Kabakosok Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
Háztáji veteményes, növényei, örömei és bánatai, a gyümölcsös témái, valamint a kertben termesztett vadnövények jönnek ide. NE tessék ide írni módszerekről, pl. gyümölcsfák oltásáról.


  2016.02.23. 18:03  Hozzászólás
  •   163   
Avatar

---
 
Főző töknek találtam egy különlegességet. Trombita tök (250Ft, 3 szem van a zacsiban). Sajnos közelebbi fajta nincs feltüntetve.

Próbálta valaki? Milyen?
 


  2016.02.14. 12:24  Hozzászólás  Válasz Vebber (161) hsz.-re     Olvasás  
  •   162   


terra alapító
 
Azt gondoltam, sütőtököt kérdezel, mivel abból említettél két fajtát... Főzőtökként nálam a spárgatök nem volt igazán sikeres, viszont az Alba nagyon bevált, szép hengeres sima, rántott/rakott töknek és főzeléknek finom, és rövidebb a tenyészideje is.
 


  2016.02.14. 10:40  Hozzászólás
  •   161   
Avatar

---
 
Érdemben senki? :(

Tintus nem hiszem, hogy te ne próbáltál volna ki legalább 10 fajta tököt, írd meg kérlek a tapasztalataidat -te is-.

Vizerg,
Igen, ezeket a variációkat kipróbáltuk tavaly, és jók is voltak. Viszont tök még volt, mikor cukkini már nem termett.
Tehát nekem kell a betakarítás meghosszabbítása céljából is.
 


  2016.02.08. 08:23  Hozzászólás  Válasz Vebber (159) hsz.-re     Olvasás  
  •   160   


---
 
Valószínűleg ez nem segítség Neked, mert tökből kértél tanácsot, én abban nem tudok segíteni, de mi mindent cukkiniből csinálunk.
Tökfőzeléket, rántva, stb.
 


  2016.02.07. 13:32  Hozzászólás
  •   159   
Avatar

---
 
Tökben kérnék segítséget. Főzni, rántani melyik/ek jó/k?

Tavaly kanadai fajta körből volt, ami jól termett, de a termése nagyon édes, így a leves is nagyon gely lett.
Tescóban láttam össz-vissz egy fajtát, óvári hengerest, aki ismeri írja már meg, ez milyen?
 


  2016.02.07. 13:28  Hozzászólás
  •   158   
Avatar

---
 
Egy kevés tapasztalat megosztás cukkini ügyben:

Tavaly volt először, és két fajtát termeltem, melyek Black Forest erdei cukkini, és Mantra F1 volt.
A termésük egyforma kinézetű, hengeres, sötét zöld, fényes héjú. Ízben sem találtam különbséget. Minkettő jó főzni, sütni, rántani.
A Black Forest végül nem futott olyan nagyon, kb. 50-70 cm-s hajtást produkált.

A Mantra több betegségre rezisztens - IR:Px / CMV / ZYMV / WMV / PRSV
Termőképessége a Black Forestnek nagyobb, több termést hozott. Ennek levelét a lisztharmat támadta, bár sok jelentősége nincs, mert egy kis tejes-vízzel történő permetezés hamar levitte.

Ahogy, augusztusban bejött a csapadékos hideg idő, egyik sem termett. Hoztak valamennyi virágot, de kötés után, a virág felől rohadni kezdtek.
Mikor javult az idő szeptemberben, megint teremtek, de már nem volt az igazi.
Azt tapasztaltam, meleg, napsütötte helyen érzi jól magát a cukkini, még úgy is, hogy a homokban locsolás mellett is a nagy melegben, tűző napon már délelőtt elfeküdnek.
 


  2016.02.06. 18:39  Hozzászólás  Válasz szerzolaszlo (154) hsz.-re     Olvasás  
  •   155   


---
 
Kompatibilis a sárgadinnye a csípőspaprikával? :) Erre monják, hogy a tapasztalat nagyon jó tanár, csak kicsit dárga :)
Lagenáriára rendszeresen oltok, ott nem tapasztaltam hátrányt. A sárgadinnyét ki9 akarom próbálni interspecen. Van egy tájfajtám,ami 3-4-5 kg-osokat tud, de időben kell szedni, mert repedésre hajlamos. Az a reményem, ha erre az alanyra oltom, akkor nem fog repedni. Ráadásul fel akarom futtatni, mint az uborkát, sztem jó erős támrendszer kell neki, ha tud 8-szor ilyen nagy dinnyéket.
Erre az alanyra oltva, milyen sor és tőtávot javalsz?
 






  2016.02.04. 20:20  Hozzászólás  Válasz szerzolaszlo (147) hsz.-re     Olvasás  
  •   148   
Avatar

---
 
Nem az a pláne benne, hogy 2m2, hanem az, hogy fut. Mert eredendően nem futós tököt vetettem, így nem is értem, honnan vette a bátorságot, hogy fusson. A tök meghálálja a trágyát, de mivel nem tartok haszonállatot, így trágyám sincs. Vehetnék, de nem érdemes, mert amennyi tököt megeszünk az én drága feleségemmel, annál így is sokkal több terem. kb 10m2 területen termesztettem tavaly, nem tudom hány tő lehetett, a nyári termés felét elosztogattam, az őszit betároltam. Kedvező évjárat esetén, 3tő termése elegendő lenne, de a biztonság kedvéért, ennél minden évben többet vetek.
 


  2016.02.03. 19:27  Hozzászólás
  •   146   
Avatar

---
 
Kaposváron kinyílt a hóvirág és még ennyi tököm van a garázsban:


Úgy hívom, hogy brutális tök, mert nagy területet képes befutni. Onnan származik, hogy egyik évben meg akartam öntözni a tököket és kerestem a szárukat ahol a földhöz csatlakoznak. Legnagyobb meglepetésemre csak egy tövet találtam, de az befutott vagy 2 m2 földfelületet. Ekkor neveztem el brutális töknek. Azóta megfogom a magját és minden évben vetek belőle. Száraz, hűvös helyen sokáig eltartható. Ha legközelebb lesz magcsere felajánlok belőle.
 






  2016.01.20. 18:19  Hozzászólás  Válasz nzozz (140) hsz.-re     Olvasás  
  •   141   
Avatar

terra alapító
 
Nekem a ZKI magjai váltak be (bár próbáltam sok mást is...)

Spárgatök: Alba
Cukkini: Striato de napoli (csíkos)
Patisszon: Óvári fehér.

A sárga cukkini és patisszon szép, de beteges és középszerű, a Black beauty cukkini nagyon érzékeny a lisztharmatra.
 


  2016.01.20. 14:29  Hozzászólás
  •   140   


---
 
Sziasztok!
Spárgatök, cukkini, patiszon fajták közül melyikeket ajánlanátok és mely a kerülendők?

Köszönöm
 


  2015.10.06. 12:20  Hozzászólás  Válasz atifoci2 (138) hsz.-re     Olvasás  
  •   139   
Avatar

terra alapító
 
Szerintem ha már szép a szine, leveheted. Egyszer nekem is volt, befutott mindent, de termés alig volt rajta. Pedig kicsik a termések. Ősszel kezdett volna igazán teremni, de azok már csak dobálós savanyúságba voltak jók.
Nekem viszont idén termett 4 db óriási (szerintem 10 kiló fölötti) provence-i tököm. Csak éppen sötétzöldek, egy van közülük, amelyik kezd foltosodni. Mit kezdjek velük? Mikor érett egyáltalán? Kár, hogy nincs már tyúkom, azok biztosan örültek volna neki.
 


  2015.10.05. 21:23  Hozzászólás
  •   138   


*
 
A tesóm beszélt rá erre a japán sütőtökre...csak nem tudom mikor kell begyűjteni ??
 


  2015.09.15. 19:10  Hozzászólás
  •   137   


---
 
Most mutasd meg (8): Ime egy fajtakör, ami valami miatt, nálam mindig háttérbe szorul. II Jánosik Pál fajtakörön belül, van egy ún. Janosik szelekció, vagy forditva, nem tudom melyik a fajta és a fajtakör, ez nem derül ki egyértelműen a leirásokból. Az biztos, hogy lengyel fajtakör. Jól látszik rajta, hogy tőlünk északabbra szelektálták, mert hűvös időben is jól köt. Anno kaptam egy marék magot, hogy válogassam ki őket, a magok szine, mérete, a dinnye belseje szinte tökéletesen megegyezik, egyedül a dinnye héjának mintáatában van különbség. A nagyon sötét zöldtől (fekete), a világoszöld alapon, sötét csikozásig terjed. A legtöbbjük sötét héjú. Magja (kutyaszxr) barna, a csücsökben két oldalt fekete ponttal. Estenként a fekete foltok leérhetnek mag aljáig, azt körbefutva.
Nem túl bőtermő fajta, de akár üzemi termesztésben is helye lehet. Átlag tömege 6-10 kg, nagyobb, mint a koreai vagy japán fajtakör. Állaga hasonló, kellemesen omlós, puha húsú. A magok mérete átlagos, a magok száma még éppen határértéken belül van, nem zavaró. Könnyen reped, nagybanin biztosan nem fog tömegesen elterjedni. Édes, nagyon édes húsa van, csak rá jellemző, fűszeres zamattal. Hasonlit a Vaniliára, de nem olyan betegség érzékeny. Közepes érésű, a képeken szereplő példányt ma szedtem, tökéletes izű és állagú, a lőrincesedés nyomai sem lelhetők fel nála, igy ismét arra a következtetésre jutottam, hogy őszi termesztésre is alkalmas lehet. Vettem ma le egy piros húsút is, annak semmi ize nem volt.
Figyelembe véve, átlagostól eltérő, attraktiv megjelenését, valamint igen értékes beltartalmát, házi valamint közvetlen értékesitésre is igen alkalmas lehet.
jano2.jpg
------------------------
Megtekintve 21340 alkalommal.


jano.jpg
------------------------
Megtekintve 21340 alkalommal.

 


  2015.09.14. 07:23  Hozzászólás
  •   136   


---
 
Idei csemege uborka tapasztalataimról írnék néhány szót. Zita F1 és Mohinkán F1 volt idén kipróbálva, szabadföldön és fóliában. Szabadföldön palántákat ültettem, fóliában magról vetettem. Csepegtető öntözést és mulcsozást kaptak. Permetezve nem volt egyszer sem. Még sosem volt ennyi uborkám mint idén, a mai napig szedem, igaz már nem olyan nagy mennyiségben mint nyár derekán. A Zita F1 nálam bőtermőbb volt. Nyáron kb. 80-20% arányban szedtem, viszont a Mohikán F1 jobban bírja. A Zita mára már kezd betegeskedni, néhány tő kiszáradt, de a Mohikán még egész jól bírja. A fóliában az atka elvitte mindet. Ott muszáj lenne permetezni. Szerintem mindkét fajta kiváló, egyik sem keseredik.
 


  2015.09.03. 11:35  Hozzászólás
  •   135   


---
 
Most mutasd meg (7): Sárga Crimson. Régen közönséges fajta volt, mára gyakorlatilag letűnt. A szabad forgalomban lévő és bármelyik szaküzletben megvásárolható, rózsaszinhúsú Crimson sweet, egyeneságú testvére. A külső megjelenésében nem, de izében hús szinében és a magokban különböző. Ez is egy fajtakör, jelenleg egy aranyszinű változatot vágtam fel. A magja elég nagyméretű, van benne bőven, de még élvezhető mennyiségben. Édes, aromás fajta, a többitől fajtától, eltérő zamattal. Betegségekre nem kifejezetten fogékony, viszont kései, nagyon kései érésű. Még vizsgálom, de valószinűleg ez sem hajlamos lőrincesedésre, igy őszi termelésre (is) alkalmas lehet.

sárcrim.jpg
------------------------
Megtekintve 21499 alkalommal.

 


  2015.09.03. 11:28  Hozzászólás
  •   134   


---
 
Akkor legyen, bár nekem eddig úgy tűnt, mintha csak magamat szórakoztatnám...
 






  2015.09.02. 18:35  Hozzászólás  Válasz STiszteletes (129) hsz.-re     Olvasás  
  •   131   
Avatar

---
 
Szintén érdekel. Hozzászólni nem tudok, de figyelemmel kísér/em/ném.
A barackosba is nézz már be, a 10/10 fajtáról lett volna kérdésem, alkalomadtán írj már rá választ.
 




  2015.09.02. 11:59  Hozzászólás
  •   129   


---
 
Sajnálattal látom, hogy a nem hagyományos dinnyefajták, gyakorlatilag a kutyát nem érdeklik, igy érdeklődés hiányában, a további fajták bemutatását berekesztem. Leköszönésképpen ime a ma reggeli szedés, szeptemberben még biztosan lesz:
szepdinnye.jpg
------------------------
Megtekintve 21281 alkalommal.

 


  2015.08.29. 17:31  Hozzászólás
  •   128   


---
 
Narancs húsú fenotipusok:
narancs.jpg
------------------------
Megtekintve 21302 alkalommal.

 


  2015.08.25. 20:36  Hozzászólás
  •   127   


---
 
Most mutasd meg (6): Majdnem elfeledkeztem róla, ő az a fajta, amit feltöltöttem a rekordos topic-ba. Orangle a neve, főképp Ázsiában elterjedt, nálunk, szinte senki sem termeszti. Tegyük hozzá, nem könnyü, talán nem véletlenül nem terjedt el. Puha húsú, nagyon könnyen reped, igy a nagybanira ezt sem fogja termeszteni senki. Formáját, habitusát, érésidejét, leginkább a konstans Charston Grey fajtához lehet hasonlitani, annak kiegészitésére, vagy alternativája lehet. Főbb betegségei szinte ugyanazok, neki is a csúcsa felől elkezd rothadni a vége, igy a növényvédelemből a kontakt szeres kezelést nagyon szigorúan kell venni. Magja hatalmas. Akkora mint egy tökmag:) Szoktak is nevetni, mikor felvágom, csak rázok rajta egyet, aztán kiszórom, és hullik mint a pénz, olyan súlyosan robusztus :) Aki szereti szétrágni a dinnyemagot, az nem fogja szeretni ezt a fajtát. A belseje az érés kezdetén, rendszeresen megszakad, igy puffogó hangot ad, nehezitve a direkt értékesitést, ill. az időbeni szedést. Nem könnyű szedni, pár mázsát el kellett baxxxnom hozzá, hogy rájöjjek a titkára, nem úgy kell szedni, mint a hagyományos piros görögöt. De mára tudom :) Ja, és hiába nagy a magja, mégis nehezen, és gyenge arányban kel.
A sok sok hibáját leszámitva, mégis érdemes helyet adni neki, mert nagyon finom, speciális ize van, a Charlsetonénál finomabb, különleges izű. Én a kései árualapomat fogom erősiteni vele. Előnye még, hogy húsa, leve, nagy dózisú béta-karotint tartalmaz, azt meg tudjuk, hogy miért olyan fontos :) Ezen tulajdonsága, kizárólag néhány narancssárga bélű görögre jellemző, a többi fajtakör ezt nem tudja.
A képeken egy középerős alanyra oltottam, igy már nem szakad meg, de az ize, állaga megmaradt, a húsa, ugyanúgy puha, átlagsúlya: 10-12 kg. Jövőre megpróbálom erősebb alanyon is.
orglo2.jpg
------------------------
Megtekintve 21319 alkalommal.


orglo.jpg
------------------------
Megtekintve 21319 alkalommal.

 


  2015.08.17. 19:29  Hozzászólás
  •   126   


---
 
Dinnye biodiverzitás, a kép a vasárnapi kinálatomat tükrözi. Kizárólag sárgabélúek, a pirosak már egy hete lementek. Figyelemre méltó ez az alaktani változatosság, és még mennyi fajta van, amit nem próbáltam :)
biodiv.jpg
------------------------
Megtekintve 21343 alkalommal.

 


  2015.08.07. 20:13  Hozzászólás  Válasz kopaszkutty (124) hsz.-re     Olvasás  
  •   125   


---
 
Köszönöm. Épp most dömpingelek, rengeteget kell sedni, de nemsoká vége is, a nagy meleg összetolta az éréseket. A Orangeglo-t aug végére terveztem, mint késő nyári, ősz eleji dinnyét, de már pár napja szedem.
Az a helyzet, hogy pár tőnél biztos észben lehet tartani a kötéseket, de ennyinél már nem. Nagyon nehéz elmondani, hogy mikor kell szedni, rá kell érezni. Minden fajta kicsit más, hangra is, kinézetre is. Amiről úgy gondolod, hogy érett, szedjél belőle próbát, aztán ahhoz viszonyits. Hamar rá lehet érezni.
 


  2015.08.04. 19:46  Hozzászólás  Válasz STiszteletes (122) hsz.-re     Olvasás  
  •   124   


---
 
Szép termés gratula hozzá :!: Hány napra szedted a görög tököst :?: Nálam is lassan szüret lesz
,de tudnom kéne valami ,,biztosat,, mivel eddig csak saját gyökerű volt és annál pár nap nem számított .
A tökösnél viszont azt mondják nagyon pontosnak kell lenni .
 


  2015.08.02. 14:19  Hozzászólás
  •   123   
Avatar

terra alapító
 
Most mutasd meg!

Early Silver Line

Gyönyörű, ovális alakú, sárga gyümölcs, szép ezüst csíkokkal. Súlya 300-600 gramm, fehér húsú nagyon édes. Ez egy koreai fajta, amit a Burpee cég karolt fel. Nagyon termékeny és igen korai. Ennek ellenére csak ínyenceknek ajánlom, mert nem puha a húsa, hanem kemény, ropogós.

 


  2015.07.18. 20:03  Hozzászólás  Válasz STiszteletes (121) hsz.-re     Olvasás  
  •   122   


---
 
Ma reggeli szedés,adta rendesen:
11753657_988598617846592_4457388701824456012_n.jpg
------------------------
Megtekintve 21440 alkalommal.

 


  2015.07.18. 19:13  Hozzászólás  Válasz délkelet (120) hsz.-re     Olvasás  
  •   121   


---
 
Olvastam, amit írtál, de mindig olyan fáradt vagyok nap végére, hogy már nincs lelki erőm írni.
Nem bántottál meg vele, nincs miért elnézést kérned. Én tudom magamról, hogy egy megosztó személyiség vagyok, aki néha szereti sokkolni az embereket, ezért is lett "olyan" a kép. És van humorérzékem is, jót nevettem, de másra már nem volt erőm :)
 


  2015.07.16. 20:38  Hozzászólás  Válasz STiszteletes (119) hsz.-re     Olvasás  
  •   120   
Avatar

---
 
Ne haragudj, nem bírtam ki: az a fekete csík nagyon adta magát! Inkább törlöm az egészet és elnézést kérek, ha megbántottalak volna!
 


  2015.07.16. 17:01  Hozzászólás
  •   119   


---
 
Most mutasd meg (5): Golden Honey, és Golden Grace. Egy fajtakör, minimális különbséggel. Ránézésre egyformák. A sárgahúsúak közül ez a konstans, jelenleg ez a fő fajtám, mindent "tud", amit egy dinnyének tudnia kell. Hűvös időben is jól köt, esős, borús érési időben is kielégítően édes. Puha húsú, könnyen reped, ezért nehezen szállítható. Főként ezért nincs a nagybanin, széleskörű elterjedésére nem kell számítani. Helyi termesztőknek kihagyhatatlan.

20150716_165931.jpg
------------------------
Megtekintve 21112 alkalommal.

 


  2015.07.13. 12:18  Hozzászólás  Válasz STiszteletes (117) hsz.-re     Olvasás  
  •   118   


---
 
Az előző írásoamt, máris felül kell bírálnom.
A lenti képen egy általam próbakeresztezett hibrid látható, ezt ma sikerült levennem, nem gondoltam hogy érett, majdnem el is késtem vele. Ezek szerint, korai, nem kell neki 80 nap, hogy termést érleljen. Előnye az a kiinduló fajtákkal szemben: kevés, kisebb mag, vékony , egyedi mintázatú héj, egyedi íz. Hátránya: ő is zsebdinnye, vszínű 3-4 kg- lesz az átlagtömege. Nagyon jó és egyedi ízű, egyetlen általam ismert fajtához sem tudom hasonlítani.
Orangeglo x Belij dinij fajtákkal állt elő, a keresztezés, általános szabályai szerint. Innentől kezdve, 2 lehetőség van. Visszavetem sokszor a magját, szelekció útján kiválogatom, majd sok év múlva előáll egy stabil tájfajta.
Vagy, minden évben elvégzem magam a keresztezéseket és hibrid vetőmagot állítok elő, saját részre.
Volt már sok - sok zsákutcám, de ezt most egy részsikernek könyvelem el:
20150713_111702.jpg
------------------------
Megtekintve 21131 alkalommal.

 


  2015.07.13. 06:18  Hozzászólás  Válasz Tintus (116) hsz.-re     Olvasás  
  •   117   


---
 
Igen, és nem.
:)
Keresztbe van vetve nálam minden - mivel részben ebből élek - így ha valaki magot szedne az eladott termékből, akkor jövőre lesz neki, jó nagy kavalkádja. Van mellettük piros is, meg tök is. A piros az erős, hosszútávon az győz.
Van külön parcellám, ahol izoláltAn tudom felszaporítani, amire szükségem van. Szoktam keresztezni is, de még átütő sikert nem értem el.
 




  2015.07.10. 19:56  Hozzászólás
  •   115   


---
 
Most mutasd meg (3): Vanilia nevű fajta. Gyakorlatilag nincs köztermesztésben, letűnt fajta, sehol nem lehet hozzájutni. A génbankokban megvan, de hivatalosan tagadják a létezését, nem adják ki. Kár érte, igen ízletes fajta. Klasszikus sárga húsú, fekete héjú fajta. Húsa igen puha, omlós, édes, nagyon ízletes. Átlagos méretű, és számú, fekete magokkal rendelkezik. Könnyen reped, a kést beleszúrva, hangos roppanással végigreped, így lékelésre alkalmatlan. De nincs is rá szükség, mert ha a hasi oldalon felfekvő rész, felveszi a hús színét, akkor gyakorlatilag érett. Ezt, eddig csak ennél a fajtánál tapasztaltam. Betegségekre az átlagnál fogékonyabb. Kötési hajlandósága, átlagos. Növekedési erélye, átlagosnál gyengébb. Napégésre érzékeny.
20150710_202420.jpg
------------------------
Megtekintve 21553 alkalommal.

 


  2015.07.08. 08:39  Hozzászólás
  •   114   


---
 
Most mutasd meg(2):
Életem első szibériai dinnyéje. Annyira édes lett, hogy szinte már bántó. :) A képen egy 4 kg-os példány látható, lesz ettől nagyobb is. A magok mérete átlagos, darabszámuk is átlagos, így aki szétrágva szereti, annak sem bántó. Színe világos barna, jól passzol a hússzínéhez. Íze átlagos dinnyeíz, mely magas, nagyon magas cukortartalommal párosul. Hússzínű különleges barack/barackvirágszín. A kést beleszúrva, a héj hangos roppanással végigrepoed, így ez sem javasolható hosszan tartó szállításra. Betegség érzékenysége átlagos, virágok száma átlagos, de könnyen köt, hűvös időben is. Gyenge növekedésű, oltásnál sokat kell várni, hogy az alannyal megegyező erősségű legyen. Az 1800-as évek végén volt elterjedt néhány keleti piacon, majd folyamatosan kikopott, a divatos piros hússzínű dinnyék miatt. Kár érte, pedig helye lenne minden ültetvényben.
20150708_091512.jpg
------------------------
Megtekintve 21548 alkalommal.

 




  2015.07.04. 10:30  Hozzászólás
  •   112   


---
 
Most mutasd meg (1):
A mai nappal megkezdtem apróbaszedést, az alábbi rövid tenyészidejű F1 hibriddel. Ránézésre, mint egy uborka, szétvágva arany - narancssárga hús, roppanó, édes - extrém édes ízzel, csak a fajtára jellemző aromával. Vékony héj, kevés, apró fekekete mag. Hűtő vagy tartályládás méretű, 3-5 kg átlagtömegű, így gyorsan hűthető, egy evésre, maradék nélkül is fogyasztható. Oltottan várhatóan nagyobb lesz, de az még nem érett. Magyarországon nem forgalmazzák

20150704_110304.jpg
------------------------
Megtekintve 20119 alkalommal.


20150704_110238.jpg
------------------------
Megtekintve 20119 alkalommal.

 






  2015.07.03. 20:50  Hozzászólás  Válasz Vebber (108) hsz.-re     Olvasás  
  •   109   


---
 
ha lenne tejharmat nevű betegség, arra meg liszt és víz lenne jó :)
 


  2015.07.03. 19:42  Hozzászólás
  •   108   
Avatar

---
 
Egy jó tanulmány, melyben vizsgálják a lisztharmatra a tej+víz keverék hatásosságát (is).
Eredmény a tej+víz "permetszer" jó a lisztharmat ellen.

[url]http://digitalcommons.uconn.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1146&context=gs_theses[/url]
 


  2015.07.03. 19:36  Hozzászólás  Válasz Sleek (105) hsz.-re     Olvasás  
  •   107   
Avatar

---
 
Karate+Mospilan kombo. A mospilant a töményebb változatban (zacskón más károsítóra is megadják).
Épp valamelyik nap néztem a gyártó oldalán, cukkinire voltam kíváncsi, mospilan évi hajtatott cukkiniben: 3 nap.
A karate meg egyébként sem hosszú idejű, más kultúrában sem.
 




ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Ahrefs [Bot] Mozilla/5.0 (compatible; AhrefsBot/7.0; +http://ahrefs.com/robot/) valamint 12 vendég