Fák, bokrok, virágok, és ami közöttük van! Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
  2015.09.17. 10:56  Hozzászólás  Válasz pipi32 (1580) hsz.-re     Olvasás  
  •   1581   
Avatar

rendszer admin
 
Már leírta egyszer. :)

Politizálni nem!

Ez egy kertészeti fórum, nem gazdasági-politikai fórum.
Közéleti dolgokról lehet beszélgetni (természetesen kikerülhetetlen a politika ilyenkor) a megfelelő helyen, de egy teljesen normális, beszélgetős határig.
Mindegyik téma teljesen nyilvános, bárki láthatja, olvashatja, és hozzászólhat.
Nincsen, és egyenlőre nem is lesz elkülönített fórum-, topiktéma, így egységesen mindegyik témára ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Sajnos, mint már írtam, mindig van egy-két személy, aki "tutira jól értesült", és provokatív hozzászólásaival jelzi, csak az a szentírás, amit ő mond.
Nem kell(ene) az ilyen vitákba bele menni, mert az soha nem eredményez semmi jót, csak eldurvuló értelmetlen "szájkaratét".

Mivel nem vagyunk egyformák, így ezek a határok egyénenként változnak. Ezért a Vezetőség határozza meg ezeket a határokat, és szólni fogunk, ha valaki már nagyon a határszélen csámborog.

Remélem ez így megfelelő válasz. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.09.17. 10:41  Hozzászólás
  •   1580   


---
 
Csak a tisztánlátás véget, hogy mindenki lássa, hogy nem reklamáltam, csak kérdeztem.

"Lenne egy tiszteletteljes kérdésem, ezen a forumon lehet-e politika témakörben topikot nyitni, egyáltalán lehet-e ezen a forumon pl. Fák, bokrok, virágok, és ami közöttük van! topikban keményen politizálni?

A választ tisztelettel előre is köszönöm!!"
 




  2015.09.16. 15:44  Hozzászólás
  •   1578   


---
 
Kitörték az átkelőt lezáró kaput

Kép

Itt nézheted a helyszíni közvetítést szerb oldalról :

https://www.rt.com/on-air/hungarian-border-police-refugees/ 

Ugye nem baj, ha egy kicsit politizálok?
 


  2015.09.15. 20:09  Hozzászólás  Válasz Glifozát (1576) hsz.-re     Olvasás  
  •   1577   
Avatar

---
 
Itt nemigen fogsz látni moderálni valót, mert békés beszélgetős topik..DE ha van valami jó saját képed otthonról, vagy amerre jártál annak nagyon örülnénk!

8-) :-) ;) ;-) :A ::M ::M ::M ::M ::M ::M ::M ::M
 


  2015.09.15. 16:45  Hozzászólás
  •   1576   
Avatar

moderátor
 
Visszaolvasgattam. Lehet hogy nem eléggé, de nem láttam semmi moderálandót. Ha nem olvastam eléggé vissza, akkor jelezzétek a kifogásolt hozzászólást. Ezt egyébként bármikor megtehetitek a fejlécben a felkiáltó jelre kattintva.

Ha jól értelmezem itt az a kérdés, hogy ebben a topikban legyen-e politika vagy sem. Erre próbál mindenki választ találni és a maga módján értelmezni a szabályzatot, a moderátor állásfoglalást. A lényeget leírtam, viszont ha a topikban szerintem a korlátozásról elsősorban nektek kellene dönteni. Ha szeretnétek, készítek nektek ide egy szavazást, és megszavazhatjátok hogy a továbbiakban, szeretnétek-e a lentebb leírtakon felül egyéb korlátozást a politika tekintetében.
 


  2015.09.15. 16:19  Hozzászólás
  •   1575   
Avatar

moderátor
 
Sziasztok!

Pipi kérdezte a moderátori topikban hogy lehet-e itt politizálni. A neki írt válaszomat itt is közzéteszem, mert lehet hogy többeteket is érdekel a kérdés, és talán nem jártok arra.


Szia!

Elnézést kérek hogy ilyen röviden válaszoltam, de csak mobilról tudtam válaszolni.

Nos, az a helyzet, hogy annak ellenére hogy Rhéman is alapító tag, és vezetőségi tag is volt, nem egészen fogalmazott pontosan. A politikai topikokat nem egy egyszerű veztetőségi határozat tiltja. A kérdésben szavaztak az alapítók, és a szavazatok 10%-ka támogatta politikai topikok nyitását. Ezért lett betiltva. Abban is megállapodtunk, hogy érintőlegesen a Kertészeti csevegő topikban lehet politikával foglalkozni, egészen addig, amíg nem fordul személyeskedésbe. Ez a napokban megtörtént, ami nem csak egy ember felelőssége volt, ezért úgy döntöttem, nem büntetek senkit, hanem egyszerűen felfüggesztem a csevegőt, és a később nyitott, pont a tiltás kikerülésére létrehozott beszélgetős topikokat. A ti topikotokról is elfogadtuk már, hogy nem tematikus, mondhatni klubtopik, ezért itt is lazábban kezelem a dolgot. Hogy értsd, nem a politikával van problémánk. A politika szerves része életünknek, teljesen természetes lenne hogy beszélgessünk róla. Viszont a leginkább megosztó téma, ami még szintén nem lenne baj, de szinte minden esetben, mikor a politika előkerül, annak vita, személyeskedés, sértegetés a vége. Egész egyszerűen ilyen a jelenlegi átlag magyar vitakultúra. Tanult politikusok is ezt csinálják, nem csoda, ha átlag emberek is hozzájuk hasonló stílusban politizálnak. A fórumunk viszont nem erre a célra jött létre. A fórumot (hogy értsd a sokat emlegetett alapítókat) egy kertészkedő, más fórumon már összeszokott csapat alapította. Ki így, ki úgy segítette. A cél az volt, hogy legyen egy olyan kertészeti fórum, amit saját szájízünk szerint alakítunk. Aztán felmerültek egyéb ötletek, mert a kertész sem csak kapál egész nap, így lettek egyéb topikok is. A legtöbbje, sőt mind, békés témák. Versek, zene, hagyomány, vallás, szóval olyan témák amik nem igen bántanak senkit. Számunkra egyetlen fontos dolog van, hogy ezt fenntartsuk. Ennek érdekében korlátoztuk a politikát, pont egy olyan eset után, amikor egy politikai vita elfajult. A fórumon jelenleg a kisebb döntéseket meghozhatja a moderátor, a vezetőség, és gyakorlatilag őket kontrollálhatják az alapítók. Ezen felül a tényleg lényeges kérdésekben az alapítók szavazása a mérvadó. Az alapítók körét, vagyis a hozzájuk hasonló jogkörrel rendelkezők körét a jövőben, a fórum növekedésével párhuzamosan igyekszünk majd kiterjeszteni, hogy a végső szót a fórum törzsvendégei adják, hiszen az övék a játszótér, de az eredeti szellemiségtől nem szeretnénk eltérni. Nem akarom szépíteni a dolgot, vannak elmaradásaink, akár szabályzat terén is, de mentségünkül szolgáljon, hogy mi mind átlagos dolgozó emberek vagyunk, vagyis a munka melletti szabadidőkből gazdálkodva egyengetjük a fórumot, természetesen anyagi haszonszerzés nélkül. Persze ha valakinek kérdése van, arra igyekszünk válaszolni, ezzel is pótolva az esetleges hiányosságokat.

A ti topikotokat én személy szerint csak ritkán látogatom, így itt is bizalmi elven megy a dolog, párszor jeleztem már néhány játékszabályt. Én megbízok bennetek, remélem ezzel nem éltetek vissza. Most végignézek pár napot, de ha nem volt benne sértegetés, akkor nem fogom bántani, mert nekünk a fő ellenség az, amikor valaki egy másik fórumozót szándékosan kellemetlen helyzetbe hoz. Azt szeretnénk, ha itt mindenki jól érezné magát. Ha valaki ezt a törekvést akadályozza, az ellen fel fogunk lépni. Mást aligha moderálunk ha nem ütközik törvénybe.

Összefoglalva: Direkt politikai topikot tilos létrehozni, viszont egy laza témában érintőlegesen meg lehet említeni, beszélgetni róla, amíg az nem megy át heves vitába. Jelszó a kulturáltság. Az nem kulturált politikai beszélgetés ami úgy kezdődik hogy hülye vagy.

Ha maradt kérdésed, szívesen válaszolok.

További kellemes fórumozást!
 


  2015.09.15. 14:17  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (1571) hsz.-re     Olvasás  
  •   1574   
Avatar

terra alapító
 
A "nem nyitunk politikai fórumot", határozatot én is megszavaztam, és jónak tartom. Más kérdés, hogy mennyire voltunk konzisztensek. Amióta előtérbe került az alapítók tulajdonosi mivolta, amivel, mint tudod nem értek így egyet, kérdés, hogy szavaztatni kellett volna, vagy nem. Az, hogy mi tartozik az alapítók elé, mi nem, már régi, azóta sem szabályozott kérdés. Éppen tegnap olvastam végig az ezzel kapcsolatos korábbi vitát.

A politika, sajnos mindannyiunk életének része, akárcsak az a sok minden, ami topikkal rendelkezik itt a fórumon, bár nem kertészet.
 


  2015.09.15. 10:53  Hozzászólás  Válasz pipi32 (1572) hsz.-re     Olvasás  
  •   1573   
Avatar

rendszer admin
 
Semmi rossz felhang, vagy személyeskedés nem volt benne, és wogboy szerintem érteni fogja.
És az a "szmájli" sem véletlen van ott. ;)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2015.09.15. 10:49  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (1571) hsz.-re     Olvasás  
  •   1572   


---
 
"Nagyon nem kellene túl feszíteni a húrt, és tönkre tenni ezt a témát politikai felhangok teljesen felesleges pengetésével (wogboy ez elsősorban neked szól! :) )."

Maximálisan egyetértünk, kivéve a wogboy megnevezését, ugyanis Siculo legalább olyan aktív és én is megszólaltam politikai témában.
 


  2015.09.15. 10:23  Hozzászólás  Válasz Rhéman (1557) hsz.-re     Olvasás  
  •   1571   
Avatar

rendszer admin
 
A fórum szabályzata éppen annyira nem tiltja, mint amennyire nem engedélyezi a politikai témák nyitását.
Éppen ezért a vezetőség jogszerűen hozhat olyan határozatot, amelyik azt a célt szolgálja, hogy a fórum kulturált társalgása ne kerüljön veszélybe.
Közéleti dolgokról lehetne beszélgetni, de sajnos mindig van egy-két személy, aki "tutira jól értesült", és csak az a szentírás, amit ő mond.
És így mi sem természetesebb, mint hogy ha valaki mást mond, az vagy tájékozatlan, vagy elfogult, vagy rasszista, stb, stb .... hagy ne soroljam.

Ez a fórum elsődlegesen egy kertészeti fórum. Ettől eltérő szélsőségeket csak egy bizonyos kulturált határig tűr meg a vezetőség, akár tetszik, akár nem.
Lehet bármilyen, vagy bármilyennek értelmezhető egy téma címe, ezek a határok akkor is vonatkoznak rá.

Tele van az internet politikai fórumokkal, platformokkal, hatalmas a választék, lehet oda menni, ha annyira hiányzik, és ott lehet vitatkozni, politizálni, "őrjöngeni", "anyázni", stb, stb.

Ez a téma szépen felfutott, és bár néha kicsit feszegetve vannak a határok, de még éppen hogy belefér.
Szép és/vagy érdekes képek, néhol jó kis leírások, tartalmas egy téma lett.
Nagyon nem kellene túl feszíteni a húrt, és tönkre tenni ezt a témát politikai felhangok teljesen felesleges pengetésével (wogboy ez elsősorban neked szól! :) ).
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -




  2015.09.15. 10:09  Hozzászólás
  •   1569   
Avatar

---
 
Az afrikai fa lakója!

Kép

Ez a lábas jószág, meg a sivatag lakója!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 10:07  Hozzászólás  Válasz Rhéman (1557) hsz.-re     Olvasás  
  •   1568   
Avatar

---
 
Szia Rhéman!

"Eddig, ha egy-két normális mondat elhangzott abból nem volt baj. "

Köszönöm a véleményed, és nekem az érthetetlen, miért kell verni a dobot, hogy mi itt beszélgetünk, és ezzel nem helyezzük a másikat a pálya szélére!

Szép napot!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 10:07  Hozzászólás
  •   1567   
Avatar

---
 
Az egyik erdei sétán láttam meg!

Kép

Tavasszal virágoznak, és a papagályok is tudják!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 10:05  Hozzászólás  Válasz Siculo (1552) hsz.-re     Olvasás  
  •   1566   
Avatar

---
 
Lavi

"Istvánt látom szereted, hogy Pistikének becézed, de Tom-ot és Don-t miért nem kedveled?"

A Pistike született elsőnek, és a Don, a szomszédom neve - már ő is tudja! - a Tom meg adva volt az itteni elnevezésemmel!
Gyorsan kellett az elnevezést megtenni, és csak körülnéztem!

"Talán mert a Labour-ra szavaztak? "

A Laborra szavaznak, akkor repülnek is, mert az nálam szentségtörés!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 10:04  Hozzászólás
  •   1565   
Avatar

---
 
Net.-s kép, de szép!

Kép

A wolemi pine-k, és a volt bolhásunk!

https://en.wikipedia.org/wiki/Wollemia 

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 10:01  Hozzászólás  Válasz Siculo (1551) hsz.-re     Olvasás  
  •   1564   
Avatar

---
 
Lavi

Jók a 2014-es képeid, és köszönöm, hogy idehoztad! :-D
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 10:00  Hozzászólás
  •   1563   
Avatar

---
 
A vihar elvitte a tetőt!

Kép

A termeszek lakta fát azért kellett befújni, mert előírás a jól láthatóság! Az is érdekes, mielőtt kivágták, jött egy mérges bácsi, és az belefurt négy lyukat a törzsbe, és adott nekik folyékony mérget, és azért nincs már lakója a kivágott fának!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 09:59  Hozzászólás  Válasz Rhéman (1557) hsz.-re     Olvasás  
  •   1562   


---
 
Köszi a választ, de ettől nem lettem okosabb. Az ilyen válaszok mifelénk egyenlőek, a hoztam is, meg nem is, a meséből ismert történettel.
 


  2015.09.15. 09:55  Hozzászólás  Válasz Siculo (1550) hsz.-re     Olvasás  
  •   1561   
Avatar

---
 
Lavi

"Így van, az illegál migránsok túlnyomó többsége katona korú férfi. Nők, gyermekek, idősek kisebbségben vannak, együttes arányuk sem haladja meg a 25%-ot és nyilván ez van mindenhol."

Nálam csak annyi a kérdés, ezek mind fegyverforgatók lehettek, és az a kérdés, mikor kapják kézbe a puskákat!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 09:55  Hozzászólás
  •   1560   
Avatar

---
 
A sok esőtől meglazultak a felszíni gyökerek, és lefeküdt a kis afrikai tulipánfa!

Kép

A másik házunknál levő bodza virágjai, és most is ilyennek várom az ittenieket!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 09:49  Hozzászólás  Válasz Siculo (1549) hsz.-re     Olvasás  
  •   1559   
Avatar

---
 
Szia Lavi!

"Ezeket köszönöm és az ECHO TV és az ATV nagyon jól megvilágítja a menekült helyzetet."

Szívesen, és mi vagyunk a tanúi, a fehér ember uralmának a végét is látva!

"A magyarok között Kálmán Olga a kedvencem. Nemcsak azért mert korához képest jól néz ki, hanem feltűnően tájékozott, intelligens és kiválóan kérdez a felkészültségéből adódóan. "

Jól látod, és kevés az olyan, akinek érdemes figyelmet szánni!

Azt azért neheztelem, nem kell elszaladgálni máshova, felhívni a figyelmet, az itteni hancúrozásra! Miért kell ismételni a lázadást? :-D

"Kár hogy odaadta magát Németh Sándor atyának "

Lehet, az isten fizesse meg, komolyan vette!

Nálunk is megy a hanccúrozás, mert a kormánypártban vezércsere történt, és remélem, ezzel nem fogják elbukni a 2018-as szavazást, de ha sokat változtat a Liberal politikáján, akkor a Labor jöhet be, és mi meg mehetünk az óceánnak! Már azt rebesgetik, a 2016-os évben jön a másik világválság, és azt sem értem, akkor miért nem tesznek annak érdekében, hogy ez a sziget megmeneküljön!

http://www.bbc.com/news/world-australia-34253013 
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 09:49  Hozzászólás
  •   1558   
Avatar

---
 
Az afrikai fa, és valószínű a víz melletti élete adja a jó egészséget számára!

Kép

Az egyik képe, és mivel szent állat náluk a krokodil, azért is kerülhetett a faágra!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.15. 09:38  Hozzászólás  Válasz pipi32 (1556) hsz.-re     Olvasás  
  •   1557   
Avatar

terra alapító
 
A politikai témákat a szabályzat nem tiltja. Többször megkíséreltük, de végül veszekedést eredményezett, ezért a vezetőség álláspontja szerint nem lehet politikai topikot nyitni. Az persze kérdés, hogy a vezetőség jogszerűen hozhat-e olyan határozatot, mely a szabályzatot kissé felülírja?

Eddig, ha egy-két normális mondat elhangzott abból nem volt baj. Belefért az OFF-ba. Egyébként nehéz eldönteni, hogy mi a politika. Pl. a menekült kérdés humanitárius, vagy politikai kérdés?
 


  2015.09.15. 08:52  Hozzászólás  Válasz Siculo (1554) hsz.-re     Olvasás  
  •   1556   


---
 
Meggyőződésem, hogy ha politikai topikot nem lehet nyitni akkor, ezen a forumon politizálni sem lehet.
Ha tévedek, akkor megmagyarázhatatlan, hogy miért nem lehet politikai topikot nyítni.
De van egy egyszerű megoldás megkérdezem az illetékeseket, amit most meg is teszek.
 


  2015.09.15. 06:04  Hozzászólás  Válasz pipi32 (1553) hsz.-re     Olvasás  
  •   1555   
Avatar

---
 
Annyi van még, ha a politikáról beszélünk, a politikai hovatartozás kritizálása tilos, még akkor is ha valaki náci vagy ballibeláris
 


  2015.09.15. 06:02  Hozzászólás  Válasz pipi32 (1553) hsz.-re     Olvasás  
  •   1554   
Avatar

---
 
Szólásszabadság van pipi, tehát értelmezésem szerint lehet közéleti dolgokat is megbeszélni...

Pol topikot nyitni itt a moderáció szerint tilos.... a fák, bokrok közé viszont minden belefér és bele is fért, ez itt hagyomány, elsősorban a saját képek...

olvasd ezt...

[url]http://terra-kert.hu/viewtopic.php?f=152&t=7[/url]
 


  2015.09.15. 05:54  Hozzászólás  Válasz Siculo (1548) hsz.-re     Olvasás  
  •   1553   


---
 
Ha ezen a forumon nem lehet politikai topikot nyitni, akkor politizálni sem lehet.
Ha forum gazda következetes, akkor előfordulhat, hogy ezt a topikot is lezárja, mert ebbe a topikban is egyre sűrűbben politizálnak, ha meg hagyja a politizálást akkor meg miért ne lehetne nyitni egy politikai topikot?
 


  2015.09.15. 05:26  Hozzászólás  Válasz wogboy (1544) hsz.-re     Olvasás  
  •   1552   
Avatar

---
 
"Tom, Pistike, és Don a kert urai! "

.
Istvánt látom szereted, hogy Pistikének becézed, de Tom-ot és Don-t miért nem kedveled?
Talán mert a Labour-ra szavaztak? :?: 8-) :SMOR :VOPI :VOPI :VOPI
 


  2015.09.14. 20:06  Hozzászólás
  •   1551   
Avatar

---
 
............. 2014

.


DSCF2484.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2101.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2129.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2175.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2546.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2282.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2110.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2098.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

DSCF2096.JPG
------------------------
Megtekintve 13440 alkalommal.

 


  2015.09.14. 17:29  Hozzászólás  Válasz wogboy (1545) hsz.-re     Olvasás  
  •   1550   
Avatar

---
 
" HA HÁBORÚ VAN, AKKOR EZEK AZ "ÉLETERŐS" FÉRFIAK MIÉRT NEM HAR-COLNAK?"
.
Így van, az illegál migránsok túlnyomó többsége katona korú férfi. Nők, gyermekek, idősek kisebbségben vannak, együttes arányuk sem haladja meg a 25%-ot és nyilván ez van mindenhol.
 


  2015.09.14. 17:11  Hozzászólás  Válasz wogboy (1535) hsz.-re     Olvasás  
  •   1549   
Avatar

---
 
Ezeket köszönöm és az ECHO TV és az ATV nagyon jól megvilágítja a menekült helyzetet.
A magyarok között Kálmán Olga a kedvencem. Nemcsak azért mert korához képest jól néz ki, hanem feltűnően tájékozott, intelligens és kiválóan kérdez a felkészültségéből adódóan. Kár hogy odaadta magát Németh Sándor atyának :'( :T :STABRE ::O :R :@ :evil: :cry:

Nem tudom van-e róla valami a neten zuhanyzó alatt ?
 


  2015.09.14. 17:06  Hozzászólás  Válasz pipi32 (1547) hsz.-re     Olvasás  
  •   1548   
Avatar

---
 
Nem kell megkérdezni, kukk bele a moderációs topikba látod hogy pol topikot nem szabad nyitni.
Van itt egy, de abba már nem lehet írni.
 


  2015.09.14. 11:40  Hozzászólás
  •   1547   


---
 
Gyerekek, álljunk meg egy pillanatra, ez nem politikai topik, és ne csináljunk belőle politikai topikot, ha nem muszáj, természetesen ez rám is vonatkozik!!

Ha minden áron politizálni szeretnénk, kérdezzük meg az erre illetékeseket, hogy lehet-e nyitni egy politikai topikot és akkor nyissunk egyet. :thumbup:
 


  2015.09.14. 10:22  Hozzászólás
  •   1546   
Avatar

---
 
A Gold Coast értéke!

Kép

.. és nappal!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:20  Hozzászólás
  •   1545   
Avatar

---
 
Azért ezt sem kellene az USA-nak tenni a oroszok közelében, mert ez provokáció!

http://adatlistazo.hu/amerikai-harckocsik-magyarorszagon/ 

Egy tanult ember levele!

"Igen, igy állunk itt Európában! Talán szept 15-től, a mi országunk keményebben fog közbelépni. Majd meglátjuk.

Kedves Barátaim!


Pattanásig feszült a helyzet! Amerika fegyvereket küld Romániába és Lengyel-országba, Putyin már beígérte, ha ez megtörténik, erre a két országra támad. S közben tömegesen jönnek a menekültnek álcázott néger stb. katonák Eu-rópába. Természetesen vegyítve buta áldozatokkal, akik az egészből semmit nem látnak. A FB-n nagyon jó cikkek jelennek meg! Európa, az európai kultú-ra, a kétezer éves civilizációnk, a kereszténység nagy veszélyben van!

Ébredjenek! Per pillanat nem kapukat kell nyitni, hanem védekezni kell! Há-borús helyzet van! Migránsoknak álcázott katonák támadták meg Európát! Csak idő kérdése és ez kiderül!

Ahogy Nógrádi György szakértő mondja, ez csak a kezdet!



EMBEREK, HONFITÁRSAK, MAGYAROK! KÉREM GONDOLKOZZATOK!



1. KÉRDEZNÉM, KIK EZEK A ZÖMÉBEN 16, 18-40 ÉV KÖZÖTTI, 90%-BAN FÉRFI-AK, AKIK "VÉGIGGYALOGOLTÁK, ÉHEN SZOMJAN" A FÉL VILÁGOT ÉS ITT VAN-NAK? HOL A CSALÁDJUK? HOL VANNAK A FELESÉGEIK, HOL VANNAK A GYER-MEKEIK, HOL VAN AZ ÉDESANYJUK, AZ ÉDESAPJUK, HOL VAN A ROKONSÁ-GUK? HA OTT HÁBORÚ VAN, AKKOR AZOKAT GOND NÉLKÜL OTTHAGYTÁK? MIÉRT, HOGYAN?

2. MIBŐL VAN PÉNZÜK IDÁIG ELJÖNNI? MEGSPÓRÓLTÁK? ERRE GYŰJTÖTTEK ÉVEK ÓTA OTT, AHOL ENNI SINCS MIT, ÁLLÍTÓLAG?

3. HA HÁBORÚ VAN, AKKOR EZEK AZ "ÉLETERŐS" FÉRFIAK MIÉRT NEM HAR-COLNAK? ELVILEG VAN KI ELLEN, MERT MENEKÜLNEK VALAKIK ELŐL? NEM-DE? EZ A HAZASZERETET, EZ A FELELŐSSÉG?

4. HAZAFIAK EZEK? NEM ÉRDEKEL, HOGY POLGÁRHÁBORÚ VAGY TÖRZSI KONFLIKTUS VAN-E A HAZÁJÁBAN, MENJEN HAZA ÉS HARCOLJON A CSALÁD-JÁÉRT, A BECSÜLETÉÉRT... AZÉRT NEM SZÉGYEN, VAGY IGEN?

5. HOL A "HAZA BECSÜLETE..." VAGY "DRÁGÁBB A RONGY ÉLETE", HOGY A NEMZETI DAL TÖBBI RÉSZLETÉT NE IS IDÉZZEM!

6. NE ITT LENGESSÉK A ZÁSZLÓT, A TRANSZPARENSEIKET, NE ITT HADONÁSZ-SZANAK A KÉSEKKEL, BOTOKKAL, MACHETEKKEL, NE ITT DOBÁLJÁK KŐVEL A RENDŐRÖKET, A KIRAKATOKAT, HANEM OTT, AHOL AZ IGAZI ELLENSÉG VAN!!

7. NEM ÉN VAGYOK AZ ELLENSÉG, NEM TE, MAGYAR HONFITÁRSAM - NEM ÉRDEKEL, HOGY MI A PÁRTÁLLÁSOD -, HANEM MINDENKI KÜZDJÖN MEG AZ IGAZÁÉRT, DE JÓ HELYEN, AHOL ELSZENVEDTE A SÉRELMEKET. NEM ÉN, VAGY TE GYÚJTOTTAM FEL A HÁZÁT!

8. ÉS NE NYÚLJANAK AZ ÉN ORSZÁGOMHOZ, AZ ÉN CSALÁDOMHOZ, AZ ÉN JAVAIMHOZ, MINT AHOGY EZ MÁR SOK HELYEN MEGTÖRTÉNT!! EZEK NEM-SOKÁRA SZERVEZKEDNI FOGNAK, SZEREZNEK FEGYVERT ÉS.

9. KEDVES EURÓPA, KEDVES EU., KEDVES MAGYARORSZÁG, KEDVES HONFI-TÁRSAK ... ÉBRESZTŐ!


ITT NAGY BAJ LESZ!

EZT MOST DRASZTIKUSAN MEG KELL ÁLLÍTANI. DRASZTIKUSAN, AZTÁN LEHET TÖKÖLNI, HOGY HOGYAN TOVÁBB, DE MOST DRASZTIKUS, AZONNALI LÉPÉ-SEK KELLENEK, MÍG VÉR NEM FOLYIK ITTHON...


Dr. Paulin Ferenc

professzor emeritus

a Magyar Tudományos Akadémia doktora


Amíg nem áll ki valaki, aki nevén nevezi ennek a szervezett népvándorlásnak és bevándorlásnak a háttérben (IS!) meglapuló terrorista gazembereket, és amíg méltó képpen felelősségre nem lesznek azok vonva, addig nem lesz rend, addig nem lesz béke, addig nem lesz nyugalom. "
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:12  Hozzászólás
  •   1544   
Avatar

---
 
És Tom is ott van, Ő vigyáz a mangófára!

Kép

Egyenesítem a PVC locsoló csővet - ez lesz a melegházas boltív -, mert karikába tekerve árulták, és nekem az egyenes a jó amit majd én hajlítok formára!

Kép

Kép

Tom, Pistike, és Don a kert urai!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:08  Hozzászólás  Válasz Spoli (1530) hsz.-re     Olvasás  
  •   1543   
Avatar

---
 
spoli

"Tom, szép napot, eredményeset,"

Köszönöm, a mai napnak is volt értelme, és ez a lényeg, ha van önbecsülés!

Szép napot!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:07  Hozzászólás
  •   1542   
Avatar

---
 
A tormás sarok virágzik, és élvezik a helyet!

Kép

Don, és Pistike, és a bodza bokor!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:05  Hozzászólás  Válasz Spoli (1526) hsz.-re     Olvasás  
  •   1541   
Avatar

---
 
Szia spoli!

"Tom, végignéztem a képeidet, és az eddig elkészült részeket, meg a fejlődő növényeidet, és naná, Pistikét is."

Ma lettek társai is, és madarakat a frász kerülgeti!

"Iszonyú meló, rengeteg ötlet, és nagy-nagy eltökéltség van benne, minden elismerésem!"

Köszönöm, és még nincs kész! Ma már azt tervezgettem, a melegházas formát hogyan végezzem el, hogy az adja azt is, amit elvárok tőle!

"Végül is - kis túlzással szólva - egy sziklás domboldalból faragtál - szinte szó szerint - termőterületet!"

Ez volt valóban alap, és megálmodtam a megoldást, és álom volt az elvégzése!

"Legyen továbbra is Szerencséd vele, mert tudom, hogy ez a munka nem fejeződik be, ez olyan, mint a szőlő, azt is egész évben szolgálni kell, és hajladozni előtte, hogy egyszer egy évben a kedvedre tegyen."

Ez is köszönöm, és a szölö is tervben, de most a zöldséges volt a muszáj!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:04  Hozzászólás
  •   1540   
Avatar

---
 
A csicsóka! Ezt sem ismertem eddig, és fura az induló formája!

Kép

Kép

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:02  Hozzászólás  Válasz Siculo (1514) hsz.-re     Olvasás  
  •   1539   
Avatar

---
 
Lavi

A tavaszunk adva, és ezt a virágok is tudják!

"Liliomfélék is vannak a kertedben?"

Egy tő van, de még elég kicsinyes! Majd mutathatom is!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 10:01  Hozzászólás
  •   1538   
Avatar

---
 
Don, az új melós, és fárasztó lehet a karjait megtartani?

Kép

Ezt a salátát kaptam, és soha nem ismerve, ennek feje sosem lesz?

Kép

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 09:58  Hozzászólás  Válasz Siculo (1513) hsz.-re     Olvasás  
  •   1537   
Avatar

---
 
Lavi

"Ragyogóak és lehet tudni a fajtájukat is? Pl. lásd itt a képes ismertetőt:"

Sajnos kikoptam a tudásból, pedig anno a rózsatermesztés volt a hobbim, és annyi maradt meg, egyedül a zöld rózsát nem tudták még kitenyészteni, pedig próbálkoznak!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 09:58  Hozzászólás
  •   1536   
Avatar

---
 
A DVD-s keresztek is kaptak még egy DVD-t!

Kép

Kép

Ha már sokat jár a helikopter, akkor legyen meg nekik is a vigyor jel! Különben is, a madarak az égből látnak!
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 09:55  Hozzászólás  Válasz Siculo (1512) hsz.-re     Olvasás  
  •   1535   
Avatar

---
 
Szia Lavi!

"Erről betettél egy beszélgetést: be tudnád még egyszer rakni?"

Erre gondoltoltál? - http://www.echotv.hu/video/107267/20150831_Vilagpanorama 

Nálam úgy működnek ezek a hírek, mit tudok belőle leszűrni, és mindegy, honnan jött!

Ez sem kutya! - https://www.youtube.com/watch?v=8irSq_VpsO8&feature=youtu.be&list=PLo3D7cHyR-tMBmIEeefe8RIWM90eWMVR4d 

Vagy ez! -

"... A népesség túlnyomó része Szibériában mára kínai anyanyelvű, papírokkal nem rendelkezik "

Ezt sem gondoltam, és tudtam, köszi az infót!

Katt ide! -

Ez egy magánvélemény - név is adva, és Fidesz imágó! ,- de tanulságos!

"Szent por

2015.08.30. 11:26

Üzenem a menekültek „jószívű” és „szánakozó” támogatóiknak: nem is
olyan régen turistaként megjártam Irakot is, Afganisztánt is.

Mindkét ország beutazási (turista) vízumára három hétig vártam. Erősen
őrzik saját határaikat. Aztán, ha a magyar is csak egy kicsit
erősebben őrzi, mint azt az Európai Unió „megengedi”, azonnal
idegengyűlölő.
Afganisztánban is, Irakban is a mocskos, poros, lerobbant reptéren
három órán át várakoztam, amíg valaki helyet foglalt az emigrációs
hivatal „székében”. Útlevélvizsgálat, szemszínvizsgálat, ujjlenyomat.
Aztán újabb várakozás, amíg valaki azt mondta: Mehetsz. Katonák,
rendőrök vigyázzák a repteret, az utcát, a szállodát, majd tankokkal
kísérik a turistát szállító buszt.

Irakban a négycsillagos szállóban nem volt víz, néha volt villany, néha nem.

Afganisztánban egy sötét folyosó végén volt egy szoba, használt,
koszos ágyneművel, de volt víz és volt por, sok por. Az utcán, a
múzeumban, sőt, a mecsetben is por volt. Cipőt lehúzni, mielőtt a
mecsetbe bemegy az ember, abszolút normális, mint a kendő viselése,
váll letakarása ésatöbbi. Amikor kijöttem a mecsetből, és a cipőmet
kézhez kaptam, zoknimat kezdtem leporolni. Rám szólt a cipőket
felügyelő akárki, hogy „don’t do that, this is a holy dust” (ne tegye
ezt, ez szent por). Nem útleírást akarok írni, csak párhuzamot vonni
azzal, ahogy a „szegény” irakiak, afgánok fogadják a turistát, aki el
van látva pénzzel, amit náluk költ el.

Ha ugyanezek az emberek Szerbiából Magyarországra érkeznek, és
útlevelet, netán ujjlenyomatot mer kérni tőlük a magyar hatóság,
elszaladnak, mert elszaladhatnak. Ők egy lépést tenni sem engedik az
okmányokkal, pénzzel ellátott turistát.

Sumér földön meg a zikkuratokhoz is csak katonai kísérettel lehet
menni (óvják a turistát, vagy a zikkuratot a turistától? Nem lehet
tudni, de megkérdezni is alig, legfeljebb nem kap az ember választ),
de egész babilóniai és mezopotámiai utamon végigkísért a tankok
tetején a fegyveres katonaság.

Magyar földön senki nem kíséri sem az afgánt, sem az irakit és senkit
a bevándorlók közül. Csupán megkéri a magyar hivatalos személy, hogy
igazolják magukat. Nagy baj! Embertelenül bánnak velük, de vizet,
élelmet kapnak – és ha nem kapnak, követelnek. Szemetet hagynak maguk
után, vagy élnek a szemetükkel együtt. Ez NORMÁLIS, mert otthon is ezt
teszik.

Egy LMP-s politikus a Kossuth rádióban azon méltatlankodott, hogy a
vécé nem elég és nem megfelelő valamelyik táborban. Vajon tudja ez az
úr, hogy milyen vécét használnak a fenti országokban? Kérem szépen,
menjen és nézze meg, mert egy gödröt ásnak, és előtte egy faágon lebeg
egy rongyos, koszos lepedő, netán egy férfiing. És ennek használatáért
egy amerikai dollárt kell fizetni.

Vajon Irakból és Afganisztánból (netán Srí Lankáról) Magyarországig
néhány ezer kilométeren át mit ettek-ittak? Ki adott nekik és
mennyiért enni-inni? Ruhájuk nem elkopott, ennyi gyaloglás után is jó
cipőjük van, és senkit nem láttam csont-bőrre lefogyva.

Hogy mit tett és mit tehet a magyar kormány, azt nem dolgom megítélni,
mert én nem teszek semmit, csak naponta nézem és hallgatom az
interneten azt a sok tömény ostobaságot, amit az ellenzék művel. Azt,
hogy Vona Gábor meglehetősen szegényes szókincsével, helytelen
magyarsággal bírálja a kormány „tehetetlenségét”, a drótkerítés kvázi
kudarcát. Szerinte: „politikai nyomást kell elhelyezzen a kormány”
(nem is tudtam, hogy a nyomást el lehet helyezni); aztán: „ellátni
olyan eszközökkel, ami nem életet kiolt”. És mit ajánlana, Vona úr?
Nonstop vízágyúzzanak, vagy nonstop könnygázozzanak? Mert a tömegek
jönnek, és jönnek… Nonstop.


Nem értem! És egyre inkább már semmit és senkit nem értek az ellenzéki
oldalról. Egyetlen épkézláb, racionális javaslattal senki nem jön elő,
mindenki csak bírál. Ez a legkönnyebb. Értsék már meg, hogy NINCS
olyan megoldás, ami mindenkit és minden oldalt kielégíthet. A magyar
kormány kalapács és üllő között őrlődik, eleget akar tenni az
„emberségesség” megkövetelte kritériumoknak is és az uniós
szabályoknak is. Aki azt hiszi, hogy ez könnyű, az OLDJA MEG.


Most csak ennyit akartam elmondani, mert nekem könnyű itt, a békés
déli féltekén, de ne higgye senki, hogy nem fáj, mert semmi nem fájhat
jobban, mint a tehetetlenség.

Elsősorban a saját tehetetlenségem, de azoké is, akik (durva és ostoba
szavak helyett) otthon nem tesznek semmit."
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 09:52  Hozzászólás
  •   1534   
Avatar

---
 
Na, ma is lett munkásgyártás!

Kép

Ennek a neve lett Don!

Kép
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2015.09.14. 06:02  Hozzászólás  Válasz Siculo (1531) hsz.-re     Olvasás  
  •   1533   


---
 
Tudod Lavi, aki fafejű, az az is marad, a te esetedben sincs másképpen!!

A menekült kérdésről és még sok minden másról veled az eszmecserét itt és most befejeztem, egyébként is ez a topik, ill forum nem politikai topik.
 


  2015.09.13. 22:35  Hozzászólás  Válasz Spoli (1528) hsz.-re     Olvasás  
  •   1532   
Avatar

---
 
Ez pedig egy vizikocsi....

[url]https://www.youtube.com/watch?v=sJC7E06IBXI[/url]

:H
 


ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég