilyen részek általában úgy vannak megoldva, hogy ha az oldal érzékeli az IE böngészőt, egyes részeket meg sem mutat neki, mivel azzal úgy sem tud mit kezdeni vele (vagy esetleg más módon van megoldva ugyanaz a feladat IE böngésző esetére).

Mellékesen az Internet Explorer 8 új parancsfájl-motorja eléggé gyorsabban értelmezi a JavaScript-et vagy az AJAX-ot, csak hogy az azóta tovább fejlődött programozási technikákban megjelent új dolgokkal nem tud mit kezdeni.

Ennek ellenére én biztos vagyok benne, hogy még az XP-n futtatható, régebbi kiadású Chrome, vagy Firefox böngészők is az ilyen problémák jelentős részét simán megoldják.

De például az IE tab eléggé ismert a Firefoxból, Internet Explorer-szerűen jeleníti meg a weboldalakat, esetleges kompatibilitási gondok kiküszöbölésére nagyon jó lehetőség.

Én próbálok odafigyelni, hogy az általánosan használatos böngészőkben elfogadhatóan fusson az oldal mindenkinek. Néha bizony nekem is egyes dolgokat ki kell zárni IE böngésző használata esetén, vagy ha lehetséges (mert fontos lenne), az egészet átírni úgy, hogy IE-ben használható megoldással fusson ugyanaz a programrész.
Nyilván mindenki a saját gépét úgy használja, ahogy neki megfelelő, és azzal a böngészővel, amelyik számára szimpatikus.
Ráadásul én sem vagyok tökéletes, és hibátlan, de arra tényleg még véletlenül sem gondoltam, hogy valaki XP-n, IE8 használatával nézi az oldalt. :$
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.07.23. 08:56  Hozzászólás  Válasz gergerg (258) hsz.-re     Olvasás  
  •   260   
Avatar

---
 
Szia gergerg!

"milyennek terveztem az új kinézetet, ha már szükség van rá. "

Nem volt rossz, de most például, nem tudok kilépni, mert nincs hol! :-D
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.07.22. 22:57  Hozzászólás  Válasz gergerg (258) hsz.-re     Olvasás  
  •   259   
Avatar

---
 
Nem változott a véleményem. Azt is felvetem -megint-, hogy Internet Explorer böngészőkben ez többen nem is így néz ki.
Pl. a kedvencekből semmi nem látszik IE 8. alatt (alapbeállításokkal), csak egy üres hasább.
Az ilyen felvetésekre voltak válaszok, hogy az IE. sz@r, keressünk jobbat.

XP. példáján azért kitérnék néhány dologra, XP-t nagyon sokan használnak mai napig, ez tény. XP-ben az IE 8 a legmagasabb verzió amit telepíteni lehet.
Valóban vannak más alternatávák rá az IE 8-on kívül, de azoknak is vannak hibái bőséggel, és kevesebbet hoznak, mint amennyivel rosszabbak más web oldalakon.
IE 10, 11-ben is többször tapasztaltam hibás megjelenést (pl. nem látható képek csak üres ablakok).

Nem fogom többször felvetni, nem reagálok, mert nem látom értelmét.
 


  2015.07.22. 22:27  Hozzászólás  Válasz gergerg (257) hsz.-re     Olvasás  
  •   258   
Avatar

terra alapító
 
Felteszek ide is egy képet, a látványtervről, milyennek terveztem az új kinézetet, ha már szükség van rá. (hogy miért van rá szükség, azt is leírhatom) hátha az barátságosabb.
Forkin.jpg
------------------------
Megtekintve 10467 alkalommal.

 


  2015.07.22. 22:24  Hozzászólás  Válasz Vebber (256) hsz.-re     Olvasás  
  •   257   
Avatar

terra alapító
 
Lehet benne valami, de pont a megszokás miatt lett a baloldal választva, a korábbi fórumon is azon az oldalon volt. Sokan kétlaki életet élnek, azt gondoltuk jobb lesz ha ugyan ott van mind a két fórumon.
 


  2015.07.22. 22:21  Hozzászólás  Válasz gergerg (255) hsz.-re     Olvasás  
  •   256   
Avatar

---
 
Nem fogom így tételesen megválaszolni, csak két dologra reagálnék.

"... funkciói kerüljenek át jobb oldalra. Ott miért jobb?"

Azért mert a fórum hozzászólások a téma, a többi a körítés. Nem harmónikus, zavaró, különösen úgy, hogy az ember szeme már megszokott valamit.

2... nem mindenkinek kézenfekvő, hogy esetleg elírás, vagy rosszul működő gomb van.
Mint föntebb írtam, még nincs kész.
"

Ilyen reakció után, majd ne csodálkozzon a "vezetőség", ha a fórum létszáma nem nő, hanem csökken, mert lesznek akik inkább máshová járnak, mint kínlódjanak.
Ha nincs kész, nem működik jól, miért van aktíválva?

Biztosan jó szándékból van a fejlesztés, de nem kell mindent fejleszteni.
 


  2015.07.22. 22:10  Hozzászólás  Válasz Vebber (254) hsz.-re     Olvasás  
  •   255   
Avatar

terra alapító
 
Ugyan már tavaly nyugtázva lett, hogy jó a fórum kinézete, mégis megint változtatva lett.

Ezt nem mindenki látta így.

Az új kinézet nagyon nem jön be.

Hát... az az igazság hogy még kész sincs tehát még nincs is minek tetszeni. :-)

ha később úgy is megváltozik mezei júzertől, alapkő lerakó alapítótól, és piroskától meg a farkastól is függetlenül .
Az sem szerncsés, hogy mindez "egyszer csak van".


Ahhoz hogy a véleményed el tudd mondani, ahhoz kell hogy legyen az a valami, amiről véleményt kell mondani. De ahhoz el kell készíteni.

A belépés sem volt egyszerű, mert "belépés" ablakot nem találtam. A kilépés gombra kattintva viszont be tudtam lépni.
Nem nagy dolog számomra, de ahogy már töbször ki lett ez is tárgyalva, nem mindenkinek kézenfekvő, hogy esetleg elírás, vagy rosszul működő gomb van.


Mint föntebb írtam, még nincs kész.

Legalább egy kinézet maradjon már meg és legyen elérhető a 2 nappal ezelőttivel azonosan.

Erre már tegnap is volt javaslat, remélem ennek nem lesz akadálya.

Ragadozó, javaslatom ennél az új kinézetnél legalább annyit módosíts már, hogy a bal oldalon megjelt oszlop, és funkciói kerüljenek át jobb oldalra.

Ott miért jobb?
 


  2015.07.22. 21:44  Hozzászólás
  •   254   
Avatar

---
 
Kedves Mindenki!

Ugyan már tavaly nyugtázva lett, hogy jó a fórum kinézete, mégis megint változtatva lett. Az új kinézet nagyon nem jön be.
Legalább egy kinézet maradjon már meg és legyen elérhető a 2 nappal ezelőttivel azonosan.

Ragadozó, javaslatom ennél az új kinézetnél legalább annyit módosíts már, hogy a bal oldalon megjelt oszlop, és funkciói kerüljenek át jobb oldalra.
Nem értem, hogy a végre megszokott és jó dolgokat miért kell megváltoztatni, azt pedig különösen nem értem, mi értelme volt tavaly a kinézetről is diskurálni, ha később úgy is megváltozik mezei júzertől, alapkő lerakó alapítótól, és piroskától meg a farkastól is függetlenül :roll: .
Az sem szerncsés, hogy mindez "egyszer csak van".

A belépés sem volt egyszerű, mert "belépés" ablakot nem találtam. A kilépés gombra kattintva viszont be tudtam lépni.
Nem nagy dolog számomra, de ahogy már töbször ki lett ez is tárgyalva, nem mindenkinek kézenfekvő, hogy esetleg elírás, vagy rosszul működő gomb van.
 




  2015.07.22. 16:33  Hozzászólás
  •   252   


---
 
Sziasztok!
Lehet nálam van a gond, de elég rendesen szétcsúszott a fejléc illetve a menüje, hiányoznak a gombok, stb.
 


  2015.03.26. 20:12  Hozzászólás
  •   251   
Avatar

rendszer admin
 
A hozzászólások fejlécében két új ikon került, amelyek ugyanazon a helyen váltakozva jelennek meg, ahogy a helyzet megkívánja.
  1. A hozzászólás közvetlen linkje:
    • A hozzászólás közvetlen linkjét kaphatjuk meg az alább leírtak alapján.
      Így az adott linket egy hozzászólásba helyezve hivatkozhatunk úgy az ott leírtakra, hogy a linkre klikkelve oda is jut az érdeklődő, és el tudja olvasni a hozzászólást.

      Kép
      A dátum után az egérrel jobb klikk az ikonra ....

      Kép
  2. Olvasatlan hozzászólás:
    • A fórumba az olvasatlan hozzászólások keresésére van több megoldás is, de a gyors, és kényelmes lehetőségek eddig csak azt mutatták, hogy melyik témában melyik volt az utolsó új hozzászólás az előző látogatásunk óta.

      Kép
      Most már az itt jelzett ikon nem csak azt mutatja, hogy volt a témában új hozzászólás, de azt is megnézhetjük, hogy melyikek voltak azok.
      Ennek akkor van jelentősége, ha az utolsó látogatunk óta valami miatt felpörgött a téma, és sok új hozzászólás érkezett.
      Az ikon segítségével végig követhetjük, és elolvashatjuk a friss hozzászólásokat.

      Az 1. pontban leírtakat erre az ikonra is ugyanúgy lehet használni!
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.03.07. 12:49  Hozzászólás
  •   250   
Avatar

terra alapító
 
A naplóval kapcsolatosan a felelősség az enyém. ;)

Az érdem azonban Ragadozóé! :clap:

Én egyébként csak bekapcsolódtam Ragadozó, és Tgwh beszélgetésébe, és talán kicsit tovább gondoltam, amiről ők beszélgettek. Legalábbis én így emlékszem.
 


  2014.12.24. 23:08  Hozzászólás
  •   249   
Avatar

rendszer admin
 
Az oldalon a terratorium kinézetben új fejlesztések készültek el, illetve több már használható, bár folyamatosan van fejlesztve.
Amint teljesen kész leszünk ezzel a kinézettel, a prosilver kinézet is át lesz alakítva ugyanezekkel a lehetőségekkel a jelenlegi stílus megtartása mellett.

A Fórum sok lehetőséget ad a fórumozási élmény növelésére, és ehhez még hozzá jönnek a különböző egyedi fejlesztések.
Ezeket általában menüpontokból lehet elérni. A sok lehetőség sok menüpontot igényel, ezek elhelyezését viszont rendszerint korlátozza a hely kialakítása, a kinézet adta lehetőségek, stb, stb.
Ezért olyan megoldásokat is alkalmazunk az oldalon a lehetőségek megjelenítésére, melyek segítségével a lehető legtöbb elérhető menüpont ott van, és még sincsen ott, bármikor használhatom, mégsem zavar a fórumozás közben, ráadásul még különösebben helyet sem foglal.

A lehetőségek használata opcionális, nem kötelező, de nagyon sok esetben jelentősen növelheti a fórumozás élményét, és megkönnyíti annak használatát.

  1. Új menüsor
    Csak a portálon található!
    Kép
  2. Új menüsor
    A portál kivételével minden oldalon legfelül megtalálható.
    Kép
  3. A Fórum kezdőlapján
    Minden egyes fórumblokk nevére ha ráviszed az egeret, kapsz egy legördülő menülistát.
    Kép
  4. A topik témában
    Ha a topikban felül a téma nevére viszed az egeret, kapsz egy legördülő menülistát.
    Kép
  5. A topik témában
    Ha a topikban bármelyik hozzászólásnál a szerző nevére viszed az egeret, kapsz egy személyre szabott legördülő menülistát.
    Kép
  6. Fórum térkép
    A Fórumtérkép csak a portálon érhető el. Ha a gombra viszed az egeret, a jogosultságodnak megfelelően egy teljes listát kapsz a fórum felépítéséről, és az összes fórumtémát, topiktémát láthatod, bármelyikre klikkelve egyből oda jutsz.
    Kép
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -




  2014.12.21. 12:34  Hozzászólás  Válasz Rhéman (245) hsz.-re     Olvasás  
  •   247   
Avatar

rendszer admin
 
A terratorium kinézet új portálján ez már meg van oldva az új hozzászólásokkal együtt.
Csak azzal még nem vagyok teljesen készen, ebbe meg nem akartam bele nyúlni.

Az új üzenetek észre vételére van egy egyszerű megoldás:
A böngészőben a felugró ablakok tiltásánál van egy olyan, hogy Kivételek.
Ott engedélyezni kell ezt az oldalt!

Mozilla - FireFox
    Beállítások - Tartalom fül - Felugró ablakok tiltása: pipa - klikk a Kivételek gombra - Webhely címe: terra-kert.hu - Bezárás gomb - majd OK gomb
Google Chrome:
    Beállítások - alul Speciális beállítások megjelenítése - Adatvédelem - Tartalombeállítások gomb - Előugró ablakok - Tiltsa le .... pipa! - klikk a Kivételek kezelése gombra - Gazdagépnévminta alá: terra-kert.hu - Engedélyezés - jobbra lent Kész - még egyszer Kész - Beállítások ablak bezárása
Opera:
    Beállítások - bal oldalt Webhelyek - középen Előugró ablakok - Előugró ablakok tiltása minden webhelyen (javasolt) pipa - alatta klikk a Kivételek kezelése gombra - Gazdagépnévminta alá: terra-kert.hu - Engedélyezés - jobbra kent Kész - Beállítások ablak bezárása

A fórumon:
    Felhasználói vezérlőpult - Fórum beállítások fül - középen Felugró ablak új privát üzenet érkezésekor: IGEN - alul Elküld gomb.
:oops:
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.12.21. 11:38  Hozzászólás  Válasz terratorium (0) hsz.-re     Olvasás  
  •   246   
Avatar

terra alapító
 
Nem kellene törölni. Soha nem lesz végleges. Mindig lesz valami javaslat. El vagyunk kényeztetve. :-D
 


  2014.12.21. 11:37  Hozzászólás
  •   245   
Avatar

terra alapító
 
Ragadozó!

Jó lenne, ha az új üzenet felirat megváltoztatná a színét, ha a szám nem 0. Esetleg villogna, vagy szólna, hogy nézz már meg! :mrgreen:
 


  2014.12.14. 17:22  Hozzászólás  Válasz Rhéman (243) hsz.-re     Olvasás  
  •   244   


terra alapító
 
Aranyos vagy, köszönöm szépen! Visszaállítom - tegnap jött haza a szervizből, ott történhetett valami.
 


  2014.12.14. 16:10  Hozzászólás  Válasz Mariska néni (239) hsz.-re     Olvasás  
  •   243   
Avatar

terra alapító
 
Az a naptár az értéket a géped beállításából veszi. Állítst be helyesen a gépeden.
 






  2014.12.14. 13:41  Hozzászólás  Válasz Mariska néni (239) hsz.-re     Olvasás  
  •   240   
Avatar

rendszer admin
 
Melyik naptárad?
Hol látod ezt?
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -




  2014.12.13. 22:03  Hozzászólás  Válasz kisveréb (237) hsz.-re     Olvasás  
  •   238   
Avatar

terra alapító
 
Milyen windows van a gépen?
A monitoron is meg lehet nézni, mindegyiken vannak menügombok, ott elnavigálsz, és ki is írja valahol a felbontást.
Nvidia controll panel, vagy asztal jobb egérgomb tulajdonságok felbontás.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2014.12.13. 21:59  Hozzászólás
  •   237   
Avatar

terra alapító
 
Egy olyan válasz is kellene, hogy "fogalmam sincs".

Bocs, közben meggugliztam és megtudtam, úgyhogy szavaztam.
 


  2014.11.19. 23:34  Hozzászólás
  •   236   
Avatar

rendszer admin
 
A fejlesztések következtében változások történtek.
Az új módosításokat itt találod: Menüsorok, legördülő menük használata
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.10.15. 20:11  Hozzászólás  Válasz tgwh (232) hsz.-re     Olvasás  
  •   235   
Avatar

rendszer admin
 
Nos', pár dolgot megpróbálok elmagyarázni.
  • Ha csak mindössze egyetlen kinézet van, akkor minden esetben egyértelműen csak az a kinézet van.
  • Amennyiben többféle kinézet is van, minden esetben egy és egyetlen alapértelmezett kinézetnek kell lennie, a többi választható.
  • Az alapértelmezett kinézet a fórum fő kinézete, és ezt "kell" használnia a Vendég felhasználóknak is.
      Ugyanis a Vendég felhasználónak nincsen profilja, nincsenek beállítási lehetőségei, mert igazából egyetlen Vendég felhasználó van, az pedig Anonymous.
  • Amennyiben a Vendég felhasználók is állíthatnák a stílust, a belépő Vendég felhasználó beállít magának egy stílust, majd a következő Vendég felhasználó is már ezt kapja. És ha átállítja, az előzőnek sem lesz már az, amit beállított magának, hanem az lesz, amit utána egy másik Vendég felhasználó beállított.
  • Ha ezt engedném, egy ördögi kör alakulna ki a Vendég felhasználók között, mert adott esetben az oldalon mászkálva az egyik pillanatban az egyik kinézetben, a másik pillanatban a másik kinézetben látná az oldalt, attól függően, hogy közbe valamelyik Vendég állított a kinézeten.
  • A Vendég felhasználók egy és ugyanazon státuszban vannak aktiválva (Anonymous), csak a statisztikai adatokban vannak megkülönböztetve az IP számuk szerint.
  • Az oldalról való kilépéskor megszűnik a regisztrált felhasználó státusza, és a továbbiakban Vendég felhasználóként szerepel, amíg el nem hagyja az oldalt, vagy vissza nem lép. Így kilépéskor hiába állít be magának bármilyen kinézetet, azt kilépéskor "elveszti", és azt kapja meg, ami a Vendég felhasználóknak van beállítva.

Beállítottam a terratorium kinézetet elsődleges kinézetnek, meghagyva a többiek beállított kinézetét.
Így mindenki a terratorium kinézetet kapja az oldalra való fellépéskor, de amikor Belép az oldalra, azt kapja vissza, amit már beállított (vagy nem is állított még semmit).
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.10.15. 19:49  Hozzászólás  Válasz Vebber (233) hsz.-re     Olvasás  
  •   234   
Avatar

terra alapító
 
Jól értelmezed, erről megy a szavazás. :-) Vagyis hogy az alap a terratorium, vagy a postsilver legyen. Most a postsilver az alap, ami nekem nagyon rideg, és tartok attól hogy a vendégeknek is, szemben a terratoriummal. A lehetőség igazából akkor is meg lesz a változtatásra, akkor is lehet választani a kettő közül, csak a be nem jelentkezettek akkor a terratorium kinézetet látják, ha a szavazás úgy alakul. Ráadásul már van fórumtérkép is, egyenlőre csak terratoriumban.
 


  2014.10.15. 19:19  Hozzászólás  Válasz tgwh (232) hsz.-re     Olvasás  
  •   233   
Avatar

---
 
Az alap nem lehet ez az új, letisztult terratórium kinézet? Ha nem lehet most miről szavazunk :D
Az vezet, és sztem nyerni is fog.
 


  2014.10.15. 18:39  Hozzászólás  Válasz Vebber (230) hsz.-re     Olvasás  
  •   232   
Avatar

terra alapító
 
Van egy alap, amit mindenki lát, kivéve ha a regisztrált tag mást választ. Ha kilépsz ezt látod. DE utána választhatsz másikat. Nem lehet megoldani, csak ha tud azonosítani a rendszer, tehát nem lépsz ki :D
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/




  2014.10.15. 17:41  Hozzászólás  Válasz gergerg (229) hsz.-re     Olvasás  
  •   230   
Avatar

---
 
Nem baj ha nem tudja, nem kell tudnia, hogy ki az kilépve. Csupán annyi, hogy kilépve is kiválasztható legyen egy ilyen letisztult egyszerű forma, így egyszerű beállítással belépés után is ugyanaz látható. Esteleg kilépve ha egy kinézethez ragaszkodtok (bár sztem nem jó ez a korlátozás), vagy műszakilag nem megoldható, akkor legyen az "alap" kinézet.
A kérdésben is az van, hogy "vendégként" tehát ez eleve nem belépett állapotot jelent. Viszont a vendég nem tud most szavazni :).
 


  2014.10.15. 17:34  Hozzászólás  Válasz Vebber (228) hsz.-re     Olvasás  
  •   229   
Avatar

terra alapító
 
Az szerintem nem fog működni. Ugyanis ha kilépsz, a rendszer nem fogja tudni hogy ki vagy, így azt sem, hogy melyik kinézetet választottad. No de miért lépsz ki? Nekem amint rákattintok a fórum linkjére, automatikusan be is jelentkezik. Csak akkor lépek ki, ha én ki akarok.
 


  2014.10.15. 17:31  Hozzászólás
  •   228   
Avatar

---
 
Szavaztam, de mellette jelezném megint, hogy belépve és kilépve is legyen már egyforma kiválasztható kinézet.
 




  2014.09.29. 19:04  Hozzászólás  Válasz erdeiboroka (223) hsz.-re     Olvasás  
  •   224   
Avatar

terra alapító
 
Egyenlőre még mindenhol ott van valamelyikőnk, úgyhogy megtaláljuk. ;)
Teszek be neked két videót ide hogy mennyire nem probléma az a diótörés, még kemény dióval sem.
 


  2014.09.29. 18:48  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (222) hsz.-re     Olvasás  
  •   223   


---
 
Bocsánat, ha kellemetlen volt a kérdés, szoftver teszteléssel is foglalkozom, ezért szakmai ártalom, hogy a magánéletben is kiszúrom a logikátlanságokat. Látom, már át is alakítottátok a kinézetet, szerintem sokkal jobb lett :thumbup:
Közben rájöttem, hogy az ilyen jellegű hüjeségeimet az ötletládába kell írni. Igyekszem beletanulni a fórum szokásaiba. Szóljatok nyugodtan, ha valamit elrontok.
 


  2014.09.29. 08:53  Hozzászólás  Válasz erdeiboroka (221) hsz.-re     Olvasás  
  •   222   
Avatar

rendszer admin
 
Kedves erdeiboroka!

Ez a megjelenés standard sajátossága ennek a fórum típusnak.
Sajnos ha a hozzászólás tartalma nagyobb, akkor meg jobb oldalt van egy "nagy" üres rész.

Tervezzük ennek a résznek az átalakítását is, aminek következtében a jobb oldali rész teljesen el fog tűnni, a hozzászólások teljes szélességében fognak megjelenni, és az "eltűnt" rész akkor fog csak előkerülni, ha valaki a hozzászólás bal felső sarkában a szerző nevére viszi az egeret.

Ezek mellett több új fejlesztés, és átalakítás is tervbe van véve, viszont aki részt vesz ebben a munkában, mindenki csak a szabadidejéből "non-profit" szinten foglalkozik vele, mellette dolgozik, vagy egyéb más kötött elfoglaltságai vannak.
Így rendszerint mindig a fontosabb, szükségesebb munkák kerülnek előtérbe.

Bár ez a téma már "lóg a levegőbe", de köszönjük az hozzászólásodat, és a továbbiakban is szívesen várjuk ötleteidet, észrevételeidet a fórummal kapcsolatban.
Számunkra nem csak a fórum tartalma fontos, de az is, hogy a fórumozó tagjaink minél kellemesebb környezetben beszélgethessenek, és kicsit "otthon érezzék magukat", amikor feljönnek az oldalra.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron