Olvasatlan
      Terra-kert Fórum
    
    Fakanál Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
Minden ami a konyhában zajlik
  2018.07.14. 12:57  Hozzászólás
  •   235   
Avatar

 
No, itt meg milyen befőtt készül?
37049966_383048855555931_4302407119954509824_n.jpg
------------------------
Megtekintve 32 alkalommal.

 


  2018.07.09. 20:09  Hozzászólás  Válasz baby-lon (233) hsz.-re     Olvasás  
  •   234   
Avatar

 
Hiába, no...akinek annyi áfonyája terem, hogy még befőzni is tud belőle :nahat: (itt jön a képbe a sárga irigység) :D
 


  2018.07.08. 21:17  Hozzászólás
  •   233   
Avatar

 
Őszi és áfonya befőzés után:

8195
 


  2017.08.12. 00:08  Hozzászólás  Válasz Jana11 (231) hsz.-re     Olvasás  
  •   232   
Avatar

 
Köszi, receptet már találtam, lehet be lesz főzve az összes :D
Lenne egy kis lepárlóm, még pájinkának is ki lehetne főzni, más nem jutott eszembe :D esetleg körtés piskóta vagy körtéslepény :hiha:
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.08.11. 19:33  Hozzászólás  Válasz tgwh (230) hsz.-re     Olvasás  
  •   231   


 
A legfinomabb körtebefőtt legyen belőle, ha még kemény vagy savanykás, akkor egy picit több cukor és hajrá... ;)
 


  2017.08.11. 18:10  Hozzászólás
  •   230   
Avatar

 
Sziasztok!
A nagy szél leverte a körtéimet, meg amúgy is egybe érik az összes...
Mit csináljak velük? Nincs sok, saccra 10-12kg.
Némelyik még zöld, kompótnak eltehetem? Pár nap alatt beérik, de nem akarjuk felzabálni az egészet :D
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.07.11. 14:22  Hozzászólás
  •   229   
Avatar

 
Sárgabarack-krémleves
Tegnap elkészítettem, most eszem, az ízére csak azt tudom mondani, hogy ilyen: :cicik:
 


  2017.06.23. 06:38  Hozzászólás  Válasz Vebber (227) hsz.-re     Olvasás  
  •   228   
Avatar

 
A Farbalyt keményen ritkítani kellett....
 


  2017.06.23. 00:25  Hozzászólás  Válasz baby-lon (222) hsz.-re     Olvasás  
  •   227   
Avatar

 
A mennyiségből gondoltam, hogy valószínűleg nem mind saját. Amiatt kérdeztem, hogy a fagyok után nagyon rossznak látszott a helyzet, de mi volt/volt-e ami mégis kielégítően bírta a rossz időt. /Frissont leszámítva/.
 


  2017.06.22. 22:02  Hozzászólás  Válasz edit (225) hsz.-re     Olvasás  
  •   226   
Avatar

 
Köszönöm Edit :)
 


  2017.06.22. 21:52  Hozzászólás
  •   225   
Avatar

 
Én válaszolok. Nekem van e gy bosch mum robotgépem, azt hasznalom mindenhez, kenyérdagasztástól tökgyaluláson át húsdarálásig. Ahhoz van egy passzírozó feltét. Be lehet állírani a passzírozás erősségét, szinte szárazon jött ki belőle a ribizlimag. Málnára nem ezt használtam, nem egeszen 1 kiló anyagra nem lenne gazdaságos.
 


  2017.06.22. 18:32  Hozzászólás  Válasz baby-lon (223) hsz.-re     Olvasás  
  •   224   
Avatar

 
Nem megy sok anyag veszendőbe? De ne válaszolj, majd a találkozón kitárgyaljuk (ezt is) :)
 


  2017.06.22. 16:33  Hozzászólás  Válasz délkelet (216) hsz.-re     Olvasás  
  •   223   
Avatar

 
Mi átpaszírozzuk.
 


  2017.06.22. 16:32  Hozzászólás  Válasz Vebber (213) hsz.-re     Olvasás  
  •   222   
Avatar

 
Érte, ennek ellenére termett. Ez nem saját gyümölcs.
 


  2017.06.22. 16:15  Hozzászólás
  •   221   
Avatar

 
Én a málnát is maggal csinálom. Kísérletképpen csináltam pár üveg passzírozottat pár napja, de nem ízlett senkinek, máshoz szoktak :)
Ilyen szeder kellett volna nekem is, a mi tüskétlen szedrünk mindig akkor érik, amikor nem vagyunk ott. De már nem ültetek másikat, túl messze van, előbb utóbb túl öregek leszünk egy 450 kmre lévő házhoz. Még jó, hogy a málna a hegyek között később érik mint itthon, azt legalább tudjuk szedni.
 


  2017.06.22. 14:17  Hozzászólás  Válasz délkelet (216) hsz.-re     Olvasás  
  •   220   


 
Az én fajtámnál nem zavaróak a magok.
 


  2017.06.22. 14:15  Hozzászólás  Válasz Vebber (217) hsz.-re     Olvasás  
  •   219   


 
Úgy 3 hete terem folyamatosan, feketére érik, ezért kis adagokban főzöm be, amit nem tudunk megenni. Kertészetben vettem úgy három éve, azt hiszem, tüskétlen szeder a neve. De biztos van valami más neve is, majd megnézem, hogy megvan-e a kísérőcédulája. Van a sorban egy másik fajta is, az ajándékba kaptam fórumtárstól, azon még csak most kezdenek kis csokorban a most érőnél jóval apróbb termések lenni - talán ő lesz az augusztusban érő.
 


  2017.06.22. 13:45  Hozzászólás
  •   218   
Avatar

 
Én is ezt akartam kérdezni. Ami szedret en ismerek, az augusztusban érik.
Én eddig vagy 60-80 üveg lekvárt főztem idén. Kis üvegekbe rakom, mert nincs benne tartósítószer, hamar meg kell enni felbontás után. Eper, meggy-cseresznye kombó, meggy, feketeribizli, ribizli. Meggy még készül több is, de idén nem lesz sárgabarack, pusztulnak a fáink.
 


  2017.06.22. 11:11  Hozzászólás  Válasz Mariska néni (215) hsz.-re     Olvasás  
  •   217   
Avatar

 
Milyen szeder érik már ilyenkor?
 


  2017.06.22. 11:01  Hozzászólás  Válasz Mariska néni (215) hsz.-re     Olvasás  
  •   216   
Avatar

 
A szederlekvár készítésénél nincs véletlenül valami spéci eljárás a magok eltávolítására vagy ilyen még a gondolatomban se forduljon meg?
 


  2017.06.22. 10:55  Hozzászólás  Válasz délkelet (198) hsz.-re     Olvasás  
  •   215   


 
Én pl. meggyből főztem 10 üveggel, és a szederből készül folyamatosan, ahogy érik.
 


  2017.06.22. 06:56  Hozzászólás  Válasz baby-lon (211) hsz.-re     Olvasás  
  •   214   
Avatar

 
Mi többségében Sweet Red-ből főzzük, de kerül bele valamennyi Pink Cot is.
 


  2017.06.22. 00:26  Hozzászólás  Válasz baby-lon (211) hsz.-re     Olvasás  
  •   213   
Avatar

 
Ezt sem érte fagykár?
 


  2017.06.22. 00:17  Hozzászólás  Válasz baby-lon (211) hsz.-re     Olvasás  
  •   212   
Avatar

 
Én egyelőre eszem a külföldieket, annyira jóízűek ... majd ha sok lesz belőlük, akkor lehet lekvár is, de most még Ceglédi Piroskából készül. Viszont jövőre Magic cotból mindenképpen, ha a természet is úgy akarja, mert szerintem kiváló alapanyagot ad.
 


  2017.06.21. 23:56  Hozzászólás  Válasz délkelet (210) hsz.-re     Olvasás  
  •   211   
Avatar

 
Rubista lekvár.
 


  2017.06.21. 23:55  Hozzászólás  Válasz baby-lon (209) hsz.-re     Olvasás  
  •   210   
Avatar

 
Na jóóóóó ... többször is akartam írni, de mindig elmaradt ... ez a nyavalyás Alzheimer-kórom tehet róla :angry-banghead:
Milyen fajtából készült?
 


  2017.06.21. 23:51  Hozzászólás  Válasz Alibá (207) hsz.-re     Olvasás  
  •   209   
Avatar

 
Ez is az.... :dejo:
 


  2017.06.21. 23:16  Hozzászólás  Válasz Alibá (207) hsz.-re     Olvasás  
  •   208   
Avatar

 
Valamiért egy vicc jutott eszembe:
"Nagyapa mesél a 10-15 év körüli unokáknak.
- Tudjátok, mikor vadásztam, lőttem egy szép nagy szarvasbikát. Nem tudtam elhozni, gondoltam levágom a combjait. Az egyik combját feltettem az egyik vállamra, a másikat a másik vállamra.
Közben csengettek, jött a postás, aláírt, fizetett majd visszajött.
- Hol tartottunk?
- Hát ott,hogy két szép comb volt a válladon.
- Ja igen, és akkor csak nyaltam, nyaltam..." :oops:
 


  2017.06.21. 23:07  Hozzászólás  Válasz baby-lon (206) hsz.-re     Olvasás  
  •   207   
Avatar

 
Mi kajszi lekvárt főznk holnap, az alapanyag már a vederben van. Imádom a lábost kinyalni! :P
 


  2017.06.21. 22:57  Hozzászólás  Válasz Vebber (204) hsz.-re     Olvasás  
  •   206   
Avatar

 
Nem, egyfajta gyümölcs.
 


  2017.06.21. 22:48  Hozzászólás  Válasz délkelet (201) hsz.-re     Olvasás  
  •   205   
Avatar

 
Mielőtt félreértenéd a bohóckodásomat ... szabad a gazda ... :)
 


  2017.06.21. 22:46  Hozzászólás  Válasz baby-lon (202) hsz.-re     Olvasás  
  •   204   
Avatar

 
Eszembe jutott. Ti rebarbarával rakjátok. Akkor rebarbarás eper lekvár.
 


  2017.06.21. 22:42  Hozzászólás  Válasz Vebber (200) hsz.-re     Olvasás  
  •   203   
Avatar

 
Bravó :thumbup:
 


  2017.06.21. 22:40  Hozzászólás  Válasz Vebber (200) hsz.-re     Olvasás  
  •   202   
Avatar

 
Nos, nem az. :oops:
 


  2017.06.21. 22:39  Hozzászólás  Válasz baby-lon (199) hsz.-re     Olvasás  
  •   201   
Avatar

 
Ugye-ugye ... én legalább tudok jól kérdezni, de te meg még válaszolni sem tudsz :nahat:
 


  2017.06.21. 22:34  Hozzászólás  Válasz délkelet (198) hsz.-re     Olvasás  
  •   200   
Avatar

 
Mi május vége, június eleje között, már eltettünk 30 kiló szamócából készült lekvárt. Minden évben azzal indul a szezon. A képeken is az van szerintem.
 


  2017.06.21. 22:33  Hozzászólás  Válasz délkelet (198) hsz.-re     Olvasás  
  •   199   
Avatar

 
Nna, ez a jó kérdés ;)
 


  2017.06.21. 22:12  Hozzászólás  Válasz baby-lon (197) hsz.-re     Olvasás  
  •   198   
Avatar

 
Hát akkor miből lehet ekkora mennyiségű lekvárt készíteni ilyenkor júniusban???
 


  2017.06.21. 22:07  Hozzászólás  Válasz délkelet (196) hsz.-re     Olvasás  
  •   197   
Avatar

 
Nem. :nahat:
 


  2017.06.21. 21:35  Hozzászólás  Válasz baby-lon (195) hsz.-re     Olvasás  
  •   196   
Avatar

 
Som talán? ...
 


  2017.06.21. 21:20  Hozzászólás  Válasz délkelet (194) hsz.-re     Olvasás  
  •   195   
Avatar

 
Nemnem... :wave:
 


  2017.06.21. 21:19  Hozzászólás  Válasz baby-lon (191) hsz.-re     Olvasás  
  •   194   
Avatar

 
Galagonya...
 


  2017.06.21. 21:08  Hozzászólás  Válasz edit (192) hsz.-re     Olvasás  
  •   193   
Avatar

 
Neeem :super:
 


  2017.06.21. 20:55  Hozzászólás
  •   192   
Avatar

 
Cseresznye.
 


  2017.06.21. 20:43  Hozzászólás
  •   191   
Avatar

 
Találós kérdés: milyen lekvárt főztünk?

7135

7133
 


  2017.06.19. 20:23  Hozzászólás  Válasz Alibá (188) hsz.-re     Olvasás  
  •   190   
Avatar

 
Ez igen! Ez a tányér azokat a boldog békeidőket idézi bennem amikor nagyon sokat voltam itthon, és szinte minden volt a kertben egy változatos ebédhez.
 


  2017.06.19. 20:03  Hozzászólás
  •   189   
Avatar

 
Mi hurkával, kolbásszal, krumplival szoktuk egy tepsiben csak kicsit vastagabb karikákra vágom mint a krumplit. Nagyon finom így zsírban sütve.
Sütöttünk már belőle chipset is olajsütőben az is finom s a só frankón kihozza a gesztenyés sütőtökös ízeket.
 


  2017.06.19. 15:39  Hozzászólás  Válasz délkelet (187) hsz.-re     Olvasás  
  •   188   
Avatar

 
Mai ebédem egy része. Az édesburgonya /batáta[b][/b]/ még ott figyel a tányér szélén. 3 szeletke, ami tepsiben sötőpapíron lett megsütve. (Én úgy szeretem, ha már kicsit pirult, sötétre sült, ropogós a széle. :super: Ekkor kissé a Nagydobosi sült tökre hajaz az íze.) Más módon elkészítve /pl. pürének/ nem annyira különleges. Már futnak a kiültetett palánták.
IMG_2275.JPG
------------------------
Megtekintve 1003 alkalommal.

 


  2017.06.19. 14:21  Hozzászólás
  •   187   
Avatar

 
Bevált, édesburgonyára épülő recepteket örömmel fogadnék! Jelige: minél előbb, annál jobb! :D Kérés: elkészítésük könnyen beszerezhető alapanyagokkal történjen. Köszönöm előre is! :)
 


  2017.01.28. 19:21  Hozzászólás
  •   186   
Avatar

 
Vebbernek (és mindenki másnak, aki szereti):

Dél-indiai ananász curry



Hozzávalók:

1/2 fej karfiol
1 db ananász
1 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbérgyökér
2 db paradicsom
1 tk fekete mustármag
1 tk őrölt görögszénamag
1 tk kurkuma
1 kisebb marék szárított currylevél
1 chilipaprika
200 g kókusztej
400 g csicseriborsó (konzerv vagy beáztatott)

Elkészítés:

A karfiol külső leveleit leszedjük. Cikkekre vágjuk, száraz, forró grillserpenyőbe tesszük, mindkét oldalán átgrillezzük.
Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a mustármagot, a görögszénát, a kurkumát, a curryleveleket, és a chilipaprikát.
Belenyomjuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért, majd egy perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Két percig közepes lángon kevergetjük.
Hozzáadjuk a kókusztejet, a lecsepegtetett csicseriborsót és az ananászt. A curryt felforraljuk, majd pár percig főzzük.
Kókusztejben sült csirkemellel keverjük össze. Jázmin rizzsel tálaljuk.

6761
 


Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég