Olvasatlan
     Terra-kert Fórum
    
    Moderátor, kérlek... Terra Lotto Jackpot:
1510 terra    
Minden olyan esemény, probléma, kérdés, amelyik moderációval kapcsolatos.
  2014.06.21. 16:04  Hozzászólás
 •   0   
Avatar

 
Jó lenne egy téma, üzenni a moderátoroknak.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/
 


  2015.09.10. 20:40  Hozzászólás  Válasz Rhéman (24) hsz.-re     Olvasás  
 •   26   
Avatar

 
Már megbocsáss, de ÉN küzdöttem egész eddig a szólásszabadságért, amit TE nagy hévvel elleneztél!
Nyilván nem azért nyitottad a témát, hogy az ÉN elveim szerint folyjon a társalgás, és csak akkor legyen felfüggesztve, ha nem megy, ahogy ÉN javasoltam.
Az indexen teljesen jogtalan volt a moderáció, itt nem. Egy darab privát üzenetet nem kaptam, pedig mindenkinek ott a lehetőség, lehet írni. Ezt én úgy értelmezem, hogy nem beszélgetni akarnak, csak bármibe belekötni.
Valamilyen csevegő biztos lesz a közeljövőben. Ha máshogy nem, úgy ahogy én, a szólásszabadság valódi harcosa felvetettem; a szabályzat térjen ki arra, hogy senkit, semmiért, semmilyen nézetéért nem lehet elítélni, beszélgetni bármiről lehet, de amint átmegy személyeskedésbe, megy a modeátori figyelmeztetés.


Glifo, ne töröld, helyezd át, hátha fél év múlva előveszi valaki, hogy ez milyen szabálytalan volt...
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2015.09.10. 20:38  Hozzászólás  Válasz Rhéman (24) hsz.-re     Olvasás  
 •   25   
Avatar

 
A fórum magánterület. Szabályzattal. A beszélgetős topikokban folyamatos szabálysértések történtek, figyelmeztetés, felszólítás ellenére, azzal újabb topikok nyitásával szembe menve.

Az index hasonlat kicsit sántít, itt ugyanis többszöri felszólítás ellenére sem lett beszüntetve az elfajult vita. A moderátor a legkíméletesebb megoldást választotta. Ott, akkor, nem a szabálysértés befejezésére érkezett parancs, hanem egészen másra, és a szankciók is egészen mások voltak. Balgaság párhuzamot vonni a kettő között.

Kérésedet tudomásul vettem, bár nem értek vele egyet a törlési kérésedet elfogadom, a kért topikokat törlöm.
 


  2015.09.10. 20:24  Hozzászólás  Válasz Glifozát (27) hsz.-re     Olvasás  
 •   24   
Avatar

 
Tudod Déjà vu érzésem van.

Az indexen egy moderátor, arra való tekintettel, hogy kritizáltam a moderációt kitiltott egy időre. Megszüntette a kertészeti csevegőt. Kitiltotta Twgh-t, Téged.

Most sincs beszélgetős. Azt akkor sem tartottam indokoltnak, most sem. Az én nézőpontomból a szólás szabadsága jobban korlátozott, mint a szabályzat lehetővé tenné.

A vita az élet velejárója. Aki nem akar vitatkozni, ne folyjon bele. Szerintem nincs "steril" kertészet. A topikok zömét törölni lehetne, azon az alapon, hogy nem kertészet. Mondjuk mi köze a kertészethez a villanyszerelésnek, a verseknek, a zenének?

Én, többek közt a történelmet szeretem, más a teknősöket. Nem vagyunk egyformák.

Már tudhatod, hogy következetes vagyok. Ismét kérem, hogy töröld azt a 3 topikot.

Lehet, hogy senki nem üldöz, de hozzászólásaim tartalmát olyantól érte kritika, akinek adtam, adok a véleményére, még akkor is, ha nem értek egyet vele.

Amit lehet törölni, töröltetni kívánok a fórumról, a hozzászólásaimból.
 


  2015.09.10. 20:03  Hozzászólás  Válasz Rhéman (26) hsz.-re     Olvasás  
 •   27   
Avatar

 
Nem sújt téged jobban mint mást. Jelenleg, nincs a fórumon beszélgetős téma. Ennek oka, hogy nem tudott az utóbbi időben olyan beszélgetős téma létezni, ami ne váltott volna ki közfelháborodást. Több bejelentést is kaptunk, a beszélgetős topikokban kialakult helyzet miatt. Két választásom volt. Vagy nickeket távolítok el, vagy topikot. Én a topikot választottam hogy az érintett nickeknek lehetőségük legyen más topikokban, normálisan fórumozni. A Légy a vendégem nevű topik összesen 2 hozzászólást tartalmazott ha jól emlékszem. A Sződd a selymet elvtárs tisztán provokációs céllal jött létre. 3 hozzászólás volt benne (aminek szövege is volt) Az egyik, egyértelműen a moderációt bírálta. A másik, szimpla provokáció volt, a harmadik a topik azonnali törlésére irányuló kérés.
De! Mindkét topik beszélgetési céllal jött létre. A beszélgetős topikok pedig a fent említett okok miatt fel lettek függesztve. Bárki is nyit jelenleg hasonló topikot, az is felfüggesztésre fog kerülni. Sajnálatos hogy ide jutottunk, de nincs más mód a rend fenntartására, kivéve a résztvevő nickek jogainak korlátozását, amit én kerülni szeretnél. Vagyis teljesen mindegy, hogy egyébként mi szerepelt az adott topikban. Nem vagy kitiltva sehonnan, mindenhol ugyan olyan jogod van mint minden más felhasználónak.
Nincs mit végig vinnünk.

A három topikod törlésének kérése, úgy érzem tévedésen alapul. A fórumon senki sem üldözött jelen pillanatban, te sem. A beszélgetős topikokban kialakult "társalgási" stílus üldözött.

Kérlek jól gondold meg, hogy valóban kéred-e a topikok törlését!
 


  2015.09.10. 19:21  Hozzászólás  Válasz Glifozát (25) hsz.-re     Olvasás  
 •   26   
Avatar

 
A Rhéman és a fórum törlése csak engem súlyt. Azok, akik ott hozzászóltak, így Te is, a véleményüket másutt is el tudják mondani. Hasonló dolog, mint, ami gondolom a felfüggesztéshez vezetett korábban másutt is történt, és talán még figyelmeztetés sem lett belőle. Én leírtam, kb. azt, hogy szemenszedett hazugság. A szabályzat betű szerinti alkalmazása nem adott törlési lehetőséget. Egyébként egy olyan szövegre érkezett a hozzászólás, mely már korábban a hogyan működik a világban megjelent. Érdekes, ott senki nem kifogásolta. Esetleg törlés előtt meggyőzőzhetsz róla.

Törlésre került a légy vendégem, semmi kifogásolható nem volt benne. A sződd a selymet, nem tartalmazott semmi elítélendő. De nem akarok ezen vitatkozni.

Az intézkedést tudomásul vettem. Emlékszel írtam, hogy mi a dilemma velem szemben. Ez is megoldás. Vigyük végig.
 


  2015.09.10. 19:07  Hozzászólás  Válasz Rhéman (24) hsz.-re     Olvasás  
 •   25   
Avatar

 
A hozzászólások törlésénél, topikok áthelyezésénél, eredeti rendeltetésre már nem alkalmas alfórum törlésénél nem szempont az hogy kihez köthető.

A Rhéman és a fórum című alfórum azért jött létre, mert beszélgetni szerettél volna, és bár volt erre alkalmas topik, te mégis külön utat kerestél. Engedtük. Aztán mivel ott is az folytatódott ami a csevegőben kezdődött, és többen, többek közt te is a moderátort bíráltátok, moderátori jogot kaptál a topikodhoz. Ez viszont technikailag csak úgy kivitelezhető, ha a topik egy külön alfórumban van. Így jött létre a Rhéman és a fórum nevű alfórum. Láttam a moderátori igyekezetedet, de ez kevésnek bizonyult a nemkívánatos hozzászólások születésével szemben. Ezért függesztettem fel a fórumon a beszélgetős topikokat, jobb lehetőség híján. Az alfórumot meghagytam. A mai napon, az alfórumban egy újabb topik született, a tiltás ellenére, provokatív címmel, provokatív hozzászólásokkal, melyek egyike pont a tiéd volt, szintén a tiltás ellenére. Senki hozzászólási jogát nem korlátoztam,csak a topikot töröltem, viszont mivel az alfórum elveszítette eredeti rendeltetését, úgy döntöttem annak az egy, egyébként a számítástechnikai topikokat összefoglaló fórumban helyet kapó és beilleszkedő topiknak, nem célszerű külön alfórumot tartani.

Vagyis a törlések és te, nem álltok kapcsolatban. A törléseknek egyetlen célja, a fórum zavartalan működése. Ha ennek tükrében is szeretnéd a lentebb említett 3 topikot töröltetni, akkor nem szívesen de megteszem.
 


  2015.09.10. 18:53  Hozzászólás  Válasz Glifozát (23) hsz.-re     Olvasás  
 •   24   
Avatar

 
Ha jól emlékszem ilyen utasítást nem adhatok. De egy határozott kérés. Nem érdemes elaprózni a hozzám fűződő dolgok törlését. Essünk túl rajta.
 


  2015.09.10. 18:49  Hozzászólás  Válasz Rhéman (22) hsz.-re     Olvasás  
 •   23   
Avatar

 
Kérés vagy utasítás?
 


  2015.09.10. 18:45  Hozzászólás  Válasz Glifozát (21) hsz.-re     Olvasás  
 •   22   
Avatar

 
Töröld a többit.
 


  2015.09.10. 18:39  Hozzászólás  Válasz Rhéman (20) hsz.-re     Olvasás  
 •   21   
Avatar

 
A táblázat törlése értelmetlenné tenné az összes mások által a topikba írt hozzászólást.
 


  2015.09.10. 18:36  Hozzászólás  Válasz Glifozát (19) hsz.-re     Olvasás  
 •   20   
Avatar

 
A táblázatba csak én. A topikba persze más is. Biztos félreérthetően fogalmaztam.
 


  2015.09.10. 18:31  Hozzászólás  Válasz Rhéman (18) hsz.-re     Olvasás  
 •   19   
Avatar

 
A zöldséges táblázatos topikba nem csak te írtál.
 


  2015.09.10. 18:26  Hozzászólás
 •   18   
Avatar

 
A zöldséges táblázat, a mindennapi tudomány mindkét topikja, és az Access, a letölthető programmal együtt.
 


  2015.09.10. 18:10  Hozzászólás  Válasz Rhéman (16) hsz.-re     Olvasás  
 •   17   
Avatar

 
Kérek egy listát.
 


  2015.09.10. 17:54  Hozzászólás
 •   16   
Avatar

 
Kérem mindazon topikok törlését, melyekbe, csak én írtam. Így az Accesst is. Meg a többit. Az Access esetén a letölthető programot is kérem törölni.
 


  2015.08.27. 18:14  Hozzászólás  Válasz wogboy (21) hsz.-re     Olvasás  
 •   23   
Avatar

 
Akkor most a moderátor tájékoztat. :-)

Nem törlünk topikot azért, mert valaki szerint felesleges. A valóban felesleges topikok úgy is lecsúsznak a listák aljára ha nem látogatják őket. Topiknyitás előtt, még nagy fórumos múlttal rendelkezőknek is nehéz megmondani hogy futni fog a topik, vagy nem. Olyat is láttunk már, hogy egy évek óta halott topik egyszer csak erőre kapott. Ha még mindig csak a te hozzászólásaid szerepelnek a topikban amit nyitottál, szívesen törlöm ha azt szeretnéd, de ne azért kérd mert valakinek nem tetszik, az ugyanis édes kevés.

Részemről további jó fórumozást, és sok sikert kívánok a topikhoz!
 


  2015.08.27. 11:54  Hozzászólás  Válasz wogboy (21) hsz.-re     Olvasás  
 •   22   
Avatar

 
Szia!

Nem törlöm, jó helyen van.
Egy felhasználó bármikor jelezhet a Moderátornak, ha úgy érzi, hogy egy téma nem helyén való, de ez nem azt jelenti, hogy ettől törlésre is kerül.
Nem a felhasználó dönti el, hogy mi legyen törölve, vagy mi nem, hanem majd a Moderátor eldönti, hogy szükséges a törlés, vagy nem indokolt.
És amíg a Moderátor nem tájékoztatja a témát megnyitó felhasználót arról, hogy bármilyen valós ok vagy indok miatt a témát törölni fogja, addig azt lehet nyugodtan használni.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.08.27. 07:31  Hozzászólás
 •   21   
Avatar

 
Szia Admin!

Meg szeretnélek kérni, ezt a topikom legyél szives törölni - http://terra-kert.hu/viewtopic.php?f=6&t=570  -, mert olvastam, valakinek ez is gond lett!
Pedig őszinte volt a kérdéseim ténye, de aki olyan, mint az ártány macska, annak minden macska curva! :-D
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.08.16. 11:31  Hozzászólás
 •   20   
Avatar

 
Szia Admin!

Köszönöm!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.08.16. 09:59  Hozzászólás
 •   19   
Avatar

 
Szia Admin!

Úgy járok ide, mint vallásosok a templomba, áhítattal! :-D

Kérni szeretném a topikom újbóli átnevezését, mert az emlékek miatt, ezt jobb olvasnom, és nincs utalás sem földrajzilag, sem személyileg! Ezt a topiknevet már 2005 óta használom, és ebbe belefér minden! :-D

[url]http://terra-kert.hu/viewtopic.php?f=160&t=540[/url]

Ezt kérném, ha még maradt tintád! :-D

"Fák, bokrok, virágok, és ami közöttük van!"
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.08.12. 07:40  Hozzászólás
 •   18   
Avatar

 
Szia Admin!

Szeretném kérni, a topikom átnevezését, mert igény van a tisztán látásra!

[url]http://terra-kert.hu/viewtopic.php?f=160&t=540[/url]
:-D

Pl. ez lehetne?

"Ausztrália, Szicília és a Nagyvilág képekben... "
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2014.08.14. 15:00  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (16) hsz.-re 
 •   17   
Avatar

 
Köszönöm! :)
 


  2014.08.14. 14:54  Hozzászólás  Válasz baby-lon (15) hsz.-re 
 •   16   
Avatar

 
Kész! :mrgreen:
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.08.14. 14:20  Hozzászólás
 •   15   
Avatar

 
Tudnátok segíteni? A télálló egzóták topic címet szeretném télálló déligyümölcsökre módosítani, mert előbbi nem pont azt takarja, amit szerettem volna...

Köszönöm.
 


  2014.06.26. 17:50  Hozzászólás
 •   14   
Avatar

 
  


:lol: A lapító tökéletes, azt hittem direkt írtad.

Nem, nem írtam el, Ragadozó is rosszul gondolja. Hehe az Internettón is ott volt már, amiből később az index lett. Ez persze hosszú sztori. Az Internettóból váltak ki azok akik az indexet megalapították, és kicsivel később felvásárolták az Internettót is. Röviden. Vagyis Hehe akár az indexen is lehetett volna alapító is. Csak ott nem adtak ilyenféle elismerésre.
 


  2014.06.25. 19:55  Hozzászólás
 •   13   
Avatar

 
  

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gondolom az indexen előbb regisztrált, mint ahogy a kertészeti topik létrejött volna.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.06.25. 19:49  Hozzászólás
 •   12   
Avatar

 
  

+a /bár így is találó/
 


  2014.06.25. 19:45  Hozzászólás
 •   11   
Avatar

 
  


Ezen megakadt a szemem: "az indxen előbb volt tag, mint ahogy az létrejött"
Ezt, hogy? :)

Az egyébként látszik, hogy aktívabb, mint sok lapító.
 


  2014.06.25. 19:34  Hozzászólás
 •   10   
Avatar

 
  

Rendben.
 


  2014.06.25. 19:32  Hozzászólás
 •   9   
Avatar

 
  

Gyakorlati tapasztalatom, hogy a felhasználók többsége nem nagyon vesz részt szavazásokban. Nem csak itt, hanem általánosan.
Én azt javasolnám, hogy ha már van egy "vezetőség" (még ha konkrétan ketten is vagyok egyenlőre), saját hatáskörben döntsetek erről. Aztán ha valakinek nem tetszik, nem ért vele egyet, szíve-joga "ellen" szavazást kezdeményezni.
Szerintem így sokkal egyszerűbb, és végül is ugyanolyan demokratikus (csak hatékonyabb, mert nem kell senkire várni).
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.06.25. 19:11  Hozzászólás
 •   8   
Avatar

 
5 nappal ezelőtt kezdeményeztem egy szavazást Hehe64 alapító taggá fogadásáról. Az egész ami miatt ezt meg kellett szavazni az az volt, hogy a kezdet kezdetén azt szabtuk meg feltételül, hogy az legyen alapító tag, aki ide hónap végéig regisztrál, és előzőleg az indexen, és a gyere.be-n is tag volt, és kertészeti témákban hozzászólt. Nos, Hehe64 valóban az elsők közt regisztrált ide, tag volt mindkét helyen, sőt, az indexen előbb volt tag, mint ahogy az létrejött. Az egyetlen feltétel aminek nem felelt meg, az a kertészeti témákban való részvétel. Itt viszont úgy látszik részt vesz. Tudjuk hogy van kertje, csak talán a társaság nem volt eddig meg neki. A szavazás végeredménye 1 tartózkodás, 2 nem, és 3 támogató szavazat. Ha az egyszerű többséget nézzük, akkor Hehe64 megkapta a támogatást arra hogy ő is alapító tag legyen. És vegyük figyelembe, hogy más nincs aki ugyan ebben a cipőben járna, és talán még ma is van olyan tagunk, aki megkapta az alapító rangot, pedig még nem is szólt hozzá semmihez, vagy csak nagyon keveset.
 


  2014.06.25. 18:53  Hozzászólás
 •   7   
Avatar

 
  

Megtörtént.
 


  2014.06.25. 16:44  Hozzászólás
 •   6   
Avatar

 
  


Értem és köszönöm, de én ennek ellenére ezt most töröltetni szeretném. Köszönöm.
 


  2014.06.23. 21:25  Hozzászólás
 •   5   
Avatar

 
  Ne siess, jó lesz az, csak most sok a dolog. Pár fajtát én is tudok írni. Én még bővíteném is, más gyümölcsökre is. Csak az idő.... Télen szoktam jobban ilyenekkel foglalkozni.
 


  2014.06.23. 21:12  Hozzászólás
 •   4   
Avatar

 
Kérem szépen ennek a topiknak a törlését:

Fajtaismertető 1 - Kajszifajták (próba)

Kísérlet volt, nem vált be. Köszönöm!
 


  2014.06.21. 18:36  Hozzászólás
 •   3   
Avatar

 
  

Van egy rejtet bug a phpbb motorba, ami néha azt okozza, hogy a törlés ikonra klikkelve úgy csinál, mintha törölné a hozzászólást, aztán mégsem törli.
Ilyen esetben azt kell csinálni, hogy behívod a szerkesztőbe (edit), és legfelül találsz egy olyan lehetőséget, hogy a hozzászólás törlése.
-- Hozzászólás törlése: (itt van egy kocka, amit be kell pipálni) Törlés után a hozzászólás nem visszaállítható. --
Na', azt pipáld be, és így küld el a hozzászólást. :)
Én már nem is nagyon használom a "törlés" ikont, így törlöm mindig a hsz.-okat. :mrgreen:

Egyébként a Moderátornak itt a fórumon minden hozzászólást joga és lehetősége van (többek között) törölni (Adminisztrátorét is, enyémet is, stb, stb)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2014.06.21. 18:01  Hozzászólás
 •   2   
Avatar

 
  

Kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás :D úgy látszik admini hsz-t nincs jogod törölni... mindegy, meg lett oldva.

Várjuk a következő kérést :D
 


  2014.06.21. 17:00  Hozzászólás
 •   1   
Avatar

 
  

Nem működik, hiába törlöm, ottmarad.
 


Előző

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég